Vill du börja spela fotboll och född 2012/2013? Anmäl dig här!
Om det händer ibland ?
Lämnar du in en lottorad eller stryktips på Svenska Spel?

Hemmamatcherna på webben 2018
2018-03-19 10:10
Har du inte möjligheten att vara på plats, kommer du ändå att kunna se matchen via webben för en kostnad av 69 kr.
Första matchen är hemma mot Motala AIF FK den 7 april kl.14:00
Nedan finns länken till sändningen.

DET TAR SIG !
2018-03-17 16:10

Stadshagen bjöd på solsken när vi på lördagen ställdes mot seriekollegorna Aspudden/Tellus som visat upp fina resultat på försäsongen. Vi kom till spel med en debutant Erik Wåhlin som efter tio minuter fick nöjet att ge oss ledningen. Viktor Lager tog sig fram på vänsterkanten längs kortlinjen spelade bakåt till Erik som sköt bollen i mål. Det kändes stabilt i dag där Viktor Lager och Mattias Folkesson styrde mittfältet och Simon Stigenberg som mittback ser efter två säsonger i ettan ut att ha tagit ett kliv framåt. Han nickar också in en hörna som dock dömdes bort för knuff på annat håll. Framåt startade vi med Eminn, Pontus och "Dimman" som gjorde sin första start för året. En klar målchans i andra men skott över fick vi se innan han ersattes av William Weidersjö. Eminn Ghozzi blev dagens andra målskytt när han med kvarten kvar skjuter 2-0. Denne unike dribbler blir en tillgång när han lär sig att släppa bollen i tid. Att vi håller tätt i dagens match är något att glädja sig åt och att högerback Filip Milenkovic svarade för sin bästa insats hittills där han gick segrande ur varje närkamp. Men vi har ytterligare tre träningsmatcher att förkovra oss innan poängen börjar räknas mot Motala den 7 april.  /Bubben

Samarbete med herrlaget i Enskede IK
2018-03-07 10:12

Vi fortsätter på den väg som Enskede har stakat ut med att erbjuda unga spelare en möjlighet att kunna utvecklas hos oss.

Till denna säsong gör vi en storsatsning på våra unga spelare. Till dags dato har vi flyttat upp 6 spelare som kommer från våra ungdomslag, sedan tidigare finns det ytterligare två spelare som har gått hela vägen från vår ungdomsverksamhet in i seniortruppen.

Vill dit företag vara med och synas som samarbetspartner?

Möjligheten finns på våra hemmamatcher och herrarnas hemsidan.

Du kan även få ut information om företaget via fliken sponsorer samt länk till företaget via loggan på höger sida. 

Vidare information får du genom att mejla till ove.lansen@gmail.com


SKRAL INSATS
2018-03-03 16:54
Efter den fina insatsen i onsdags mot Assyriska blev lördagens insats mot Värmdö IF ett riktigt magplask. Under matchens inledning resulterar två hörnor i mål för ett betydligt alertare Värmdö. Halvleken bjöd för övrigt inte på några målchanser där dock Värmdö hade klart farligare framstötar än oss. Efter ett antal byten i paus trodde jag att vi skulle komma igång men Värmdö med ett lågt försvarsspel försvarade sig bra där vi visserligen gör ett reduceringsmål av Filip Nieminen med kvarten kvar men vi bjuder sedan i slutminuten efter en felpass på ett tredje mål för Värmdö som för dagen var det bättre laget tycker /Bubben                               Nu återstår fyra träningsmatcher för Tränar-Hakan som sista trettio hade Mattias Folkesson med för första gången i år.
LYCKAD AFTON
2018-02-28 20:36

På onsdagen lyckades vi trots snökaoset ta oss ned till Södertälje för match mot i år storsatsande Div 1 laget Assyriska. Det blev från vår sida en mycket lyckad afton. Det är lätt att ta i för mycket när det går bra men det passningsspel vi visade upp med Viktor Lager som navet på mitten var stundtals strålande. Utdelning får vi efter femton då ett inlägg från "Hansi" når William Pettersson i boxen där han vackert lyfter in bollen i vänstra krysset. Efter trettio lyckas Assyriskas nyförvärvade centerforward "Sosse" kvittera och vi har 1-1 i paus. Vi fortsätter stabilt i andra där Assyriska i inledningen har mest boll men vi reder ut pressen och med tjugo kvar byter vi in William Weidersjö för första gången i år. Han är på banan i fem minuter när han efter ett vänsterinlägg trycker in 2-1 för Enskede. Några minuter senare spelar han fram Kevin Castaneda som är ren trettio meter från mål men en benparad av målvakten hindrade oss att stänga matchen. Klockan står nu på 90 när Assyriska lyckas med en kanon i nättaket kvittera vilket kändes snöpligt. Men dagens insats ger framtidstro där samtliga i kväll får mer än godkänt. Två som överraskade stort på mig var Jakob Axen och Kasper Kajermo som behandlade bollen mycket bra i alla lägen. //Bubben          Startelvan: Alexander Andersson, Filip Milenkovic, Simon Stigenberg, Mattias Ingvarsson, Viktor Lager, Kasper Kajermo, Jakob Axén, Eminn Ghozzi, Christoffer Hansebjer, William Pettersson, Filip Nieminen   Inbytta: Kevin Castaneda, Jakob Kolarczyk, William Weidersjö

POSITIVT TROTS FÖRLUST
2018-02-24 17:19
Trots tredje uddamålsförlusten i fjärde träningsmatchen gör vi framsteg med vår nya elva. Dagens match mot Södertälje FK i Södertälje rullade vi boll mycket bra där vi i första halvlek har tre klara chanser att näta. När Eminn lyfter över när målvakten var ur spel, en bra aktion av "Hansi" med skott över och en ribbträff av Filip Nieminen avslutade första halvlek. Andra dominerar vi bollinnehavet utan att komma till avslut i sista tredjedelen vilket inte är godkänt. Med kvarten kvar kommer då en kontring som ger Södertälje ledningen som man sedan håller då vi endast lyckas skapa ett halft dussin hörnor i matchens slutskede. Att vi i dag hade banans bästa spelare i Viktor Lager tyckte inte bara jag. Nästa match spelar vi på onsdag, även den spelas i Södertälje då mot Assyriska. /Bubben

Bra i perioder av matchen!
2018-02-17 19:56
Idag spelade vi mot Ifk Lidingö på lidingövallen och matchen vann Lidingö med 4-3.
Vi är bra dem första 30 minuterna i första halvlek, efter en bra start med kontroll så tar vi ledningen genom Kevin. I den här perioden har vi bud på flera mål men missar från riktigt bra lägen!
1-1 och 2-1 till Lidingö inom loppet av 10 minuter, Lidingö är ett fysiskt starkt lag som spelar en omställningsfotboll, i perioder gör dem det mycket bra.

2-2 genom Filip Sundberg inför andra halvlek. Ett par byten senare och matchen är igång igen.
Vi startar återigen andra halvlek bra och ett par chanser framåt. Matchen är inte lika kontrollerad i andra halvlek, mer snabba omställningar. 3-2 och 4-2 kommer inom loppet av 5 minuter och Lidingö drar ifrån.
Sista 20 är det ändå vi som kontrollerar händelserna i matchen utan att skapa dem hetaste målchanserna. 4-3 genom Filip Nieminen på en fantastisk frispark inskruvad med sin fina vänsterfot rakt upp i krysset.

Matchen slutar 4-3.
Vi har mycket positivt att ta med från matchen, dels att vi gör 3 mål framåt och kontrollerar matchen i perioder med många spelare involverade i anfallsspelet och försvarsspelet.
En del saker vi behöver fortsätta jobba med, vilket är naturligt då vi endast har spelat 3 matcher ihop. 
Kan vi kontrollera matcherna på samma sätt som vi gjorde dem första 25-30 minuterna fast över 90 minuter kommer vi bli otroligt svåra att möta!

Vi tackar Ifk Lidingö och domarna samt alla som var på plats och såg matchen!

Nästa match spelas på lördag den 24: februari mot Södertälje FK på Södertälje arena, matchstart 14.00
Viktor Lager skriver på för Enskede IK!
2018-02-12 23:02
På bild Hakan och Viktor
Viktor Lager är 25 år och har dem senaste säsongerna burit kaptensbindeln för Myresjö/Vetlanda. När det stod klart att flyttlasset skulle till Stockholm blev det självklara valet Enskede Ik!

Berätta lite kort vem Viktor är för oss:
Jag är 25 år och relativt nyinflyttad till Stockholm. Jag är född och uppvuxen i Vetlanda. Kommer senast från Myresjö/Vetlanda FK. 

Varför blev det Enskede IK för din del?
Jag fick ett väldigt gott intryck av klubben, Hakan, organisationen och människorna runt omkring laget. När även Hakan och klubbens mål och ambitioner stämde överens med mina kändes Enskede som det naturliga valet.

Vilka förväntningar har du på säsongen?
Jag hoppas att 2018 blir ett bra år där vi spelar underhållande fotboll och ser till att vinna fotbollsmatcher. 

Vill du hälsa våra supportrar något?
Kom ner och stötta oss på Enskede IP under säsongen så ska vi tillsammans se till att 2018 blir ett riktigt roligt och spännande år!


Ett par ord från tränare Hakan angående vårt senaste tillskott Viktor:
Roligt att Viktor valde att skriva på för oss. Fanns intresse från ett par andra klubbar runt i Stockholm. Viktor balanserar upp vår unga trupp med sina erfarenheter, trots att han bara är 25 år. En bra ledare på plan som hörs och syns, en spelare som jag tror kommer växa enormt i vår miljö. Viktor är en spelare som utstrålar lugn till alla runt sig, hans goda speluppfattning och trygghet med bollen kommer vara viktig för oss.


Vi välkomnar Viktor Lager med familj till Enskede IK!


POSITIVT i NORRTÄLJE
2018-02-11 19:17
Söndagens träningsmatch i Norrtälje gav oss många glada besked. Med en helt ny elva, där endast Simon Stigenberg från förrra våren deltog, stod vi för en mycket bra insats trots att vi bara lyckades hitta nätet en gång. Första halvlek såg det ut som om vi ägde bollen där passningsspelet var mycket bra och när Norrtälje vid några tillfällen tog sig in på vår planhalva erövrade vi bollen. Målchanserna var dock få mot ett lågt stående försvar där "Hansi" och Eminn hade ett par bra skott på mål och en frispark från nära håll täcktes till hörna. Som brukligt en hel del byten i paus och med fem fjolårs-juniorer på planen har vi fortsatt övertag och med tjugo kvar kommer äntligen ett mål när Filip Sundberg skjuter och Kevin Castaneda trycker in returen. Vi har bud på mer men så händer det som inte får hända. En kontring från Norrtälje där man överlistar vår juniormålvakt Simon Stupalo på och kan kvittera. Att Norrtälje i sista minuten efter hörna är nära ett vinstmål där Simon dock gör en fin räddning hade varit snopet så det var skönt att det trots allt var en träningsmatch tycker /Bubben