Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Herrlaget

Tackar, nu är vi över 800 personer som stödjer klubben.

Har du åldern inne?
Lämnar du in en lottorad eller stryktips på Svenska Spel?

STRAFFSPARKAR AVGJORDE
2020-06-27 00:01
Med två straffsparkar fick vi se oss besegrade av Karlberg på fredagskvällen. KB inledde matchen bäst där vi redan i andra minuten fick vår lagkapten Viktor Lager varnad. Det är KB som kommer till avslut och i 21:a minuten är olyckan framme när Domaren hittar en fasthållning i boxen efter hörna och pekar på straffpunkten och vi är i underläge 1-0. Några minuter senare har vi två hörnor utan att komma till avslut. Chansmässigt går halvleken klart till KB. Hakan gör två byten i paus in med debuterande Jesper Tamimi på högerbacken och Christoffer Forsell på mitten. Det börjar se bättre ut med större bollinnehav men det är KB som hittar målet där dock vår Simon gör en stark insats i kväll. I 60:e byter vi in BP lånen Markos Issa och Simon Nildén där Simon i 65:e snappar upp ett felbeslut i KB boxen tar sig fram längs kortlinjen och sätter bollen i mål men assisterande vinkar och menar att bollen var någon centimeter över linjen tyvärr. Sista tio blir det mycket långbollar upp till "Fabbe" på topp men det stabila KB försvaret städar undan alla försök. Vi bjuder i stället på ännu en straff i 93:e där en stillastående Aye blir syndabock. Det blev en match där vi inte borde blivit lottlösa men KB hade klart fler chanser och vinner rättvist där vi många gånger kom till korta i det fysiska spelet tyckte /Bubben
2020-06-26 23:05
 
Även du kan kanske hjälpa?
2020-06-21 15:47
Sedan många år tillbaka har klubben något vi kallar 1914 klubben. Som medlem kommer namn/företaget att synas på en monitor i kafeterian.  Kostnad är som året då klubben bildades, alltså 1. 914 kr. 1000 kr av summan går till laget man vill ge lite extra. 
Första att stödja herrlaget är. 
Lars Åke Hovén. 
Herrlaget tackar för det. 
Ordf. Herrsektionen
Ove Lansén 
STRAFFAR-AVGJORDE
2020-06-18 22:45
På Kristinebergs IP mötte vi på torsdagskvällen seriekollegorna FC Stockholm i Sthlm Cup. Båda lagen siktar på en toppplacering i Div 2 och fick nu chansen att känna på varandra. Första halvlek inleder vi bra där Markos Issa i 4:e är nära och Filip Nieminen har i 8:e ett bra skott som tippas till hörna. Vi radar upp fyra hörnor innan FC i 25:e nickar in sin första. Issa och Fabbe har en bra framstöt i 40:e innan halvleken avslutas med vår 7:e hörna som också blev resultatlös i en jämn första 45. Andra halvlek blev från vår sida mycket bra där bollinnehavet var stort. Efter två minuter kommer kvitteringen där ett långt vänsterinlägg når Filip N vid bortre stolpen och vi har 1-1. Sedan följde en rad möjligheter där "Fabbe" har ett hårt skott som blockeras Bilal har skott över och Christoffer Forsell med ett klart läge i boxen men det vill sig inte. Nu kommer i 68e i stället en kontring från FC där man vinner en närkamp med Ludde och spelar in till FC:s Markus Nobell som enkelt kan rulla in bollen i mål. Vi kämpar på och i 78:e kommer utdelningen där Tobias Enhörning ser till att det är kvitterat 2-2.
Inbytte Simon Nilden har i 85:e en bra inbrytning från kanten med skott strax utanför. Matchen slutar 2-2 och straffläggning följde. Där vinner hemmalaget med 4-3 och vi är utslagna. Trots detta var det en nöjd tränare Hakan som delade ut beröm för en mycket bra genomförd andra halvlek som vi tar med oss inför nästa viktiga seriematch mot seriefavoriten Karlberg/Bubben
DELAD PREMIÄRPOTT !
2020-06-14 20:08
 Vi kom till Enköping med en 18manna trupp där hela tio man var redo för debut i EIK tröjan. På en perfekt gräsplan inledde hemmalaget bäst men efter en trevande första kvart blev det bättre. Men det blev Enköping som i 18:e tar ledningen efter ett hårt distansskott otagbart för debuterande Simon i målet. Det dröjde dock bara tre minuter då vi fick se Bilal komma loss på vänsterkanten och spela in till Filip Sundberg som sätter bollen i mål och det var kvitterat. I 26;e gör Simon en svättig räddning. Tre minuter före paus tar Enköping åter ledningen när vänsterforwarden som var hemmalagets klart bästa forward kontrar in 2-1. I halvlekens sista minut är Viktor Lager nära ett nickmål efter frispark in i boxen. Andra halvlek står vi upp bättre men vi får vänta till 65:e minuten då ett långt inlägg hittar centerforward "Fabbe" som nickar in kvittering. Med kvarten kvar ersätter Markos Issa Bilal och nu kommer vi till fler chanser. Flera bra inlägg och ett par hörnor där Tobias Enhörning får i samband med hörna en solklar chans men skjuter över. 2-2 i en match där båda lagen nog är missnöjda med poängtappet. Jag gladdes över Simons fina debut i målet och att Aye på en ovan position hade ett bra samarbete med Filip S på högerkanten. Startelvan:Simon,Aye,Viktor,Ludvig,Filip,Modo,Younas,Tobias,Filip,Fabbe,Bilal. Inbytt:Markos, Jonte. /Bubben
Uppdaterade riktlinjer från förbund och myndigheter!
2020-04-16 22:53
Med anledning av eftermiddagens besked från Folkhälsomyndigheten gällande matchspel för seniorverksamhet samt Svenska Fotbollförbundets riktlinjer baserade på detta har Enskede IK Fotboll beslutat sig för att ställa in allt matchspel för både dam- och herrverksamheten tills vidare.

Detta gäller med omedelbar verkan och berör således helgens matcher då herrlaget planerade att spela mot Vasalunds IF på söndagen. 
#motdivision1 #2020ärvårt #tålamod #vitrorpådet
Nytt från den 29 mars
2020-04-12 11:45
Nya restriktioner angående folksamlingar. Som du säkert fått information om är att fr. o. m. ovan angivna datum, gäller det max 50 personer i folksamlingar. Därmed så vädjar vi till släkt och vänner till spelarna att hålla er borta i mesta möjliga mån från matcherna. Blir vi som till.ex. som träningsmatchen mot Tyresö FF klart över 50 personer på plats är det viktigt att hålla avstånd till varandra.
Senaste från Svenskan om division 2
2020-04-08 13:01
Start borta den 14 juni mot Enköpings SK. Serien spelas som enkelserie. 
Intervju med nyförvärvet Markos Issa
2020-04-07 15:00
Forwarden Markos Issa är klar för Enskede IK över säsongen 2020. Anfallaren  har under sina ungdomsår fostrats och tillhört västerortsklubben IF Brommapojkarna. Issa har redan hunnit göra sina första träningsmatcher för Enskede IK. I Youtubevideon kan du se en kort intervju med Markos.