Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Nu är vi över 900 stycken som stödjer klubben.

Lämnar du in en lottorad eller stryktips på Svenska Spel?

Tre nya poäng på Gotland
2021-07-05 14:16

Årets Gotlandsresa avlöpte bra för Enskede, tre nya poäng efter en stabil 5-1-seger mot Dalhem. Några sena återbud gjorde att Enskede fick spela med en delvis nykomponerad backlinje. Det gick alldeles utmärkt, vilket visar på en bra bredd i truppen. Efter en lite trevande inledning tog Enskede tag i takpinnen, och dominerade sedan matchen stort. 0-1 kom i 13:e minuten, efter att Tilda K spelat in snett-inåt-bakåt till till Moa, som satte bollen i nät. 0-2 kom tre minuter senare, påpassligt genom Tilda K efter en hörna. Dalhem fick mest till enstaka kontringar. Några blev farliga, men Emilia var som vanligt säker i målet, och kunde rädda. 0-2 stod sig till halvtid. Enskedes dominans fortsatte, och efter 0-3 i 59:e minuten var matchen i praktiken avgjord. Målet kom efter en av Vilmas patenterade djupledslöpningar; hon väggade sig fram till ett friläge, målvakten räddade först, men Moa rakade in returen. Enskede hade bra koll på matchen, och det dröjde till 81:a innan Dalhem fick till en reducering, på nick efter hörna. På stopptid gjorde Enskede sedan ytterligare två mål, 1-4 genom Sofia och 1-5 genom Tilda H på straff, efter att Moa dragits ner. Alla avbytarna kom in i matchen, vilket innebär att även Maja och Ella fick göra debut i division 1. En lysande inledning på säsongen för Enskede: 15 poäng på sex matcher. För Dalhem är det mera dystert, och lokalpressen var inte nådig mot hemmalaget. Vi tackar ändå Dalhem för besöket och önskar lycka till i fortsättningen.

 

Startelva: Emilia – Yaren, Vilma, Molly, Malin – Andrea, Fannie, Jenny – Tilda K, Moa, Tilda H. Avbytare: Maja, Ella, Lydia, Sofia, Cajsa.

Vinst mot Boo efter sent avgörande
2021-07-01 07:23

Enskede tog tre nya poäng i den svåra bortamatchen mot Boo FF, vinst med 3-1. Det var en bra match som spelades i högt tempo. Enskede dominerade spelet under större delen av matchen, och hade klart högst bollinnehav. Boo spelade med en välorganiserat lågt försvar, och Enskede hade svårt, framför allt i första halvlek, att få till sitt vanligen vägvinnande djupledsspel. Boo satsade på kontringar, kombinerat med att laget snabbt föll ner i försvarsposition efter bolltapp, en taktik som inledningsvis fungerade bra. Första halvtimmen hade lagen ungefär lika antal målchanser, även om Enskedes var lite vassare, bland annat med nick i ribban av Tilda K, och ett friläge av Moa som Boo-målvakten lyckades parera. Ställningen var 0-0 i paus. Mersmak för Enskede, men ändå inte helt orättvist. Andra halvlek inleddes på samma sätt, men successivt ökade Enskedes dominans. Långa stunder var spelet förlagt till Boos planhalva. Enskede tvingades tyvärr till ett målvaktsbyte i 65:e minuten, efter att en Boo-spelare vårdslöst gått in mot Emilia. Anastasia fick därmed debutera i division 1. Ganska otacksamt att hoppa in i detta läge, men hon gjorde det bra. Med en kvart kvar började det hända saker. I 77:e minuten blev Moa fasthållen i straffområdet, och domaren dömde straff. Tyvärr vinklade Vilma den lite för mycket, och bollen träffade kryssribban. Minuten efter löpte sig Moa loss på högerkanten och satte äntligen det förlösande ledningsmålet. Boo flyttade nu upp positionerna, och efter en bollvinst på mittplan skapade man sin egentligen enda riktigt farliga målchans i andra halvlek – och satte kvitteringen 1-1. Surt för Enskede, men Boos tidigare så säkra försvar började bli lite rörigt, och i 90:e löpte sig Moa fri igen, denna gång från vänster: 1-2. Det var ganska mycket stopptid pga Emilias skada, så Boo forcerade förstås och lyfte allt framåt, men det gick som det brukar, mål i baken. I 95:e löpte sig Moa fri igen, och fastställde slutresultatet 1-3. Sett till spelet en mycket välförtjänt seger för Enskede, även om den satt långt inne. Nu väntar ännu en bortamatch för Enskede, resa till Gotland för match mot Dalhem, innan vi kan ta lite sommarledigt.

