Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Nu är vi där, minst 850 stycken som stödjer klubben. Nästa mål är 900 stycken.
Lämnar du in en lottorad eller stryktips på Svenska Spel?
Vinst efter sent avgörande
2020-08-08 18:21
Enskede tog årets andra seger, vinst med 3-1 mot Älta IF, efter ett sent avgörande under matchens sista tio minuter. Enskede dominerade bollinnehavet ganska stort matchen igenom, men hade svårt att få ut så mycket av sitt spelövertag. Älta försvarade sig bra, och skapade även i andra halvlek ett par riktigt bra målchanser, där Emilia fick göra kanonräddningar. Det tog fram till 25:e minuten innan Enskedes bolltrillande gav några bra målchanser. Första fina läget var ett skott av Tilda K som strök tätt förbi stolpen. Ett par minuter senare snappade Vilma upp en boll utanför Ältas straffområde och sköt behärskat 0-1. Snyggt! Enskede fick energi av målet och hade en bra period, men istället för ytterligare ett mål kom Ältas kvittering. Ett missförstånd i Enskedes försvar gav fritt skottfält för en Älta-spelare som från distans prickade in 1-1. Kalldusch för Enskede. I andra halvlek fortsatte spelövertaget för Enskede, och inledningsvis snurrande Enskedespelarna runt friskt kring Ältas straffområde. Närmast mål var det när Moa sköt ett hårt pressat skott som snuddade stolpens utsida. Men efterhand började Älta också skapa farligheter, främst efter boll-erövringar på mittplan, och ett tag kändes det riktigt oroligt. Virket och Emilias säkra målvaktsspel räddade Enskede i det här skedet av matchen. På slutet tog Enskede på nytt över kommandot – kanske plågades Älta mer av värmen – och i 81:a minuten kom 1-2. Moa spelade fram Tilda K, som bytt till högerkanten, och hon lättade snyggt bollen över Ältas målvakt Moa Wettby. Några minuter senare, i 86:e minuten, stängdes matchen när Moa, frispelad av Matilda, rundade sin namne i Älta-målet och rullade in 1-3. Ingen lysande match av Enskede, det lär krävas mer i nästa match mot IK Tun, men tre sköna poäng blev det.


Startelva: Emilia – Molly, Jonna, Tilde, Alice – Jenny, Tilda H, Vilma – Matilda, Moa, Tilda K. Avbytare: Maja, Malin, Mathilda, Andrea, Caisa, Lydia, Yaren

Nyförvärv inför hösten
2020-07-27 06:40
Inför starten av höstsäsongen har Enskede gjort ytterligare ett nyförvärv, då Tova Hedblad ansluter till truppen. Tova kommer från Morön BK, men har tidigare också gjort en säsong i AIKs F19-lag. Hon är en snabb och teknisk mittfältare och forward, och blir ett värdefullt tillskott till vårt anfallsspel. 


Vi hälsar Tova varmt välkommen till Enskede IK.

Första segern
2020-06-28 20:06
Enskede tog årets första trepoängare i hemmamatchen mot gästande Telge United. Vi förväntade oss en svår match, men Telge var oväntat bleka och slutsiffrorna 4-0 kunde mycket väl blivit betydligt större. Enskede hade bl.a. två klockrena frilägen och en straff som räddades av Telges målvakt, som för övrigt var gästernas bästa spelare. Efter en lite svajig inledning tog Enskede över taktpinnen, och släppte den inte därefter. Första målet i 6:e minuten var också ett friläge som först räddades, men på returen höll sig Tilda K framme och premiär-nätade för Enskede. 2-0 efter 23 minuter kom efter en fint slagen hörna från Tilde som Matilda knoppade in. Efter det kom vad som blev Telges enda egentliga målchans i matchen, ett ’nästan-friläge’ som Emilia räddade framför fötterna på en framrusande Telgespelare. 3-0 i 38:e minuten var en delikatess: en frispark i utmärkt inläggsläge som Vilma istället slog rakt längs vänsterkanten till Matilda, som ur ganska dålig vinkel lyrade in bollen över Telges försvar och in i bortre krysset. I andra halvlek var Enskedes dominans än mer tydlig. Kanske tappade gästerna sugen efter att Tilda K gjort 4-0 strax efter paus. Enskede kunde ganska enkelt bolla runt på mittplan, och även om några bolltapp gav Telge omställningslägen blev det aldrig riktigt farligt. Efter hand blev spelet lite avslaget, som det blir när matchen egentligen är avgjord. Det blev inga fler mål, trots en Enskede-straff och flera utmärkta lägen. Som helhet är vi förstås mycket glada för vinsten. Skönt att få ett bra avslut inför sommarledigheten, efter historiens kortaste vårsäsong. Efter sommaren åker vi till Älta för höstens första bortamatch 8 augusti, och kort därefter är det match i Svenska Cupen mot Sollentuna.


Startelva: Emilia – Molly, Jonna, Tilde, Alice – Jenny, Tilda H, Vilma – Matilda, Moa, Tilda K. Avbytare: Cornelia, Malin, Mathilda, Andrea, Lydia, Sofie, Yaren

Spelarförvärv i sommarvärmen
2020-06-24 09:47
Enskede har gjort klart med ytterligare en spelare från Norrland. Caisa Norlund, som tidigare spelat i Sunnanå SK och senast i Umedalens IF, har flyttat till Stockholm och valt Enskede för sin fortsatta karriär. Det tackar vi för! Caisa är mittfältare och med sin rutin blir hon en viktig förstärkning i vår unga spelartrupp.


Vi hälsar Caisa varmt välkommen till Enskede IK.

Noll poäng i premiären
2020-06-23 00:11
Enskede kammade noll i premiären borta mot Smedby. Hemmalaget vann med 1-0 efter ett lite snöpligt självmål i 48:e minuten – en hård frispark som styrdes i mål av en försvarare. Matchen som helhet var spelmässigt ganska jämn, men Smedby hade de klart bästa målchanserna, bland annat lyckades de att missa öppet mål vid ett tillfälle i första halvlek, och hade ytterligare ett par lägen som väl borde resulterat. Smedbys seger får därmed anses välförtjänt. Enskede hade också några utmärkta målchanser, framför allt i andra halvlek då både Moa och Matilda var nära att sätta kvitteringen. Tilde hade dessutom en nick i ribban i slutminuterna. Matchen som helhet präglades av mycket slarv, och vi måste nog erkänna att det var Enskede som slarvade mest. Uppspelen hamnade allt som oftast fel, vilket skapade farliga omställningslägen för Smedby. Eftersom hemmalaget egentligen inte spelade alls på egen planhalva, utan drog iväg långbollar upp till mittplan, var deras slarv mera i anfallet, som de nämnda missade målchanserna. Det var i alla fall kul att äntligen spela en match. Att spelarna inte är matchtränade är förstås begripligt, och förhoppningsvis kan vi höja tempot och öka noggrannheten när vi på söndag tar emot Telge United på Enskede IP, vårsäsongens andra, och sista match. Till vår trogna publik vill säga att ni denna gång får heja hemifrån – ingen publik är tillåten.


Startelva: Emilia – Alice, Jonna, Tilde, Molly – Jenny, Tilda H, Vilma – Yaren, Sofie, Moa. Avbytare: Cornelia, Matilda, Tilda K, Malin, Mathilda, Ebba, Lydia

Vinst i träningsmatch
2020-06-14 17:18
Äntligen har fotbollssäsongen börjat! Men för Enskede del blev det ingen seriepremiär den 14 juni eftersom den ursprungliga speltiden för första omgångens match mot Smedby var lördagen den 13:e, och det var ju en dag för tidigt för att matchen skulle tillåtas. Istället ordnades i all hast en träningsmatch och Enskede IP gästades av IFK Haninge (division 2). Som matchen utvecklade sig var det tydligt att vi inte är uppe i normalt matchtempo, och att känslan i passningsspelet inte riktigt infunnit sig. Som det ofta blir i träningsmatcher var det många byten, och eftersom vi inte haft några träningsmatcher fick alla friska spelare i truppen speltid. Enskede vann förvisso bollinnehavet stort, men målmässigt var det jämnt. 2-1 slutade matchen. Tilda K och Moa var målskyttarna för Enskede. Enskede hade bud på betydligt flera mål, men skärpan saknades i de avgörande lägena. Det är ju lika för alla, men vi måste nog lyfta oss åtskilligt när det blir skarp läge, i premiären borta mot Smedby måndagen 22 juni.


Startelva: Emilia – Alice, Fanny, Tilde, Molly – Jenny, Tilda H, Vilma – Matilda, Moa, Tilda K. Avbytare: Cornelia, Malin, Wilma, Ebba, Yaren, Sofie.

Matilda Vinberg uttagen till F16 UEFA-turnering i Slovenien
2019-03-26 15:06
Förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut Matilda Vinberg från Enskede IK till svenska landslagstruppen F16 som åker till Slovenien 8-16 april för en turnering i regi av UEFA. Enskede IK gratulerar och önskar stort lycka till!
Vilma och Linnea till landslagets regionala läger
2018-09-17 14:21
Den 24-27 september arrangerar Svenska Fotbollsförbundet ett regionalt läger i Luleå för flickor 16-17 år. Dit är Enskede-spelarna Vilma Ferdfeldt och Linnea Söderqvist uttagna. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 8/8 13:00
1 - 3  
Sön 28/6 16:00
4 - 0  
Sön 28/6 16:00
4 - 0  
Mån 22/6 19:30
1 - 0  
Sön 14/6 20:00
0 - 5  
Lör 30/5 16:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Träning, EIP1, 10/08 18:50
Träning, EIP1, 11/08 18:50
Match, Enskede IP 1, 12/08 20:00
Träning, EIP1, 13/08 18:50
Match, Enskede IP 2, 14/08 20:00
Match, Enskede IP 1, 15/08 14:00
Nyheter från föreningen