Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Förlust i sista matchen
2021-11-07 09:17

Det var bäddat för stor dramatik i matchen på Sätra BP. Eftersom alla var övertygade om att Segeltorp skulle vinna sin match mot Dalhem var Sätra tvingade att ta tre poäng för att undvika nedflyttning. För Enskede gällde det att vinna för att ha en liten chans att nå förstaplatsen i serien. Det var till slut Sätra som fick jubla i en TV-puckshög efter matchen. 2-1 blev det, efter en heroisk kämpainsats av Sätra under andra halvlek. I första halvlek hade nämligen Sätra inga större problem att hålla ett stressat spelande Enskede på avstånd. Enskede skapade visserligen ett par bra målchanser; bästa var när Yaren prickade stolpen. Men överlag var Sätra mera beslutsamma i närkamperna, och deras säkra backar plockade ner de flesta uppspelen. Kanske kom deras lugn av att de tog ledningen redan i 6:e minuten, när Sätra fick en straff (efter en hands) som säkert sattes i mål.  Halvleken var inte särskilt välspelad, men ledningen med 1-0 i paus kändes helt rättvisande. Enskede ryckte upp sig i andra halvlek, som efterhand blev till en belägring på Sätras plahalva. Det var trångt och bökigt, mycket kamp, och för det mesta lyckades Sätra freda sig från målchanser. Enskede hade ett hyfsat läge efter en hörna i 51:a, och några minuter senare hade Moa en boll i ribban. Sätras kontringar var sporadiska, men efter 64 minuter kom de igenom på högerkanten, och ökade till 2-0. Kalldusch för Enskede, som nu blev alltmera desperat. Med dryga kvarten kvar kom reduceringen. Tilda K drog iväg på vänsterkanten, ner mot kortlinjen och spelade in till Yaren, som bredsidade in 2-1. Enskede stuvade nu om i laget, gick ner på 3-backslinje (som på slutet blev en 2-backslinje – det är inte ofta man ser!). Men Enskede lyckades inte få hål på Sätras försvar. Några gånger var Enskede igenom, men då räddade Isabella, Sätras säkra målvakt. Vi gratulerar Sätra till det förnyade kontraktet. Sätra visade berömvärd lagmoral, och vinsten måste var extra skön med tanke på allt skit laget fått utstå på diverse sociala medier. Vi gratulerar också Sollentuna till en välförtjänt förstaplats; har man vunnit 5 av 6 matcher mot de övriga topplagen har man visat att man är bäst. Lycka till i kvalet! Enskede ska nu inte deppa för mycket. Vi har som helhet gjort en fantastisk säsong, och når klubbens bästa resultat sedan det nuvarande seriesystemet infördes. Nu bygger vi vidare inför säsongen 2022.

 

Startelva: Emilia – Malin, Olivia, Tilde, Alice – Andrea, Tilda H, Jenny – Yaren, Moa, Tilda K. Avbytare: Ella, Lydia, Mathilda, Sofia