Bli medlemi Enskede IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Damlaget

 

 

 

Vinst borta mot Alnö
2024-05-06 15:01
Foto: Sven Jansson

Efter en härlig bussfärd upp till Sundsvall var det dags att möta Alnö som hittills hade tagit 1 poäng i serien. 

 

Vi visade direkt att vi ville behålla vårt spel från dom senaste matcherna genom att hota på flera sätt och vara intensiva i återerövringen av boll. Det leder till att vi har det mesta av bollinnehavet samt att vi skapar dom hetaste chanserna. I den 8 minuten vinner vi återigen bollen efter ett anfall då Sjöberg snappar upp bollen och hittar in till Sandberg vid straffområdeskanten. Sandberg gör sig fri från sin försvarare och placerar in 1-0 vid bortre stolpen. 

I den 34 minuten utökar Krusnell då hon snappar upp bollen i straffområdet efter en kollision mellan två Alnöspelare. Vi fortsätter trycka på och skapa lägen halvleken igenom och gör det svårt för Alnö att etablera spel. Det leder till 3-0 i den 43 minuten då Stigmar blir framspelad av Jönsson i straffområdet. Resultatet står sig till halvtid. 

 

I paus byts Özpolat in mot Axelsson. Andra halvlek fortsätter i liknande stil som den första där vi har det mesta av spelet och skapar dom flesta chanserna. Det leder fram till en hörna i den 55 minuten där Thörngren gör sig fri från sin försvarare och slår in 4-0 på en fin hörna från Krusnell. 

Vår andra mittback, Nyberg, vill inte vara sämre utan gör även hon mål på hörna i den 63 minuten då hon är först på returen från en nick i ribban av Mattsson. 

Strax därefter byts Fritzell in mot Krusnell och ytterligare 5 minuter senare kommer även Björk och Pingani in mot Nyberg och Sandberg. Vi fortsätter vara lika intensiva i alla moment av spelet och skapar flera chanser för att utöka ledningen. I den 80 minuten kommer Apel in istället för Stigmar. Trots fler chanser stannar slutresultatet vid 5-0.

 

Vi tackar motståndarna, domarna och publiken för en väl genomförd match. Nu laddar vi om för ett spännande möte mot Sandviken som ligger tvåa i tabellen. Matchen spelas på lördag den 11/5 på Enskede IP, hoppas vi ses då!

Vinst hemma mot Heffnersklubban
2024-04-29 15:07
Foto: Sven Jansson

Förra helgens vinst borta med Gefle följdes upp med en vinst hemma mot Heffnersklubbans BK.

 

Det blev en sen rockad under uppvärmningen där Holmquist fick ersätta Montes De Oca Muñoz pga skada. Vi går ut och visar att förra veckans prestation mot Gefle skulle återupprepas. Heffnersklubban som hittills hade två vinster och ett kryss, varvar med att sätta hög press och stänga passningsvägarna framåt på ett bra sätt. Men vi behåller bollen och lugnet när vi letar efter öppningar när dom visar sig. Vi skapar ett par bra chanser och gör ett mål som blir bortdömt för offside. Vi fortsätter spela vårt spel och i den 42 minuten nickar Jönsson in 1-0 på en fin frispark av Sjöberg. Ett resultat som står sig till paus.

 

Till den andra halvleken gör vi ett byte där Sandberg ersätter Fritzell. Vi fortsätter att spela och behålla bollen vilket i den 56 minuten leder till att Stigmar gör 2-0 på nära håll på assist från Krusnell. Men Heffnersklubban ger inte upp utan reducerar i den 65 minuten genom Öhman. Vi fortsätter att äga boll och skapa chanser och ett mål hängde i luften, bland annat när Axelsson träffade ribban. I den 70 minuten kommer Özpolat in istället för Axelsson. Vi fortsätter trycka på för att stänga matchen och i den 77 tar sig Sandberg loss bakom HKBKs backlinje och blir fälld strax utanför straffområdet. Domaren dömer rött kort till mittbacken Markström. Till sist kommer målet i den 80 från Krusnell där hon tar sig in i straffområdet och prickskjuter in 3-1 i bortre krysset på assist från Sjöberg. I den 87 kommer Apel in istället för Jönsson och i 89 gör Törner sitt andra inhopp för säsongen då hon ersätter Krusnell. Vi hinner även med att göra 4-1 där Sandberg i den 94 gör mål på ett fint inspel från Özpolat. 

 

Återigen en bra insats från hela laget och vi tackar motståndarna, domarna och publiken. Nu ser vi fram emot en bra vecka innan vi reser till Sundsvall på lördag för match mot Alnö.

Gefle IF borta
2024-04-24 13:26

En bussresa norrut innebar att vi hade kommit till Gävlevallen för att ställas mot Gefle IF som hade tagit samtliga poäng i de två inledande omgångarna. 


Med bra energi inför matchen och under förberedelser till avspark blåser domaren igång. Det blir händelserikt direkt när Gefle i sitt första anfall kontrar in ledningsmålet, 1-0 efter 1 minuts spel. Under halvlekens gång spelar vi vårt spel och försöker hitta olika sätt att komma fram i planen, ett ganska lyckosamt sätt denna gång var att spela över motståndarna vilket resulterade i flera farliga chanser. 


I den 30:e matchminuten får vi frispark som slås av Sjöberg. Efter försök från Gefle att nicka bort bollen fångar Krusnell upp den och vänder bort en ljusblå spelare och skickar sedan upp bollen i vänstra krysset, kvitterat! Detta blir resultatet till halvtidsvilan. 


Andra halvlek fortsätter likt den första. Mycket boll för vår del men där Gefle stänger ytorna bra och är farliga i sina kontringar och det längre spelet. I den 57:e minuten får Gefle en frispark som slås in mot den bortre stolpen där Törnros kan nicka in 2–1 till hemmalaget. I och med detta byter vi in Sandberg och Holmquist där den senare återvänder efter skada. Ut går Axelsson och Fritzell. 


Vi fortsätter trycka på och i den 74:e matchminuten spelar vi igång ett inkast där Montes De Oca Muñoz kan svepa ett inlägg till Mattsson som tagit en löpning in i straffområdet, tar ner bollen och skjuter in 2-2 i matchen. I samband med målet byter vi in Erlandsson och Özpolat, även Erlandsson gör comeback efter skada. Ut går Jönsson och målskytt Mattsson.

 

De sista 15 minuterna är det mycket känslor och nervositet på sidan. Vi fortsätter trycka på för ett ledningsmål och får i den 89:e minuten en hörna. Det blir många involverade men till slut är det Sandberg som gör ett inspel där Thörngren är sist på bollen som går i mål, 2-3 till Enskede. För att säkra upp ledningen de sista minuterna kommer Björk in istället för Montes De Oca Muñoz. Vi lyckas hålla undan och 2-3 fastställer slutresultatet i matchen! 3 otroligt sköna poäng!


Kommande match blir hemma på Enskede IP mot Heffnersklubbans BK den 27:e april med avspark 14:00. Hoppas vi ses där!

Hemmapremiär
2024-04-15 13:24


Lördagen 13:e april tog vi emot Sollentuna FK på Enskede IP för att spela igång säsongen på hemmaplan. Sollentuna hade föregående omgång öppnat starkt med en 5-0 vinst hemma mot Bergnäsets AIK medan vi knep 1 poäng borta mot IK Brage. 


Matchen börjar och Sollentuna tar taktpinnen direkt och lyckas äga boll och styra spelet mycket. Efter ett par halvchanser tar Sollentuna ledningen i den 14:e matchminuten genom Kalaitzidou. Detta efter ett inkast med en spelvändning där de tar sig fram på vänsterkanten, väl i straffområdet lyckas vi inte få bort bollen. 


Matchbilden fortsätter även fast vi försöker trycka upp mer, äga mer boll och spela vårt spel. Innan halvtidsvilan lyckas Sollentunas Okhiria sätta dit 0-2. 


Vi gör ett byte till andra halvlek, Pingani går ut och in kommer Jönsson. Vi kämpar på och försöker få till förbättringar i vårt spel men Sollentuna fortsätter hitta igenom oss. I matchminut 66 kontrar Sollentuna snabbt och rakt och spelar in från vänsterkanten in mot bortre stolpen, igen är Okhiria där och sätter sitt andra mål för dagen, 0-3 till Sollentuna. 
Vi gör fler byten i matchen kort därefter, in kommer Nyberg och Törner istället för Apel och Axelsson. Lite senare i matchen kliver även Fritzell och Strandh in på plan och ut går  Krusnell och Montes De Oca Muñoz. 


När klockan börjar ticka upp mot matchens slutskede vinner vi ett inkast högt upp som resulterar i ett inlägg. Fritzell fångar upp bollen och spelar Jönsson som sätter dit reduceringsmålet, 1-3. Detta blir även slutresultatet vilket blir en tung hemmapremiär. Vi gratulerar Inez Törner till debuten i division 1 och Sollentuna FK till vinsten. 


Kommande match åker vi till Gävle för möte mot Gefle IF den 21:a april. Nästa hemmamatch blir mot Heffnersklubbans BK 27:e april på Enskede IP. Hoppas vi ses då!

Premiär mot Brage!
2024-04-08 16:25

Efter en lång och utmanande försäsong var det äntligen dags för premiär. Vi begav oss till Borlänge för match mot IK Brage som förra säsongen slutade 4 i Div. 1 Norra. 

 

Energin innan matchen var på topp där det böjds på både skratt och dans! Vi tog med energin ut på planen och startar med en hög press. Det är nära på att ge utdelning direkt då Krusnell vinner bollen vid straffområdet och skjuter precis utanför. En minut senare gör Stigmar samma sak men blir fasthållen och får frispark. Den tas av Sjöberg som med sin första bolltouch i Enskede så när gör mål. 

Matchen jämnar ut sig ju längre halvleken går med bra spel och chanser från båda lagen som mycket väl hade kunnat resultera i mål. Men halvleken slutar 0-0.

 

I andra halvlek kommer Brage ut och sätter hög press och hindrar oss från att spela vårt spel under en längre period. I den 59 minuten gör Apel sin debut i EIK-tröjan då hon byts in för Jönsson. Vi gör ytterligare två byten då Fritzell och Pingani kommer in för Sandberg och Özpolat i den 69 minuten. Vi tar över mer och mer ju längre halvleken går och skapar flera lägen för att avgöra matchen utan att lyckas. Matchen slutar 0-0 där båda lagen hade kunnat avgöra.

 

Vi har flera spelare som gör debut i EIK-tröjan idag då Axelsson, Sjöberg, Thörngren, Montes De Oca Muñoz och Sandberg alla startade. Apel och Pingani som byttes in samt Perman Rosell på bänken. 

 

Startelvan: Netz, Axelsson, Sjöberg, Thörngren, Mattsson, Montes De Oca Muñoz, Stigmar, Jönsson, Özpolat, Krusnell, Sandberg.

Avbytare: Perman Rosell, Nyberg, Björk, Apel, Pingani, Fritzell, Strandh

 

Vi tackar IK Brage för en bra match och trevligt mottagande. På lördag har vi hemmapremiär mot Sollentuna FK klockan 14.00 på Enskede IP. Vi ses då!

Scott Swainston summerar damernas säsong - sin första som huvudtränare i Enskede IK
2023-11-06 11:53

Enskede IK:s damlag har precis satt punkt för årets säsong. Scott Swainston, ny huvudtränare i laget, berättar hur han och resten av tränarstaben ser på säsongen: "Generellt har det varit en härlig säsong med sina upp- och nedgångar. Vi har en fantastisk grupp att jobba tillsammans med och det har definitivt bidragit till vår utveckling på planen."

"Jag är ganska orädd" Jenny Mattsson om matchen mot Hammarby från målet
2023-11-03 15:22

Enskedes damer hade problem med skador på båda sina målvakter i de sista omgångarna i Division 1 och i cupmatchen mot Hammarby. In i mål klev mittfältaren Jenny Mattson, 23 år, som har blivit ordentligt hyllad av såväl tränare, medspelare och publik för sin insats.

Vinst mot Segeltorps IF
2023-10-30 10:26
Foto: Sven Jansson

Lördag den 28:e oktober spelade vi vår sista seriematch 2023 och avslutade säsongen med en 0-3 vinst borta mot Segeltorps IF. 

 

Matchen börjar där vi direkt attackerar mot Segeltorp. Redan i den andra minuten blir det farligt när Tilda Hedell vinner bollen högt upp efter en hög press och tar avslut. Tyvärr denna gång utanför mål. 

Segeltorp gör det svårt för oss att få igång vårt spel med ett markeringsspel som vi inte riktigt hittar ut ur. Det blir 0-0 i paus där vi får prata ihop oss. 

 

Vi gör 0-1 i matchen i den 63:e minuten efter att Vilma Ferdfelt vinner bollen runt mittplan, driver fram längs kanten och hittar Tilda Krusnell som skickar upp 0-1 i första krysset!

I den 72:a minuten kommer vårt andra mål för kvällen efter att Arsema Weldai vinner bollen vid mittplan. Emmy Stigmar tar över och spelar Tilda Hedell som skickar iväg ett tungt avslut utanför straffområdet in i mål. 0-2 Enskede!

 

De första bytena i andra halvlek görs några minuter efter 0-2 där Selma Fritzell och Linn Malmberg kommer in, ersätter Emmy Stigmar och Yaren Özpolat. 

0-3 kommer efter en bollvinst på Segeltorps planhalva där Jenny Mattsson kan ta fram bollen, peta den mot Selma Fritzell som efter lite flipperspel får tillbaka bollen, hittar Linn Malmberg som i sin tur passar Tilda Krusnell som kyligt dribblar inne i straffområdet och rullar bollen in i mål, andra målet för kvällen.

 

I matchens slutskede byter vi in Isabella Praneetphonkrang, Andréa Strandh och Moa Bohlin. Ut kliver Tilda Krusnell, Tilda Hedell samt Emma Kimell. 

Isabella Praneetphonkrang är nära utöka ledningen till 0-4 efter att ha petat in bollen i mål. Tyvärr dömer domaren att Segeltorps målvakt hade fingrarna på bollen vilket innebär att inget mål görs utan slutresultatet landar på 0-3 vinst till Enskede IK. 

 

Tack för all stöttning på hemma- och bortamatcherna under säsongen. Vi ser fram emot att ladda batterierna men ser ännu mer fram emot kommande säsong! ❤️🖤

"Jag har kommit tillbaka starkare än innan" Tilda Krusnell om skadan och matchen mot Hammarby
2023-10-25 17:15

En vecka sedan Svenska Cupen-matchen mot Hammarby. Tilda berättar om sin rehab, hur det är att vara tillbaka och hur det var att möta sin gamla lagkompis Matilda Vinberg.

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor