SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Damlaget
Enskede IK
2 - 0
Boo FF
Enskede IK2 - 0Boo FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 oktober, 14:30
Plats:Enskede IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000223130
Samling:13:30
Enskede till nya division 1
2022-10-09 18:14
Foto: Sven Jansson

Enskede har svajat de senaste två omgångarna, och tagit endast ett poäng. Eftersom Karlberg kommit ikapp med samma poäng räknade vi med att det krävdes en seger mot gästande Boo FF för att komma femma, och hoppas på att hålla Karlberg på avstånd i kraft av bättre målskillnad. Enskede har ibland haft svårt att spela under press, men nu gällde det att hålla nerverna i styr. Glädjande nog lyckades det.

Enskede gjorde en spelmässigt strålande första halvlek, och lyckades med kamp och vilja hålla undan för Boos anstormning i andra halvlek. Enskede fick en flygande start, med 1-0 redan i 2:a minuten. Yaren snodde bollen från en back, sprang sig fri och rullade säkert in bollen i mål. Kanske var detta mål matchavgörande. Enskedes (eventuellt – vi fick aldrig veta) spända nerver slappnade av, och under större delen av halvleken spelade Enskede fin fotboll, både i försvar och anfall. I 24:e kom 2-0. Ett lågt skott från Tilde styrdes i mål av Alice. Även om Enskede dominerade spelet, kom Boo upp i farliga omställningar, för det mesta med deras supertalang Annika Svensson som dirigent från vänsterkanten. Men 2-0 stod sig till halvtid.

 

I början av andra halvlek blev det svettig för Enskede. Boo pressade högt, och för en period hade Enskede svårt att få upp bollen ens på mittplan. Boos höga intensitet bedarrade dock efter en stund och spelet blev jämnare. Bägge lagen hade utmärkta chanser att göra mål, men utan att lyckas i sista momentet. I 78:e minuten trodde vi dock att reduceringen skulle komma. En sop-ren Boospelare fick sikta in sig från nära håll. Men Vendela gjorde en paradräddning. 2-1 i det läget skulle blivit jobbigt för Enskede. Ett par minuter senare prickade Boo ribbans översida.

 

Klockan tickade på, och Enskede kunde med en sista ansträngning hålla koll på gästerna under de sista tio minuterna. 2-0 stod sig. Trots vinst för Karlberg kunde de inte äta upp Enskedes försprång i målkolumnen. Femteplatsen bärgad, och nästa år spelar Enskede i nya division 1. Långa resor och nya motståndare – en härlig och spännande utmaning. Vi tackar Boo för en bra match, gratulerar till seriesegern, och önskar dem lycka till i kvalet till Elitettan.

 

Startelva: Vendela – Alice, Malin, Tilde, Ella – Andrea, Tilda H, Emmy – Yaren, Elin, Tilda K. Avbytare: Nelly, Hedvig, Mathilda, Jenny, Nadja, Elizabeth, Agnes.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 9/10 14:30
2 - 0  
Lör 1/10 14:00
3 - 2  
Tis 27/9 20:00
5 - 4  
Sön 25/9 16:00
2 - 2  
Lör 17/9 14:00
1 - 2  
Sön 11/9 16:00
3 - 4  
 
 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer