Anmälan öppen för barn födda 2018-2019
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Damlaget

Enskede IK Dam

 

2024 spelar vi i Div.1 och siktar på att konkurrera i toppen. 

 

Provträningar öppnar vecka 45-46. Är du intresserad? Kontakta:

 

Victor Irmalm

Sportchef Dam 

073 941 23 99

victor@enskedeik.nu 

 

Huvudtränare

Scott Swainston

072-221 37 69

Scott.swainston@gmail.com

Scott Swainston summerar damernas säsong - sin första som huvudtränare i Enskede IK
2023-11-06 11:53

Enskede IK:s damlag har precis satt punkt för årets säsong. Scott Swainston, ny huvudtränare i laget, berättar hur han och resten av tränarstaben ser på säsongen: "Generellt har det varit en härlig säsong med sina upp- och nedgångar. Vi har en fantastisk grupp att jobba tillsammans med och det har definitivt bidragit till vår utveckling på planen."

"Jag är ganska orädd" Jenny Mattsson om matchen mot Hammarby från målet
2023-11-03 15:22

Enskedes damer hade problem med skador på båda sina målvakter i de sista omgångarna i Division 1 och i cupmatchen mot Hammarby. In i mål klev mittfältaren Jenny Mattson, 23 år, som har blivit ordentligt hyllad av såväl tränare, medspelare och publik för sin insats.

Vinst mot Segeltorps IF
2023-10-30 10:26
Foto: Sven Jansson

Lördag den 28:e oktober spelade vi vår sista seriematch 2023 och avslutade säsongen med en 0-3 vinst borta mot Segeltorps IF. 

 

Matchen börjar där vi direkt attackerar mot Segeltorp. Redan i den andra minuten blir det farligt när Tilda Hedell vinner bollen högt upp efter en hög press och tar avslut. Tyvärr denna gång utanför mål. 

Segeltorp gör det svårt för oss att få igång vårt spel med ett markeringsspel som vi inte riktigt hittar ut ur. Det blir 0-0 i paus där vi får prata ihop oss. 

 

Vi gör 0-1 i matchen i den 63:e minuten efter att Vilma Ferdfelt vinner bollen runt mittplan, driver fram längs kanten och hittar Tilda Krusnell som skickar upp 0-1 i första krysset!

I den 72:a minuten kommer vårt andra mål för kvällen efter att Arsema Weldai vinner bollen vid mittplan. Emmy Stigmar tar över och spelar Tilda Hedell som skickar iväg ett tungt avslut utanför straffområdet in i mål. 0-2 Enskede!

 

De första bytena i andra halvlek görs några minuter efter 0-2 där Selma Fritzell och Linn Malmberg kommer in, ersätter Emmy Stigmar och Yaren Özpolat. 

0-3 kommer efter en bollvinst på Segeltorps planhalva där Jenny Mattsson kan ta fram bollen, peta den mot Selma Fritzell som efter lite flipperspel får tillbaka bollen, hittar Linn Malmberg som i sin tur passar Tilda Krusnell som kyligt dribblar inne i straffområdet och rullar bollen in i mål, andra målet för kvällen.

 

I matchens slutskede byter vi in Isabella Praneetphonkrang, Andréa Strandh och Moa Bohlin. Ut kliver Tilda Krusnell, Tilda Hedell samt Emma Kimell. 

Isabella Praneetphonkrang är nära utöka ledningen till 0-4 efter att ha petat in bollen i mål. Tyvärr dömer domaren att Segeltorps målvakt hade fingrarna på bollen vilket innebär att inget mål görs utan slutresultatet landar på 0-3 vinst till Enskede IK. 

 

Tack för all stöttning på hemma- och bortamatcherna under säsongen. Vi ser fram emot att ladda batterierna men ser ännu mer fram emot kommande säsong! ❤️🖤

"Jag har kommit tillbaka starkare än innan" Tilda Krusnell om skadan och matchen mot Hammarby
2023-10-25 17:15

En vecka sedan Svenska Cupen-matchen mot Hammarby. Tilda berättar om sin rehab, hur det är att vara tillbaka och hur det var att möta sin gamla lagkompis Matilda Vinberg.

Målkalas mot Tyresö FF
2023-10-24 10:49
Foto: Sven Jansson

I söndags eftermiddag tog vi emot Tyresö FF till Enskede IP där vi spelade årets sista hemmamatch. Vilket målkalas det skulle bli! 

 

Matchen går lite fram och tillbaka där vi inte riktigt känner att vi får grepp om matchen inledningsvis på det sätt vi önskar. Vi lyckas dock få 1-0 genom en hörna där Tyresö olyckligt gör självmål. Det böljande spelet fortsätter fram till halvlek där bägge lagen får prata ihop sig inför andra halvlek.  

 

Vi gör ett byte. Alice Ruda ersätter Johanna Björk till starten av andra halvlek. I minut 56 bestämmer sig Emma Kimell för att sätta igång målskyttet för egen del. Detta kommer efter att Jenny Mattsson vinner en utspark från Tyresös målvakt och skickar ett inlägg mot Emma som lyckas peta in 2-0 målet. 

 

Kort därefter byter vi in Emmy Stigmar och ut kliver Selma Fritzell. 3-0 målet kommer i en period där vi tagit över spelet mer och mer. Alice Ruda bryter en passning runt eget straffområde och passar till Yaren Özpolat som i sin tur tunnlar motståndaren och sätter fart mot Tyresös mål. Runt halvplan lägger Yaren en av årets vackraste assist när hon frispelar Emma Kimell som avslutar i mål. 

 

Sista minuterna i matchen byts både Olivia Nyberg och Isabella Praneetphonkrang in istället för Tilda Hedell och Tilda Krusnell. Kort därefter ska Emma Kimell fullborda sitt hattrick efter ett vunnet inkast av Emmy, Emma jonglerar bollen över både en och två motståndare innan hon sätter 4-0 och slutresultatet. 

 

Tack för allt stöd på samtliga hemmamatcher detta år. Vi ser fram emot fler matcher på Enskede IP kommande säsong med ert fortsatta stöd! Sista matchen blir borta mot Segeltorps IF lördag 28:e oktober med avspark 17:00.

"Det var en kul upplevelse för hela laget" Scott Swainston om derbyt mot Hammarby
2023-10-24 09:21

Enskedes damer är utslagna ur Svenska cupen efter ett efterlängtat derby mot Hammarby IF. Trots det dåliga vädret så tog sig 1214 supportrar till Enskede IP och bidrog med en fantastisk stämning. Scott Swainston, tränare i damlaget, berättar om matchen, vad som skiljer lagen åt och inramningen.

Tuff match mot Boo FF
2023-10-10 16:55

 

I lördags ställdes vi mot Boo FF på ett väldigt blåsigt Boovallen. En tillställning som tyvärr innebar förlust för oss. 

 

Matchen börjar bra för Boos del med ett övertag och ett par chanser i och runt vårt straffområde men utan att det resulterar i mål. Så småningom kommer vi spelmässigt in i matchen och börjar hitta fina kombinationer i vårt anfallsspel men likväl där utan att göra mål. Ella Wigert tvingas utgå med skada i 40:e minuten, ersätter gör Tilda Krusnell. Precis innan pausvilan lyckas Boo FF göra mål och tar med sig en 1-0 ledning in i paus. 

 

Andra halvlek startar där vi så småningom gör flera förändringar. Fannie Peatt och Selma Fritzell kommer in i den 63:e minuten och ersätter Kim Vulic samt Emmy Stigmar. 
I matchminut 76 blir matchen tyngre för oss när domaren visar det röda kortet för Elsa Netz efter en situation utanför straffområdet. Felicia Grönroos ersätter i mål där Tilda Hedell får kliva ut. 

 

Sista 15 minuterna blir spännande där Boo utökar ledningen till 2-0 och 3 minuter senare, i den 82:a matchminuten gör Emma Kimell 2-1 efter en slagen frispark utanför Boos straffområde. Tyvärr orkar vi inte riktigt utan Boo utökar sin ledning med både 3-1 och 4-1 i slutminuterna. 

 

Kommande match åker vi och spelar borta mot Örebro SK FK lördag 14:e oktober med matchstart 13:00.

Tilda Hedell - Månadens profil september
2023-10-07 09:00

Månadens profil september är Tilda Hedell i Damlaget. Tilda är en 21-årig Älta-tjej som spelar sin sjätte säsong för Enskede. Hon beskriver sig själv som en löpstark och fysisk spelare. På sidan om fotbollen studerar hon och drömmer om att en dag få vinna serien med Enskede.

Förlust borta mot Husqvarna FF
2023-09-20 10:52

Avspark 13:00 i Huskvarna på Vapenvallen mellan två lag som försöker jaga på toppen. 

 

Vår första halvlek präglas av att vi inte riktigt hittar rätt i vårt spel och alldeles för sällan kommer till de lägen vi önskar. Det blir svängigt där bollen ofta byter ägare och vi kliver in i halvtidsvilan med 0-0. 

 

Tilda Hedell byts in inför starten av andra halvlek. I ytterligare ett försök att förändra matchbilden till vår fördel byter vi in Tilda Krusnell och Andréa Strandh. Dessvärre gör Husqvarna 1-0 på en hörna i den 71:a minuten. Kort därefter byter vi in Emmy Stigmar och Kim Vulic men vi lyckades tyvärr inte få kontroll över spelet utan Husqvarna tar över mer och mer. I matchens slutskede utökar de både till 2-0 och 3-0. 

 

En tung dag men vi kämpar på med en bra träningsvecka för att få bästa möjliga förutsättningar till att genomföra en bra prestation mot Hertzöga BK som kommer på besök till Enskede IP söndag 24:e september med matchstart 14:00.

 

Tack till motståndarna, domarna och publiken!

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer