Bli medlemi Enskede IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Valberedningens förslag till Enskede IK styrelse 2023
2023-03-07 11:46
Övre raden från vänster: Emil Idre, Johan Bodare, Lina Magnusson. Undre raden från vänster: Pouria Farjami, Raili Laamrani, Victor Melander

Enskede IK:s valberedning har genomfört sitt arbete och presenterar nu de nominerade till Enskede IK:s styrelse för 2023 – klippa på läs mer nedan för att läsa en längre presentation av de föreslagna på nyval samt fyllnadsval. Styrelsen väljs på nästa årsmöte, en uppdaterad kallelse till det hittar du här.

 

Valberedningen har bestått av Lisa Minnhagen, Camilla Johansson, Thomas Björkman samt Tomas Bergsten. Presentationer av styrelseledamöter från tidigare år hittar du här. Valberedningens förslag till styrelse är:

 

  • Lina Magnusson, Ordförande, nyval 1 år
  • Hanna Myrling, vald 1 år till
  • Martin Månsson, vald 1 år till
  • Lisa Lindström, fyllnadsval 1 år för Lina Magnusson (andra mandatperioden)
  • Johan Bodare, fyllnadsval 1 år för Pontus Gustafsson
  • Victor Melander, nyval 2 år
  • Emil Idre, nyval 2 år
  • Raili Laamrani, nyval 2 år
  • Pouria Farjami, nyval 2 år

--

 

Presentationer av de föreslagna på nyval samt ny på fyllnadsval:

 

Lina Magnusson, ordförande:

 

Jag heter Lina Magnusson, är 48 år gammal och bor i Årsta. Min närmaste familj består av min man Max samt våra två barn Axel och Nils, som båda strax fyller 12 år.

 

Jag är utbildad socionom och folkhögskollärare. De senaste 15 åren har jag arbetat inom ideell sektor med inriktning föreningsutveckling, folkbildning och värdegrundsarbete. Bland annat har jag arbetat som folkhögskollärare på Tollare folkhögskola, samordningsansvarig av SISU Idrottsutbildarnas folkbildningsarbete runt om i landet, samt med värdegrundsbrott på Riksidrottsförbundet i form av Idrottsombudsman. Idag arbetar jag som projektledare med inriktning utbildning på Svenska gymnastikförbundet.

 

På min fritid har jag hunnit plocka på mig erfarenhet av styrelseuppdrag både på förenings-, distrikts- och förbundsnivå. Jag är därför van att både samarbeta med styrelse som tjänsteman och att som förtroendevald arbeta tillsammans med ett kansli. Jag har även utbildat många nya styrelser i föreningskunskap och styrelseuppdraget.

 

Jag ser Enskede IK som unik med sin Enskedemodell och är stolt över att vi har en mycket stabil värdegrund att utgå ifrån. Min huvudfokus är föreningen och föreningens utveckling. En viktig del av det arbetet är styrelsen och jag vill att vi ska få en självklar och tydlig plats i det härliga pussel som är Enskede IK. Styrelsen är så mycket mer än varje enskild individ som sitter där och tillsammans kan vi bli ett fantastiskt lag. Mitt mål med ordförandeskapet är att varje ledamot ska uppleva sitt uppdrag som viktigt och meningsfullt. Efter mandatperiodens slut önskar jag att vi alla i styrelsen ska känna att vi tillfört något, men också utvecklats, både som person och som grupp.

 

 

Johan Bodare:

 

Fotboll har ständigt varit närvarande sedan liten knatte uppe i Hudiksvall. Spelade hyfsat ok ett tag men nådde aldrig eliten utan blev en av alla de som helt enkelt inte kunde sluta. Älskar tugget i omklädningsrummet, nerven, det taktiska spelet och lagkänslan. Lirar fortfarande sedan många år i Korpen Stockholms Old Boys 7-spel och antar att Enskedes Gå-fotbollstrupp kommer locka framöver.

 

49 år, bor i Länna med familjen och vi tillbringar de flesta kvällar och helger kring fotbollsverksamhet. Hittar avslappning och energi vid vår trädgårdsdamm dit en hel del olika djur hittat ett hem.

 

Jag har inom EIK haft tränaruppdrag för mina döttrars lag. Tidigare för Kajsa och F06 och är just nu en av flera assisterande tränare för Lisa i F10 där min fru Anna är lagledare. 

 

Civilt har jag de senaste åren arbetat som COO på Citymail Sweden AB där jag ansvarat för den operativa verksamheten i Sverige. Budget och personalansvar samt ledningsgruppsarbete. Pluggade i yngre år på Lillsveds Gymnastik & Idrottsfolkhögskola. En gedigen ledarskapsutbildning med fokus på såväl praktisk som administrativt arbete i föreningslivet. Intresset och engagemanget för barn och ungdomars rörlighet och hälsa gav mig några givande år som idrottslärare och fritidsledare för elever med särskilda behov.

 

Jag tror att det finns en del att göra för att såväl behålla ungdomar som att locka fler medlemmar till våra spelplaner. Konkurrensen är stor, såväl från andra idrotter som övriga klubbar i söderort. 

 

Värdegrundsfrågorna i Enskedemodellen är en fin och viktig bas att efterleva. 

Det jag kan se utifrån erfarenheter från flicksidan är att den sportsliga basen i nuvarande form till viss del begränsat oss att behålla och utveckla spetsspelare inom respektive åldersgrupp. Därmed riskerar vi att tappa även bredden då det blir rörelse i kompisgruppen och hos engagerade föräldrar.

 

Utifrån detta är jag ödmjukt redo att genom styrelseuppdraget stötta Sportkontoret och Kansliet att vidare utveckla Enskede IK.

 

Victor Melander:

 

Jag heter Victor Melander och flyttade med min familj till Enskede för snart  tre år sedan. Jag har länge följt Enskede IK som aktiv i barn- och ungdomsåren i andra föreningar i Stockholm. Sedan ett år ungefär är jag själv aktiv i föreningen som tränare för min sons P16-lag. 

 

Jag brinner för föreningsrörelsen som en samlande kraft i samhället och ser fram emot att få hjälpa till att fortsätta driva det fina arbete Enskede IK gör i vårt närområde. Jag tycker att fotboll ska vara utvecklande på många plan och tillgängligt för alla och där ser jag Enskedemodellen som en differentierade faktor mot hur andra klubbar bedrivs. 

 

Även om min egen karriär inte nådde de höjderna jag kanske drömde om lyckades jag länge att ta en genväg till att leva på fotboll som sportjournalist på Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter. Genom det arbetet har jag följt fotbollen och föreningslivet på både elit och lägre nivåer nära. 

 

Till vardags arbetar jag nu som kommunikationschef på logtechbolaget Instabox och hoppas nyttja mina erfarenheter och kunskap inom kommunikation, PR, CSR för EIK:s bästa.

 

Emil Idre:

 

Mitt namn är Emil och jag är 32 och bor i Gubbängen. Jag har en son som är aktiv i pojkar 2015 och en dotter på snart fem som ska testa på fotbollslek i Enskede IK.

Jag jobbar som drifttekniker för ett fastighetsbolag och har jobbat inom detta yrke i halva mitt liv. Jag började med det som 16-åring som ett sommarjobb på hotell och fortsatt med det då jag älskar utmaningar, variationer i vardagen och att man aldrig slutar att utvecklas då teknik, lagar och omständigheter förändras.

Jag har alltid levt för fotboll och den glädje som den för med sig så länge jag kan minnas. Jag var en elitfotbollspelare i ungdomen på ett elitfotbollsgymnasium i Solna och när jag kände att jag var klar som fotbollsspelare så fick jag ett erbjudande av denna förening att vara fotbollstränare. Mitt under säsongen blev jag även anlitad av denna förenings damlag som analytiker. Jag är även aktiv supporter till ett av Stockholmslagen där jag och om min familj går på flera matcher om året.

 

Det jag tror att jag kan bidra med är mitt engagemang för en bra värdegrund, att alla blir en bra människa och vän, det hjälper till med en sammanhållning som en bra förening ska ha och då utvecklas man åt rätt håll tillsammans och det är viktigt!. Jag brinner även för att alla ska känna en glädje varje gång de ska till en träning, en match eller en cup då fotboll är för alla. Det jag även tror att jag kan bidra med är min nyfikenhet och alltid vilja utvecklas, likt mitt jobb, att föreningen hela tiden ska utvecklas.

 

Raili Laamrani:

 

Min fotbollsresa började 2008 när sonen som då spelade i IFK Stockholms fotbollslekis skulle delta i Fruktcupen på Enskede IP. Jag blev "tvingad" att agera som ledare på cupen. Veckan därpå såg jag mig själv att räcka upp handen och blev en av tre mammor som skulle leda laget p-01. Jag blev kvar sex år i laget och ångrar inte en sekund. Varje år tog jag även hand om nya föräldratränare som började i föreningen och stöttade även ungdomsledare.

 

Sonen valde så småningom att gå till Enskede och jag kände mig väldigt nöjd med valet. Anledningen var att jag hade hört talas om Enskedemodellen, som EIK hade arbetat fram och tyckte att det stämde överens med mina egna värderingar, och var en sund utvecklingsmiljö för sonen.

 

Efter ett antal år gick han vidare och spelar idag i division två, medan jag stannade kvar i Enskedes barnsektion, där jag "hamnat" när sonen började i föreningen.

Idag arbetar jag med ungdomar som tränar barnen på fotbollslekis samt föräldrar som tränar sexåringar. Utbildar och stöttar de i deras resa som tränare tillsammans med Enskedes sportchef för barn. Älskar att se ungdomar och föräldrar växa i sin roll som tränare. Brinner för att peppa kvinnor att bli tränare, även om man inte själv har spelat tidigare.

 

Jag är även aktiv som friidrottsledare för Spårvägens satsning i förorten, s.k. Sätragruppen där barn som traditionellt inte söker sig till friidrotten, deltar aktivt i träningar och tävlingar. Här jagar man alltid personbästa, men självklart ibland även medalj! Är själv veteranidrottare med kulstötning som specialgren. Till vardags arbetar jag på Skandia Investment Management som Operational specialist på back office. Har även uppdrag som ambassadör för stiftelsen Idéer för livet.

 

Mina hjärtefrågor:

Jag vill gärna se mer av forum där barn och ungdomar kommer till tals, för att utveckla verksamheten inför de känsliga åren många spelare slutar eller lämnar föreningen.

Ser fram emot att se flera kvinnor att våga ta steget som tränare. Hur möter man socioekonomiska och kulturella olikheter i verksamheten ur barnperspektiv.

 

Pouria Farjami:

 

Jag har själv spelat fotboll fram till 20-års åldern och som barn spenderade jag otaliga timmar på olika fotbollsplaner. Spontanidrottandet har varit en stor del och jag tror på mycket matchliknande spel för att utveckla kreativa fotbollsspelare.

 

Min resa som tränare började i Boo FF, och jag har tränat både barn, ungdomar och herrseniorer på både bredd och elitnivå. Jag sökte mig till Enskede IK i samband med framtagandet av Enskedemodellen, eftersom jag tror att det går att utveckla fotbollsspelare utan att välja bort barn- och ungdomar.

 

Jag har genomgått Svenska fotbollförbundets utbildningsstege fram till och med Uefa Advanced.

 

För mig är det viktigt att utveckla goda samhällsmedborgare och jag tycker det är riktigt roligt att träffa spelare som jag tidigare tränat som både kommit långt i fotbollen och civilt.

 

Utanför idrotten arbetar jag med projektledning inom IT och bor med min familj i Nacka.

 

--

 

 


Nyhetsarkiv
Kansliet stängt2023-12-21 09:30
Vila i frid Per Harrfors2023-11-24 15:07
Årsmöte SFC2023-10-04 13:41
Save the date2023-06-01 17:00
SFC 2023 ställs in2023-05-08 13:46
Panttävling på Ica Bea2022-11-16 16:55
Enskede-dagen 20222022-08-29 08:48
Rädda Enskede IP2022-08-26 12:34
Ordföranden har ordet2022-06-13 14:36
Förfrågan om hjälp2022-03-18 12:14
Höstcamp på Enskede IP2021-10-01 13:51
2021-08-20 10:43
Fobollslek!2021-05-10 10:41
Årsmötet 20212021-02-26 16:48
Grattis Magdalena!2020-11-25 10:01
5-årsjubileum!2020-06-11 19:06
Guldhandengalan 20202020-02-14 16:48
Hatten av för AIK2019-11-11 15:18
Juniorallsvenskan nästa2019-10-27 16:24
Fotbollsglädje!2019-08-27 15:45
Kansliet i sommar2019-07-01 12:22
EIK i din mobil!2019-06-25 11:15
Enskede F06 till VM!2019-06-10 14:07
Matchdags igen2019-06-07 14:37
EIK "The Movie"2019-06-04 13:58
Hemmamatchdags2019-05-17 16:30
Panttävlingen avgjord!2018-11-22 11:53
Spontanfotbollen 2018-192018-11-16 14:37
Dags för höstlovscamp!2018-10-04 11:54
En debut med avtryck2018-09-24 17:10
Tack till alla2018-08-24 11:37
Ta chansen...2018-07-05 13:21
Får vi ta plats?2018-05-29 14:10
Hur gör man?2018-05-14 18:19
Projektledare 20182018-05-03 14:35
Spela Gå-Fotboll!2018-02-26 13:05
Årsmötet 21 februari2018-02-22 17:55
Motioner årsmöte 20182018-02-15 13:35
Nya ledarguiden klar!2018-01-24 17:28
Ny sponsor av Enskede IK2018-01-12 15:54
Julstängt på kansliet2017-12-20 18:22
Gatt2Play och Höst5an!2017-10-30 14:25
Enskede IK vinterpaket2017-10-17 16:31
NYA LEDARPÄRMEN 20172017-09-07 20:55
Inbjudan C-diplom2017-09-06 15:34
Enskede IK i medierna2016-11-24 14:25
Höst5an cup 20162016-11-03 12:18
Ny sponsor i EIK2016-10-31 14:11
Börja spela fotboll!2016-04-05 11:41
Påsklovscamp på EIP 2016-03-04 11:24
Enskedemodellen.se2016-01-27 15:17
Tack för ett bra 2015 2016-01-02 09:51
Nominera till Styrelsen2015-10-13 20:45
Tankar om Sanktan 20162015-10-07 15:24
Junior-DM pojkar 20152015-09-24 15:12
Målvaktsträning2015-08-12 12:57
Ny på kansliet2015-05-05 14:46
 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer