Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Enskede IK

Enskede IK:s styrelse och valberedning 2020
Vid årsmötet i Kunskapsskolan den 18 februari 2020 valdes Enskede IK:s styrelse för det kommande året. Årsmötet valde enligt nomineringarna och vi välkomnar speciellt Lena Gustafsson och Pontus Gustafsson (de är inte släkt) som nya ledamöter i styrelsen samt inte minst Beatrice Lönnqvist som ny ordförande i Enskede IK.
Mångårige hedersmedlemmen och f.d. ordförande i EIK Bosse Ringholm höll ordförandeklubban i årsmötet på ett föredömligt sätt.

Enskede IK:s nya styrelse:

Beatrice Lönnqvist, nyval 1 år, ordförande
Maria Sterner, vald 1 år till, vice ordförande
Pelle Blom, omval 2 år, kassör
Peter Blomdahl, vald 1 år till, sekreterare
Lars Rådh, omval 2 år
Christian Wetell, omval 2 år
Pontus Eriksson, vald 1 år till
Niclas Linde, vald 1 år till
Lena Gustafsson, nyval 2 år
Pontus Gustafsson, nyval 2 år

Till valberedning valdes Thomas Björkman, Lena Wehinger, Frans Rensfelt (avböjt sin roll 2020) och Tomas Bergsten (klicka på namnet för kontakt).

Hedersmedaljer delades ut till ledare med 10 år eller mer i Enskede IK; Stig "Bubben" Näsström, Christian Möller, Per Nordström, Mats Jahnfors och Christian Nyreröd.

EIK:s verksamhetsberättelse för 2019 kan du läsa HÄR
 
Läs mer om och se personerna i vår styrelse HÄR, HÄR och HÄR

Lena Gustafsson:

Bor i Stockholm med sin familj. Äldsta barnet spelar nu i Enskedes DAM U där hon spelat sedan 2016. Lena också är lagledare i DAM U sedan 2019. 

Har aldrig spelat fotboll men har alltid varit aktiv och sportat med bla bordtennis, badminton och tennis. Tycker dock att lagsport är ett mycket trevligt sätt att träna på. Älskar att titta på fotboll, gärna engelsk damfotboll Womens Super League eller Premier League. 

Jobbar sedan många år som produktspecialist/säljare inom tandvård och reser en del i jobbet.

Ser framemot och tycker detta uppdrag att bli en del av styrelsen ska bli spännande.

----

Pontus Gustafsson:

Pontus Gustafsson heter jag, är 28 år gammal och bor på Södermalm. 

Jag har varit involverad i Enskede sedan början av 2019 som tränare till flickor födda 2011 där min systerdotter spelar. Jag har även själv spelat både junior- och seniorfotboll och spelar fortfarande sporadiskt i de lägre divisionerna.

Jag är ekonom från Handels och Harvard men har även studier inom Sports Marketing. Jag jobbar som ekonomiansvarig på FPS (https://www.fullpotentialstrategy.com/) som sysslar med spelarutveckling med fokus på mental träning för proffsfotbollsspelare och jag har även ett investeringsbolag som investerar i startups.


Jag är och har även varit aktiv i flertalet styrelser, inklusive ideella sådana. Har genomgått Grant Thorntons styrelseutbildning för ideella föreningar samt den strategiska styrelseutbildning som SISU anordnar. 

 

Anledningen till jag kandiderar till styrelsen är att jag under mitt knappa år i Enskede fått en väldigt positiv bild av föreningen och gärna vill bidra till att göra föreningen ännu bättre. Jag brinner speciellt för barn- och ungdomsfotboll och talangutveckling och tror att jag kan stötta styrelsen när det gäller ekonomi och marknad."

Nomineringar till Enskede IK:s styrelse 2019
Föreslagna till nyval från vänster till höger: Beatrice Lönnqvist, Niclas Linde, Pontus Eriksson
Här kommer Valberedningens förslag till nästa års styrelse samt 
presentationer på de föreslagna till nyval.

Information om tidigare invalda ledamöter hittar du HÄR samt lite längre ned på sidan.

Nomineringar:

Lars Rådh ordförande, omval 1 år
Maria Sterner, omval 2 år
Peter Blomdahl, omval 2 år
Pelle Blom, vald 1 år till
Jessica Landström, vald 1 år till
Gittan Ahonen Gunnarzon, vald 1 år till 
Christian Wetell, vald 1 år till
Beatrice Lönnqvist, nyval 2 år
Pontus Eriksson, nyval 2 år
Niclas Linde, nyval 2 år
--

Beatrice Lönnqvist

Hon bor sedan tio år i Enskede och har sedan fem år tillbaka två fotbollsspelande döttrar i Enskede IK. Detta gör att hon ägnar väldigt mycket tid på Enskede IP.


Beatrice har själv aldrig spelat fotboll men hon har mångårig erfarenhet av styrelsearbetet och tycker att Enskede IK och Enskedemodellen är en spännande och innovativ modell. 


Beatrice har arbetat med unga människor inom ramen för Svenska kyrkan i tjugo år men är nu verksam som Kyrkoherde i Botkyrka församling. Hon brinner för att unga människor ska ha en meningsfull och aktiv fritid och har själv börjat träna inspirerad av fotbollen. Hon har ett särskilt intresse för ledarskap och ledarutbildning för unga. Hon är även skribent och skrivit ett antal böcker till unga och har gått journalistutbildning på Berghs School of Communication.

--

Niclas Linde

Jag heter Niclas Linde, är 49 år och bor i en villa i Enskededalen tillsammans med min fru Ylva, sonen Hugo och vår hund Billie. Hugo började spela fotboll i Enskede 2018 efter flera år i Hammarby och BKBK. Både han och jag fick direkt ett väldigt positivt intryck av klubben, dess filosofi och värderingar. Hugo spelar nu mittback i U16:2 och vi ser båda fram emot säsongen. Privat arbetar jag som chefsunderwriter på Trygg-Hansa med fokus på försäkringslösningar för stora företagskunder, men även mycket med strategi, revision, regelverk och stöd till yngre kollegor.

Jag har sedan barnsben ett stort föreningshjärta och började tidigt arbeta ideellt i pappas klubb Åby/Tjureda Bandy, strax utanför Växjö. Jag lärde mig där hur långt man kan komma med god sammanhållning och engagemang i en förening med knappa resurser. Efter examen fIyttade jag 1994 från Växjö till Stockholm och började arbeta med ekonomi på ABB. Vid sidan om jobbet var jag under de följande 10 åren aktiv i ett antal bostadsrättsstyrelser och arbetade där framförallt med ekonomiska och tekniska frågor. På det sportsliga planet engagerade jag mig tidigt som tränare i sonens fotbolls- och bandylag. Jag hjälpte sedan till i olika tränar- och lagledarroller fram t o m 2017 då Hugo lämnade Hammarby. Jag fick under åren nyttig erfarenhet av olika modeller att bedriva föreningsverksamhet och känner att den väg EIK valt att gå känns helt rätt genom att tidigt få med sig många och därmed skapa en bra grund för att på sikt kunna bedriva elitverksamhet.

Jag är alltså en föreningsmänniska sedan många år, men just nu är det lite lugnare utanför arbetet. Jag känner mig därför laddad och motiverad att gå in och hjälpa till i EIK och bl a arbeta vidare med att utveckla Enskedemodellen. Jag har även ett stort engagemang i arenafrågan och är sugen på att driva föreningens intressen gentemot kommun och privata aktörer för att EIK ska få ännu bättre förutsättningar att kunna bedriva en kvalitativ verksamhet året runt. Med detta hoppas jag få förtroendet att vara med och bidra till föreningens verksamhet genom en plats i styrelsen 2019/20.

--

Pontus Eriksson

Pontus Eriksson 28 år och kommer ursprungligen från Bollnäs uppe i Hälsingland.

Bott i Stockholm i fem år och nu bosatt i Enskede sedan 2017.

Jobbar på Riksidrottsförbundet som ekonom och är framförallt väldigt fotbollsintresserad där laget i hjärtat är Liverpool FC.


Min fotbollsbakgrund är som spelare under väldigt många år i Bollnäs GIF och även under denna tid engagerade som ungdomstränare i klubben.

 

Anledningen till att jag kandiderar till styrelsen är att jag vill engagera mig i föreningslivet igen och ser Enskede IK som en intressant förening att bidra till. Enskede IK är en förening med ett gott rykte och jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper att göra föreningen ännu bättre. Ser fram emot att vara en del av Enskede IK!

Enskede IK:s styrelse 2018
Från vänster till höger: Christian Wetell, Anders Lindgren, Gittan Ahonen Gunnarzon, Lars Rådh (ordförande), Maria Sterner Rehbäck (vice ordförande), Peter Blomdahl (sekreterare), Jessica Landström, Per Blom (kassör). På fotot saknas Magnus Gidlöf.

Läs mer om styrelsen HÄR
Ytterligare information om Enskede IK:s nya styrelse 2018 hittar du HÄR

Pelle Blom, bor i Gamla Enskede och kom först i kontakt med Enskede IK 2008.  Var lagledare en tid när äldsta sonen en kort tid spelade fotboll och är idag tränare för P04 (Blå) där yngsta sonen spelar.  I det civila har jag jobbat som managementkonsult i snart 30 år, med organisations- och effektivitetsfrågor som specialitet.