Anmälan öppen för barn födda 2018-2019
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Enskede IK Akademi - med individen i fokus

Med individen fokus

Vår verksamhet bygger på en förståelse om att individens utveckling och motivationen går upp och ned. Vi satsar på att utveckla alla spelare och optimerar för just spelarna, inte lagen. I praktiken innebär det att vi inte satsar på att vinna matcher eller serier på bekostnad av spelarnas och deras utveckling. Vi utgår från befintliga EIK-spelare, primärt bosatta i Enskede med omnejd, när vi skapar våra akademilag.

 

Målsättning

  • Få fler att stanna längre i Enskede IK
  • Få fram fler duktiga spelare som kan spela på elitnivå

 

Hur akademin ser ut

 

Öppen akademi

7 mot 7 (10–12 år)

Spelare som vill utmanas sig själva väljer vår öppna akademi som innebär en extra träning i veckan samt vid behov ett gemensamt matchlag.

Förberedande akademi

9 mot 9 (13–14 år)

En förberedande akademi inleds som innefattar en extra akademiträning veckan första året och två extra akademiträningar andra året samt ett gemensamt matchlag som leds av en förberedande akademitränare.

Akademi

11 mot 11 (från 15 år)

En fullt utbyggd akademiverksamhet med fyra träningar i veckan samt match för en selekterad spelartrupp som leds av föreningens akademitränare.

 

Vad vi tror på

 

Sen specialisering och gradvis process

Akademiverksamheten i EIK är uppbyggd så att man som spelare kan testa på akademiträning i ett mer flexibelt format med gradvis ökande krav för att kunna fatta ett välgrundat beslut när man fyller 15 år.

 

Bredd och elitförberedande i samarbete

Vi tror på att prioritera satsningar som gynnar både utvecklingsverksamheten och akademiverksamheten. Det innebär att vi försöker ha delade resurser när det är möjligt, gemensamma utbildningarna och ge samtliga spelare en gedigen fotbollsutbildning och grund att stå på.

 

Förstklassig utbildning med bibehållna kompisrelationer

Vi vet hur viktigt det är med bibehållna kompisrelationer. Genom att tillhöra sitt färglag och kunna träna i öppen- eller förberedande akademi bibehåller vi starka grupper och klubbkänsla samtidigt som vi låter individen utvecklas.

 

Talangutveckling istället för talangidentifikation

Vi lägger tid och kraft på att utveckla allas talang istället för att varje år sparka och ta in nya spelare. Det gör vi för att vi förstår att motivation och relativ fotbollsförmåga förändras över tid och för att fotbollen ska vara på barns villkor.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor