Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Pojkar 09 Svart
Enskede IK P09 Svart årgång 2022
Vårt stolta Enskede IK P09 Svart, redo att tillsammans leverera fin fotboll under parollen "alla ska med"! (foto: Göran Johansson / Gejo foto)

Välkommen till EIK P09 Svart

 
Vi är just nu 30 st spelare som under 2022 kommer att träna 3 ggr/vecka och spela med två lag i Sanktan, bägge i division 2; ett beslut som bygger på långsiktighet och att vi vill höja hela truppen ifråga om bollspel, styrka, tuffhet, tempo och att kunna hantera bra motstånd. 
 
Vi har hunnit med en cup med två lag på Värmdö första helgen i april..och vårt träningsläger med övernattning sista helgen i mars blev en succé! Två riktiga "oxhelger" efter varandra. Vi fått slita hårt i Sanktan inledningsvis med våra två lag, men vi är på rätt väg och växer in i nivån vi valt. I ÖrebroCupen i juni nådde bägge lagen A-slutspel där ett av lagen vann kvartsfinalen mot ÖSK i en dramatisk straffläggning. Topp4 av 64...det är fantastiskt för ett breddlag! Vi fick inte spela semifinalen då vi gjort en regelöverträdelse, men vi spelade oss till en stor framgång oavsett detta.
 
Vårt mål är att utveckla fotbollsglädje, fotbollskunnande och få fram många duktiga fotbollsspelare. När vi tränar är det under högt tempo, våga använda kroppen, mycket bollkontakt och med ett upplägg där alla får träna på det som är viktigt för lagets utveckling. Det viktigaste av allt är att bygga en trupp som känner samhörighet och utvecklas tillsammans där alla är med på utvecklingsresan över 9-mannaspel och på väg mot 11-manna. Det är en stor utmaning med större ytor och fler dimensioner av konstformen fotboll, vi behöver ha tålamod och möta klivet upp med lugn och glädje över att vi fortfarande har mycket att lära. 
 
Vi har en stark och engagerad föräldragrupp som ofta syns kring våra träningar och matcher, vilket är oerhört viktigt för att ge energi till ledarstabens helt ideella arbete.  
 
Vi hoppas kunna samarbeta med lag födda 08 och övriga 09-lag i EIK, på ett eller annat sätt, för att göra klubben starkare och bättre rustad när killarna når tonåren. 
 
Vår ledarstab har stor fotbolls- och livserfarenhet och tar alla möjligheter till vidareutbildning. 
 
Vi vill spela träningsmatcher och matchcamper, så hör av er för matcher på god nivå! Ni hittar kontaktuppgifter under Truppen.
 
Våra träningstider under perioden 1/4 till 31/10: 
 
Måndagar 17:45-19:15 EIP plan 2 (värmning 15 min, plantid 75 min) 
Onsdagar 18:45-20:30 EIP plan 3 (fys 30 min, plantid 75 min) 
 
Tisdagar 16:00-17:00 finns det extraträning i klubbens regi med fokus på teknik och målvakter.
 
Skador eller skavanker, ring Folksam idrottsskadenummer 020-411111.
Knäproblem, gå till www.knakontroll.se .
Glad Midsommar!
2022-06-24 16:35
 
Ena benet över tröskeln
2022-05-22 14:36
Gänget mot Lidingö - trötta men oerhört glada

Under lördagen mötte vi FC Espanyol de Barcelona Academy, ett lag som var obesegrade så här långt in i Sanktan. Espanyol har ett utpräglat systemtänk och vet exakt vad de borde göra i varje moment av att bygga spel och att försvara sig, alltså spelar de bra och samspelt.

 

Vilken glöd våra killar visade, matchen igenom. Vi störde Espanyol rejält, vi skapade många fina chanser till att kvittera en ledning som Espanyol skaffade sig ganska tidigt. När vi till sist spräckte nollan hade ett mål till hittat in, men jakten efter att kvittera var oerhört stark och vi kände oss lite bestulna på en välförtjänt poäng. 

Väl genomfört, en laginsats!

 

Söndagsmatchen blev en fantastisk fortsättning på hur vi avslutade på lördagen. Lite trevande inledning, men när vi kom igång bidrog alla 13 spelarna kraftfullt till en övertygande seger mot IFK Lidingö. Det var så påtagligt väl genomförd laginsats där attityden i att vinna boll verkligen kändes hela vägen ut till publiken. Underbart!

 

Och vilka fina mål vi gjorde, det var rena paradspelet som avslutades med ett mål nr 6 där Harry Olin saxade in bollen liggande i luften. 

Två riktigt bra fotbollsmatcher - kanske har vi tagit kliven vi behöver in i den nivå vi valt för 2022. Ska vi stanna här, måste huvudet fortsätta vara med från minut 1 i matcherna.

 

Heja Svart!

Äntligen!
2022-04-30 17:13
Grabbarna som gjorde’t!

Mersmak! 

Kanske skulle någon av bollarna som hoppade på Bajen-25s mållinje, träffade ribban eller stoppades av en utomordentlig målvakt ha fått passera in i nät och dödat matchen... Nu blev det spännande in i det sista, men oj-oj-oj så skönt med en seger!!

 

11 killar med inställning, 10 av dem som spelade på den nivå vi känner att de normalt sett behärskar...lite grann "välkommen tillbaka". Och sist men inte minst en målvakt som motar bollar på högsta nivå när det blir onödigt spännande på slutet.

 

Nu får det vara slut på krångel och oflyt, som i fredagsmatchen mot Bajen-11 när vi får en stukad fot på vår målvakt redan på uppvärmningen. Inte så enkelt att lösa. 

 

Lördagens seger tillägnas alla 27 i truppen, den segern var för alla 27 och nu jäklar ska vi studsa tillbaka med kraft!

 

Heja Svart!

 

 

Nollade i nollgradigt
2022-04-09 13:13
Klassisk premiärmatch i oväder…april…

Det går absolut inte att påstå att det var en dålig fotbollsmässig insats. Inte heller kan vi skylla på fullständig avsaknad av inställning. 

Slutsatsen är istället att ingen riktigt klev fram och spelade på sin högsta nivå, vilket behövs i vilken match som helst som vi ska spela. Några måste bära gruppen och skapa påfyllnad av energi under spelets gång.

 

Vi mönstrade 13 man och laget visar att det är helt rätt att satsa på två lag i Div 2. Alla kan leverera på nivån, helt klart, även om tryggheten, lugnet och tänket i spelet behöver hitta hem hos alla just i matchsituationen.

Normalt sett finns det alltid två-tre spelare som kliver fram och gör lite mer avgörande insatser över en hel match. Framåt eller bakåt. Idag blixtrar några till stundtals, men ingen leder laget i jakten på målskytte trots att vi lyckas ganska bra i försvarsarbetet.

 

Ett trevligt och välspelande Boo FF vinner med 2-0, men borde ha fått känna på mer av vår offensiv än vad som blev fallet. Sällan vi lämnar en match utan att ha spräckt nollan.

 

Nya tag, nya möjligheter!

 

Heja Svart!

 

 

Två oxhelger kröntes med udda skyttar
2022-04-03 21:50
Andra halvan, eftermiddagsgruppen, efter 11 gjorda mot Boooo

Så!

 

Då har vi kört skiten ur grabbarna två helger. Och ur ledarna(?)!

 

Det är kul att vinna matcher, men det är underordnat betydelsen av att fightas som grupp ute på Värmdö. Sjukstuga innan och Plan B, C och D aktiverades.

 

Kanske speciellt stökigt för eftermiddagsgruppen, som fick hantera 1) Nyckelbensbrott 2) Tokmiss från tränaren om matchtid 3) En utespelare i mål som följd - leve Raed, som tog sig an utmaningen när MV satt i en bil på väg till matchen 4) En hjälteinsats av MV-Axi som ryckte ut med specialskjuts och dök upp tillräckligt tidigt för att vända underläge 0-2 till seger 5-4!

 

Och det var då alltså en annan match än den som Raed burväktade...hänger ni med? Nä, klart ni inte gör... Kaos? Nä. Inte alls. En del av grundutbildningen, typ...

 

Men - coolast är ändå att William Markus drog upp bollen i krysset i sin utespelardebut i Svart. Och dagen efter smackar Oliver Berg upp bollen i nättaket!

 

Målvakternas helg, onekligen!

Om vi inte står pall i Sanktan om det går emot, så beror det iallafall inte på brist på träning i att hantera halvkriser...


När vi visade upp vår bästa sida av fotbollande var det en fröjd att se liret, nästa cupäventyr hoppas vi få vara friska, hela och ha nog med avbytare...


Heja Svart! 

 

 

 

 

Superläger med underbara grabbar
2022-03-29 14:07
26 av 28 spelare var med på lägret...men när bilden togs hade en somnat i bilen... :)

Vilken helg!

 

Ingen kan påstå att det här gänget inte svetsats samman rejält, för det här var verkligen helt fantastiskt. Vi saknade en skidåkande spelare och en som behövde hänga med familjen, annars var det fullt manskap. Därtill fanns samtliga ledare med under helgen och ytterligare tre föräldrar med kring mathållning och övernattning. Kolla gärna under Bildgalleri.

 

Tanken var att köra intensivt och härda grabbarna lite grann kring "vi kämpar tillsammans". Under teoripasset på söndagen tittade vi på när Sverige vände 0-4 borta mot Tyskland till 4-4 i matchens 93:e spelminut för ett gäng år sedan. En klassisk svensk bragdmatch! Vi pratade om matcher vi själva vänt efter underläge, vad som krävs mentalt och arbetsmässigt för att klara bragder som den svenska nere i Tyskland. En enda tjurskalles negvibbar kan kan sänka oss i ett sånt läge, men en enad grupp som knyter näven kan skapa underverk. "Kan Sverige vända borta mot världsettan Tyskland vid underläge 0-4 efter 60 minuter, då ska vi nog sjutton kunna göra detsamma mot Mörtnäs!", utropades under passet.

 

Grabbarna fick också gruppvis fundera på och komma med förslag på hur vi kan omforma laget eller trycka upp spelet i en sån situation. Det var mycket bra resonemang och idéer där vi landade i att grundspelet och formationen ska vara kvar, men att vi har några verktyg för att sätta tryck på motståndet genom att flytta upp. Mycket mogen diskussion.

 

Programmet under helgen:

 

Lördag 26/3:

 • Samling 9:15 på EIP vid omklädningsrummen.
 • 09:30-10:15 Fys och smidighet med Gabriel
 • 10:15-11:45 Spelövningsträning på EIP 3
 • 11:45-12:00 Stretch
 • Lunch i Tornet
 • 13:00-15:00 Lagbyggnad, Backe-Ståhl-Mohlund går loss på knep-knåp-tävlingar
 • Mellis
 • 15:40 avresa för Träning 16:00-17:30 på Bäckahagens BP.
 • 17:30 avresa till Gålö Havsbad
 • Kvällsmat och liten gotte, gänghäng
 • 21:30-22:30 Nedbrottning av barn som inte vill sova

Söndag 27/3:

 • 08:45 Frukost och hopplockning/städning
 • 10:00 Avresa mot EIP
 • 10:45-11:15 Fys och smidighet med Gabriel
 • 11:15-12:00 Lätt bollträning på EIP3
 • Lunch i Tornet med promenad och lek efteråt
 • 13:00-14:00 Teoripass i tornet
 • 14:20 avresa till Västberga IP
 • Mellis tillgängligt inför match
 • 15:00-16:30 Match mot Tungelsta IF P09 3X25 på Västberga IP, minst en period/spelare
 • 17:00 Trött!!

Vi gör om detta nästa år, men lite överraskningar väntar sannolikt...

 

Heja Svart!

Islossning mot Reymers
2022-03-20 20:28
Nöjda grabbar efter målkalas!

Oj, vilken islossning det blev mot Reymers. Målkavalkad med dryga dussinet i nät framåt och ett enda insläppt.

 

Vi hade en bra dag, inte mycket mer att säga än: Tack!

 

Nu laddar vi för närvarorekord på träningarna i veckan som kommer.

 

Heja Svart!

Övertygande vinst mot hemma-Bajen
2022-03-19 15:30
Hög aktivitetsnivå i vår vinstmatch mot Bajen och på hela EIP, denna soliga lördag!

Strålande solsken och lika strålande uppträdande från EIK P09 Svart i matchen mot Bajen-11 som har många spelare från Enskede.

 

- Tycker alla spelar bra, många som håller hög nivå och ingen som inte håller måttet. Alla bidrar på ett fint sätt. Många fina kombinationer och vi borde göra fler mål så bra som vi spelar, säger tränare Patrik W.

 

6-0 blev slutsresultatet, med mersmak. Fin helg så här långt.

 

Heja Svart!

 

 

Kanonmatch mot ett starkt DIF
2022-03-19 12:39
Kanonaden mot DIF-målet var påtaglig i slutet av matchen, två stolpträffar...så nära!

Fredag kväll i Skarpnäck mot ett motstånd med hemvist i Sanktan ett snäpp ovan vårt EIK. Vi förtjänade oavgjort eller seger, vi var riktigt bra såväl offensivt som defensivt.

 

Allra mest påtagligt var vårt stensäkra försvarsspel mot ett så pass bra motstånd, det var på många sätt en lugn afton för burväktare William Markus. Nästan lika påtagligt var hur fint vi vände spel från sida till sida i sökandet efter ytor.

 

Ett enormt hårt arbete över 75 min där vi snöpligt fick se ett mål i egen bur avgöra matchen till 2-3, ett lugnt läge och en lugn bredsida som kändes djupt orättvis med fem minuter kvar av matchen. Ilskan var synbar bland grabbarna, som knöt näven och bestämde sig för att åtminstone kvittera.

 

Två stolpträffar efter stenhårt tryck mot DIF-målet var det sista som hände i en jättefin match mellan två mycket bra lag. Vi måste vara nöjda med vår prestation.

 

Nu ser vi fram emot lördag mot Bajen och söndag mot Reymers!

 

Heja Svart!

 
Huvudsponsor
Sponsorer
Lagsponsor