 

Startelva: Emilia – Malin, Vilma, Tilde, Alice R – Andrea, Fannie, Jenny – Tilda K, Moa, Tilda H. Avbytare: Anastasia, Cajsa, Ella, Lydia, Mathilda, Molly, Yaren.

Viktig seger mot Smedby
2021-06-24 13:43

Enskede studsade snabbt tillbaka efter förra helgens mindre lyckade insats mot Stuvsta, och vann den svåra bortamatchen mot Smedby. Den händelserika och överlag välspelade matchen slutade 0-2. Sett till alla målchanser hade det kunnat blivit större siffror, för bägge lagen. Matchen började i intensivt tempo, och Smedby skapade några halvchanser tidigt. Det tog ungeför 10 minuter innan Enskede fick lite ordning på anfallsspelet, som också gav några hyfsade lägen. I 18:e minuten lyfte Jenny fram en boll över Smedbys backlinje, och frispelade Moa, som satte 0-1 med en behärskad lobb. Enskede fick förstås energi av målet, och hade ett visst övertag en period. Men matchen var egentligen hela tiden ganska jämn, och Smedby kunde med lite mera skärpa mycket väl kvitterat. Enskede envisas ju med att försöka spela sig ur alla lägen, även om det innebär väggpassningar i eget straffområde, och sådant är ju farligt mot en så pass bra lag som Smedby, som pressade högt. Dessbättre var som sagt skärpan inte på topp hos hemmalaget, och Enskede kunde hålla nollan. Strax före paus hade Enskede istället ett jätteläge att öka ledningen, men utan framgång. 0-1 stod sig till halvtid. Andra halvleken var ännu mera händelsrik. Kanske tog det höga tempot ut sin rätt, så bägge lagen blev lite ’långa’, och under en period bytte lagen chanser på omställningar. Enskede hade de mest öppna lägena, bl.a. två klockrena frilägen. När ytorna öppnade sig prövade Vilma (som är mittback) ett par gånger att fullfölja djupledslöpningar ända fram till Smedbys straffområde. I 77:e minuten sprang sig Vilma fri, och fälldes (knuffades) precis när hon skulle avsluta. Domaren tvekade inte, och Enskede fick straff. Moa stegade fram, och sköt hårt i omöjlig höjd för målvakten: 0-2. Smedby försökte nu forcera in en reducering, vilket förstås öppnade för kontringar. Det saknades inte chanser till flera mål (för bägge lagen), men matchen slutade med Enskede-vinst 0-2. Enskede gjorde en bra match, högt bolltempo, många snygga passningskombinationer, och vann t.o.m. ovanligt många dueller på mittplan. Särskilt glädjande eftersom vi brukar vara lite sega efter långa bussresor. Nu väntar vila över midsommar innan Enskede möter först Boo FF, och sedan Dalhem, bägge matcherna på bortaplan.

 

Startelva: Emilia – Malin, Vilma, Tilde, Alice R – Andrea, Fannie, Jenny – Tilda K, Moa, Tilda H. Avbytare: Anastasia, Cajsa, Ella, Lydia, Mathilda, Molly, Yaren.

Första förlusten
2021-06-20 21:13

Det blev inte en tredje vinst för Enskede. Hemmamötet med Stuvsta slutade med bortaseger, 3-4, i en händelserik match som hade två ansikten. Enskede fick en flygande start, och dominerade första 20 minuterna. 1-0 kom efter 10 minuter, när Moa sprang sig fri från mittlinjen. 2-0 i 16:e minuten var elegant, när Fannie med en riktig smörpassning frispelade Moa, som inte gjorde något misstag. Dessemellan hade dock Stuvsta en frispark i stolpen, och på returen gjorde Emilia en paradräddning. Men efter 2-0 verkade Enskede tappa fokus. Stuvsta tog över alltmer av spelet, dirigerade av matchens gigant, Madde Stegius, som liksom var överallt, både i försvar, speluppbyggnad och anfall. Det var också Stegius som elegant skruvade in reduceringen 2-1 i 34:e minuten. Enskede slarvade och tappade mycket boll på mittplan, och kvitteringen till 2-2 i 42:a var inte oväntad. I andra halvlek skapade Stuvsta ett tryck de första minuterna, men Enskede tog på nytt över för en period. Men mer är några hörnor blev det inte. Istället fullbordades vändning när f.d. Enskedespelaren Ida Eriksson lyfte in ett friläge, framspelad av Stegius, förstås. När sedan Stuvsta knoppade in en hörna i 73:e minuten, kändes det godnatt. Enskede fick dock till en intensiv slutforcering, och kunde med lite flyt (ett missat öppet mål, och en boll i stolpen) kunnat göra match av det hela. Nu dröjde det till matchminut 90 innan Enskede till slut fick in 3-4, snyggt inprickat av Jenny. Några mer farligheter lyckades inte Enskede få fram. Som helhet en rättvis seger för Stuvsta, som trots den dåliga inledningen visade karaktär och vände matchen. För Enskede bär det härnäst av till Norrköping på onsdag för möte med Smedby.

 

Startelva: Emilia – Malin, Vilma, Tilde, Alice R – Andrea, Fannie, Tilda H – Tilda K, Moa, Jenny. Avbytare: Anastasia, Alice S, Cajsa, Lydia, Mathilda, Molly, Tova

Andra segern
2021-06-13 09:32

Enskede tog säsongens andra seger i bortamötet mot nykomlingen Segeltorps IF. Siffrorna skrevs 0-2, i en match där Enskede inte riktigt kom upp i samma nivå som i premiären. Men det är poängen som räknas, och nollan i kolumnen för insläppta mål är fortfarande kvar. Även om Segeltorp spelade med lågt försvar och mest chansade med långbollar när de gick till anfall, så är nollan ett kvitto på att Enskedes försvarspel är stabilt. Matchen började ganska segt, med lågt bolltempo, och det dröjde en kvart innan Enskede fick igång sitt spel. Enskede dominerade sedan bollinnehavet stort, och efter hand kom målchanserna. Ledningsmålet kom i 25:e minuten genom Moa, som löpte loss från höger och satte bollen distinkt innanför bortre stolpen. Sju minuter senare ökade Enskede till 0-2. Återigen var det Moa som avlossade ett skott, målvakten räddade, och Yaren slog in returen. Enskede hade här en bra period, som nog borde gett ytterligare något mål, men 0-2 stod sig till halvtid. Andra halvlek fortsatte med en liknande matchbild, Enskede dominerade bollinnehavet, och Segeltorp kontrade. Bägge lagen skapade en del halvchanser, men det blev inga fler mål. Två inledande segrar för Enskede innebär bästa säsongstarten på evigheter. Nästa söndag blir det nog lite tuffare, då det förmodade topplaget Stuvsta kommer på besök. Innan dess ska Enskede spela den sedan förra året uppskjutna finalen i JDM mot Djurgården. Eftersom de flesta i Enskedes A-trupp är juniorer, så innebär det ytterligare en match i det redan täta matchprogrammet runt midsommar – sex matcher på tre veckor. En utmaning för Enskedes unga spelartrupp!

 

Startelva: Emilia – Malin, Vilma, Molly, Alice R – Andrea, Jenny, Tilda H – Tilda K, Moa, Yaren. Avbytare: Anastasia, Tova, Fannie, Lydia, Mathilda, Cajsa

Vinst i premiären
2021-06-06 20:18

Enskede fick en fin start på årets serie. Efter ännu en olidligt lång försäsong, och med endast en träningsmatch i bagaget, så var det förstås svårt att gissa hur premiären skulle bli. Som det utvecklade sig blev matchen behaglig för Enskede, som tidigt visade upp ett mera distinkt spel än gästande IK Tun. Högre bolltempo och intensitet. Det betalade sig snabbt. 1-0 kommer redan i 5:e minuten, då Tilda K bryter in från högerkanten, och efter några patenterade finter trycker in premiärmålet. Enskedes dominans fortsatte, och i 13:e minuten serverar Tilda K en smörpassning till Yaren, som fri med målvakten sätter 2-0. Även om spelet mattades lite efter andra målet var det fortfarande Enskede som dominerade stort. Tun hade endast enstaka chansbollar framåt, som lätt togs om hand av Enskedes säkra backlinje. I 31:a minuten ökar Enskede till till 3-0. Moa tar emot en passning felvänd, och med en rörelse vänder hon bort två backar, och fri med målvakten gör hon inget misstag. Så här långt såg det ut som det skulle bli en storseger. Tilda K hade dessutom en skott i ribban strax efter 3-0-målet. Men Tun hade inte gett upp. Efter 40 minuter skapar de sin första målchans – ett lågt distinkt skott nära stolpen som Emilia räddar. På den efterföljande dubbelhörnan har Tun ytterligare två vassa målchanser. Reducering där, och matchen kunde fått en annan utgång. Nu stod sig 3-0 i paus. Enskede börjar andra halvlek slarvigt, och Tun skapar lite tryck. Efter hand vaknar Enskede till liv, och en period följer med ganska böljande spel. Bägge lagen börjar se lite trötta ut i sommarhettan. Men i 64:e minuten avgörs matchen defintivt, då Yaren gör sitt andra mål, snyggt framspelad av Jenny. Minuten efter ökar Enskede till 5-0, efter ett mönsteranfall som avslutas med att Moa trycker in bollen ribba in. Avslutningen blir förstås lite avslagen. Vi är mycket glada för att vinna första matchen, och med övertygande siffror. Och hela anfallstrion kom med i målprotokollet! Vinsten var som helhet klart rättvis, om än kanske siffermässigt något stor. Emilia gjorde ytterligare en paradräddning i andra halvlek, så Tun kunde mycket väl gjort ett par mål. Tun kommer säkert ställa till det för andra lag i serien. För Enskede väntar nykomlingen Segeltorp nästa helg.

 

Startelva: Emilia – Malin, Vilma, Tilde, Alice R – Andrea, Jenny, Tilda H – Tilda K, Moa, Yaren. Avbytare: Anastasia, Cajsa, Fannie, Lydia, Mathilda, Molly.

Säsongstart och nyförvärv
2021-05-21 12:00

Äntligen börjar matchsäsongen. Spelartruppen har hållit humöret uppe beundransvärt och skött träningen exemplariskt under den långa försäsongen, och nu ser vi alla fram emot att spela matcher. För Enskedes del blir det först en träningsmatch mot Täby FK, innan premiären söndagen 6 juni hemma mot IK Tun.

 

Vi har också glädjen att presentera ett sent nyförvärv. Alice Schönfeldt ansluter till truppen efter att ha tränat med oss en tid. Alice är en mycket rutinerad back/defensiv mittfältare som närmast kommer från Myckle IK (div 1 Norrland). I flera år spelade hon collegefotboll i USA med Long Island University, och under hemmaperioderna representerade hon Morön BK, med spel bl.a. i Elitettan. På meritlistan en bit bakåt i tiden finns också att hon var med i Västerbottens vinnande lag i Cup Kommunal 2012. Med sin rutin blir Alice en viktig förstärkning för Enskede IK.

 

Vi hälsar Alice varmt välkommen!

Matilda Vinberg uttagen till F16 UEFA-turnering i Slovenien
2019-03-26 15:06
Förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut Matilda Vinberg från Enskede IK till svenska landslagstruppen F16 som åker till Slovenien 8-16 april för en turnering i regi av UEFA. Enskede IK gratulerar och önskar stort lycka till!
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 4/7 12:00
1 - 5  
Ons 30/6 19:30
1 - 3  
Ons 23/6 20:00
0 - 2  
Sön 20/6 18:00
3 - 4  
Ons 16/6 19:30
Lör 12/6 13:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Träning, EIP1, 27/07 18:45
Träning, EIP1, 29/07 18:45
Träning, EIP1, 30/07 17:30
Match, Enskede IP 1, 01/08 13:30
Träning, EIP1, 02/08 18:45
Träning, EIP1, 03/08 18:45
Nyheter från föreningen