SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Enskede IK
Enskede IK:s valberedning 2022

Vid årsmötet den 16 mars 2022 valdes följande personer till valberedning:

 

Camilla Johansson camilla.johansson(at)rfsisu.se

Lisa Minnhagen minnlisa(at)gmail.com

Thomas Björkman me(at)thomasbjorkman.se

Tomas Bergsten (sammankallande) Tomas.Bergsten(at)fujitsu.com

Enskede IK:s styrelse 2022
Nya i styrelsen: Lina Magnusson, Martin Månsson, Hanna Myrling och Tomas Eriksson

Årsmötet där den nya styrelsen valdes hölls onsdagen den 16 mars 2022.

 

Presentationer av styrelseledamöter och nomineringar från tidigare år hittar du längre ner på den här sidan.

 

Enskede IK:s styrelse 2022:

 

Beatrice Lönnqvist, ordförande, omval 1 år

Peter Blomdahl, vald 1 år till

Pontus Eriksson, vald 1 år till

Niclas Linde, vald 1 år till

Patrik Söderlund, kassör, vald 1 år till

Lisa Lindström, vald 1 år till

Pontus Gustafsson, vice ordförande, omval 2 år

Lina Magnusson, nyval 2 år

Martin Månsson, nyval 2 år

Hanna Myrling, nyval 2 år

Tomas Eriksson, nyval 2 år

 

Du når styrelsen på följande adresser:

 

ordforande(at)enskedeik.nu

viceordforande(at)enskedeik.nu

kassor(at)enskedeik.nu

 

alternativt kansli(at)enskedeik.nu

 

Presentationer av de nyvalda:

 

Lina Magnusson:

 

Jag heter Lina Magnusson, är 47 år gammal och bor i Årsta. Min närmaste familj består av min man Max och våra två barn Axel och Nils som båda är 10 år.

 

Jag är grunden utbildad socionom och har bland annat arbetat inom socialtjänst med inriktning missbruk, på behandlingshem för sexuellt traumatiserade flickor och hos Försäkringskassan med rehabilitering av långtidssjukskrivna.

 

De senaste 15 åren har jag dock arbetat inom ideell sektor med inriktning folkbildning och värdegrundsarbete. Bland annat har jag arbetat inom IOGT-NTO med anhörigstöd och kamratgrupper, som folkhögskollärare med social inriktning på Tollare folkhögskola, som samordningsansvarig av SISU Idrottsutbildarnas folkbildningsarbete runt om i landet samt med värdegrundsbrott på Riksidrottsförbundet i form av Idrottsombudsman.

Idag arbetar jag som samordningsansvarig och utvecklingsledare på Studieförbundet Vuxenskolan. Min uppgift är att samordna folkbildningsarbetet runt om i landet samt ta fram studiematerial och stödverktyg till våra verksamhetsutvecklare som stöttar föreningar runt om i Sverige.

 

På min fritid har jag hunnit plocka på mig erfarenhet av styrelseuppdrag både på förenings-, distrikts- och förbundsnivå. Jag är därför van att både samarbeta med styrelse som tjänsteman och att som förtroendevald arbeta med ett kansli.

 

Jag skulle vilja beskriva mig som social och har lätt att knyta kontakter och skapa relationer. Jag är energisk, glad, har ganska dålig humor och beskrivs som prestigelös. Privat är jag mycket förtjust i skräck i alla former, är otroligt mörkrädd och upplever mig själv som ganska lat. Jag gillar att träna men måste ha ett mål. Just nu har ridning mitt största fokus då jag börjat sitta upp igen efter 22 års uppehåll. Mitt förstaval då det gäller att konsumera idrott faller självklart på Formula 1 och Redbulls stall. 

 

Martin Månsson:

 

Jag har stort intresse av idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet och följer EIK:s representationslag så ofta som möjligt.

 

Bor på Enskedefältet sedan 1987 och mina tre barn har spelat i klubben.  Har under alla år jag haft anknytning till klubben sett hur viktig dess verksamhet är för barn och ungdomar och hur det också svetsar samman de boende i upptagningsområdet. EIK:s verksamhet utgör en stor del av gemenskapen i vårt område. Detta är viktigt att bibehålla och utveckla. Våra ideellt arbetande medlemmars och sponsorers bidrag till klubben har säkerställt stor del i att både utveckla klubben och kontaktnätet i upptagningsområdet. Ser nu att en ny och stor sponsor har gått in, vilket borgar för goda förutsättningar framöver. Samtidigt som det förpliktigar genom att använda sponsorpengarna på ett rättvist och effektivt sätt i enligt avtalet. I detta sammanhang anser jag det dessutom viktigt att värna om befintliga sponsorer som gjort mycket för klubben hittills. Här ser jag mig kunna vara delaktig. 

 

Arbetar som HR-specialist inom fackförbundet Unionen o ser med tillfredställelse att EIK har kollektivavtal och är medlem i Arbetsgivaralliansen.

 

Jag har varit aktiv inom föreningen i olika positioner sedan slutet av 1990-talet, först som tränare för p-86, sedan som ledamot i utbildningskommittén och i styrelsen sedan 2008. Ordförande under åren 2012 – 2017. Ledamot och vice ordförande i styrelsen för Stockholms fotbollsförbund 2018 – 2020.

 

Har genom dessa uppdrag skaffat mig ett stort kontaktnät inom Stockholmsfotbollen som jag hoppas kunna vara till nytta i mitt uppdrag som styrelseledamot.

 

Hanna Myrling:

 

Jag heter Hanna Myrling och flyttade med man och 2 barn till Enskede för 3 år sedan. 

 

Fotboll har alltid varit en del av mitt liv även om jag inte spelat så mycket själv så har intresset alltid funnits där och det blir en hel del allsvenska matcher under en säsong.

 

Vår dotter är 8 år och spelar sedan flera år tillbaka fotboll och min man Ola är med och tränar det gänget med tjejer här i klubben. Axel som är 5 år ska precis börja spela även han, så för oss känns det givet att vara med och hjälpa till i föreningen. Jag har jobbat många år med marknad och kommunikation, allt från varumärkesarbete, kommunikationsstrategi, målgruppssegmentering, event, inköp m.m. och tror att min bakgrund kan vara värdefull för klubben och styrelsearbetet framåt. Min styrka är att driva förändring och jag brinner för att hitta nya lösningar och göra saker utanför den berömda boxen. Det finns så mycket potential i klubben och jag ser fram emot att få hjälpa till i det arbetet framåt.

 

Tomas Eriksson:

 

Tomas Eriksson är mitt namn och jag är relativt ny i EIK. Under 10 år har jag och min familj, fru och tre barn bott utomlands, men flyttade hem under sommaren 2021. Vår yngste son började spela med P16 och vi fick ett väldigt fint bemötande av klubben. Jag och min fru har alltid engagerat oss i våra barns fritidsaktivitet då vi funnit stor tillfredställelse i att vara en del i deras sport. Jag har framför allt jobbat ideellt inom simning då jag varit ordförande mellan 2018–2021 för Bærumsvømmerne som är Norges största simklubb och om ni frågar mig också den bästa, ett pris vi vann 2019 och 2020. Klubben jobbar med både topp då vi hade två simmare med i Tokyo OS, men också en stor verksamhet inom simskola för barn och vuxna, Triathlon och flera integrationsprojekt för att öka simkunskapen, ökad aktivitet i utsatta områden samt Parasport.

 

Jag jobbar sedan 20 år tillbaka på bank och är idag ansvarig för Corporate Finance och High Yield Origination och har spenderat det mesta av min karriär inom aktie och obligationsmarknaden. Högt tempo och förmånen att jobba med kloka och inspirerande personer har bidragit till att jag stannat hos samma arbetsgivare och bransch under en lång tid. Fritiden spenderas helst tillsammans med familjen på vårt lantställe i Örnsköldsvik eller på en golfbana. Det blir en och annan fotbollsresa till England för att se favoritlaget Everton allt som oftast förlora.

 

Jag hoppas att kunna bidra till EIK utveckling framgent med de erfarenheter jag tar med mig från jobb och uppdrag inom andra föreningar och sporter. Det som verkligen fångade min uppmärksamhet var Enskedemodellen som jag personligen tycker är väldigt bra och ett fint styrdokument för klubben.

 

 

Enskede IK:s styrelse 2021
Lisa Lindström och Patrik Söderlund

Vid årsmötet den 24 februari 2021 valdes Enskede IK:s styrelse för det kommande året. Årsmötet valde enligt nomineringarna och vi välkomnar speciellt Lisa Lindström och Patrik Söderlund som nya ledamöter i styrelsen.

 

Valberedningen har bestått av Lena Wehinger, Thomas Björkman samt Tomas Bergsten.

 

Beatrice Lönnqvist, Ordförande, omval 1 år

Pelle Blom, vald 1 år till

Lena Gustafsson, vald 1 år till

Pontus Gustafsson, vald 1 år till

Lars Rådh, vald 1 år till

Christian Wetell, vald 1 år till

Peter Blomdahl, omval 2 år

Pontus Eriksson, omval 2 år

Niclas Linde, omval 2 år

Lisa Lindström, nyval 2 år

Patrik Söderlund, nyval 2 år

 

Presentationer av styrelse och nomineringar från tidigare år hittar du längre ner på sidan.

 

Presentation av de nya ledamötena:

 

Lisa Lindström:

 

Mitt engagemang i EIK har jag fått tack vare min son som är född 2006 och som har spelat fotboll i EIK sedan han var sex år. Det har därför blivit många timmar på matcher, träningar och cuper på fotbollsplaner runt om i Stockholm de senaste åren. Under alla år har jag varit så otroligt glad och tacksam för alla de ideella krafter som finns inom EIK och som bidrar till att barnen får en meningsfull fritid med motion, laganda och så mycket glädje! Därför känns det roligt att få vara en del av dessa ideella krafter och bidra till att EIK även framöver kan vara en av Stockholms (landets?) bästa idrottsklubbar! 

 

Jag jobbar idag som administrativ chef inom Svenska kyrkan och har stor erfarenhet av frågor som rör organisation, ekonomi, personal och förvaltning med mera. Jag har arbetat i ideella och värderingsburna organisationer i hela mitt yrkesliv och har därför också stor erfarenhet av hur det är att jobba i organisationer med såväl förtroendevalda som medlemmar och anställda. 

Privat är jag gift med Tobias och vi har förutom sonen även en dotter född 2008. Somrarna spenderar jag helst på en klippa på Västkusten och på vintrarna åker jag gärna skidor, läser böcker, kollar serier och käkar goda middagar med släkt och vänner (när det inte är Corona-tider…)! 

Jag ser fram emot att få bidra, och lära mig mer, i EIK:s styrelse!

 

Patrik Söderlund:

 

Patrik Söderlund, bor i Enskede, Enskedefältet, sedan 12 år. Kommer ursprungligen från Dalarna men flyttade till Stockholm för över 30 år sedan. Har själv spelat fotboll, från unga år till 20-årsåldern, och förstår vikten av att en förening/organisation ska vara inkluderande. Hur viktigt det är för varje enskild person att tillhöra och få vara en del av ett sammanhang samt att gemensamt, i en grupp, arbeta för att nå de uppsatta målen – vilket för många innebär att ens lagkamrater blir vänner för livet. 

 

Jag fick kontakt med Enskede IK när min frus son spelade där under ett antal år, men då mer från sidan av planen. Även här så har fotbollen betytt mycket för honom, när det gäller kompisrelationer och vem han är.

 

Har nu en dotter som börjat spela fotboll i Enskede IK och då väcks intresset för att involvera sig i verksamheten på ett mer övergripande plan. Med 3 hemmavarande döttrar, fru och två tikar så är jag också väldigt upptagen av jämställdhetsaspekten i olika verksamheter. Jag har tidigare erfarenhet från styrelsearbete inom en fotbollsförening i Dalarna, Gustavs GoIF, och sitter för närvarande i styrelsen, som kassör, för Föräldraföreningen på Enskedefältets skola. 

 

Jag har under större delen av mitt yrkesverksamma liv arbetat inom bank & finanssektorn, där familjen har bott och arbetat utomlands i några omgångar, med uppdrag för en bank i Hamburg, Tyskland men har också drivit en egen verksamhet tillsammans med min fru på Mallorca, Spanien. Nu är jag sedan ett par år tillbaka i Sverige, där jag nu arbetar på Almi Företagspartner med rådgivning och finansiering av små och medelstora företag. 

 

Jag ser Enskedemodellen som ett föredöme och som en fantastisk bas att bygga vidare på med förhoppningen att kunna vara ännu mer inkluderande och jämställda i en högkvalitativ sportslig verksamhet, som blandar ambition och inspiration, med hopp om att bli bättre både som människor och Fotbollsspelare – vilket skapar en samhällsnytta för alla i och runt Enskede.

Enskede IK:s styrelse och valberedning 2020
Lena Gustafsson, Pontus Gustafsson och Beatrice Lönnqvist
Vid årsmötet i Kunskapsskolan den 18 februari 2020 valdes Enskede IK:s styrelse för det kommande året. Årsmötet valde enligt nomineringarna och vi välkomnar speciellt Lena Gustafsson och Pontus Gustafsson (de är inte släkt) som nya ledamöter i styrelsen samt inte minst Beatrice Lönnqvist som ny ordförande i Enskede IK.
Mångårige hedersmedlemmen och f.d. ordförande i EIK Bosse Ringholm höll ordförandeklubban i årsmötet på ett föredömligt sätt.
 
Enskede IK:s nya styrelse:
 
Beatrice Lönnqvist, nyval 1 år, ordförande
Maria Sterner, vald 1 år till, vice ordförande
Pelle Blom, omval 2 år, kassör
Peter Blomdahl, vald 1 år till, sekreterare
Lars Rådh, omval 2 år
Christian Wetell, omval 2 år
Pontus Eriksson, vald 1 år till
Niclas Linde, vald 1 år till
Lena Gustafsson, nyval 2 år
Pontus Gustafsson, nyval 2 år
 
Till valberedning valdes Thomas Björkman, Lena Wehinger, Frans Rensfelt (avböjt sin roll 2020) och Tomas Bergsten (klicka på namnet för kontakt).
 
Hedersmedaljer delades ut till ledare med 10 år eller mer i Enskede IK; Stig "Bubben" Näsström, Christian Möller, Per Nordström, Mats Jahnfors och Christian Nyreröd.
 
EIK:s verksamhetsberättelse för 2019 kan du läsa HÄR
 
Läs mer om och se personerna i vår styrelse HÄR, HÄR och HÄR
 
Lena Gustafsson:

 

Bor i Stockholm med sin familj. Äldsta barnet spelar nu i Enskedes DAM U där hon spelat sedan 2016. Lena också är lagledare i DAM U sedan 2019. 

Har aldrig spelat fotboll men har alltid varit aktiv och sportat med bla bordtennis, badminton och tennis. Tycker dock att lagsport är ett mycket trevligt sätt att träna på. Älskar att titta på fotboll, gärna engelsk damfotboll Womens Super League eller Premier League. 

Jobbar sedan många år som produktspecialist/säljare inom tandvård och reser en del i jobbet.

Ser framemot och tycker detta uppdrag att bli en del av styrelsen ska bli spännande.

----

Pontus Gustafsson:

Pontus Gustafsson heter jag, är 28 år gammal och bor på Södermalm. 

Jag har varit involverad i Enskede sedan början av 2019 som tränare till flickor födda 2011 där min systerdotter spelar. Jag har även själv spelat både junior- och seniorfotboll och spelar fortfarande sporadiskt i de lägre divisionerna.

Jag är ekonom från Handels och Harvard men har även studier inom Sports Marketing. Jag jobbar som ekonomiansvarig på FPS (https://www.fullpotentialstrategy.com/) som sysslar med spelarutveckling med fokus på mental träning för proffsfotbollsspelare och jag har även ett investeringsbolag som investerar i startups.


Jag är och har även varit aktiv i flertalet styrelser, inklusive ideella sådana. Har genomgått Grant Thorntons styrelseutbildning för ideella föreningar samt den strategiska styrelseutbildning som SISU anordnar. 

 

 

Anledningen till jag kandiderar till styrelsen är att jag under mitt knappa år i Enskede fått en väldigt positiv bild av föreningen och gärna vill bidra till att göra föreningen ännu bättre. Jag brinner speciellt för barn- och ungdomsfotboll och talangutveckling och tror att jag kan stötta styrelsen när det gäller ekonomi och marknad."

Nomineringar till Enskede IK:s styrelse 2019
Föreslagna till nyval från vänster till höger: Beatrice Lönnqvist, Niclas Linde, Pontus Eriksson
Här kommer Valberedningens förslag till nästa års styrelse samt 
presentationer på de föreslagna till nyval.

Information om tidigare invalda ledamöter hittar du HÄR samt lite längre ned på sidan.

Nomineringar:

Lars Rådh ordförande, omval 1 år
Maria Sterner, omval 2 år
Peter Blomdahl, omval 2 år
Pelle Blom, vald 1 år till
Jessica Landström, vald 1 år till
Gittan Ahonen Gunnarzon, vald 1 år till 
Christian Wetell, vald 1 år till
Beatrice Lönnqvist, nyval 2 år
Pontus Eriksson, nyval 2 år
Niclas Linde, nyval 2 år
--

Beatrice Lönnqvist

Hon bor sedan tio år i Enskede och har sedan fem år tillbaka två fotbollsspelande döttrar i Enskede IK. Detta gör att hon ägnar väldigt mycket tid på Enskede IP.


Beatrice har själv aldrig spelat fotboll men hon har mångårig erfarenhet av styrelsearbetet och tycker att Enskede IK och Enskedemodellen är en spännande och innovativ modell. 


Beatrice har arbetat med unga människor inom ramen för Svenska kyrkan i tjugo år men är nu verksam som Kyrkoherde i Botkyrka församling. Hon brinner för att unga människor ska ha en meningsfull och aktiv fritid och har själv börjat träna inspirerad av fotbollen. Hon har ett särskilt intresse för ledarskap och ledarutbildning för unga. Hon är även skribent och skrivit ett antal böcker till unga och har gått journalistutbildning på Berghs School of Communication.

--

Niclas Linde

Jag heter Niclas Linde, är 49 år och bor i en villa i Enskededalen tillsammans med min fru Ylva, sonen Hugo och vår hund Billie. Hugo började spela fotboll i Enskede 2018 efter flera år i Hammarby och BKBK. Både han och jag fick direkt ett väldigt positivt intryck av klubben, dess filosofi och värderingar. Hugo spelar nu mittback i U16:2 och vi ser båda fram emot säsongen. Privat arbetar jag som chefsunderwriter på Trygg-Hansa med fokus på försäkringslösningar för stora företagskunder, men även mycket med strategi, revision, regelverk och stöd till yngre kollegor.

Jag har sedan barnsben ett stort föreningshjärta och började tidigt arbeta ideellt i pappas klubb Åby/Tjureda Bandy, strax utanför Växjö. Jag lärde mig där hur långt man kan komma med god sammanhållning och engagemang i en förening med knappa resurser. Efter examen fIyttade jag 1994 från Växjö till Stockholm och började arbeta med ekonomi på ABB. Vid sidan om jobbet var jag under de följande 10 åren aktiv i ett antal bostadsrättsstyrelser och arbetade där framförallt med ekonomiska och tekniska frågor. På det sportsliga planet engagerade jag mig tidigt som tränare i sonens fotbolls- och bandylag. Jag hjälpte sedan till i olika tränar- och lagledarroller fram t o m 2017 då Hugo lämnade Hammarby. Jag fick under åren nyttig erfarenhet av olika modeller att bedriva föreningsverksamhet och känner att den väg EIK valt att gå känns helt rätt genom att tidigt få med sig många och därmed skapa en bra grund för att på sikt kunna bedriva elitverksamhet.

Jag är alltså en föreningsmänniska sedan många år, men just nu är det lite lugnare utanför arbetet. Jag känner mig därför laddad och motiverad att gå in och hjälpa till i EIK och bl a arbeta vidare med att utveckla Enskedemodellen. Jag har även ett stort engagemang i arenafrågan och är sugen på att driva föreningens intressen gentemot kommun och privata aktörer för att EIK ska få ännu bättre förutsättningar att kunna bedriva en kvalitativ verksamhet året runt. Med detta hoppas jag få förtroendet att vara med och bidra till föreningens verksamhet genom en plats i styrelsen 2019/20.

--

Pontus Eriksson

Pontus Eriksson 28 år och kommer ursprungligen från Bollnäs uppe i Hälsingland.

Bott i Stockholm i fem år och nu bosatt i Enskede sedan 2017.

Jobbar på Riksidrottsförbundet som ekonom och är framförallt väldigt fotbollsintresserad där laget i hjärtat är Liverpool FC.


Min fotbollsbakgrund är som spelare under väldigt många år i Bollnäs GIF och även under denna tid engagerade som ungdomstränare i klubben.

 

Anledningen till att jag kandiderar till styrelsen är att jag vill engagera mig i föreningslivet igen och ser Enskede IK som en intressant förening att bidra till. Enskede IK är en förening med ett gott rykte och jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper att göra föreningen ännu bättre. Ser fram emot att vara en del av Enskede IK!

Enskede IK:s styrelse 2018
Från vänster till höger: Christian Wetell, Anders Lindgren, Gittan Ahonen Gunnarzon, Lars Rådh (ordförande), Maria Sterner Rehbäck (vice ordförande), Peter Blomdahl (sekreterare), Jessica Landström, Per Blom (kassör). På fotot saknas Magnus Gidlöf.

Läs mer om styrelsen HÄR
Ytterligare information om Enskede IK:s nya styrelse 2018 hittar du HÄR
Enskede IK:s styrelse 2017
Peo Gaasvik, ordförande
Christian Nyreröd, vice ordförande

Freja Andersson, sekreterare

Pontus Rundström, kassör

Magnus Gidlöf

Anja Marletta

Helene Berglund

Ranjani Srinivasa

Per Blom

Åsa Zetterberg


Vill du nå någon av styrelsemedlemmarna, maila till kansli(at)enskedeik.nu

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer