Flickor 10 Grön
Vi tror på vårt spel.
2020-06-01 20:49
Stark avbytarbänk/hejaklack!
Våra tjejer är likt alla våra motståndare 9 eller 10 år. Det vi troget fortsätter att eftersträva är en tro på vårt sätt att spela fotboll - Stort bollinnehav och varierat anfall där vi ofta söker att byta kant.
Under helgen har vi åter får se 3 fantastiska matcher där vi oavsett slutresultat envist och med enorm kämpaglöd fortsätter spela vårt spel. Det är väldigt imponerande att se så unga spelare tro på sitt spel match efter match.

3 kvällsmatcher väntade och först ut under fredagskvällen var Älvsjö i en match i Medel-serie. En riktigt bra match där vi fortsätter att spela vårt spel hela matchen igenom och Älvsjö är för kvällen riktigt bra. De tar ledningen, vi kvitterar men de gör ett par mål igen och vi fortsätter att spela en väldigt fin fotboll men får inte in sista bollarna. Älvsjö vinner matchen efter att under hela matchen spelat en fin och bra fotboll. Grattis.

Kvällen efter väntar Tyresö FF i Svår-serie. Vi rivstartar och kommer i så många fina anfall under hela matchen och tjejerna spelar verkligen ut riktigt bra. Kantväxlingar via backar och målvakt, väggspel via mitten, inlägg mot bortre... Många fina mål senare är segern klar. Tyresö visade upp ett fint spel där flera spelare var riktigt starka individuellt.

Sen söndagkväll väntar toppmöte i Extrasvår serie där vi tar emot finspelande BP. Innan matchen var vårt tydliga budskap - Tro på er själva och det vi gör, fullt med energi. Vi startar åter i ett väldigt högt tempo med varierande anfall från både vänster, höger och centralt men BP trycker in ett ledningsmål, och 2 till i första halvleken vilket inte är riktigt rättvist sett till matchbilden. Under pausen är det åter bara vårt sätt att spela fotboll på som gäller och till slut står inte BPs otroligt duktiga målvakt emot, reducering, reducering och kvitteringen kommer till slut. Vi fortsätter pressa på och tar ledningen. BP kommer starkt sista 5-6 minutrarna och gör allt de kan för att få in 2 mål men vår målvakt Eija gör väldigt många fina räddningar och spikar igen helt i andra och tredje perioden. Vi gläds verkligen åt att F10 är en riktigt starkt årskull. BP, Erikslund, Sickla, AIK och Enskedes tjejer och många fler visar att denna årskull är att räkna med. Vi besegrar varandra och utvecklas på detta sätt väldigt mycket.

Stort tack till samtliga motståndare, före fina, schyssta och välspelade matcher.