Matchnummer: 000022063
Samling:13:00
Lyckad lördagsmatch
2023-05-27 18:37

I mötet med en av seriefavoriterna Karlbergs BK fick vi se ett Enskede IK prestera sina bästa 90 minuter i år.

Första tjugo kände man på varandra men i  22:a är en kombination mellan Joel Embring och Stefan O på väg att lyckas. Men två minuter senare tar sig "Jonte" fram på vänsterkanten spelar in i boxen där Stefan med ett hårt skott med vänstern sätter bollen i nättaket och ger oss ledningen. Två hörnor för KB i 28:e rensas bort men en frispark i bra läge ger KB chans till kvittering i 32:a.Men i 34:e ändras förutsättningarna när en KB spelare kapar Pedram fult och drar på sig rött kort. Halvleken avslutas med ett farligt skott strax över för KB.

Redan i andra kommer 2-0 efter två minuter där bollen går från Joel till Pedram som spelar in till Stefan som mycket vackert vänder bort två försvarare och sätter bollen i bortre gaveln. Man var i 54:e säker på ett tredje mål när "Tobbe" i friläge skjuter utanför varefter minuten senare KB tilldöms straffspark som även den hamnar utanför Andreas högra stolpe.Vi är i 71:a när högerback William Tallen hamnat i KB:s straffområde där han efter ett inlägg bredsidar bollen i mål och vi har 3-0 och det känns avgjort.

Men vi nöjer oss inte där när Jens två minuter senare friställer "Jonte" noterar vi 4-0. Även 5-0 kommer när Pedram löper på en förlupen boll på djupet och lyckas lyfta in den till Stefan som enkelt gör sitt tredje mål för dagen. Sista femton får "Gabbe,Noa,Mattias,Malvin och "Wansa speltid där Wansa är tillbaka efter åtta veckors skada.

Närmast väntar Skiljebo i Västerås kommande fredag också ett lag som vill vara med i toppen av denna jämna serie.