Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Pojkar 09 Svart

Vårt stolta Enskede IK P09 Svart årgång 2021
Ena halvan av truppen här på bild från sommaren 2020 - snart uppdaterar vi med nya bilder!

Välkommen till EIK P09 Svart

 
Vi är just nu 25 st spelare som tränar 2 ggr/veckan, lägger in extrapass då och då och har tre matcher varje vecka i Sanktan, om allt kring Covid19 går som vi hoppas och matcherna får dra igång.
 
Under säsongen 2020 spelade vi lagen EIK Svart, Grå och Marin och gjorde fint ifrån oss, men inför säsongen 2021 är vi samlade som EIK P09 Svart. Vi hoppas kunna samarbeta med övriga 09-lag i EIK, på ett eller annat sätt, för att göra klubben starkare och bättre rustad när killarna når tonåren.
 
Vi kommer att spela med tre lag i Sanktan och möta motstånd där alla killar får en utmaning under 2021, men viktigast av allt är att bygga en trupp som känner samhörighet och utvecklas tillsammans där alla är med på utvecklingsresan mot 9- och 11-mannaspel.
 
Utöver Sanktan hoppas vi kunna arrangera egna matchcamper och delta i cuper om restriktionerna tillåter detta.
 
Vårt mål är att utveckla fotbollsglädje, fotbollskunnande och få fram många duktiga fotbollsspelare.
 
Vår ledarstab är erfaren och välutbildad som innefattar bl a. 
StFF 7-manna till 11-manna, 
StFF Coerver Coaching, 
StFF C1 + C2, 
SvFF steg 2 + UEFA Basic Level mfl.
 
Vi vill spela träningsmatcher och matchcamper, så hör av er för matcher på god nivå! Ni hittar kontaktuppgifter under Truppen.
 
Våra träningstider (2021) under perioden 13/4 - 30/10: 
 
Tisdagar 19:00-20:30 Enskede IP 4 
Torsdagar 18:50-20:30 Sandåkra BP 
Extrapass (frivilliga) kan komma att läggas in på onsdagar på EIP mellan 16 och 17
 
Skador eller skavanker, ring Folksam idrottsskadenummer 020-411111. Knäproblem, gå till www.knakontroll.se .
Laddat lagbygge efter lyckat läger
2021-04-11 19:33
Fullt fokus med slagträ och kastarm....men var tog bollen vägen?

Efter två lyckade dagar på Värmdö är vi sju tacksamma ledare. Vilket superfint gäng vi har att jobba med, så lyhörda och villiga att lära. Dessutom omhändertagande mot varandra!

 

Vi har talat mycket om vad som kommer att göra oss framgångsrika när vi väl är igång med spel mot andra lag:

 

  • Släpp bollen
  • Gör varandra bättre
  • 4S = Spelbredd-Speldjup-Spelavstånd-Spelbarhet
  • Överarbeta inte, gör enkla val

 

Vi har också pratat om att vi tränare kommer att bli ännu mer direkta i vår kommunikation till killarna, hela tiden med värme och omtanke. Det betyder att vi lyfter fram det någon gör bra inför gruppen, men också att vi fångar upp situationer som kan göras ännu bättre. Hela tiden för att öka förståelsen hos alla våra 12-åringar. 

 

Stort tack för en fin helg. Nu kör vi träning på nya tider fr o m tisdag, hela gänget!

 

// Ledarteamet

 

Härlig lägerdag med lottade tröjnummer
2021-04-10 20:14
Fotbollsgolf som avslutning var knepigare än vad man tror

Härlig heldag på Värmdö på vårt hemmaläger, trots blåsten var humöret på topp.

 

Munkmora Fotbollsplan var en höjdare för effektiv träning med både teknik och farfyllt spel. När vi lirade visade grabbarna upp årets bästa 20 minuter, helt klart, snabbt spel med få tillslag och snabba beslut. Mycket lovande!

 

Fotbollsgolfen på Siggesta Gård blev en fin avrundning efter lunchpausen, men innan den hann vi lotta ut årets tröjnummer.

 

Tröjan bär varje spelare fram till nästa år i april. Imorgon är det dag 2 på lägret...mer skön fotboll att njuta av!

 

2 Noah
4 Leandro
6 Eric
7 Sigge
8 Felix
9 Harry
10 Folke
11 Raed
12 Anton L
13 Oliver A
14 Albin
15 Dante
16 Devin
17 Viggo
18 Lukas
20 Arvid
21 Elliot
24 Vidar
25 Oliver KA
26 Anton F
27 Theo
28 Charlie LM
31 Ludvig
33 Simon
85 Charlie LD

 

 

Varför delas ett grönt kort ut?
2021-04-01 08:29
Grönt kort till den som uppträtt extra schysst i motståndarlaget

Viktig påminnelse om varför gröna kortet delas ut av lagets ledare till en spelare i motståndarlaget. Det handlar om uppträdande och det lilla extra. Inte om vem som spelat bäst.

 

Vi har lyckats som ledare om gröna kortet hittar fram efter matchslut till merparten av våra killar under säsongen. 

 

Glad Påsk!

Finfin säsongsstart
2021-02-22 09:59
Fighting face i övertygande insats mot Karlberg
Fin matchhelg med två övertygande insatser trots att några spelare utmanades i nya positioner.

Karlbergs BK på Stadshagen i lördags var en mycket stark insats mot ett välorganiserat motstånd där vi också fick se några "nya" målskyttar kliva fram, härligt!

Söndag på hemmaplan mot Fisksätra IF också en mycket bra insats mot ett finurligt och tekniskt motstånd där vi fick justera vårt försvars- och presspel för att komma i ordning ordentligt, väl det var på plats övertygade vi rejält med fina spelvändningar. Vi fick också känna på behovet av att ibland skapa lugn och ro genom att lyfta bort bollen i trängda situationer, att värdera läget kort och gott. Lite finslipning där behövs.

Fler mål än motståndarna i bägge matcherna, en trevlig trend. Det viktiga är dock ur vi uppträder och lyssnar till varandra och till ledarstabens goda råd.

Nu väntar två intensiva helger...för de som är hemma!


Fin vinterdag
2021-01-31 21:31
Lättsam träning där underlaget var bättre än väntat
7 minusgrader, men skönt. Inga problem med kylan.

Två lag som lirade lekfullt och halkade förvånansvärt lite. Det går att träna, helt klart, men det var nog klokt att hoppa över helgens matcher trots allt.

Olika varianter av skor att ta med sig, är klokt. Grusskor/konstgrässkor är bäst, någon hade fotbollsskor och det fungerade bättre än gympadojjor. 

Åsså löparskorna, förstås. Ta med allihop i ryggan!!


Julkul i Spånga
2020-12-18 12:24
26 grabbar på plats för en rejäl genomkörare, en vacker syn!
Härlig kväll i Spånga Fotbollshall, jämna matcher, hög energinivå och massor av bra fotboll!

Killarna vet vad de ska göra, det syns. Vinnarskallar har vi gott om. Att få ihop just det över en hel match, rätt saker i medgång eller när det går emot, det är en spännande utmaning. Fina killar, vi har mycket att glädjas över!

Vi har frivilliga träningar för de som vill, se kalendern, och skickar ut kallelser som vanligt. Nästa gång vi kör på riktigt blir söndag 3/1 i Spånga Fotbollshall 17:15-19:00 (och vi förstår att några är bortresta) med vanlig träning veckan som följer därefter. Sen blir det lite träningsmatcher mot andra lag vartefter...

Ho-Ho-Ho! // Ledarteamet


Megaträning i Spånga
2020-12-04 16:37
Tre lag i synkroniserad uppvärmning...OS-klass!
Vilket drag!

Grabbarna gav allt över två timmar och fick massor av speltid. Det finns glasklara slutsatser:

  • Släpp bollen
  • Gör andra bättre
  • 4S = Spelbredd-Speldjup-Spelavstånd-Spelbarhet
  • Överarbeta inte

Vi ska få de här sakerna ännu mer på plats, då blir 2021 en njutningsfull resa för alla 28 spelarna! 

Det syns att vi har "det" i oss.

Vartefter tröttheten kommer så blir bolltransporterna fler, så det gäller att ha huvudet med sig. Och när vi tävlar märks det att resultatet blir viktigare, då vill killarna göra ännu mer själva. Släpper man in ett mål eller två så måste man vara ännu mer noggrann med att spela som vi sagt...

Här ligger vårt fokus framåt.

Vi saknade Charlie LM, Folke, Oliver KA, Samuel, Vidar och Viggo - men ny chans kommer torsdag den 17/12. Då vill vi se alla på plats (kom och kika, Oliver, även om handen är i gips). Målet är 28 på plats!

// Stolt Ledarteam


Regn och sol i två matcher
2020-09-27 18:36
Yta storlek frimärke...stark insats gav fin avslutning på Sanktan
Lördagens match mot Hammarby lag 38 blev en målfest. ”7-7, sen sprack böllen”...gammalt sörmländskt uttryck för målrika tillställningar. Nu höll ”böllen”, som tur var. Vi försökte och lyckades bitvis spela boll, mot ett Bajen som valde längre bollar mot spelare som dröjt sig kvar. Två lååååånga lag som följd. Kul ändå, får man säga. Vi slapp regnet med nöd och näppe, men hade ett fuktigt konstgräs som satte fart på bollen.

Söndagens match mot Boo var en utmaning då ytorna var oerhört trånga. Mycket 50/50-lägen, mycket kamp. Vi gjorde fler mål än dem på bättre ork och att vi satt ihop bättre som lag. 

Vi hade många fina sekvenser där vi använde de knappa ytorna på bästa vis, även om vi blandade med att spela lite snålt och snällt. Det var en fantastisk dag på fina Boovallen i strålande solsken och med en stor och stark föräldraskara som hejade så det hördes.

Vi tränar på som vanligt, bra jobbat i helgen!

// The Quartet 
Lärorik helg
2020-09-20 19:09
Det finns en del kvar att lära sig kring att hantera motståndarlagens egenheter och egenskaper. Det ser vi efter helgens matcher. Och visst är det en rolig utmaning!

Mycket bra lag som BK Fyren och Boo FF, ja då behöver vi mobilisera lugn och att tänka hur vi ska klara att möta deras skicklighet. Mot Fyren såg vi exempel på att inte klara att ta oss ur ett underläge, mot Boo vände vi underläget. Skillnaden var hur coola vi kunde hålla oss. Fyren var kanske snäppet bättre, men Boo hade inte förlorat någon match innan de mötte oss. Nu vet de hur det känns.

Matchen mot Hammarby var också en match mot viss talang men utan särskild struktur. Vi föll in i rörigt spel flera gånger , men kom tillbaka till vårt sätt att spela. Vi låg under, men gjorde till sist många fler mål. Även den här matchen var mer en fråga om inställning från vår sida än något annat. 

Kyla och lugn...vi vet vad vi ska göra. Även när vi möter jättebra motstånd eller motstånd med ett annorlunda sätt att spela. 

Bra helg, mycket lärorik! Glada killar, kan vi summera.

// Kvartetten