Bli medlemi Enskede IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Imponerande start i div 5 av nykomlingarna Enskede FF
2024-07-12 15:15

Med halva säsongen spelad ligger Enskede FF tvåa som nykomlingar i Division 5 Södra och sitter i en bra position för att ta klivet upp IGEN. Tränarna Hugo Linde och Oskar Elfström reflekterar över första halvan och hur de ser på kommande halvår.

 

“Vi hade givetvis höga förväntningar på oss själva, men med tanke på att vi är nykomlingar och hade en sämre försäsong i kombination med att flera av lagen i serien har bättre förutsättningar så hade vi på förhand inte räknat med att slåss om uppflyttning.” inleder Oskar.

 

En stark start gör nu att laget kan sätta ribban ännu högre. “Målsättningen nu är att komma topp 2 och jaga Stuvsta in på målsnöret! Det kan innebära uppflyttning, men beror på hur många Stockholmslag som går upp/åker ur division 3.” säger Hugo och fortsätter “Utmaningen framåt blir såklart att fortsätta vinna matcher och skapa rätt mindset inom laget för att kunna gå in med samma glöd vecka efter vecka. Alltid tacksamt att möta topplag, tuffare att vara favoriten. Så mycket handlar om att hitta vår inre motivation för varje match och göra allt vi kan för att jaga Stuvsta hela vägen över målsnöret!”

 

Trots en dålig försäsong så gick Enskede FF utan förlust första nio matcherna. “Träningsmatcherna innan var dåliga både prestations- och resultatmässigt. Vi lyckades dock vända på det i premiären, där vi trots kalldusch efter 20 minuter leder med 4-1 i paus och kan utöka med tre mål till i andra. Där någonstans kände vi att poletten föll ner. Sen tar vi självklart även med oss styrkan av mål på stopptid i 3 st matcher, alla som lett till vinst eller kryss. Säger mycket om laget.” säger tränarna.

 

Att ligga tvåa efter 11 matcher som nykomlingar är trots allt över förväntan och tränarna berättar mer om vad de tror varit nyckeln. “Vi har som lag lyckats skapa ett tydligt arbetssätt som matchar det starka spelarmaterialet vi har och på så sätt både kunnat framhäva våra styrkor och skydda våra svagheter. Vi är ett roligt gäng, vi tränare och kaptenen Christian har fokuserat mycket på gemenskapen i ca 1-2 år. Något som också lett till att vi hänger rätt mycket utanför planen, vi bokade bl a Blique och kollade EM och har även sprungit olika lopp tillsammans.” säger Oskar.

 

Hugo och Oskar, som båda varit flera år i föreningen, pratar starkt om sitt samarbete och blickar nu framåt mot en rolig avslutning på säsongen där de även hoppas kunna förstärka ytterligare. “Trots att vi båda är rätt unga har vi rätt stor erfarenhet givet nivån, bl a i roller som akademitränare i föreningen och 2 UEFA-B. Därav kan spelare förvänta sig att vi är rätt proffsiga. Det vi tycker vi gör bra är att vi förstår vilken nivå vi spelar på och är ambitiösa i de områdena som är viktigast. Man kan också förvänta sig en hög grad av delaktighet. Vi har en social grupp som ansvarar för alla aktiviteter, vi har en scoutinggrupp som scoutar matcher och vi har grupper för lagdelarna där vi bollar taktiska detaljer med spelarna. Allt detta leder till att vi är ett lag som drar åt samma håll.”

Tre fantastiska veckor med sommarfotbollsskola på Enskede IP
2024-06-27 09:55

De tre första veckorna på Enskede Summer Camp med massa fotboll, lek och nya kompisar lider mot sitt slut. Vi har haft en fantastisk start med massor av barn från Enskede IK och närliggande föreningar. Sommarfotbollsskolan pågår även vecka 27 och 33 och det finns platser kvar!

 

Direkt till bokningssidan>>>

 

Enskede Summer Camp är den perfekta möjligheten för ditt barn att fortsätta sommaren med ännu mer rolig fotboll, spännande aktiviteter på Enskede IP. På fotbollsskolan träffar du kompisar för resten av livet! Läs mer om anmälan och innehållet på Enskede Summer Camps sida här.

Sportkontor, kansli och SFC i sommar
2024-06-24 14:25

Sommarsemestern närmar sig med stormsteg, samma sak gäller även vår Stockholm Football Cup som dundrar igång nu på torsdag!

 

Det här betyder att Sportkontoret redan denna vecka har stängt för sommaren då SFC har installerat sitt högkvarter i lokalerna. Kansliet har öppet till och med torsdag denna vecka mellan 9-17, sedan tar vi en välbehövlig semester och stänger sportkontor och kansli till och med V32.

 

Vi ses igen V33 - Trevlig Sommar!

Enskede IK och damlagets huvudtränare Scott Swainston går skilda vägar
2024-06-17 16:37

Enskede IK och Scott Swainston går skilda vägar och Victor Irmalm, Sportchef för damsektionen, kommer att leda laget fram till sommaruppehållet eller tills en ersättare finns på plats.

Najat Abbas – framtidens kvinnliga ledare
2024-06-12 13:01

Najat Abbas, tidigare Enskede-spelare, hamnade nyligen nummer två på listan över "Framtidens kvinnliga ledare", en prestigefyllda utmärkelse som delas ut av Ledarna, Sveriges chefsorganisation. Utmärkelsen syftar till att lyfta fram goda exempel och berätta om inspirerande unga kvinnliga ledare i ett försök att förändra förlegade föreställningar om vem som får var chef. Vi pratade med Najat om hennes erfarenheter från fotbollsplan, hur hon ser på ledarskap och vad hon har att säga till unga blivande ledare i klubben.

Skolavslutningen den 12 juni
2024-06-11 14:33

Vi i Enskede IK har en kontinuerlig dialog med polisen och Stockholms stad kring olika säkerhetsfrågor. I den dialogen har vi fått information om att det troligen kommer samlas många ungdomar vid och runtomkring hoppbacken vid Enskedefältet, från och med i morgon eftermiddag (onsdag 12/6) och under kvällen efter att sommarlovet gått igång.

 

Tillsammans för ett bättre matchklimat
2024-05-17 12:53

Svensk fotboll strävar efter mer än bara segrar på planen. Fotbollen ska vara en plats för glädje och gemenskap. Det är när vi lyfter, stöttar och peppar varandra som vi når nya höjder tillsammans. Här finns ingen plats för hat, hot eller våld. Därför kraftsamlar nu den svenska fotbollsfamiljen den här helgen för ett bättre matchklimat! Och ännu bättre fotboll.

Det finns platser kvar - skynda dig att anmäla!
2024-05-09 09:24

Träffa våra passionerade projektledare bakom Enskede Summer Camp 2024, med fokus på glädje och gemenskap! Med ett stort hjärta för fotboll i allmänhet och Enskede IK i synnerhet vill Hugo, Tyra och Ferdinand skapa en oförglömlig upplevelse för alla barn. Läs känna dem bättre och hur deras förväntningar ser ut på årets sommarfotbollsskola.

 

Inte anmäld ännu?

Anmäl dig här >>

Enskede Summer Camp
Anmälan öppen till Enskede Summer Camp 2024
2024-05-08 13:26, Enskede Summer Camp
Roliga dagar med nya kompisar på sommarfotbollsskolan

Nu är det dags för årets roligaste veckor med mängder av fotboll och nya vänner! I år introducerar vi en Tjejvecka specifik för att uppmuntra fler tjejer till sommarfotbollsskolan. Enskede IK, tillsammans med sina partners: RYK, Stadium, Adidas, Stadsholmen (Stockholmshem), Svenska Bostäder och Familjebostäder, kan gladeligen presentera årets veckor nedan.

 

Direkt till bokningssidan>>

F15 Akademi
Ny spännande tränarduo för F15 Akademi
2024-04-29 14:27, F15 Akademi
Linda Lekander och Per Börjegren

På flicksidan i Enskedes stora akademisatsning har en intressant tränarduo kommit att ta form. Linda Lekander, som senast tränat flickor födda 2010, är ansvarig för F15 Akademi tillsammans med Per Börjegren som har anslutit från Sollentuna FK. Lär känna duon närmre, vad som är på gång och hur deras förväntningar ser ut på säsongen.

Nyheter från våra lag
Herrlaget, 09/07 13:37 
Herrlaget, 27/06 23:50 
Herrlaget, 19/06 23:20 
P 2015 Lila, 18/06 17:54 
Herrlaget, 15/06 21:45 
Herrlaget, 08/06 19:42 
F 2010 Blå, 03/06 10:49 
P 2015 Lila, 01/06 18:08 
Herrlaget, 01/06 17:34 
 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer