Om det händer ibland ?
Lämnar du in en lottorad eller stryktips på Svenska Spel?

FRISPARK AVGJORDE
2017-07-16 21:29
Returmatchen mot Carlstad United på söndagen blev en tuff historia där varningarna duggade tätt. Första halvlek präglades av alldeles för många frisparkar där Carlstad hade hela sex stycken strax utanför boxen där dock Enskedemålvakten Adem Tirpan avstyrde samtliga. För vår del skapade vi två heta möjligheter där en kontring efter Carlstads frispark sätter Husse och Fabbe i bra läge där dock målvakten avstyrde Husses sist inspel till Fabbe i 28;e minuten. Bästa chansen kom sedan i 38:e när Kimmen och Stefan tog sig fram i mitten men Stefans avslut var för tamt och målvakten räddar. Halvleken blir mållös. I andra kom vi direkt ur rytmen när mittback Simon skadas och måste utgå och ersättas av Yanko Mara. Carlstad har nu mycket boll och i 62:a minuten kommer en tionde frispark utanför vår box och nu hittar man rätt med ett otagbart skott i krysset. Nu blev det till att jaga och vi får ett antal hörnor där vi i 70:e har ett avslut i ribban. Två minuter senare har Stefan chansen i röran framför mål men det tycks inte vara vår dag. Sista tio går vi ned på treback och lyfter långt som ger några hörnor där Douglas är nära men nickar över. Carlstad får sin revanch och sätter oss i ett svårt läge inför hösten som inleds i Sandviken den 19 Augusti. Matchens behållning var vår målvakt Adem Tirpan som verkligen höll oss kvar i matchen till slutsignalen. /Bubben
Andreas intervjuar Enskedes tränare.
2017-07-11 11:05

 På ett personligt plan - hur har ditt första dryga halvår i Enskede IK varit?

 

Serien vänder i och med denna match. Dina tankar om första hälften av säsongen? 

Första halvan har inte varit på de sätt vi hoppats på då vi räknat med att skrapa ihop några fler poäng i serietabellen. Vi har som några av de andra lagen i serien mer eller mindre ett helt nytt lag jämfört med föregående säsong. För oss har detta påverkat och vi har inte riktigt lyckats att få ihop de sista detaljerna som är så avgörande i matcher.  


Hur ska Enskede göra för att ta mer poäng på hösten? 

Vi känner att fler bitar i spelet och framförallt sist tredjedelen offensivt samt defensivt faller på plats och det kommer som sagt vara avgörande i höst. Det har tagit längre tid än beräknat men börjar nu se mer tillfredställande ut. 

 

Några spelarprestation som du vill lyfta fram särskilt? 

Utöver spelartruppen som helhet så kan vi nämna två som stuckit ut i gruppen med sina spetsegenskaper. Husein Aly, ytterforward, som ständigt oroar och skapar oreda i motståndares försvarslinjer med sin snabbhet och initiativförmåga som resulterat i poäng både för laget och individuellt. Den andre är Douglas Kisch Samuelsson, vår centrala mittfältare, som kommit tillbaka starkt från ett längre skadeuppehåll och bidrar med karaktär och besitter en mycket bra fotbollsintelligens där värderingar och beslut är avgörande för vårt grundspel. 

 

Dina tankar om Carlstad United?  

Carlstad United ligger i en liknande situation där man är lite indragen i botten för tillfället utan att för den delen uppvisa några större svagheter. Carlstad är ett bra kollektiv som jobbar hårt och är bra organiserat. När vi efter säsongen sammanställer så är jag inte säker på att varken Carlstad eller Enskede hamnar långt ner i serietabellen. 

 

Slutligen, på ett personligt plan – hur har ditt första dryga halvår i Enskede varit? 

Tycker det är otroligt inspirerande att få möjligheten att leda A-laget i en av Stockholms bästa klubbar och vara med att utveckla seniorverksamheten tillsammans med ledarstaben. Första halvan av säsongen i helhet har varit bra oavsett serieplacering, och jag tror att när vi summerar allt efter serieslut så kommer det kännas ännu bättre. Andra raka 3 poängaren
2017-07-08 20:47
Det blev seger i Carlstad och andra raka 3 poängaren. Med 11 hårt arbetande spelare och en bra matchplan kniper vi 3 viktiga poäng som ger oss lite kontakt med lagen ovanför strecket. Matchen började dock inte så bra, hemmalaget tar direkt tag i taktpinnen och redan efter 6 minuter tar de ledningen efter ett inspel från kanten. Vi är tillbakapressade första 15-20 min. Det lossnar dock till slut och vi kommer lite högre upp i banan och skapar några lägen i omställningsspelet, men anfallen är lite för korta och vi lyckas inte skapa något tryck. I den 22:a min efter ett av anfallen arbetar vi hårt i presspelet högt upp på vänsterkanten och Douglas Dogge Samuelsson fångar till slut upp bollen driver inåt och skjuter ett hårt pressat skott och 1-1 är ett faktum som står sig halvleken ut. Andra halvlek är jämnare till en början, vi ligger rätt i positionerna i och utanför vårt straffområde och reder ut det mesta, men lite för ofta leder det till hörnor frisparkar och långa inkast som blir farliga. Vi har en bra period i mitten av andra halvlek och skaffar oss några bra halvchanser som i sin tur leder till en del fasta för vår del, och i den 67:e min efter en hörna sätter Stefan Ostojic tillbaka bollen in i straffområdet till inbytte Peter Micic som nickar in ledningsmålet 2-1. Resultatet står sig matchen ut trots att vi är hårt tillbakapressade mot slutet. Det var en stark kämpainsats av killarna i dag!
ÄNTLIGEN EN TREA
2017-07-01 19:41
Brunna IP visade upp en perfekt matta när vi kom till spel mot Arameiska/Syrianska under lördagen. Vi hade möblerat om en del för dagen och också fått tillbaka Stefan och "Ludde" från avstängningar. A/S som vi haft många duster mot under åren tillhör ju toppen för stunden och vi var beredda på en anstormning från start. Men inledningen går i vår favör där vi i elfte minuten tar oss fram genom Adam och "Husse" på vänsterkanten där "Husses" inspel blockeras av en arm och vi har straffspark. Den slås säkert i mål av "Husse". I 18:e tar sig "Dogge" fram på mittfältet och väggar sig fram i bra skottläge men skottet strax utanför. Vi minns en hörna i 24:e för A/S och ett inspel från kanten som var ytterst nära kvittering. Men den skulle komma i 38:e där Domaren hittar en fasthållning i boxen som renderade straffspark. 1-1 i paus där jag tycker vi stått upp bra inte minst tack vare en stark målvaktsinsats av Adem Tirpan. Det står och väger i andra där vi i 59:e har en bra kombination mellan "Palle" och "Husse" som avslutas med ett bra skott. Rullgardin ned i 67:e när "Palle" på mittplan drar på sig rött kort. 25 minuter med tio man skulle vi kunna rädda en poäng? Stefan och Peter ersätter Fabbe och Robin. Vi slår ifrån oss och i 86:e händer det när Peter från högerkanten hittar Stefan vid bortre stolpen där han nickar in 2-1. Nu följer en intensiv press från A/S men i 92:a är Stefan på väg i en kontring och fälls där även A/S får syna det röda kortet. Vi håller undan och tar vår andra bortavinst för året. Många bör framhållas i dag där Tirpan i målet gör dussinet räddningar Simon och Mattias är stabila och Douglas på mitten agerade i dag som den "pappa" vi behöver. Husse var pigg och Fabbe agerade som en centerforward skall så kanske börjar vi se ljuset i tunneln.      Startelvan: Adem,Ludde,Simon,Mattias,Robin,Adam,Kimmen,Dogge,Palle,Husse,Fabbe   Inbytta:Stefan,Peter.Kevin   /Bubben