Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914
Damlaget

Ett nyförvärv och en ny serie
2022-05-12 11:23

Efter att den mindre lyckade Stockholmsserien på nytt är på väg att kollapsa, har några klubbar (Bollstanäs, Stuvsta, FC Djursholm, IFK Aspudden-Tellus, IFK Stocksund, och Enskede IK), med sanktion från StFF, skapat en ’extraserie’. Serien innefattar fem matcher per lag under 2022, och är tänkt att ersätta matcher som inte blir av i den krympande Stockholmsserien. Den sponsras generöst av Hyreslandslaget (huvudsponsor) och Live it, och har döpts till HLL Ladies League – med fina priser till de deltagande lagen. Ett strålande initiativ för att stödja de ungdomsspelare som riskerar fastna i tomrummet mellan de äldre flicklagen och klubbens A-lag.

Premiären för Enskedes del spelades mot Stuvsta (tredje besöket på Stuvsta IP för Enskede på två veckor). Enskede gjorde en bra match och vann med hela 7-0, efter mål av Agnes (2), Tilda H (2), Selma (2) och Yaren.

 

Detta blev också första matchen för Enskedes senaste nyförvärv, Selma Zahi. Enskede tappar några spelare i sommar eftersom de ska till USA och spela Collegefotboll. Vi letar därför ersättare, och den första kom redan nu. Selma har sin bakgrund i Hässelby SK och därefter Hammarby F17, samt en kort sejour förra året i Spånga IS i division 3. Hon har även meriter från Marockanska F19-landslaget. Selma är en snabb och teknisk forward som imponerat på träningarna. Vi är mycket glada för att Selma valt att fortsätta sin karriär i Enskede IK.

 

Vi hälsar Selma Zahi varmt välkommen till Enskede IK.