Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Kryss på Stadshagen
2022-06-05 10:42

Det var dubbelmöte på Stadshagen, Karlberg – Enskede för både dam- och herrlag. Det blev en mindre lyckad dag för Enskede; vi fick bara med oss ett poäng hem. Men det var damlaget som tog den genom att spela 1-1. Matchen påminde på ett oroväckande sätt om förra helgens hemmamöte med Tyresö. Trots ett stundtals rätt stort övertag i bollinnehav lyckades inte Enskede förvalta det hela och göra mål. Vi har helt enkelt förtvivlat svårt att sätta våra chanser. Men i ärlighetens namn hade även Karlberg fina lägen, och i slutminuten var det nära att historien från förra helgen upprepades, med ett avgörande baklängesmål. Dessbättre hamnade skottet i burgaveln. Så under omständigheterna ska Enskede kanske vara glada för poängen. Karlberg skapade mest inledningsvis, och hade flera chanser som Vendela stoppade, bl.a. ett skott som Vendela tippade i ribban och ner, innan hon lade händerna på bollen. Dessförinnan hade Karlberg tagit en tidig ledning efter att en hörna studsat via stolpen och på en Karlberg-spelare i mål. Hade Karlberg ökat till 2-0 hade det blivit jobbigt. Istället kvitterade Enskede i 23:e genom Elin, efter fint förarbete av Yaren. Fler mål blev det inte. Förutom övertaget i bollinnehav skapade Enskede mest, sett över hela matchen, och hade flera frilägen, som dessvärre inte resulterade i mål. Enskede får åka hem och träna avslut inför den viktiga hemmamatchen nästa helg mot IFK Lidingö.

 

Startelva: Vendela – Lydia, Alice, Tilde, Ella – Andrea, Fannie, Elin – Yaren, Tilda H, Tilda K. Avbytare: Agnes, Eli, Jenny, Malin, Nadja, Selma, Vilma