Samling:15:00
Lyckat i Västerås
2023-04-23 20:51
Startelvan mot IK Franke

Efter en första halvlek mot nye bekantingen IK Franke kändes det inte bra då hemmalaget var mycket hetare än oss. Vi åstadkom fyra hörnor men inga avslut på mål under första 45.

Franke hade i 35:e en frispark som Simon lyckades tippa till hörna men för övrigt en mållös halvlek. Vår för dagen centerforward Biko skadas i 33:e och ersatts av Joel Embring. Martin vidtar flera lyckade ändringar i paus och vi kommer ut och gör en mycket bra andra.

Det dröjer bara fyra minuter då Stefan avancerar på högerkanten och skickar ett inlägg efter marken mot bortre stolpen där lagkapten Jakob Strandsäter sätter bollen i mål och vi har 1-0. Stefan är sedan i 54:e på väg igenom man fälls i boxen men ingen signal. Efter 60 byter vi mittfältarna Jens och Mattias mot Tobbe och Pedram. 68:e farlig frispark för Franke som tippas till hörna. Men i  72:a kommer 2-0 där Joel E gör ett strålande förarbete som ger Stefan två skottchanser där det andra sitter i nättaket.

Nu flyttar Franke fram och vi får flera bra kontringsmöjligheter där Joel E är närmast att stänga matchen. Sista tio byter vi ut Stefan och KC och säkrar bakåt med Jonte och Gabbe och man konstaterar att vi gör vår bästa halvlek i år tycker /Bubben