SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Damlaget
 
Referat: Gefle IF - Enskede Idrottsklubb
Förlust mot Gefle i snöoväder
2023-03-26 09:30

Veckans vackra väder var som bortblåst och vi välkomnades istället av en snötäckt plan och en trasig plogbil innan match. Hur som helst, lika för båda lagen så det var bara att köra på. Spelet blir lite därefter men vi försöker spela som vi är vana vid. Efter 7 minuter får Gefle en straff. Elsa väntar ut skytten och räddar. Fortfarande 0-0 och bägge lagen kämpar med att få till ett spel på det knepiga underlaget. Stundtals fick vi ihop fina passningsmoment men lyckas inte ta oss till klara målchanser utan skapar bara en handfull halvchanser. 0-0 står sig efter en första halvlek där Gefle varit närmast med en ribbträff efter 30 minuter. Efter en tapper insats i paus med att försöka skotta planen är förutsättningarna desamma efter paus. I den 51:a minuten gör Gefle 1-0 på ett välplacerat skott i bortre, efter en snabb omställning från mittplan. I andra halvlek blev det många byten i bägge lagen vilket ledde till en mer öppen match med omställningar i fokus. Efter en starkt period av Enskede som kanske borde gett en kvittering, ökade istället Gefle till 2-0 i den 81:a minuten, återigen efter en snabb omställning från mittplan. Resultatet står sig och matchen slutar 2-0 till Gefle. 

Tre glädjande nyheter i snöovädret är att Arsema Weldai och Emma Kimell gör sina första minuter hos oss efter att ha lånats in från AIK samt att Tilda Hedell är tillbaka efter en långresa. Vi tackar Gefle för ett trevligt mottagande och önskar lycka till i serien! 

 

Startelva: Elsa – Arsema, Johanna, Alice, Ella – Jenny, Agnes, Emmy, Yaren – Olivia, Ingrid

Avbytare: Emma, Elizabeth, Bella A, Tilda H, Elvira

Förlust i Victoria Cup
2023-03-22 09:23
Foto: Sven Jansson @mr7janssonphoto

För Enskede tog årets Victoria Cup slut redan efter första matchen. När den tre gånger uppskjutna matchen mot IFK Lidingö till sist spelades i Vinnarhallen på Bosön slutade den med hemmavinst, 2-1. Lidingö satte bonusstraffen, och lagen gjorde var sitt spelmål därefter. Lidingös seger var helt rättvis. Enskede lyckades inte upprepa sitt fina spel från helgens träningsmatch mot Sollentuna. Istället såg det trögt ut, tunga ben och trötta huvuden. Laget blev stundtals alldeles för långt och press-spelet fungerade inte, vilket bjöd Lidingö på fina passningsytor. Särskilt i första halvlek var Lidingö det klart bättre laget. Trots att spelet inte fungerade kvitterade Enskede i 22:a minuten. Ett lite oväntat långskott av Olivia lyrades in över Lidingömålvakten. Enskede hade, trots att spelet hackade, ett par till hyfsade skott, som dock susade förbi tätt utanför Lidingömålet. Strax före paus tog Lidingö på nytt ledningen, efter ett friläge. I andra halvlek ryckte Enskede upp sig, åtminstone spelade man med högre intensitet. Lidingö föll tillbaka något, så det mesta spelet bedrevs på deras planhalva. Istället blev det farliga kontringar, och vid ett par tillfällen krävdes paradräddningar av Nelly för att freda Enskede-målet. På slutet blev Enskede mera desperata, men kom ingen vart. Lidingö imponerade med att ’döda’ mycket tid under slutkvarten. Enskede får ta lärdom av förlusten, och ladda inför de två sista träningsmatcherna före seriepremiären. Vi gratulerar Lidingö till segern och önskar dem lycka till i fortsättningen av Victoria Cup och i serien.

 

Startelva: Nelly – Johanna, Alice, Ella – Jenny, Vilma, Emmy, Olivia – Yaren, Ingrid, Agnes. Avbytare: Elsa, Elizabeth, Bella A, Isabella P, Elvira.

Bella på landslagsläger
2023-03-09 06:54

När vi andra huttrade i det bistra vintervädret var Enskedes talangfulla forward Isabelle Axelsson 2-6 mars på läger med F16-landslaget på Bosön.

 

Grattis Bella!

Elvira Holm Dahlström flyttas upp till damlaget
2023-03-03 10:21

Enskede har lyft upp Elvira Holm Dahlström från våra juniorer. Elvira gjorde utmärkta insatser i våra B-lagsmatcher förra året, har tränat en tid med A-laget och visat att hon är mogen för seniorfotbollen. Elvira är en talangfull spelare, som trivs bäst på mittfältet.

 

Hur känns det att tillhöra damlaget?

 

Jag har spelat i Enskede sedan jag flyttade hit 2012. Det känns spännande och roligt att ha skrivit på för damlaget. Det är ett väldigt härligt lag som har varit väldigt välkomnade mot mig sedan första dagen vilket har gjort det ännu roligare att komma till träningarna. Tränarna är både trevliga och duktiga. Jag hoppas att kunna utvecklas mycket i min fotboll under säsongen och samtidigt ha väldigt roligt!

 

Vi hälsar Elvira varmt välkommen till damlaget!

Johanna Björk skriver på för Enskede IK
2023-02-28 09:24

Enskede IK har glädjen att presentera ännu ett nyförvärv, Johanna Björk.

 

Johanna är 24 år och kommer närmast från Trångfors IF (Boden). Hennes moderklubb är Bollsta IK, där hon debuterade i A-laget redan som 14-åring. Johanna har därefter representerat flera klubbar som spelat i division 1 Norrland, Domsjö IF, Själevads IK, och de senaste två åren Trångfors IF. Vi får alltså en spelare med mycket rutin, välbehövligt i Enskedes unga trupp. Johanna är en spelskicklig innerback, som också kan spela ytterback. Under provträningarna visade Johanna att hon är bollsäker, passningsskicklig och bra på att kommunicera på plan – och en riktig vinnarskalle!

 

Varför valde du Enskede IK?

Inför flytten till Stockholm fick jag en rekommendation om Enskede IK från en f.d. tränare med goda kontakter i Stockholmsfotbollen. Jag fick direkt ett mycket bra intryck av tränarna och laget. En hög ambitionsnivå – det gillar jag.

 

Vad har du för målsättning för säsongen 2023?

Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna matcher.

 

Vi hälsar Johanna varmt välkommen till Enskede IK.

Olivia Nyberg skriver på för Enskede
2023-02-15 07:10

Enskede har gjort klart med ytterligare ett nyförväv, Olivia Nyberg.

 

Olivia kommer från början från Boo FF, men spelade förra året i Hammarby F19. Hon är mycket ’allround’ och har spelat på flera olika positioner, både i försvar och anfall. Olivia har imponerat på provträningarna, med sin blick för spelet och fina tillslag, med bägge fötterna.

 

Varför blev det Enskede IK?

Jag fick en mycket positiv bild av Enskede när jag provtränade, både av ledare och spelare. En välkomnande och bra stämning. Dessutom hade jag redan tidigare hört mycket gott om klubben från spelare jag känner.

 

Vad är din målsättning 2023?

För egen del hoppas jag på en bra utveckling och speltid i division 1. Och så hoppas jag på framgångar för laget – ett bra år helt enkelt.

 

Vi hälsar Olivia varmt välkommen till Enskede IK.

Tilda Hedell förlänger
2023-02-10 15:40

Tilda kom till Enskede från Älta IF inför säsongen 2018. Tilda är mycket ’allround’ och har spelat på positioner i alla lagdelar. Men mest är hon en kraftfull hårt arbetande mittfältare, en ovanlig talang i Enskedes annars finlirande lag. Sammanlagt har Tilda spelat 87 matcher i A-laget, varav 62 från start. När hon började utnyttja sitt fantastiskt fina boll-tillslag för att även sikta på målet, har målen också kommit: 11 totalt hittills.

 

Vi är mycket glada för att Tilda valt att förlänga med Enskede säsongen 2023.

 

(Foto: Sven Jansson)

Nova Gunnarzon förlänger
2023-02-09 16:51

Nova kom till Enskede hösten 2022 från Stureby FF, men kunde p.g.a. en för sen övergång inte spela matcher i division 1 under 2022. Men några matcher i B-laget blev det under hösten. Nova är en talangfull mittfältare och vi såg fram emot ett genombrott under 2023. Men tyvärr drabbades Nova av en allvarlig knäskada under försäsongen, så det får bli rehab för henne i år. Genombrottet får vänta till 2024.

 

Vi är mycket glada för att Nova valt att förlänga med Enskede.

Ingrid Lindholm förlänger
2023-02-08 21:34

Ingrid kom till Enskede hösten 2022 från Stureby FF, men kunde p.g.a. en för sen övergång inte spela matcher i division 1. Därför blev det bara några matcher med B-laget. Ingrid är en talangfull, snabb och teknisk forward, med näsa för mål. Vi tror mycket på Ingrid inför 2023.

 

Vi är mycket glada för att Ingrid valt att förlänga med Enskede.

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer