Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Andra vinsten
2022-05-02 06:53

Enskede tog andra trepoängaren borta genom vinst med 4-1 mot Stuvsta. Extra skönt eftersom Enskede alltid har haft svårt för de grön-svarta, som blivit lite av ett derbyspöke för oss. Matchen hade två ansikten. Första halvlek var ganska jämn, även om Enskede i vanlig ordning dominerade bollinnehavet. Enskede tog ledningen på straff i 37:e minuten. Tilda K kom runt på sin vänsterkant, men fälldes i straffområdet. Elin satte straffen säkert. Men Stuvsta kvitterade omgående, när Stegius fick lite för mycket utrymme och nätade efter att ha tagit retur på eget skott. Strax före halvtidsvilan tog Enskede på nytt ledningen. Återigen Elin, som fick till ett lurigt lobbskott som seglade över Stuvstamålvakten. 1-2 i paus. Om första halvleken var spelmässigt ganska jämn, var det i andra halvlek stor dominans för Enskede. Stuvsta hängde inte med i tempot, och det såg ut som orken tröt. Andrea ökade till 1-3, direkt på hörna i 59:e minuten. 1-4 kom i 65:e efter en omställning där Tilda K krossbollade över till en fri Tilda H, som säkert rullade in bollen i mål. Fler mål blev det inte. Utifrån målchanserna i andra halvlek var slutresultatet i underkant. Med lite mer skärpa hade vinsten faktiskt kunnat bli större. Nästa helg bär det av till Motala, och bortamöte med Borens IK.

 

Startelva: Vendela – Alice, Olivia, Tilde, Lydia – Andrea, Jenny, Elin – Tilda H, Nadja, Tilda K. Avbytare: Irma, Ella, Fannie, Sofia, Emmy, Eli, Agnes