Vi har från lokalområdespolisen fått informationen att inga händelser kring eller på Enskede IP krävt eller kräver en förhöjd uppmärksamhet eller åtgärder från lokal polis eller säkerhetsansvariga på Stockholms stad. Själva Enskede IP är inte en utsatt plats i nuläget.
Vidare informerar polisen om följande:
”Ser ni t ex personer som ”hänger” vid IP, utan att de verkar vara intresserade av idrott, så är det tacksamt om ni kontaktar polis. Är det inte en överhängande oro, men man gör iakttagelser, rekommenderar vi att man tipsar polisen så noggrant som möjligt gällande tid, plats, signalement samt orsak. Det går att ringa 114 14, men med tanke på svarstider och belastning där, lämnas ej akut (men viktig) information enklast via vår hemsida och tipsfunktionen som finns på den. Ett tips som lämnas på det sättet, kommer oss tillhanda inom 24 timmar.
Är oron stor över häng, t. ex. att personer är maskerade/halvmaskerade, uppträder udda för platsen, eller att det är stökigt eller att det sker kontaktförsök med barn och ungdomar, så rekommenderar vi att ringa 112, och beskriva situationen.”
Vi har en god och etablerad kontinuerlig kontakt med stadens säkerhetsansvariga, fältassistenter samt polis om eventuella händelser på Enskede IP som kan kräva en höjd beredskap. Skulle det finnas anledning till sådan så kommer vi att dela med oss av relevant information till alla våra medlemmar.
Enskede IP ska vara en trygg plats att befinna sig på, det är något vi jobbar kontinuerligt med i vår modell och alla vi i föreningen kan också hjälpas åt med vår närvaro här samt prata med våra barn och ungdomar på ett öppet och uppriktigt sätt om sådant man känner oro för och kanske undrar över.
Vi har också sedan tidigare tagit fram en krishanteringsplan för Enskede IK, den finns på vår hemsida under rubriken ”Vid skada/olycka”. Det pågår ett kontinuerligt arbete med att uppdatera den, ambitionen är att innehållet alltid ska vara aktuellt och harmonisera mot samtid samt aktuella händelser som kan påverka.
Om ditt barn känner en oro för det som har hänt så finns flera olika typer av stöd man kan vända sig till på nätet, t.ex. Rädda Barnen, BRIS och 1177. Här är en länk till hur man kan prata med sitt barn om svåra händelser: https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/foralder/prata-om-tragedier-och-katastrofer/
Har du frågor till oss, kontakta:
Pekka Partanen, administrativ chef pekka@enskedeik.nu 073-540 59 07
Lina Magnusson, ordförande lina.magnusson@enskedeik.nu
Håkan Pontén Andersson, verksamhetschef hakan@enskedeik.nu 072-335 00 35