Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 10 Grön

Enskede F10
Enskede F10 EIK F10
Vår målsättning är att så många som möjligt skall spela fotboll så länge som möjligt samtidigt som att vi alltid skall ha minst ett lag i den högsta divisionen 

Enskede F10 har ett tydligt fokus på att utveckla den individuella skickligheten hos våra spelare, oavsett nivå. Vi gör det genom fokuserade träningar, individuell coachning, härlig stämning i laget och många matcher och cuper.

Är era barn intresserade av att spela spela fotboll med oss under dessa förutsättningar är ni välkomna att höra av er. 
Öppna träningar för F10
2020-10-08 21:56
Äntligen dags för öppna träningar. Foto:Mikael Mannheimer
Är du redo för nya utmaningar samt att ta nästa steg i din fotbollsutveckling?

Välkommen till provträning inför säsongen 2021 under v43 samt 45 och härliga Enskede F10!

Enskede IK F2010 är en ambitiös grupp på 23 tjejer och 7 ledare som tränar 3 pass/veckan samt spelar mängder med cuper och träningsmatcher. Under 2020 har vi spelat i St Erikscupen i 3 nivåer och vår avsikt är att alltid ha ett lag på högsta nivå. Vi kommer dessutom att avrunda säsongen med spel i futsalserien.

Vill du veta mer så hör av dig till Stefan Ryderfelt, huvudtränare F10 på tel 0704-970703.

Välkommen att provträna med oss!
Matcher & inställt
2020-09-20 23:13
Efter många bra och utvecklande träningar närmar sig slutet på årets sanktanmatcher.
Under fredagen tog vi först emot Boo i svår serie och vi har lyft fokus på att etablera vårt spel på motståndarnas planhalva och arbeta med tålamod kombinerat med mycket rörelse och söka avslut när vi får motståndarna ur position. I matchen mot Boo lyckas vi väl med det. Många fina kombinationer, stort bollinnehav gav till slut en fin seger men många målgörare.

Bara 10 minuter senare väntade Järla och det blev en lite tuffare match där vi inte får samma rörelse och vi har inte samma tålamod matchen igenom. Men, tjejerna i denna match vill inte visa sig sämre utan kämpade även de till sig en seger vilket de var värda.

Lördagens match i XS serie blev tyvärr uppskjuten då Vasalund drabbats av sjukdom/förkylning och inte hade spelare nog. Vi hoppas att ni frisknar till så vi kan spela snart.
Även förra helgens möte med Ingarö blev inställt pga av förkylningar i Ingarös spelartrupp.

Stort tack alla inblandade, nu kör vi så det ryker i veckan och avslutande omgångar till helgen.

/Ledarna F10 Söderort!!!
Helgens 3 matcher
2020-08-31 09:19
Sanktan rullar på och vi börjar nu få tillbaka våra spelare som varit skadade och slitna och mönstrade 3 lag under helgen som gick.
Segeltorp i Svår serie var på förhand en tuff match där vi blandade med bra fotboll och stunder av passivitet där vi föll in i deras spel och tempo. Efter 60 minuter slutade matchen 3-3 och vi inser att vi inte kom upp i normal nivå.
Dagen efter åkte vi till Gröndal för match i Medelserien. Vi öppnar matchen med otroligt fint spel och många fina kombinationer där bollen flyttas runt både snabbt och effektivt med Gröndal fick jaga bollen. Efter 30 minuters spel börjat vi tappa lite fokus innan vi i den tredje åter får igång spelet och vi vinner matchen välförtjänt.
Söndag, toppmöte i Extrasvår serie då vi gästas av finspelande AIK. Innan match pratade vi mycket om att jobba hårt och sätta press på AIKs spelare direkt och en sådan insats vi får se. AIK är duktiga men vi gör det extremt svårt för dem att få igång sitt spel med vår press. Våra tjejer spelade verkligen ut idag i både sol och ösregn och vi besegrar AIK med ett tydligt spel, grym insats och fina mål.  
Stort tack till samtliga motståndare, domare och våra egna spelare.

Forza EIK F10 -Frantiden ser ljus ut !

/Coach
Ingarö Skärgårds Cup - 8 matcher i värme.
2020-08-21 09:01
Då Coronan stoppade oss från att spela Hudik Cup fick vi sent besluta oss att spela Ingarö Skärgårds Cup istället. Vi åker ut till Ingarö med 2 lag för att spela 8 matcher och med tempot uppskruvat från vårt nyligen avslutade Camp så satte tjejerna högsta fart och i värmen var det inget som stoppade oss. Spelet var stundtals bra och tjejerna levererade bra inställning, fotboll och humör.

Vi tackar alla motståndare för bra matcher och ser med iver fram emot sanktan matcherna som börjar ikväll med match mot Tallkrogens IF på Enskede IP, följt av IFK Lidingö på lördagen på Enskede IP samt avslutande BP på söndag på bortaplan.

Forza EIK F10, nu kör vi vidare.

/Coachteamet
Enskede F10 Girls Camp
2020-08-21 08:40
Enskede Girls Camp 2020. (Foto Stefan Ryderfelt)
Efter en skön vila startade säsongen med Enskede Girls Camp 2020 som vi för andra året genomfört på Gubbängens BP med deltagare från 3 klubbar.
33 spelsugna tjejer har under 4 dagar tränat, utvecklats och matchas i en intensiv sommarvärme som verkligen satte dem på prov.
Teknik, skott, passningar, mv-träning, teori, tips o tricks samt massa matchspel har vi under denna camp hunnit med. För första gången så riktiga vi oss till andra klubbar och vår camp blev fullbokad inom 24h vilket vi tycker var riktigt roligt. Samtidigt visar det också vilket behov det finns av rena Girlscamps i Stockholm och Sverige.

Till vår hjälp har vi haft 4 st spelare från Enskedes F06 tjejer som har ansvarat för en varsin träningsgrupp och ett varsitt lag under matchspel. Vi vill passa på att tacka Ella, Fatim, Irma och Kajsa för ett bra jobb och extra roligt för dem är det beröm spelarna gav dem vid vår sista samling.

Vi återkommer 2021 med ännu ett Girls Camp.

/F10 Ledare & Tränare
5 matcher på 2 dagar
2020-06-08 20:31
Vi rundar av första halvan av årets Sanktan med 3 matcher och dessutom slutspel i Ersans Pokal med 2 lag.
Helgens matchande började med möte i svår serie mot Aspudden Tellus på ett mycket regnigt Västberga IP. Vi startar matchen lugnt och kontrollerat och rullar in 2 mål i första, sedan kom regnet men vi fortsatte att spela en fin fotboll med stor rörlighet och byter kant ofta. I takt med att regnet ökade så ökande även vår intensitet. Aspudden kan inte stå emot och vi rycker ifrån i både spel och mål. Dyngsura men nöjda reser vi till Älvsjö IP för slutspel i Ersans Pokal. Första matchen var mot Örby och där har vi spelet men får inte till chanserna riktigt. Tills slut kommer vi igång och rullar inmatchen enda mål. Åter en jämn match mot Örby. 
Vi matchar ett helt nytt lag i den andra matchen mot Älvsjö pratade vi om att sätta full fart från början, våga gå på avslut och sätta hög press. Tjejerna lyssande och efter 10 sekunder ligger bollen bakom Älvsjös målvakt. Matchen var en uppvisning i spelglädje, fart, energi och våra tjejer bjöd på en riktig målkavalkad.
Dagens 3 matcher bjöd på 21 gjorda mål och 3 målvakter som fick hålla nollan för oss och på det ett otroligt imponerande spel.

Söndagen innebar helgens 4e och 5e bortamatch och duktiga Sickla stod först på schemat denna dag. Vi har haft intensiva matcher sista tiden mot Sickla och vi visade åter att vårt spel utvecklats väldigt mycket i positiv riktning. Stort bollinnehav och ett par chanser senare tar dock Sickla ledningen på en snabb omställning, deras andra mål kom via en straff. Vi samlar åter kraft och reducerar innan kvitteringen kom. Sickla studsar tillbaka omgående och går till vila inför tredje med ledning 3-2.  Vi fortsätter att spela bra fotboll med Sickla vill lite mer och gör ett par mål till och får revansch för förlusten på Enskede senast.

Direkt efter denna match åkte vi mot Boo för match i medelserien och som tjejerna spelade.
Enligt manualen som i trans, Boo var bra, riktigt bra men mot ett Enskede i medgång och väl skolade hade de ingen chans. Spelet var idérikt, varierande och fantasifullt och många mål senare summerar vi helgen med att tjejerna visar gång på gång stor vilja, bra energi och en vilja att gå på avslut. Helgens 30 mål görs av inte mindre än 15 olika målskyttar, det är utveckling vi är nöjda med.

Vi säger tack så mycket till alla motståndare, domare (de som kom) och kamerateamet som fortsätter att sända högkvalitativa matcher men härliga kommentarer.

Nu till helgens avslutar vi våren med en träningsmatch mot Hammarby innan vi tar med tjejerna på lite skoj. Vi ses snart !

/Coacherna

Vi tror på vårt spel.
2020-06-01 20:49
Stark avbytarbänk/hejaklack!
Våra tjejer är likt alla våra motståndare 9 eller 10 år. Det vi troget fortsätter att eftersträva är en tro på vårt sätt att spela fotboll - Stort bollinnehav och varierat anfall där vi ofta söker att byta kant.
Under helgen har vi åter får se 3 fantastiska matcher där vi oavsett slutresultat envist och med enorm kämpaglöd fortsätter spela vårt spel. Det är väldigt imponerande att se så unga spelare tro på sitt spel match efter match.

3 kvällsmatcher väntade och först ut under fredagskvällen var Älvsjö i en match i Medel-serie. En riktigt bra match där vi fortsätter att spela vårt spel hela matchen igenom och Älvsjö är för kvällen riktigt bra. De tar ledningen, vi kvitterar men de gör ett par mål igen och vi fortsätter att spela en väldigt fin fotboll men får inte in sista bollarna. Älvsjö vinner matchen efter att under hela matchen spelat en fin och bra fotboll. Grattis.

Kvällen efter väntar Tyresö FF i Svår-serie. Vi rivstartar och kommer i så många fina anfall under hela matchen och tjejerna spelar verkligen ut riktigt bra. Kantväxlingar via backar och målvakt, väggspel via mitten, inlägg mot bortre... Många fina mål senare är segern klar. Tyresö visade upp ett fint spel där flera spelare var riktigt starka individuellt.

Sen söndagkväll väntar toppmöte i Extrasvår serie där vi tar emot finspelande BP. Innan matchen var vårt tydliga budskap - Tro på er själva och det vi gör, fullt med energi. Vi startar åter i ett väldigt högt tempo med varierande anfall från både vänster, höger och centralt men BP trycker in ett ledningsmål, och 2 till i första halvleken vilket inte är riktigt rättvist sett till matchbilden. Under pausen är det åter bara vårt sätt att spela fotboll på som gäller och till slut står inte BPs otroligt duktiga målvakt emot, reducering, reducering och kvitteringen kommer till slut. Vi fortsätter pressa på och tar ledningen. BP kommer starkt sista 5-6 minutrarna och gör allt de kan för att få in 2 mål men vår målvakt Eija gör väldigt många fina räddningar och spikar igen helt i andra och tredje perioden. Vi gläds verkligen åt att F10 är en riktigt starkt årskull. BP, Erikslund, Sickla, AIK och Enskedes tjejer och många fler visar att denna årskull är att räkna med. Vi besegrar varandra och utvecklas på detta sätt väldigt mycket.


Stort tack till samtliga motståndare, före fina, schyssta och välspelade matcher.

Forza F10

/Coacherna
Seger i helgens enda match
2020-05-24 15:35
Gästande Sickla kom till Enskede IP har har inlett serien urstarkt. De visar också tydligt varför då de tar tag i matchen och för spelet tydligt. Efter ca 10 minuter kommer Enskede igång och får lite eget spel. Första perioden slutar 1-1 och det är 2 mycket bra lag som verkligen vill spela fotboll. I andra perioden visar Sickla varför de är obesegrade och gör 3 mål i andra och går till paus med ledning 4-2.
I sista kommer Enskede igång ordentligt och visar stark vilja, bra fotboll och rullar in 5 mål och tar hem segern i helgens enda match. 

Vi är i inne i ett riktigt bra stim nu med bra träningar och bra spe i våra matcher i alla 3 serierna och nu fortsätter vi veckan med 3 nya träningar.

Under veckan som gått har vi gått ut med informationen o vårt Girls Summer Camp i augusti och för första gången öppnat upp för externa spelare. Det tog inte ens ett dygn innan alla platserna var bokade och nu ser vi verkligen fram emot ett grymt Camp med ett stort fokus på F10 årgången.

Forza F10  !!!
3 bortamatcher i helgen
2020-05-17 20:47
Lite blandat från helgens 3 matcher. Foto: Anna Bodare
AIK - EIK
Helgens matcher spelades alla på bortaplan och vi startade med match i Extrasvår serie borta mot AIK. Hemmalaget är väldigt individuellt skickliga och har en tydlig spelidé vilket gör dem riktigt bra. De tar ledning i första och vi kommer tillbaka starkare i andra och kvitterar via både skott och sedan retur som Lisa lägger in i tomt mål. Mot slutet av 3e så får AIK in sitt andra mål och vi pressar för att få in en kvittering men hinner inte innan domaren blåser av. Det var verkligen en bra match på en mycket hög nivå, tack AIK och vi hoppas vi möts snart igen.

ÄLTA - EIK
Direkt från Vasalund styrde vi mot Älta för match i Medel Serien, vi öppnar riktigt starkt och vårt fokus för matchen är att ha tålamod, byta kant och använda vår målvakt mycket mer i spelet.
Lite slumpartat smällde det bara till, mitt i vårt fina spel kom Älta och pangade in sitt ledningsmål, vackert dessutom upp i nättaket.

Vi fortsätter att spela, vända och byta kant och till slut blir vårt tryck lite för stort och målen kommer efter varandra. Vi går till paus med ledning och i andra så får vi se dels ett helblått mål när Rut passar Elsa A och hon stänker in ett fint mål dels ett äkta Hat-trick när Livi trycker in 3 raka mål i samma period. Snyggt, träning ger resultat ! Av bara farten gör hon ett fjärde i sista perioden. Älta ger inte upp utan trycker in ett till mål och krigar på hela matchen. Grymt jobbat tjejer.

Tullinge - EIK
Efter en natts sömn så samlades vi 11 spelsugna tjejer för match i Svår Serie på bortaplan mot Tullinge Triangelpojkar. Första perioden spelades på fullstor 7-manna plan vilket är väldigt stort, vi spelade på mer normal storlek i andra och i tredje perioden.
Tullinge var bra och spelade rakt och störde oss med att spela igenom hela spelytor och söka sina yttrar långt ned på vår planhalva. Vi kommer tillrätta och hittar både spelet och kombinationer och tar ledningen. Tullinge kommer tillbaka och kvitterar efter ganska slappt försvarsspel innan vi åter tar ledningen i matchen innan domaren blåser av för vila.
I andra slutar vi spela, tappar fokus och ligger fel i positionerna och Tullinge tar över matchen helt. Kvitteringen kommer efter ett par rejäla chanser och vi går till paus inte helt nöjda.

I sista pausvilan får tjejerna nya tydliga direktiv, och när domaren startar sista perioden visar Enskedes tjejer att man vill så mycket mer. Fint spel, tydlig kommunikation och många vändningar trycker ned Tullinge och vi gör 2 mål och har chans på fler. Fin seger till slut efter mycket bra spel.

Vi vill tacka alla våra motståndare och domare för helgens matcher och publiken som stannar hemma och stöttar oss från distans.

Forza F10