Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Förlust mot Tyresö
2021-10-17 08:04

Så kom då det ofrånkomliga bakslaget. Om Enskede gjorde sin bästa match för året förra helgen mot Smedby, så var nog matchen mot Tyresö den sämsta. Enklast kan första halvleken beskrivas som herrlandslagets första halvlek mot Grekland i veckan. Enskede såg handfallna ut. Med slarvigt passningsspel, lågt tempo och låg intensitet var Enskede utspridda lite här och där över planen. Nu började dessbättre även Tyresö ganska blekt, men efter ungefär en kvart hade gästerna kommit igång och då spelade de sig igenom lite som de ville. Och de dominerade resten av halvleken rejält. Tyresö är ju ett riktigt bra lag, med säkert passningspel, rörlighet och positionsbyten. Men de saknar kanske tydlig spets framåt, så de skapade trots spelövertaget inte så många klara målchanser, förutom några fina instick som var nära att resultera. Ledningsmålet efter 26 minuter var märkligt, en nick efter hörna som såg ut att gå högt över tappade plötsligt fart och bollen föll från hög höjd in under ribban vid krysset. Enskede hade några halvchanser, den bästa kom strax efter Tyresös mål, när Tilda K var nära att nå ett inspel från Linnea på högerkanten. Hemmapubliken var nog glada när domaren blåste för halvtid och de kunde hoppas att Enskede skulle samla ihop sig. Ställningen var ju trots allt bara 0-1. Andra halvlek var lite bättre från Enskedes sida, och Tyresös dominans kom till viss del av sig. Spelet jämnades ut, och en kvittering från Enskede skulle förstås göra match av det hela igen. Men istället kom 0-2 i 57:e minuten, när Tyresö utnyttjade ett passivt Enskedeförsvar. Efter målet började Tyresö backa hemåt, och Enskede fick mera utrymme för bollinnehav. Tyresös säkra backlinje stoppade dock anfallsförsöken, och när 0-3 kom med en dryg kvart kvar var det godnatt. Kanske var det nervositet som låg bakom Enskedes svaga insats. I så fall släppte den när matchen var avgjord, för sista kvarten spelade Enskede ganska bra, och Ella kunde till sist hyfsa till siffrorna till 1-3 i 87:e. Vi gratulerar Tyresö till en välfärtjänst seger. För Enskede gäller det nu att glömma matchen och ladda om batterierna inför mötet med Sollentuna nästa helg.

 

Startelva: Emilia – Malin, Mathilda, Tilde, Alice – Andrea, Fannie, Tilda H – Linnea, Moa, Tilda K. Avbytare: Anastasia, Jenny, Olivia, Ella, Sofia, Emmy, Lydia


Nyhetsarkiv
Moa till Älvsjö2021-12-22 10:06
Förlust i sista matchen2021-11-07 09:17
6-1 mot Stureby FF2021-10-31 22:43
Förlust igen2021-10-23 17:49
Förlust mot Tyresö2021-10-17 08:04
5-1 mot Smedby2021-10-10 09:05