Anmälan öppen för barn födda 2018-2019
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Förberedande akademi - 9 mot 9

Mål och syfte med verksamheten

Målet med den förberedande akademin (FA) är att förbereda spelare i 9 mot 9 för akademiverksamheten. Här får spelarna känna på hur det är att spela med och mot starkare spelare och blir introducerad till den kravställning som ställs i både match- och träningsmiljö.

 

Den förberedande akademiverksamheten startar under våren år 1 och pågår till hösten år 2. Laget består enbart av spelare hemmahörande i EIK som spelar i något av färglagen. Individen och dess utveckling står i fokus vilket innebär att lagen inte spelar för att vinna serier eller cuper om det sker på bekostnad av spelarnas utveckling. Därför finns inte heller något krav på att lagen ska spela i en viss division utan det avgörs av spelarna i respektive ålderskull och vad som är bäst utvecklingsmiljö för individerna i laget. Spel- och startgaranti gäller.

 

Genom färglagsverksamheten får spelarna utbildning inom kost, skadeförebyggande träning och fysträning. Dessutom har spelarna fortsatt spelarsamtal med sina färglagstränare. Utöver det får spelaren taktisk utbildning och videoanalys inom ramarna för FA-verksamheten. Spelarna tar även fram en individuell utvecklingsplan.

 

År 1

Första året är det en träning i vecka med FA-laget, utöver färglagets ordinarie träningar, som leds av arvoderad tränare med stöttning av föräldratränare. FA-laget spelar även gemensamma matcher under hela året. Till skillnad från våra färglag är FA-laget inte ett fast lag utan roterande vilket innebär att det inte är samma spelare som spelar varje vecka. Grundprincipen är att alla spelare i ålderskullen som vill ska få testa på FA-verksamheten någon gång under året.

 

För spelare som behöver ytterligare utmaning finns möjlighet att rotera upp till äldre FA-lag. Urvalet baserat på vad spelarna vill, visar och kan. Vi tar även hänsyn till spelarens psykosociala situation och generella belastning. Första året får en större andel av ålderskullens spelare möjlighet att testa på verksamheten. Urvalet av spelare sker av FA-tränaren i dialog med föräldratränare, sportchef, spelare och målsman. Under första året introduceras spelarsamtal samt individuella utvecklingsplaner.

 

År 2

Andra året är det två FA-träningar i veckan, utöver färglagets ordinarie träningar, som leds av arvoderad tränare med stöttning av föräldratränare. Varje individ tränar således max fyra gånger per vecka. Även år två består matchlaget av spelare från olika färglag. Under året pågår selekteringen till nästa års akademiverksamhet vilket blir klart under hösten. Spelarsamtal genomförs under vår och höst och spelarna jobbar vidare med sina individuella utvecklingsplaner.

 

Upläggg

Träningar år 1

1 träning i veckan utöver färglagens 2-3 träningar.

Träningar år 2

2 träningar i veckan utöver färglagets 2-3 träningar.

Matchlag i FA

Roterande matchlag som leds av akademitränare.

Tränare i FA

FA-laget tränas av en erfaren och utbildad tränare som antingen har, eller strävar efter UEFA B.

Kostnad

Att vara med i FA-laget är kostnadsfritt. Deltagande i cuper och träningsläger bekostas av spelarna som deltar. 

Frågor

Se kontakt

Krav på spelarna: Vill, visar och kan dvs vill vara med och visar det genom att man gör sitt bästa samt är en god lagkamrat och representant för EIK. Spelaren behöver även ha en fotbollskompetens som är tillräcklig hög för den nivån som FA-laget spelar på.

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor