SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Pojkar 09 Svart
Enskede IK P09 Svart på väg mot 2023
EIK P09 Svart, redo att under 2023 kraftfullt öka bollinnehavet och målskyttet.

Välkommen till EIK P09 Svart

 
Vi är 30 spelare som under 2023 kommer att höja ambitionivån kring träningsmängd och vad det hela går ut på; att göra mål!
 
Vägen framåt är >3 träningar per vecka med avsevärt höjd nivå ifråga om tempo och kvalitet. Vi ska bli ett ännu mer välspelande lag med viljan att hålla boll och göra varandra bättre genom att alltid erbjuda spelalternativ och spelbarhet. Hårt arbete och en obändlig vilja att alltid vinna tillbaka en förlorad boll ska prägla vår fotbollskaraktär. Starkare, uthålligare, envisare! Vi höjer ambitionsnivån när det gäller matchbilder, bollinnehav och gjorda mål. 
 
Vi är och förblir ett breddlag som som spelar med två lag Div 2 i Sanktan under 2023; ett beslut som bygger på långsiktighet. Vi kommer under säsongen att spela ett flertal utvecklingsmatcher mot Div 1-lag där vi matchar de spelare som för stunden ligger längst fram i sin utveckling. Målbilden är fotbollsglädje, fotbollskunnande och att få fram många mogna och duktiga fotbollsspelare.
 
Vi har inlett samarbete med EIK P08-lag där våra målvakter kommer att få spela 11-mannafotboll regelbundet och parallellt med vårt eget 9-mannaspel. Till det kommer att några spelare kommer att träna med P08 och få känna på lite starkare fysik etc. Samarbete med övriga 09-lag väntar också, allt för att göra klubben starkare och rusta våra killar för framtiden.
 
Vår ledarstab har stor fotbolls- och livserfarenhet och tar alla möjligheter till  vidareutbildning. Vi närmar oss 11-mannaspel och att Enskede IK formar ett förstalag, vi räknar med att vi tidigt 2023 får ett externt rekryterat tränarstöd för 09:or som kan tillföra nya idéer, ny energi.  
 
Vi vill spela träningsmatcher och matchcamper, så hör av er för matcher på god nivå! Ni hittar kontaktuppgifter under Truppen.
 
Paus 1/12 fram till 9/1 2023. Nya träningstider är från årsskiftet:
 
Tisdagar 17:45-19:30 EIP plan 3 - snöröjd (värmning+intervaller 30 min, plantid 75 min) 
Onsdagar 18:55-20:45 EIP plan 2 - ej snöröjd (fotboll 105 min // om snö hindrar, 60 min utefys istället)
Söndagar 17:30-19:00 Fysträning i Enskedefältets Skola gymsal 2 (värmning 15 min, genomgång&stretch 10 min, styrka/smidighet/uthållighet/koordination 60 min)
Söndagar 17:30-19:00 Målvaktsträning i Enskedefältets Skola gymsal 4 (värmning+stretch 30 min, teknik+fysik 60 min)) 
Innefotboll och löpning (värmning 10 min, 30 min löpning, 60-120 minuter innefotboll) bokat i stor idrottshall: 13/1, 15/1, 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 26/2 och 11/3; tid och plats: kalender för 2023 . 
 
Skador eller skavanker, ring Folksam idrottsskadenummer 020-411111.
Knäproblem, gå till www.knakontroll.se .
Matchcamp på Bosön
2023-01-23 10:26
Skönt att vara igång!

Skönt att vara igång med lite tävlingsmoment! 

Sollentuna, BP och Lidingö i tre jämna matcher. Resultaten spelar ingen som helst roll just nu, matcherna kunde ha slutat hursomhelst...vi gjorde några fina mål och hade tre bollar i virket. Vi släppte in väldigt få mål med våra tre duktiga målvakter i spel stöttade av 15 utespelare. 

 

Vi introducerade en ny spelidé som behöver gnuggas in genom hela våren. Vi är jätteduktiga på att släppa boll och spela med ett lugn på träning, bitvis bra även på Bosön men alldeles för bråttom emellanåt. Håll i bollen, spela runt, spela varandra, ta ny position och få med laget upp i banan genom ett lugnt och metodiskt spel med tålamod. Det är kul att äga bollen!! 

Alla kan det vi ska göra, det vet vi. Ha kul, spela enkelt så vinner vi matcherna!

 

Heja Svart! 

Tack Erik - tack killar!
2022-11-21 09:58
Avgående lagledare Backe och Anton, Viggo, Sam och William - träningsflitigast i laget!

EIK P09 Svart har haft avslutning, mycket lyckat med glada killar trots varierande kvalitet på bowlingsinsatserna... Ett vinnande lag korades, trots allt, och belönades bl a med var sin datormus (!)... Efter burgarskrovmålet och prisutdelning så for gänget vidare till Enskedefältets Skola där spontanbasket spelades långt in på sena kvällen.

 

Erik Backe, vår sköne lagledare som följt laget sen 5-årsåldern och varit tryggheten personifierad genom sammanslagningar och omtag, tackades av under pompa och ståt. Vi kommer att sakna Erik i ledarteamet, men litar blint på att han nu blir en mycket aktiv pappa i föräldragruppen.

 

Amirsam Rasooli vann träningsligan på grymma 98 %, följt av William Márkus på 92 % med Viggo Almlöf-Lund och Anton Lindén på 91 %. Grabbarna får käka middag på Brödernas en fredag i december.

 

  • Årets "synlige skyttekung" blev Samuel Ehrman med 6 mål i ÖrebroCupen.
  • Året "vad f-n är det som händer 1" blev Viggo A-L som i ÖrebroCupen drog dit två högerkanoner från distans två matcher efter varandra.
  • Årets "vad f-n är det som händer 2" gick till Anton L som chockade sig själv höstmatchen mot Järla på Gubbängen med en vänsterkanon (!) rakt upp i nättaket från 25 meter.
  • Årets "bollj-vln ska bara dit" gick till Sigge Lundbergh som under året varit en murbräcka och forcerat in bollen på hårdast möjliga vis, minst 3-4 helt galna mål gjorda.
  • Årets "självmål utdelat med stor kärlek" gick till Elliot Lernell, för en lugn och perfekt placerad bredsida i en supermatch mot DIFs akademitrupp på Skarpnäcks Sportfält i mars...den heta jakten på kvittering till 2-2 blev istället 1-3 och ridå ner med 3 minuter kvar... :)
  • Årets "promenad i parken" delades ut till Folke Hallenberg för sitt solomål från mittbacksposition och rakt igenom hela Hammarbys lag i en match på Sturebyskolans BP.

 

Utöver detta delades var sitt kramdjur ut till alla som haft frakturer eller andra svårare skador pga av fotbollsspel under de senaste 15 månaderna: Lukas Holm-Dahlström (handled), Elliot Lernell (handled), Sigge Lundbergh (nyckelben), Folke Hallenberg (handled), Ruben Almqvist (fotled) och Hjalmar Lindquist (handled).

 

H e j a   S v a r t !  

Dubbla silver och straffräddningar
2022-11-13 18:35
Adam Tobiasson sträcker ut och tar sitt lag till final

Vilken fin helg det blev, två silvermedaljer efter att våra två lag nått B-final och A-final. I semin som tog oss till B-finalen av Stora Höstnian i Kallhäll fick Stuvsta en straff i slutminuten, men den plockade Adam Tobiasson in mycket elegant. I finalen blev sedan IFK Stockholm lite för starka, men vi spelade upp oss hela vägen i turneringen.

 

I A-finalen mötte vi värdklubben Kallhälls FF, välutbildade och fysiskt rustade vann de rättvist men vi hade dem lite i gungning en stund in på andra halvlek. William Márkus i kassen ville inte vara sämre än bästisen Adam T, han gjorde en elegant benparad och motade en tveksamt dömd straff.

 

När vi släpper boll är vi väldigt svåra att möta, vi fick se prov på jättefina mål på ett tillslag från backlinje och hela vägen till avslut. Så måste vi spela när vi inte är riktigt lika välvuxna som många av de riktigt starka lagen.

 

Bra jobb, killar! 🖤

Äntligen en seger mot DIF
2022-09-19 11:24
Underbar söndagmorgonsuppvärmning vid 08:30…

Upp i ottan för match mot Järnkaminerna. Inget favoritscenario...vi har haft besvärligt mot alla varianter av DIF de senaste två åren, inte fått spelet på Östermalms IP att stämma och ogillar morgonmatcher i största allmänhet.

 

Nu fick vi se ett rejält trendbrott just kring dessa omständigheter, finfint spel och härlig inställning rakt igenom. Sex framåt, två bakåt...en skön och välförtjänt seger! 

I fredags hade vi Jarlaberg på besök. I våras spelade lagen en jättefin match där vi lyckades vinna. Den här gången gör vi också en ganska bra insats sett till helheten, men bollen hittade inte in i mål trots många möjligheter under andra och tredje perioden. Seger för en bra motståndare i en jämn match där vi borde ha gett oss själva bättre utfall.

 

Vi är på en bra resa med truppen, så bara glada miner är tillåtna 😉.

 

Heja Svart!

Glad Midsommar!
2022-06-24 16:35
 
Ena benet över tröskeln
2022-05-22 14:36
Gänget mot Lidingö - trötta men oerhört glada

Under lördagen mötte vi FC Espanyol de Barcelona Academy, ett lag som var obesegrade så här långt in i Sanktan. Espanyol har ett utpräglat systemtänk och vet exakt vad de borde göra i varje moment av att bygga spel och att försvara sig, alltså spelar de bra och samspelt.

 

Vilken glöd våra killar visade, matchen igenom. Vi störde Espanyol rejält, vi skapade många fina chanser till att kvittera en ledning som Espanyol skaffade sig ganska tidigt. När vi till sist spräckte nollan hade ett mål till hittat in, men jakten efter att kvittera var oerhört stark och vi kände oss lite bestulna på en välförtjänt poäng. 

Väl genomfört, en laginsats!

 

Söndagsmatchen blev en fantastisk fortsättning på hur vi avslutade på lördagen. Lite trevande inledning, men när vi kom igång bidrog alla 13 spelarna kraftfullt till en övertygande seger mot IFK Lidingö. Det var så påtagligt väl genomförd laginsats där attityden i att vinna boll verkligen kändes hela vägen ut till publiken. Underbart!

 

Och vilka fina mål vi gjorde, det var rena paradspelet som avslutades med ett mål nr 6 där Harry Olin saxade in bollen liggande i luften. 

Två riktigt bra fotbollsmatcher - kanske har vi tagit kliven vi behöver in i den nivå vi valt för 2022. Ska vi stanna här, måste huvudet fortsätta vara med från minut 1 i matcherna.

 

Heja Svart!

Äntligen!
2022-04-30 17:13
Grabbarna som gjorde’t!

Mersmak! 

Kanske skulle någon av bollarna som hoppade på Bajen-25s mållinje, träffade ribban eller stoppades av en utomordentlig målvakt ha fått passera in i nät och dödat matchen... Nu blev det spännande in i det sista, men oj-oj-oj så skönt med en seger!!

 

11 killar med inställning, 10 av dem som spelade på den nivå vi känner att de normalt sett behärskar...lite grann "välkommen tillbaka". Och sist men inte minst en målvakt som motar bollar på högsta nivå när det blir onödigt spännande på slutet.

 

Nu får det vara slut på krångel och oflyt, som i fredagsmatchen mot Bajen-11 när vi får en stukad fot på vår målvakt redan på uppvärmningen. Inte så enkelt att lösa. 

 

Lördagens seger tillägnas alla 27 i truppen, den segern var för alla 27 och nu jäklar ska vi studsa tillbaka med kraft!

 

Heja Svart!

 

 

Nollade i nollgradigt
2022-04-09 13:13
Klassisk premiärmatch i oväder…april…

Det går absolut inte att påstå att det var en dålig fotbollsmässig insats. Inte heller kan vi skylla på fullständig avsaknad av inställning. 

Slutsatsen är istället att ingen riktigt klev fram och spelade på sin högsta nivå, vilket behövs i vilken match som helst som vi ska spela. Några måste bära gruppen och skapa påfyllnad av energi under spelets gång.

 

Vi mönstrade 13 man och laget visar att det är helt rätt att satsa på två lag i Div 2. Alla kan leverera på nivån, helt klart, även om tryggheten, lugnet och tänket i spelet behöver hitta hem hos alla just i matchsituationen.

Normalt sett finns det alltid två-tre spelare som kliver fram och gör lite mer avgörande insatser över en hel match. Framåt eller bakåt. Idag blixtrar några till stundtals, men ingen leder laget i jakten på målskytte trots att vi lyckas ganska bra i försvarsarbetet.

 

Ett trevligt och välspelande Boo FF vinner med 2-0, men borde ha fått känna på mer av vår offensiv än vad som blev fallet. Sällan vi lämnar en match utan att ha spräckt nollan.

 

Nya tag, nya möjligheter!

 

Heja Svart!

 

 

Två oxhelger kröntes med udda skyttar
2022-04-03 21:50
Andra halvan, eftermiddagsgruppen, efter 11 gjorda mot Boooo

Så!

 

Då har vi kört skiten ur grabbarna två helger. Och ur ledarna(?)!

 

Det är kul att vinna matcher, men det är underordnat betydelsen av att fightas som grupp ute på Värmdö. Sjukstuga innan och Plan B, C och D aktiverades.

 

Kanske speciellt stökigt för eftermiddagsgruppen, som fick hantera 1) Nyckelbensbrott 2) Tokmiss från tränaren om matchtid 3) En utespelare i mål som följd - leve Raed, som tog sig an utmaningen när MV satt i en bil på väg till matchen 4) En hjälteinsats av MV-Axi som ryckte ut med specialskjuts och dök upp tillräckligt tidigt för att vända underläge 0-2 till seger 5-4!

 

Och det var då alltså en annan match än den som Raed burväktade...hänger ni med? Nä, klart ni inte gör... Kaos? Nä. Inte alls. En del av grundutbildningen, typ...

 

Men - coolast är ändå att William Markus drog upp bollen i krysset i sin utespelardebut i Svart. Och dagen efter smackar Oliver Berg upp bollen i nättaket!

 

Målvakternas helg, onekligen!

Om vi inte står pall i Sanktan om det går emot, så beror det iallafall inte på brist på träning i att hantera halvkriser...


När vi visade upp vår bästa sida av fotbollande var det en fröjd att se liret, nästa cupäventyr hoppas vi få vara friska, hela och ha nog med avbytare...


Heja Svart! 

 

 

 

 

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor