Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Herrlaget

Tackar, nu är över 900 personen som stödjer klubben?
 
Har du åldern inne?
Lämnar du in en lottorad eller stryktips på Svenska Spel?

 

Vi söker materialare!
2021-03-24 09:03

Saknar du gemenskapen från idrotten?

Saknar du snacket i omklädningsrummet?

Då kan du vara den person som vi söker...

Herrlaget saknar materialare!

Just nu har vi denna tjänst vakant, känner du för att någon/några kvällar i veckan hjälpa till med vårt herrlag så kan detta vara något för dig.

Under säsongen är all vår verksamhet  Enskede IP. 

Givetvis utgår ersättning. 

Kontakta kansliet för vidare hänvisning till ansvariga inom herrlaget.

kansli(at)enskedeik.nu eller tfn 0707-202700

Välkommen hem!
2021-01-15 22:58
Bachir ✍️
Vi välkomnar tillbaka Bachir Katourgi till oss!
Bachir gör alltså comeback, senast var han hos oss säsongerna 2018/2019 och öste in mål!
Med Bachir in får vi ytterligare en forward av hög klass.
Vi är glada att han väljer att komma tillbaka till oss och vi ser fram emot säsongen. 


Vad fick dig att vilja komma tillbaka till oss Bachir?
-Jag hade ett par alternativ och t o m högre upp men jag känner igen föreningen och på vilken proffisionell nivå de ligger på så valet föll på Enskede. Sen att ha Hakan som tränare höjer nivån!

Vad är förväntningarna för säsongen 2021?
-Förväntningen är självklart att ta steget upp tillsammans och som ett lag. Vi måste vara ödmjuka och lägga ner jobbet, vi vet att det inte kommer bli enkelt men att vi absolut har kvaliten och coachingen.


Vad kommer du att bidra med till gruppen?
-Jag kommer bidra med energi, hunger och förhoppningsvis en massa mål. Målet är att injuta mod och vilja så att vi gör detta till ett fantastiskt år.

Vad vill du hälsa våra fans?
-Jag önskar innerligt att denna mardröm (corona) försvinner så vi kan fylla enskede ip med våra fans så dom kan vara med oss på denna resa! De skulle vara underbart. Nu kör vi!!!


Hakan Bezgin om Bachir:
-Jag är glad att Bachir återvänder. Vi hade en bra tid tillsammans senast han var hos oss. I Bachir får vi in ytterligare kompetens i sista tredjedelen, i motståndarnas straffområde är han livsfarlig. Men han är också en spelare som är riktigt bra i det defensiva presspelet, det är viktigt för oss att spelarna jobbar lika bra med som utan boll. 
Han tillsammans med våra övriga forwards kommer att samspela väl! 


Välkommen hem Bachir Katourgi med familj❤️⚽️
Kenny Pavey får en roll i herrlaget!
2021-01-02 13:33
Kenny Pavey

Vi välkomnar upp Kenny Pavey till herrlaget. Han kommer från ett uppdrag i vårt P-18 lag och gör sitt tredje år som tränare i föreningen. 

Första året spelade Kenny i vårt herrlag, men från 2021 ska han alltså ingå i ett team av 3 tränare där Kenny får en roll som assisterande tränare.
 
Kennys egna ord:
Super excited to make the step up to the senior team, Ive had two great seasons with the p18s and learned so much as a couch and about myself. 
The aim is to continue my development as a coach and the step to the senior team working closer with Hakan feels like a great move. 
 
-The team has a lot of potential with quality players who we want to develop and push on. I hope my energy and experience can help the team improve and that we can squeeze every bit of talent and quality out of the players to have a successful season our hard work deserves.
 
 
Huvudtränare Hakan Bezgin om Kenny Pavey:
- Kenny har verkligen jobbat för att få chansen i herrlaget. Genom hårt arbete i föreningens P-18 lag har han bevisat sig vara mycket lojal och pålitlig. 
Att Kenny nu får chansen i herrlaget är väldigt naturligt eftersom han kan både spelmodell och vår träningsmetodik. Han har också bra koll på våra värderingar kring människor och ledarskap och hur vi vill utveckla våra spelare.
Jag har tränat Kenny i omgångar och det är en fantastisk människa och ledare. Jag vet att vår miljö är rätt för hans vidareutveckling.
 
 
 
Welcome Kenny Pavey! 
Oh Kenny Pavey.. You are the love of my life.. 
Oh Kenny Pavey..
Förändringar i ledarstaben inför 2021
2021-01-01 18:20
Joel Råd
Vi vill börja med att tacka Joel Råd för sin tid och sina insatser i föreningen. Han har gjort många år i flera olika grupper inom föreningen. Avslutningen blev 3 säsonger i herrlaget.
Joel tar alltså steget vidare till AIK och kommer arbeta på flicksidan med F19.

Joels egna ord om sin tid:
- Till att börja med känns det såklart vemodigt att lämna en förening som varit en så pass stor del av mitt liv i många år. Jag har fått lära känna och arbeta med fantastiska människor där många har blivit vänner för livet. 

När det gäller mina tre år i herrlaget har jag utvecklats både som människa och tränare. Jag har lärt mig saker som jag definitivt kommer ta med mig oavsett miljö. Sen vill jag tacka för förtroendet från Hakan som för tre år sen flyttade upp mig till herrlaget. Han har betytt mycket för mig i min utveckling men framförallt är jag glad för att kalla honom en bra vän. Jag både tror och hoppas vi kommer arbeta tillsammans igen. 

Slutligen vill jag tacka alla i Enskede för dem här åren. Många har blivit vänner och utvecklat mig både som människa och tränare. Att få bära Enskede märket är en ära för alla och jag är säker på att framtiden är ljus för laget och klubben. Nu ser jag fram emot att följa laget även nästa år men denna gång från läktaren. Vi ses på Enskede IP!Hakan Bezgin om Joels tid:
- När jag anlände inför säsongen 2018 så var mitt första drag att flytta upp Joel till herrlaget och vi påbörjade en resa ihop som nu 3 år senare går mitt sitt slut.
Vi lyckades skapa ett bra team med tydliga roller och arbetsfördelningar inom staben. Jag är glad över att jag har fått vara med och hjälpa Joel i sin utveckling och se honom utvecklas och ta steget vidare. 
Det är en ambitiös fotbollstränare som jag vet kommer gå väldigt långt i sin tränarkarriär.

Jag hoppas och tror att vi någon dag i framtiden kommer att arbeta ihop igen i någon form..
Tack och lycka till Joel!

Vi presenterar vårt första nyförvärv!
2020-12-30 10:24
Joel Embring
Vi är glada att kunna presentera Joel Embring som vårt första nyförvärv, en spelare som vi har följt länge och äntligen lyckats knyta till oss.Välkommen Joel, kan du berätta lite kort om dig själv?

-Jag heter Joel och är 22 år gammal och är uppväxt i Tyresö. Innan jag valde Enskede spelade jag I Tyresö och dessförinnan Hanviken. Jag spenderade många år som ungdomsspelare i Ifk Haninge.

 

Varför valde du Enskede IK?

-Jag valde Enskede eftersom det är en seriös föreningen som tydligt satsar framåt och har en tydlig ambition. Samt att det känns som en förening som jag personligen kan utvecklas som människa och som fotbollsspelare. Det var bidragande faktorer till att jag valde Enskede.

 

Vad är dina mål med säsongen 2021?

-Personliga mål för 2021 är att kunna bidra så mycket till laget som möjligt, både på och utanför planen.

Jag hoppas såklart vi lyckas vinna serien. 
Hakan Bezgins kommentarer:

- Jag har följt Joel i ett par år nu och han är en spelare som har många intressanta egenskaper. Han passar in i vårt sätt att spela fotboll och kommer bidra med mycket genombrottskraft i vårt anfallsspel, samtidigt som han alltid lägger ner en hög arbetsinsats för kollektivet.

Jag är väldigt glad att Joel valde oss före många andra klubbar och jag hoppas att vi tillsammans kan hjälpa Joel att ta nästa steg. 

Han är en spelare som passar in perfekt i vår miljö!Vi Välkomnar Joel Embring med familj till oss i Enskede IK!


Flera lovande spelare flyttas upp till herrlaget!
2020-12-29 15:05
Flera spelare flyttas upp till herrlaget
I vanlig ordning flyttar vi upp ett antal spelare inför 2021 till herrlaget från våra juniorlag.
Närmare presentation av dessa förmågor kommer inom kort att publiceras på vår hemsida och i våra andra sociala medier.

Vår herrlagstränare Hakan Bezgin:
- Vi är naturligtvis väldigt glada över att vi lyckas med detta och det visar återigen en styrka som vi har i vår förening. Tydlighet skapar en trygg och utvecklande miljö för alla våra spelare och ledare och vi fortsätter att flytta spelare och ledare uppåt inom föreningen tack vare vår gemensamma spelmodell och vår träningsmetodik som genomsyrar större delen av föreningen idag.Vi blickar framåt mot 2021!
2020-12-07 09:42
Herrlagets tränare Hakan Bezgin
Vår herrlagstränare Hakan Bezgin summerar kort säsongen 2020 och blickar framåt!

-Den här säsongen har på alla sätt vart lärorik för oss, men samtidigt väldigt utmanande. Vi gick in i säsongen som alltid med ambitionen att vinna nästa fotbollsmatch och fortsätta bygga vidare på den tydliga röda tråden (våra faser i vår spelmodell och vår träningsmetodik) som idag genomsyrar alla våra juniorlag på både pojk och flicksidan hela vägen upp till dam och herr. 

-Vi är såklart inte nöjda med placeringen som vi slutade på i tabellen även om vi var det formstarkaste laget under senhösten, 6/7 matcher vann vi. Det visar lite på att vi hade behövt en hel serie med fler matcher. Så det gynnade inte oss riktigt med enkelserie. Men vi lär oss av det med..

-Nu fortgår planeringen inför säsongen 2021 och vi ser fram emot att få börja träna igen. Vi följer rekommendationerna från våra myndigheter och träffas endast i digitalt format för att hålla kontakten. 


FÖRLUST I SISTA
2020-10-18 18:15
  Säsongsfinalen mot IFK Stocksund, som vi aldrig mött tidigare, blev från vår sida en besvikelse trots stundtals bra spel. Vi gynnades första halvlek av medvind och hade ett klart övertag men det blev Stocksund som i 20:e tar ledningen när forwarden tilläts vända och vrida tre gånger innan han satte bollen i mål. "Fabbe" har ett par möjligheter och "Jakke" är skottvillig. Men det är gästerna som i 42:a är nära att öka med ett friläge men det blir "Fabbe" som i 44:e kvitterar och matchen lever. Andra halvlek trots motvind har vi grepp om händelserna. Bra spel men mängder av hörnor ger ingen utdelning. Klockan går och i 84:e ställer vi till det i egen box med två felbeslut som ställer Simon i målet och vi är i underläge. I vår iver att kvittera kan Stocksund i slutminuten göra ett tredje mål som förstör vår dag. Att Simon Nildén fick utgå redan efter tjugo och "Fabbe" var tvungen att lämna in efter fem i andra var heller inte så kul i säsongsavslutningen. Men vi har gjort en bra höst där i dag Kapten Lager var mycket bra och "Jakke" på mittfältet gjorde sin bästa match tyckte jag. Och jag är säker på att Tränar Hakan redan ser fram mot nästa säsong med tillförsikt då vi förfogar över många lovande spelare. /Bubben
TUFFT I UPPSALA
2020-08-29 20:42
På en regntung gräsplan startade G:a Upsala bäst med långa crossbollar och inlägg och i tionde minuten vänder centerforwarden skickligt bort Lager i boxen och hemmalaget tar ledningen. Det dröjde sedan bara två minuter när ett inlägg framför mål petas i mål i röran. Vi har vårt första skott på mål i 25:e när Filip Sundberg hittar Yonnas i boxen där skottet räddas. 0-2 i paus speglade händelserna. Vi gör ett par byten och flyttar upp Filip S på topp bredvid "Fabbe". Det blir nu en helt annan match där vi med ett rakare spel tar över. Men det dröjer till 60:e innan första klara chansen kommer när Simon Nilden spelar en fristående "Fabbe" som dock tar i för mycket och skjuter över. Tre minuter senare har Upsala en frispark som räddas av Simon men returen skjuts i mål och det är 0-3. Men med trettio kvar visar vi att vi kan och skapar tre klara lägen innan Bilal reducerar till 1-3 efter inspel av junioren Adam Ohlander i 70:e. Nu trycker vi på och i 75:e hittar "Fabbe" rätt och vi har 2-3. Sista kvarten får Upsala slå ifrån sig och kvitteringen hänger i luften men turen är inte med oss och matchen avslutas med ett bra skott av Tobias Enhörning och Upsala kan andas ut. Jag gladde mig åt de sista trettio där vi trots 0-3 visade stark moral och kom igen och var nog värda poäng i regnet tyckte /Bubben
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/10 14:00
1 - 3  
Sön 11/10 14:00
1 - 3  
Lör 3/10 16:00
0 - 3  
Lör 26/9 14:00
5 - 2  
Mån 21/9 20:00
1 - 2  
Lör 19/9 16:30
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen