Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Förlust mot Lidingö
2022-06-12 22:22

Enskede har inte haft någon bra period de senaste veckorna. Endast en poäng på tre matcher. Men om de föregående matcherna mot Tyresö och Karlberg kan beskrivas som ’oflyt’ för Enskedes del, så var det dock ingen tvekan att dagens förlust med 0-1 mot IFK Lidingö avspeglade matchen. I första halvlek var gästerna klart bäst, och skapade en rad fina målchanser, bl.a. ett skott i ribban. Enskedes första halvlek var inte bra, många felpass, och förlorade närkamper. Lidingös raka spel var däremot framgångsrikt, och gång efter annan rann man igenom. Man satt liksom bara och väntade på ett ledningsmål. Och det kom i 38:e minuten. En hörna nickades i ribbans överkant, studsade ner framför mål, där en Lidingöspelare var först på bollen. Det visade sig bli matchens enda mål, men i det här skedet av matchen ska nog Enskede vara glada för att det det inte blev fler mål i baken. Enskede ryckte upp sig i andra halvlek, då man dominerade bollinnehavet stort och periodvis skapade ett tryck mot Lidingömålet. Men de riktigt farliga chanserna uteblev. Först under matchens sista 10 minuter hade Enskede några bra avslut, och ett par ’nästan-frilägen’. Men det ville sig inte. Serien börjar nu sätta sig, med fyra lag som är på väg att dra ifrån. För Enskedes del ser det ut att bli en kamp om den åtråvärda femteplatsen. Nästa omgång väntar bortamöte mot Boo FF. Svår match förstås, men förhoppningsvis vänder Enskede trenden då.

 

Startelva: Vendela – Alice, Jenny, Tilde, Ella – Andrea, Fannie, Elin – Yaren, Nadja, Tilda H. Avbytare: Vilma, Emmy, Elisabeth