Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Vinst mot Boo efter sent avgörande
2021-07-01 07:23

Enskede tog tre nya poäng i den svåra bortamatchen mot Boo FF, vinst med 3-1. Det var en bra match som spelades i högt tempo. Enskede dominerade spelet under större delen av matchen, och hade klart högst bollinnehav. Boo spelade med en välorganiserat lågt försvar, och Enskede hade svårt, framför allt i första halvlek, att få till sitt vanligen vägvinnande djupledsspel. Boo satsade på kontringar, kombinerat med att laget snabbt föll ner i försvarsposition efter bolltapp, en taktik som inledningsvis fungerade bra. Första halvtimmen hade lagen ungefär lika antal målchanser, även om Enskedes var lite vassare, bland annat med nick i ribban av Tilda K, och ett friläge av Moa som Boo-målvakten lyckades parera. Ställningen var 0-0 i paus. Mersmak för Enskede, men ändå inte helt orättvist. Andra halvlek inleddes på samma sätt, men successivt ökade Enskedes dominans. Långa stunder var spelet förlagt till Boos planhalva. Enskede tvingades tyvärr till ett målvaktsbyte i 65:e minuten, efter att en Boo-spelare vårdslöst gått in mot Emilia. Anastasia fick därmed debutera i division 1. Ganska otacksamt att hoppa in i detta läge, men hon gjorde det bra. Med en kvart kvar började det hända saker. I 77:e minuten blev Moa fasthållen i straffområdet, och domaren dömde straff. Tyvärr vinklade Vilma den lite för mycket, och bollen träffade kryssribban. Minuten efter löpte sig Moa loss på högerkanten och satte äntligen det förlösande ledningsmålet. Boo flyttade nu upp positionerna, och efter en bollvinst på mittplan skapade man sin egentligen enda riktigt farliga målchans i andra halvlek – och satte kvitteringen 1-1. Surt för Enskede, men Boos tidigare så säkra försvar började bli lite rörigt, och i 90:e löpte sig Moa fri igen, denna gång från vänster: 1-2. Det var ganska mycket stopptid pga Emilias skada, så Boo forcerade förstås och lyfte allt framåt, men det gick som det brukar, mål i baken. I 95:e löpte sig Moa fri igen, och fastställde slutresultatet 1-3. Sett till spelet en mycket välförtjänt seger för Enskede, även om den satt långt inne. Nu väntar ännu en bortamatch för Enskede, resa till Gotland för match mot Dalhem, innan vi kan ta lite sommarledigt.

 

Startelva: Emilia – Malin, Vilma, Tilde, Alice R – Andrea, Fannie, Jenny – Tilda K, Moa, Tilda H. Avbytare: Anastasia, Cajsa, Ella, Lydia, Mathilda, Molly, Yaren.