Andra resan till Uppsala
2017-04-27 20:58
Premiärmatchen mot Gamla Upsala SK avbröts ju på grund av snöoväder, och 26 april gick färden på nytt till Uppsala för att spela av de 22 återstående minuterna. När matchen bröts var ställningen 2-0 till GUSK, så Enskedes taktik var att försöka satsa allt framåt. Inget att förlora. Men det höll på att gå riktigt illa redan de första minuterna, då GUSK vid två tillfällen kom igenom i frilägen och tvingade Emilia till paradräddningar. Efterhand fick Enskede lite mera ordning på spelet, och vaskade fram två riktigt bra lägen, och dessutom ett par bra hörnor som mycket väl hade kunnat ge utdelning. Men det blev inga flera mål. Matchen slutade 2-0. Bara att gratulera det blivande topplaget GUSK till tre poäng.


Startelva: Emilia – Sofie A, Sofie J, Alice, Sandra – Lisa, Vilma, Andrea – Matilda, Anna, Emily. Avbytare: Moa W, Alexandra, Agnes, Fanny.

Förlust i hemmapremiären
2017-04-22 17:36
Enskede förlorade hemmapremiären mot gästande Ljusdals IF med 1-3, siffror som ganska väl avspeglar matchen. Trots att Enskede fick en flygande start med ledningsmål redan i 2:a minuten – Emily styrde från nära håll in en flackt inlägg från Linnea -  så dominerade gästerna den första halvleken. Enskede försöker hålla bollen på marken med kontrollerat spel över mittfältet, men i första halvlek var passningskvaliteten för låg, och Ljusdal kunde gång på gång erövra bollen och ställa om. Emilia gjorde ett par fina parader när Ljusdal kom igenom, men kunde inte hindra kvitteringen i 13:e minuten. Ljusdal tog sedan rättvist ledningen efter 33 minuter. Målet kom till efter ett sologenombrott från vänsterkanten genom ett passivt Enskede försvar. Efter några byten i paus kom Enskede ut i andra halvlek med mera mod i spelet, och också med ett bättre passningsspel. Spelmässigt var andra halvleken jämn, och Enskede kunde mycket väl ha fått in en kvittering. Enskede hade nu bättre kontroll på Ljusdals spelfördelare Malin Sjöberg, och fick betydligt längre anfall. Men ridån gick ner i 78:e minuten, när Ljusdal ökade till 1-3 med ett distanskott. Enskede har en hel del att jobba med, men vi får ta med oss spelet i andra halvlek, och fokusera på att försöka knipa poäng i den avbrutna matchen mot GUSK. Ställningen är 2-0 till GUSK, men 22 minuter återstår av matchen, som spelas onsdagen 26 april. Vi gratulerar Ljusdal till tre poäng, och ser fram emot en revansch när vi möts igen 1 juli.

Startelva: Emilia J – Linnea, Rebecca, Alice, Sandra – Lisa, Andrea, Ida – Matilda, Anna, Emily. Avbytare: Vilma, Fanny, Agnes, Sofie A, Sofie J, Moa W.

Premiären fick avbrytas efter snöoväder
2017-04-17 18:01
Äntligen dags för vårpremiär. (Även om det skulle visa sig vara lite si och så med våren denna kalla annandag påsk.) Vi var inställda på en svår bortamatch mot Gamla Upsala SK, ett av de förmodade topplagen i serien. Och kanske var respekten lite för stor. Under hela första halvleken uppträdde Enskede ängsligt. GUSK var skickliga på att stänga Enskedes uppspelsvägar, och när vi då och då kom igenom så vågade Enskede liksom inte riktigt gå fram med så många spelare. Istället utnyttjade GUSK våra misstag, och i 15:e minuten slank en GUSK-spelare genom Enskedes mittförsvar, och fri med Emilia gjorde hon inget misstag, utan satte säkert ledningsmålet.  Trots stort övertag i bollinnehav skapade GUSK ändå mest halvchanser, och en massa hörnor. 1-0 stod sig i halvtid. I andra halvlek morskade Enskede upp sig, och fick till längre anfall. Nio minuter in på andra halvlek hade Enskede ett gyllene tillfälle till kvittering. Ett fint inspel från vänsterkanten nådde Dea som tryckte till från nära håll. Men dessväre för oss gjorde GUSK-målvakten en paradräddning, och på returen missade vi målet. Det kändes ändå som att Enskede var gång. Men kort efter Enskedes jättechans ökade GUSK till 2-0, på ett snyggt, men lite oväntat skott från distans. Vid det här laget hade det börja snöa, och det blev halt, och bollen svårhanterad. Enskede verkade klara vädret bättre än GUSK och i den tilltagande snöyran skapade Enskede ytterligare två bra målchanser, innan domaren i 67:e minuten bestämde sig för att avbryta matchen. Ett helt rätt beslut med tanke på att snön nu täckte alla linjer, bollen knappt studsade, och det började bli risk för att spelarna skulle skada sig i halkan. Troligen kommer de avslutade 23 minuterna få spelas vid senare tillfälle. Men det återstår att se vad SvFF beslutar.


Startelva: Emilia J – Linnea, Rebecca, Alice, Sandra – Lisa, Andrea, Ida – Matilda, Anna, Emily. Avbytare: Moa W, Vilma, Sofie A, Sofie J, Agnes, Fanny, Alexandra

Inställd match i Victoria Cup
2017-04-09 11:09
Fredagen 7 april skulle Enskede möta Älta i Victoria Cup. Men på grund av terrordådet i Stockholm, beslöt vi tillsammans med Ältas ledare att ställa in matchen. Det är inte klart när matchen ska spelas.
Knapp vinst mot Sollentuna
2017-03-28 06:31
Helgens träningsmatch borta mot Sollentuna var ett fall framåt jämfört med förra helgen, men visade att Enskede har en hel del att jobba med inför säsongspremiären. Trots en bra inledning – Emily gav Enskede ledningen redan i 3:e minuten – var första halvlek inte bra från Enskedes sida. Enskede försöker rulla boll, metodiskt och på marken, men då måste rörlighet och kvaliteten i passningsspelet bli bra mycket bättre. Trots att hemmalaget knappast spelade bättre vändes siffrorna till halvtid, 2-1 till Sollentuna, efter två ganska billiga försvarsmissar av Enskede. Uppsträckning i paus, och den verkade ge resultat. Andra halvlek var klart bättre. Enskede spelade med större intensitet och fokus, och dominerade spelet. Till slut kom även målen. Efter 65 minuter knoppade Emily in en hörna slagen av Lisa, och tio minuter senare skruvade Dea in en frispark från 25 meter. Andra halvlek var klart godkänd, men vi saknar fortfarande spetsen i anfallsspelet. Det är fortfarande några veckor kvar till premiären, och det gäller att använda dem väl.