Elaine till Enskede
2017-07-19 07:16
Enskede presenterar ett spännande nyförvärv, Elaine Estrela Moura, ett välbekant namn för alla som följer damfotbollen. Elaine kom till Sverige, och Umeå IK, från Brasilien 2005. Hon spelade i Umeå IK i fem säsonger, och efter en period i USA, värvades hon till då storsatsande Tyresö FF. Efter några år där valde hon att varva ner till Älta IK i Elitettan. Senaste året har Elaine spelat herrfotboll i lägre divisioner, men väljer nu att komma tillbaka till damfotbollen och representera Enskede IK. Med ett OS-silver för Brasilien och fem SM-guld är förstås Elaine en rejäl förstärkning för oss inför höstsäsongen, och kanske en publikmagnet till våra hemmamatcher. Elaine är klar för spel redan till höstpremiären 5 augusti hemma mot Ornäs. Vi hälsar Elaine varmt välkommen till Enskede IK.
Nära poäng mot Ljusdal
2017-07-03 08:05
Enskede var nära att ordna en poäng i den svåra bortamatchen mot topplaget Ljusdal, men föll när hemmalaget bökade in 2-1 i 88:e minuten. Rättvist var det nog, men det kändes snöpligt i alla fall. Enskedes taktik var att stänga igen och stoppa Ljusdals djupledsspel. Det lyckades bra för det mesta. Hemmalaget såg konfunderade ut och hade ett bolltempo i slow motion - precis som vi ville. Några farligheter skapade Ljusdal, men faktiskt hade Enskede första halvlekens bästa chans när Moa prickade stolpen i 38:e minuten. Men 0-0 stod sig i paus. Matchen såg ut att gå mot mållöst, när Ljusdal fick matchens första hörna efter 72 minuter. Tyvärr för oss nickades den in i mål. Några minuter senare fick Enskede hörna och Lisa stod för matchens delikatess när hon slog den direkt i mål. Det verkade som vi ändå skulle få med oss en poäng. Men icke. Med ett par minuter kvar uppstod kalabalik vid Enskedes mål. På något sätt fick vi inte undan bollen och en hemmaspelare kunde raka in den från ungefär två decimeter. Matchen slutade 2-1. Bara att gratulera Ljusdal som får ta sommarledigt som serieledare. Kanske ett steg mot Elitettan? Förutsättningarna finns i alla fall. Man blir avundsjuk på anläggningen vid Ljusnan, med innehall och fantastiska naturgräsplaner.

Startelva: Emilia - Linnea, Sofie J, Alice, Sandra - Lisa, Andrea, Alexandra - Moa H, Matilda, Emily. Avbytare: Emma, Sofie A, Sanna, Vilma, Carolina, Moa W
Kryss mot GUSK efter kämpainsats
2017-06-27 22:52
Enskede kämpade till sig en poäng mot topplaget Gamla Upsala SK, efter en heroisk försvarsinsats i en ojämn första halvlek, och en jämn och från vår sida ganska välspelad andra halvlek. GUSK började i ett högt tempo, med en hög och intensiv press, som skapade stora problem för Enskede. Eftersom vi är trogna vår spelidé, att försöka spela genom mittfältet, blir det besvärligt när motståndarna ligger på så hårt som GUSK gjorde. Första halvtimmen skapade GUSK flera jättelägen, men en storspelande Emilia lyckades freda målet. Det höll ända till 39:e minuten, då GUSK kom igenom till ett friläge, som förvaltades säkert. 0-1 i paus var siffror som Enskede nog ska vara helt nöjda med. I andra halvlek fick Enskede bra ordning på försvarspositionerna, samtidigt som GUSK började mattas av. Enskede fick till längre anfall, och började hota på allvar. I 51:a minuten var kvitteringen nära, då Matilda nästan nickade in en hörna, men bollen räddades på mållinjen. Ett par minuter senare fick Enskede på nytt hörna. Lisa lyrade in bollen, och Carolina knoppade in sitt första mål i division 1. Modet ökade förstås hos Enskede, samtidigt som det gick lite trögare för GUSK. Man orkade inte med det intensiva presspelet, och matchbilden såg ett tag ut som att Enskede kanske skulle knipa alla tre poängen. Men de sista 10 minuterna tog GUSK på nytt kommandot, och jagade ett segermål. Enskedes försvar höll dock ut, och matchen slutade 1-1. Starkt av Enskede att komma igen efter anstormningen i matchinledningen, och en energikick inför vårsäsongens avslutande match 1 juli borta mot Ljusdal.


Startelva: Emilia – Carolina, Sofie J, Alice, Sandra – Lisa, Andrea, Alexandra – Agnes, Matilda, Emily. Avbytare: Emma, Moa H, Sofie A, Mikaela, Hanna, Moa W

Inga poäng mot Bele Barkarby
2017-06-22 08:23
Den tidiga midsommarmatchen mot Bele Barkarby började i högt tempo, och bägge lagen skapade flera målchanser direkt. Det var nog många som tänkte att det här blir en målrik match. Så blev det inte. Bele vann med enda målet, inprickat efter en kvarts spel. Bele var det bättre laget i första halvlek, med fyndigt och rörligt anfallspel, och med många fina instick. Enskede fick denna kväll ställa upp med en nykomponerad backlinje – två av våra mest rutinerade försvarare saknades. Men trots att försvaret sattes under rejält tryck av Beles fina anfallsspel, så lyckades vi avvärja det mesta. Stort beröm för den insatsen! Även om Bele dominerade i första halvleken, var Enskede inte ofarliga, de bästa chanserna kom efter att Emily stormat fram på vänsterkanten, och det var nära att något av inspelen hade resulterat. Men 0-1 stod sig till paus, spelmässigt helt rättvist. I andra halvlek tog successivt Enskede över och sista 25 minuterna låg en kvittering i luften. Men trots ett ganska rejält tryck från Enskedes sida, så saknades den sista spetsen i avsluten, och matchen slutade 0-1. Ett kryss hade nog varit mest rättvist, men målen räknas och vi gratulerar Bele till segern. För Enskede väntar nu två svåra matcher mot topplagen GUSK och Ljusdal, innan vi kan ta en välförtjänt sommarledighet.


Startelva: Emilia – Carolina, Sofie J, Alice, Sandra – Lisa, Andrea, Alexandra – Sofie A, Matilda, Emily. Avbytare: Vilma, Fanny, Moa H, Moa W

Bortavinst mot Täby
2017-06-17 16:56
Enskede tog tre sköna poäng i bortamatchen mot Täby, efter vinst med enda målet, snyggt inprickat av Lisa på frispark i 18:e minuten. Med undantag av de första minuterna, som var lite svajiga från Enskedes sida, så dominerade vi matchen spelmässigt, och borde väl avgjort genom att göra flera mål. Chanser saknades inte för Enskede, men som matchen utvecklades blev det nervöst på slutet, då Täby satsade allt framåt. Under större delen av matchen hade Enskede bra kontroll på Täbys anfallsspel, som mest bestod av långbollar på en ensam djupledslöpande forward – långbollar som säkert togs om hand av vårt försvar. Enskede hade flera fina anfall, men ofta så krånglar vi till det, med en passning för mycket, och många anfall rann ut i sanden. En uddamålsledning är, även om den är rättvis, ju ganska osäker, men i slutet av matchen visade Enskede god taktiskt disciplin, slarvade inte bort bollen så Täby kunde ställa om, och var noga med att ta hem spelare i tid. Vinsten var helt välförtjänt. Nu ser vi fram emot nästa match, mot Bele Barkarby redan på onsdag 21 juni.


Startelva: Emilia – Linnea, Rebecca, Alice, Sandra – Lisa, Andrea, Alexandra – Agnes, Matilda, Emily. Avbytare: Moa H, Mikaela, Sofie A, Fanny, Sofie J, Carolina, Moa W.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/7 15:00
2 - 1  
Tis 27/6 20:00
1 - 1  
Ons 21/6 20:00
0 - 1  
Mån 19/6 20:00
0 - 4  
Lör 17/6 14:00
0 - 1  
Mån 12/6 20:00
10 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen