Bli medlemi Enskede IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Välkommen att spela gåfotboll med oss!Vi tränar hela vintern så länge det inte är snökaos ❄
Bild från en härlig novemberdag

Välkommen att prova på Gåfotboll hos oss! Vi har lika många kvinnor och män 55+ som spelar fotboll hos. Gåfotbollen är en utmärkt motionsform för dig som har spelat fotboll tidigare men även för dig som nybörjare.  

Vi tränar varje tisdag och torsdag 10.00-11.00. 

För dig som vill stanna och umgås så bjuder vi på kaffe efter varje träningspass i vår kafeteria. 

 

Har du frågor?

Maila till helena@enskedeik.nu

Vi är ca 40 damer i gåfotbollen som gärna vill ha nya kompisar
2022-11-24 16:07
Några av våra damer som spelade match hos IFK Viksjö

Vi är ca 40 damer i Enskede IK:s gåfotboll och vi blir gärna fler så kom och träna med oss. 

Vi tränar på tisdagar och torsdagar mellan 10.00-11.00 året runt. 

 

Ibland går vi ut och gör andra saker som restaurangbesök, teaterbesök mm. 

 

Det är alltid roligt med nya kompisar och om du vill komma och testa att spela med oss är du varmt välkommen 😊

2022-09-05 16:19

På onsdag anordnar Stockholms Fotbollförbund en Gå-Fotboll turnering på Enskede IP. Enskede ställer upp med ett herr- och tre mixlag. Med i turneringen är också Hammarby IF, Olympia, Boo FF, Viksjö och Solberga. Är du nyfiken eller aldrig har sett Gå-Fotboll så välkomnar vi er ner till en dag full med matcher.

 

När Var 
Onsdag 7 september Enskede IP (plan 4 och 5)
Tid Övrigt
10.00-13.30 Kafeterian är öppen hela dagen
Världsmästare i Gåfotboll 🏆
2022-07-19 16:21

I helgen kunde det engelska förbundet IWFF:s kröna världsmästarna i gåfotboll efter att deras fem tidigare försök att arrangera VM stoppats av covid.

Helgen resulterade i dubbla guld för Sverige i klasserna damer 40 plus och herrar 70 plus.

Efter mästerskapet blev forwarden Conny Bååth inte enbart krönt världsmästare utan även skyttekung och turneringens främsta spelare. Inte nog med det gjorde han även tre av fyra mål i finalen mot Italien.

Hur kändes det att representera Sverige?– Åh, det kändes så mäktigt. Jag hade aldrig kunnat räknat med att det skulle gå så här bra. Det här har varit en upplevelse utöver det vanliga. Och att vi i laget har fått uppleva det här på äldre dar känns helt fantastiskt, säger Conny.

Tre spelare från Enskede IK kallade till landskamper
2022-07-07 16:16
Roger Sverndal och Conny Bååth

Den 14-17 juli spelas VM i Gå-Fotboll och i Sveriges landslag finns inte mindre än tre Enskede-spelare. Conny Bååth och Jocke Liukkonen representerar Sverige i 70+ klassen och Roger Sverndal i 60+ klassen. VM spelas i Florens i Italien och det finns tre herr- repsketive två damklasser, Sverige har landslag representerade i samtliga klasser. I mästerskapet deltar sju länder från Europa, Asien, Afrika och Australien.

De tre Enskede-spelarna har representerat Sverige förut. Conny och Jocke spelade tidigare i år en trenationstävling som anordnades i Vara (Lidköping) där de lyckades vinna 70+ klassen mot Norge och England. England, som spelat organiserad Gå-Fotboll länge, anses vara lite av en favorit inför VM men Conny har en bra känsla. ”England anses enligt uppgift tillhöra de bästa nationerna internationellt och med utgångspunkt från våra möten i Vara kan man nog påstå att vi är ganska jämbördiga.”

60+ åker till Norge för att representera Sverige
2022-07-05 10:36

Enskede IK:s gåfotbollsherrar 60+ åker till norge den 21 augusti (2021) för att representera Sverige i en landskamp mot Norge.

Prova-på dag i Farsta
2022-05-11 16:27
Enskede Gåfotboll sprider sin kunskap …. Idag inbjudna av Farsta Stadsdel för att berätta, träna o spela match med pensionärerna… Mkt trevlig dag, god mat på Farsta gård (det tackar vi för ) och intresserade och glada pensionärer
Här är Gåfotbollsgänget som höll i det och Rod som dömde matchen. Vi hoppas nu på fler Gåfotbollsvänner!
Välkomna till EIK- som tränar på tisd och torsdag f.m. oftast 10.30-12 på Enskede IP. Annars ta kontakt med Farsta, Olympia eller Kärrtorp/Bagarmossen som nu startat upp, om det passar bättre
Enskede IK startar Gå-Fotboll
2018-07-05 10:35
– Det handlar om att ha kul. Och så är det bra för folkhälsan, säger Helena Nordlöf på Enskede IK.

Glöm det där med att springa efter en boll. Nu handlar det om att gå efter den. I maj drar Enskede IK igång gåfotboll för seniorer.

– Många slutar spela fotboll när de kanske är 16 år. Men det finns många seniorer som har spelat fotboll en gång i tiden, varför ska inte de få tillhöra en förening? säger Helena Nordlöf, på Enskede IK.

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor