Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Herrlaget

Tackar, nu är det 1021 personer som stödjer klubben
Har du åldern inne?
Lämnar du in en lottorad eller stryktips på Svenska Spel?
Stöd Enskede IK!
 

 

DELAD POTT mot HUDDINGE !
2022-05-14 18:56
Bilden tagen i matchen mot Bissarna

Lördagens hemmamatch mot Huddinge IF bjöd på en första halvlek där vi inte såg ut att vara med i matchen. Huddinge klev ur alla närkamper med bollen och redan i 8:e minuten tar man ledningen, efter att kommit loss på högerkanten och med ett skott som letar sig i mål vid Karls högra stolprot noterar vi 0-1.

 

Huddinge är betydligt farligare i sina framstötar än de våra. Vi lyfter ofta långt där Tekin bjuder till i huvudspelet men anfallskollegorna Eminn och Aziz kommer inte till. Bara ett avslut på mål under första när Tekin i 33:e skjuter i ribbans överkant. En halvlek som går klart till gästerna. 

 

Andra halvlek blir bättre från vår sida när inte minst Amar tar tag i händelserna.Men det dröjer till 60:e där Max ersätter Aziz och Jonte flyttas upp från backplats och vi får mer att säga till om. En hörna i 65:e avslutas med ett hårt skott av Amar som målvakten med en reflexräddning avstyr.Men minuten senare är Amar på vänsterkanten vänder bort två försvarare och lyfter in bollen till Tekin som nickar i mål och det är kvitterat. Bouba ersätter Bilal i 84:e och han har ett par bra framstötar men det blir Huddinge som på övertid är närmast att avgöra matchen när man har ett bra skott som tar i Karls vänstra stolpe innan slutsignalen ljuder.

 

Årets första match på gräs där Huddinge var det bättre laget varför vi får vara nöjda med en poäng i denna serie som ser ut att bli synnerligen jämn tror /Bubben

Första matchen på naturgräset för året
2022-05-13 17:14
Bild från helgens segermatch mot Bissarna

I morgon spelar herrlaget den 7:e omgången i årets upplaga av Div 2 Södra Svealand. Det är Huddinge IF som kommer på besök. Ett Huddinge som Enskede mött tidigare i år i Stockholm Cup.

 

Då blev det förlust, men det är inget som oroar laget som haft en fin träningsvecka efter den fina skalpen i helgen, då EIK vann med 2-0 mot toppenlaget Nyköping. Laget är intakt och 18-manna truppen som får chansen kommer göra allt för att bärga 3 poäng till röd/svart.

 

Avspark kl 14:00 - välkomna ner och heja fram EIK till ytterligare framgångar.

 

 

FÖRSTKLASSIG LAGINSATS !
2022-05-08 21:40
Glädjescener efter Jonathans 2-0 i matchen mot Nyköping

Efter förra omgångens bleka insats var det i sjätte omgången  dags för serieledande Nyköping BIS på bortaplan. Vi kände en viss optimism när vi nu hade en trio,som fastat en månad, fit for fight.

 

Matchinledningen ser bra ut där vi  skapar ett par hörnor men redan efter femton tvingas vi till ett byte där Jakob S måste utgå och ersättas av "Gabbe". Nyköping driver nu spelet och vi tvingas ofta lyfta långt för att freda oss. Men det ser stabilt ut i de bakre leden och halvleken blir mållös. 

 

Andra halvlek öppnar vi bra där Tekin i andra minuten är nära att nicka i mål. Hemmalaget trycker och tar sig fram längst kanterna och med inlägg gör det jobbigt för oss att freda målet. Men Karl i målet har sin dag och tar hand om det mesta. Klockan visar 60 när Joel E i en snabb spelvändning får med sig Eminn som fångar upp passningen och ger oss ledningen med ett skott i nättaket och det blir tyst på Rosvalla. Hårt spel och en del varningar utdelas och i 72:a får en hemmaspelare sitt andra som är rött. Trots en man mindre är det Nyköping som för matchen men vi sticker upp och har i 80:e en stolpträff av Eminn. Nyköping har två minuter senare också en stolpträff.

 

Bilal börjar efter en mycket bra insats att tröttna och ersätts av Max som blir högerback och Jonte S flyttas upp som forward och det blir han som frälser oss då på pass från Joel E gör 2-0 med en rökare via ribban i minut 90. Ett tillägg på sex minuter klara vi av . 

 

Tre poäng och bussresan hem kändes i dag verkligen behaglig där vi härnäst tar emot Huddinge hemma kommande lördag 14.00 / Bubben

Härlig utmaning för herrlaget
2022-05-06 20:08
Bild från matchen mot Trosa-Vagnhärad

Träningsveckan lider mot sitt slut, endast ett kort pass på lördagsmorgonen innan avresan till Nyköping på söndag. På menyn står Bissarna som ännu inte smakat förlustens beska, Kan det vara dags för Bissarna att smaka?

 

Det har varit en bra träningsvecka och truppen är mer eller mindre intakt. Vi har några spelare med skavanker som troligtvis kommer hålla dom borta från matchtruppen. Övrigt kan vi berätta att truppen är hungriga och revanschlystna efter förra helgens bottennapp.

 

Truppen som får förtroendet kommer göra allt i sin makt för att få Enskede in på vinnarspåret igen och leverera 3 poäng hem till Enskede.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

ÖVERKÖRDA AV SMEDBY !
2022-04-30 18:09
Bilden är från premiären mot IFK Lidingö

Smedby från Norrköping var våra lördagsgäster och de gav oss en lektion i effektivitet.

 

Annars var det vi som inledde bäst första kvarten där vi i femte minuten tar ledningen när Amar från femton meter skjuter förbi ett samlat försvar och vi har 1-0. Ett par skott på mål  från Eminn som räddas enkelt av målvakten följer innan Smedby i 13:e tar sig fram i mitten och får ostört rulla in  kvitteringen. I 32:a har Smedby en frispark från kanten där inlägget letar sig i mål förbi ett femtontal man framför mål och det är 1-2 . Vi kommer allt för ofta till korta i det fysiska spelet och Smedby får allt mer att säga till om men 1-2 står sig till paus.   

 

Andra halvleks inledning blir matchavgörande när Smedby direkt efter avspark tar sig ned till hörnflaggen och med ett hårt inlägg efter marken stöter in  ett tredje mål.En nick i ribban av Tekin följdes av två enkla mål för Smedby i 50:e och 60:e och ställningen är 1-5. Vi nyttjar nu alla fem bytena och med pigga ben skapar vi ett antal möjligheter där Oliver gör säsongsdebut och Bilal är pigg värre. Smedby bevakar nu sin klara ledning när Tekin har en ny ribbträff och Bilals skott räddas på mållinjen innan han spelar fram Simon som reducerar till 2-5.

 

En klart rättvis seger för Smedby som inte minst i närkampsspelet var oss överlägsen. Nu väntar serieledarna Nyköping härnäst och då måste vi spotta upp oss ordentligt. /Bubben

Enskede IK v.s Smedby AIS
2022-04-30 08:55
Bilden tagen i matchen mot Trosa-Vagnhärad

Härligt väder och Valborg - kan det bli bättre?. Ja det kan det faktiskt om man väljer att komma ner till IP och hejar fram våra röd/svarta hjältar till nya framgångar.

 

Förutsättningarna finns för en sprakande brasa när matchen går i gång. Laget är taggade till tänderna och kommer göra allt för att vinna 3 poäng. 

 

Avspark kl 14:00 och det är Smedby från Norrköping står för motståndet. 

 

Välkomna

B A R A K R Y S S !
2022-04-23 19:15
Startelvan i gårdagens match

Besöket i Vagnhärad blev en besvikelse i form av ett oavgjort resultat, där vi första halvlek bjöd på två mål de första 25 minuterna.

 

Ett tveksamt ingripande framför mål och en grov felpass på mittfältet gav Trosa/Vagnhärad en tidig 2-0 ledning.Vi lyckades dock reducera före paus när en frispark från kanten hamnar hos Amar i boxen där han skjuter i stolpen där returen letar sig ut till "Wansa" som skjuter i mål.

 

Andra halvlek blev en match på hemmalagets planhalva där man dock var farliga i några snabba kontringar.Vi byter nu in centerforward Tekin mot Aziz i 62:a.Han får i 74:e en boll på djupet vänder bort en försvarare och bredsidar in bollen  och vi är i kapp 2-2 Minuten senare kommer ett inlägg från Joel ett par meter framför mållijen där ett flertal spelar befinner sig, och bollen nickas i mål. Linjemannen hittar dock en offside som enligt närvarande fotograf var felaktig som han visade domartrion efter matchen.

 

Men vi borde avgjort matchen  senare där vi i slutskedet har sex hörnor där den sista höll på att ställa till det i sista minuten när den blockeras och ger hemmalaget en kontring där man kommer fem mot en men till vår tur slarvas den bort. Delad pott i en match där vi ägde bollen men skapade för lite där Amar var den bästa av de våra för dagen   /Bubben  .

Trosa-Vagnhärad nästa!
2022-04-22 15:06
Bilden är tagen i matchen mot Syrianska FC

I morgon är det dags för herrlaget att bege sig till Häradsvallen för match mot Trosa-Vagnhärad.

Truppen har haft en fin träningsvecka som avslutas i kväll inför matchen. Truppen är intakt bortsett från några skavanker på ett par spelare som ingått i tidigare matchtrupp.

 

Vi kan lova er en revanschsugen 18-manna trupp som kommer till spel efter den snöpliga förlusten mot Syrianska FC i förra omgången. Det kommer garanterat Trosa-Vagnhärad få känna av i morgon.

 

 

S T Ö K I G M A T C H !
2022-04-14 22:54
Startelvan mot Syrianska FC

Hemmamatchen mot Syrianska FC blev en tuff historia där inte minst Domaren hade en jobbig kväll som han dock klarade mycket bra.

 

Vi inledde matchen med en hörna i 4;e minuten där Syrianska städade bort bollen och skapade en farlig kontring. I 7:e minuten har man ett inspel efter backen som man i röran framför mål lyckas få i mål bakom Karl och det är 0-1.

 

Vi har nu mycket boll och vår centerforward Tekin, som gör sin första match från start, vinner en hel del med bra huvudspel. I 18:e minuten tar sig Amar fram i mitten spelar Eminn på vänsterkanten där han tar sig in i boxen och skjuter förbi målvakten men bollen tar i bortre stolpen och ut. Vi ligger på och i 42:a kommer utdelningen när Tekin vänder bort en mittback och skjuter in bollen i nättsket och  vi har 1-1. 

 

Andra halvlek startar vi bra och i 52:a har "Jakke" ett bra skott på mål men det blir Syrianska som i 57:e återtar ledningen med ett liknande mål som det första där vi inte lyckas städa bort bollen framför mål  1-2.

 

Vi byter nu in Joel Embring ut Aziz. Han tar sig ett flertal gånger fram på sin högerkant och leverar ett antal fina inlägg men ingen utdelning. Amar utgår och ger plats för Bilal och vi trycker på. Joel Strandsäter får ett par smällar och ersätts av "Gabbe". Det blir grinigt på planen där Syrianska har synpunkter på alla domslut inte minst från bänken. S

 

Sista tio har vi ett kraftigt tryck mot Syrianska målet där Joel har en nick strax över, Bilal är på väg igenom och sista chansen har mittback Philip med ett skott på mål i sista minuten. Men det ville sig inte i afton mot ett lag som verkligen krigade till sig poängen och vi får ransaka oss själva och komma igen till nästa omgång mot Trosa/Vagnhärad på bortaplan /Bubben

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/5 14:00
Mån 9/5 20:00
8 - 1  
Sön 8/5 16:00
0 - 2  
Mån 2/5 19:30
0 - 3  
Lör 30/4 14:00
2 - 5  
Mån 25/4 20:00
5 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen