SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Flickor 10 Grön
Enskede F10
Enskede F10

Vår målsättning är att så många som möjligt skall spela fotboll så länge som möjligt samtidigt som att vi alltid skall ha minst ett lag i den högsta divisionen 

 
Enskede F10 har ett tydligt fokus på att utveckla den individuella skickligheten hos våra spelare, oavsett nivå. Vi gör det genom fokuserade träningar, individuell coachning, härlig stämning i laget och många matcher och cuper.
 
Är era barn intresserade av att spela spela fotboll med oss under dessa förutsättningar är ni välkomna att höra av er. Vi tar emot spelare i mån av plats.
Guld i Islingby Cup
2023-03-20 09:15
Segerglädje efter finalen.

Årets 3e Guld blev klart efter söndagens final mot Råsunda IS i 2023 års Islingby Invitational.

Av 16 lag stod vi som segrare till slut efter 6 matcher. 

I vårt gruppspel startade vi i en sen kvällsmatch på fredagen med ett snabbt ledningsmål mot Alsike och höll sedan den ledningen matchen ut. Sedan väntade under lördagen Örebro SK som besegrades med 1-0 och där var vi klara för A-slutspel och slutligen QBIK från Karlstad i en match som slutade 1-1. Med detta var vi gruppsegrare.

 

Spelet under gruppspelet var lite svajigt och inte samspelt men det kan förklaras med att många spelare inte spelat match med varandra men det skulle bli bättre.

I vår kvartsfinal mot BP U stämde allt så mycket bättre och en klar 3-0 seger avslutade lördagens spel.

I semifinal väntade för vår del Värmdö där vi hamnar i underläge tidigt men visar styrka och vänder till seger 2-1. Samtidigt vände Råsunda sin semifinal efter underläge mot Alsike och vann med 2-1.

 

Final mot välspelande och välbekanta Råsunda kändes bra på förhand och tjejerna gick ut och visade enorm vilja och där vi till slut står som segrare efter 2-0 i matchen.

 

Lagkapten Betty lyfter pokalen för laget och vår målvakt Eija får pris som turneringens målvakt efter en stabil insats och totalt endast 2 insläppta på 6 matcher.

 

Cupen var otroligt väl organiserad och välskött så vi vill rikta ett stort tack till samtliga motståndare, unga domare som utbildas under turneringen, arrangörer och våra stöttande föräldrar på plats och i tv-soffan.  TACK

 

/Coachteamet på plats i Borlänge.

Då är serierna klara i Sanktan
2023-03-15 17:25

Idag blev så äntligen seriespelet spikat och släppt. 

För oss blir det premiär den 1 april i div 2 med hemmamatch mot IFK Sthlm på Enskede IP kl. 12:00. 

Sedan väntar premiären i vår div 09 serie borta mot Värtans IK med start 14:30 på klassiska Östermalms IP.

Vår div 1 serie får vänta med sin premiär till den 23e april då vi möter Värmdö IF på bortaplan kl. 9:00.

 

 

/Coachteamet med en längtan till seriespel på riktigt.

Sanktan - Historien bakom vårt seriespel
2023-03-05 17:52

S:t Eriks-Cupen är Stockholms FF:s stora ungdomsturnering i samarbete med tidningen Expressen sedan 1958.

 

Det första fröet till S:t Eriks-Cupen såddes våren 1934 då AIK gick ut med en notis i Stockholms morgontidningar och meddelade att AIK tänkte organisera ett pojklag i fotboll. 400 pojkar kom till Gamla Råsunda IP denna vårsöndagsmorgon. Spelarna testades och efter uttagninen bildades fem lag som alla började på A som i AIK. Serien bestod av Arsenal, Aston Villa, Austria, Admira och AIK.

Tore Nilsson som arrangerade AIK:s morgonsamling startade tillsammans med Helge Larsson Stockholms Pojkfotbollförbund, något som Stockholms Fotbollförbund inte gillade och tog över pojkfotbollen. Serien för de unga grabbarna försvann in i seriesystemet för seniorer.

 

1943 fick pojkfotbollen en renässens genom att Aftontidningen startade en tävling som hette AT-Cupen. Den 5 september var den officiella starten för de 81 anmälda lagen, men turneringen tjuvstartade med några matcher den 1 september. Ett problem som fanns redan då var att hitta tillräckligt med planer till alla matcherna. Men rötterna till ungdomsfotbollen hade slagit rot.

När Aftontidningen gick i graven 1956 hade turneringen växt till 500 lag. Frågan var nu vad som skulle hända med ungdomstävlingen. Diskussioner fördes med både Aftonbladet och Expressen. Den senare tidningen tog initiativet till S:t Eriks-Cupen i ishockey 1957. Konkurrenttidningen hakade på trenden och bjöd in till S:t Eriks-Cupen i fotboll i månadsskiftet april-maj 1957.

 

Expressen tog över fotbollen 1958 och har sedan dess samarbetat med Stockholms Fotbollförbund. Det lilla fröet från 1934 har nu växt till ett stort träd med flera grenar. En av grenarna växte till sig 1969 då flicklagen gjorde entré. Numera finns 5-manna, 7-manna, 11-manna och från säsongen 2013 även 9-mannafotboll för både pojkar och flickor. Till säsongen 2013 anmälde sig 4 471 lag till "Sanktan", som cupen kallas i folkmun, varav 1 136 är flicklag.

Till säsongen 2019 skedde stora förändringar i barn- och ungdomsfotbollen när nya nationella spelformer infördes. Matchtider blev längre, planer mindre, nya regler infördes och 13-14-åringar spelade 9 mot 9-fotboll. Det är inte bara grenar som tillkommer, storleken växer också. Till säsongen 2021 anmälde sig rekordmånga lag. Totalt 5 383 lag varav 1 523 av dessa var flicklag.

Inför denna såsong 2023 är hela 5325 lag anmälda.

 

Under flera år hade även sanktan slutspel för seriesegrarna och inför välfyllda läktare gjorde de bästa lagen upp om medaljerna under oktober månad. 

 

/Cochteamet med ett öga på boken S:t ERIKS-CUPEN 50 ÅR" av Claes-G Bengtsson och Bo Nordbeck.

 

 

Islingby Invitational 17-19 mars
2023-02-23 08:39

Vi blickar framåt en aning och lyfter blicken mot nästa äventyr. Vi fick en förfrågan från Islingby om att spela deras Cup som vi såklart tackade ja till.

Matcherna spelas på Stora Enso Arena/Kvarnsvedens IP i Borlänge på 2 planer brevid varandra och tätt matchtempo. Vi tänkte kolla lite närmare på lagen som kommer att vara där...

 


Grupp A

 

IK Siruis

IK Sirius från Uppsala är en klassisk förening som haft en otroligt stark ungdomsutveckling senaste 20 åren. Sirius F10-lag startade 2016 och är idag en trupp på 23 spelare. Ett lag som försöker spela sig fram via lagdelarna och hålla bollen inom laget. Spelar i Svart/blått. Spelade nyligen mot IFK Mariehamn i ett dubbelmöte.

 

Råsunda IS II

Välbekanta och välspelande Råsunda känner vi väl till. Ett lag som spelar en passningsbaserad fotboll och vill ha bollen mycket inom laget. Starka och kan slå alla, kommer att skoj att följa dem på plats. Spelar i blått eller vitt.

 

Skogstorp GoIF

Lite söder om Eskilstuna hittar vi Skogstorp GoIF, laget är blandat F10/F11. Truppen består av 22 spelare och de spelar i grönt med vita detaljer.

 

Värmdö IF

På östra sidan av Sthlm ut mot havet hittar vi Värmdö IF, vi har mött dem många gånger i både Futsal och fotboll och de har en trupp på 25 spelare. Spelar i blått eller vitt.

 


Grupp B

 

Karlbergs BK

Ett spännande lag som har slagit ihop sin båda F10 lag Röd & vit till 1 trupp och då blivit ett starkt lag. Deltog i ett matchcamp på Åland i höstas och har under vintern spelat mycket mot bra lag o Sthlm och gjort det bra. Snabbt spelande med tekniska spelare som vill framåt. Spelar i rött eller vitt.

 

Kvarnsveden IK

Hemmalag som till vardags spelar på Stora Enso arena/Kvarnsvedens IP. Tekniska, starka och duktiga och vill mycket. Vi har mött dem nyligen i Futsal och vi vet vad de kan. Ska bli otroligt intressant att de vad de kan prestera på en fotbollsplan. Träningsspelar mycket mot F09 lag med sin F10/F11 trupp, 20 spelare och 4 engagerade ledare. Spelar i blått.

 

Sandvikens AIK

Tekniska och starka spelare i en F09/F10 trupp som vi mötte i finalen i Göransson Cup där de visade prov på fin Futsal. 22 spelare och spelar i svarta tröjor. Ska vli intressant att se vad de kan prestera på en fotbollsplan med den fina tekniken.

 

Sollentuna FK Syd

Under ledning av Matthew har detta lag genom åren blivit bättre och bättre. Spelade nyligen i LUX cupen där de slog BP A och visade att de både kan och vill spela på en hög nivå. Stor trupp och de kommer att gå för guldet. Spelar i svart eller vitt som bortalag.

 

Grupp C

 

Alsike IF

Tredje laget som vi spelat mot under Göransson Cup så vi har fått oss en bra bild av lagen och spelarna. Alsike besegrade nyligen IK Sirius med 3-1. Spelar i Svart eller gult.

Stor trupp på 29 spelare och många ledare.

 


Enskede IK

I grupp C kommer vi att spela och får i vårt gruppspel möta dessa 3 lag. Till denna cup kommer vi att åka med en trupp på 14 spelare och laget är samspelt, stabilt och kommer att bli svårslaget. Vi ser denna cup som ett perfekt tillfälle att spela ihop denna trupp som blir starkare för varje match. 

 


QBIK

Härligt gäng som leds av trevliga och duktiga ledare. Vi fick äran att möta QBIK under LUX cupen och pratade en del med deras ledare Mirza och skapat oss en bra bild av vad de vill. Utveckling och utbildning. Blir roligt att få möta dem igen. De spelar i blått.

 


Örebro SK Ungdom

Spännade nytt lag för oss då vi aldrig fått möjlighet att möte dem tidigare. 19 spelare och har oftast vita matchtröjor.

 


Grupp D

 

Gideonsberg

En klassiker inom damfotfoll och detta F10 lag startade 2015 så de har hållit ihop länge och efterhand har många spelare anslutit. Stor trupp på 29 spelare och spelar i sin fina ljusblåa tröjor. Laget kommer från Västerås.

 

BP U

Ett välbekant lag för oss som vi möter ofta. Stor trupp och är ett välspelande lag som har många duktiga spelare i sin trupp. Kommer att gå för Cupseger i Borlänge.

Spelar i svart & röd randigt.

 

IFK Ludvika

Inte långt från Borlänge hittar vi Ludvika. Klassiskt IFK lag som spelar i blå & vitt.

Det är en blandat F10/F11 trupp som vi får scouta på plats.

 

Sörskogen IF

Från Huddinge i sydvästra Sthlm hittar vi laget med den absolut största truppen. Laget består av närmare 50 spelare och har en otroligt potential inom sitt egna lag. Beroende på vilka de kallar till denna cup så kan de gå riktigt långt.  Brukar spela i svarta eller röda tröjor.

 


Cupen är efter avslutat gruppspel uppdelat i A & B-slutspel.

Cupens hemsida hittar ni här

Vi ser fram emot matcherna och önskar alla lagen stort lycka till !

 

/Coachteamet med en längtan efter våren.

Sista Futsalmatchen
2023-02-20 09:21

Efter en kort men intesiv futsalsäsong spelades igår den sista matchen mot Örby IS.

En fantastisk match med många fina varianter & kombinationer som gav många mål.

Vi spelade otroligt offensivt med vår målvakt som får göra både assist & mål.

Stabil seger efter bra spel med 9-1. Tack till Örby för en otrolig käpmainsats hela matchen.

 

Vi har med extremt få träningar men destor fler matcher verkligen hittat hur vi vill spela Futsal. Under säsongen har vi lyft spelare som haft en väldigt fin utvekling och vi kröner både futsalseriernas fantastiska resultat med dubbla gulden i ST-Cupen & Göransson Cup.

 

Vi tackar alla motståndare, arrangörer & domare och satsar nu vidare på fotbollen.

 

/Coachteamet med en längtan efter nästa Futsalsäsong.

Inför helgens matcher.
2023-02-15 17:44
Gubbängshallen - Platsen för säsongens sista Futsalmatch.

Till helgen så har vi 4 matcher.

Först ut är ett möte med välbekanta Råsunda IS u13. Spelskickligt lag med ett par nya spelare, blir intressant att möta dem på Skytteholms IP.

Dagen efter väntar 3 matcher, vi mönstrar 2 trupper på olika platser samtidigt där vi på Gubbängens BP tar emot klassiska Reymersholms IK, klubben grundades redan 1899 och är med andra ord 15 år äldre än EIK. Well, vi får se om ålder slår fart.

Samtidigt möter vi en annan klubb som bildades samma år som EIK, 1914. I denna match möter vi deras F09 lag på bortaplan.

 

Sist ut denna helg är en Futsalmatch, säsongens sista mot Örby, 102 -åringen nästgårds från oss. Den matchen spelades i Gubbängshallen som blev klar 1959 - Inte mycket som ändrats i den hallen sedan dess.

 

Kom och stötta våra tjejer, era döttrar på plats.

 

/Coachteamet med ett öga på årtalen.

Ny serieindelning
2023-02-08 17:33
Ny div serie presenterad

Idag publicerad StFF ny serieindelning för div 1.

Istället för 2 serier med 10 lag i varje har 3 lag valt att flytta sin anmälan från div 1 till andra serier. Det innebär att det blir 1 serie med 17 lag som kommer att mötas i en enkelserie.

Innan matcherna är publicerade så vet i idag inget om start men vi kan ana tidigt i April till mitten av oktober.

 

Våra övriga serier ligger än så länge oförändrade. Vi längtar till premiärmatcherna.

 

/Coachteamet med ett öga på förbundets sidor.

Sankt Eriks Cupen 2023
2023-02-02 10:57

Nu har Stff släppt vilka lag vi får möta under sanktan 2023. Först ut är vårt lag i F2009 2B där vi tillsammans med våra 09or får möta.

AIK FF 2

Boo FF 3

Hammarby IF FF 2 grön

IFK Lidingö FK vit

Mälarhöjden-Hägersten FF 1

Norrtulls SK 2

Sickla IF 1

Sollentuna FK A2

Värtans IK 2

Älvsjö AIK FF 2

 

Sedan har vi ett lag i F2010 2B

Djurgårdens IF FF 5

Ekerö IK 1

IF Brommapojkarna F10U-2

Mälarhöjden-Hägersten FF 1

Norrtulls SK 2

Skå IK & Bygdegård Grön

Sollentuna FK Nord 2

Värtans IK 1

Älvsjö AIK FF 1

 

Sista grupp att presentera blir vår serie i F2010 1B

Boo FF 2

Hammarby IF Akademi

BP Akademi

Karlbergs BK Blå

Sköndals IK FK 1

Sollentuna FK Syd 1

Sörskogens IF Svart

Värmdö IF Vit

Västerhaninge IF blå

 

Samtliga serier är i 10-lagsgrupper vilket betyder dubbelmöten så vi har 30 matcher att se fram emot under vår & höstsäsongen.

Vi önskar alla våra motståndare lycka till och vi ser fram emot seriestarten.

 

/Coachteamet med en blick in i Fogis.

 

 

Vårens träningsmatcher
2023-01-31 22:04

Då drar årets säsong igång med träningsmatcher inför vår första 9-spels säsong.
Njae, vi har ju spelat med F09 Svart under hela förra året med drygt hälften av vår trupp och spelat träningsmatcher under 2022 så 9-spel är vi realtivt trygga i.


Vi kommer under året att spela med 1 lag i Div 1, 1 lag i div 2 och 1 lag i div 2 F09 tillsammans med spelare från Enskedes 09or.
Utöver detta så kommer vi ha en utökad rotation med F10 blå och F11 samt F09.

 

Vi har under vintern planerat och lagt in en rad träningsmatcher på div 1 & 2 nivå för att på bästa sätt förbereda oss för seriespel.
Så här ser det ut än så länge.

 

Lördag 14 januari Enskede -Karlberg 4-0.


Söndag 5 februari Tullinge F09 - Enskede IK I 3-10.
Lördag 11 februari Boo FF 10-2 -  Enskede IK I. 0-10
Söndag 12 februari Enskede IK - BP U I. 3-3
Söndag 12 februari Enskede IK II - Spånga IS. 5-4
Lördag 18 februari Råsunda IS - Enskede IK I. 2-1

Söndag 19 februari Enebyberg F09 -Enskede IK I 0-1

Söndag 19 februari Enskede II/III - Reymersholm 3-0

Söndag 26 februari Enskede II - Hammarby F11A 8-3

 

Söndag 5 mars Enskede IK I & II - Råsunda IS.
Söndag 12 mars Enskede IK II - Stuvsta IF.
Söndag 12 mars Enskede IK I- Djurgården IF Akademi.
Söndag 19 mars AIK F09 - Enskede IK I
Lördag 25 mars IFK Norrköping - Enskede IK I.
Lördag 25 Mars IFK Norrköping - Enskede IK II.

 

Välkomna att stötta tjejerna på plats!!!

 

/Coachteamet på en snöfri plan nära dig.

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor