Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Dam U

Provträna med Enskede IK DamU

Enskede IK DAMU är truppen i Enskede IK i direkt anslutning till A-laget. Vi öppnar nu dörrarna för er intresserade av provträning under 2020.

 

Truppen består 2020 av runt 30 spelare födda 2000-2004. Vi är en träningsgrupp med huvudtränare, assisterande tränare och klubbgemensam målvaktstränare. Vi tränar 3 gånger i veckan med individuell anpassad fysdel på Enskede IP. All verksamhet strävar efter att utveckla morgondagens a-lagsspelare. Det mycket nära samarbetet med damlaget erbjuder rotationsmöjligheter med div 1-spelarna i A-laget.

 

Under 2019 vann vi ST-cupen, SM-kvalet till futsal-SM och spelade final i JDM. Vi spelade i Gothia, hade spelare med i cuper och seriespel med a-laget. Vi deltog i J19- och F16-19/1-serierna liksom i år.

 

Söker du utmanande och en utvecklande miljö för din fotbollskarriär, hör av dig. 

Just nu söker vi specifikt en målvakt till truppen. Hör gärna av dig

 

Henrik Rådberg

0725-443336

henrik.radberg@gmail.com


Stefan Michelsson

070-9128219


Sollentuna slogs tillbaka med 6-0
2020-08-30 09:20
Helgens match i J19-serien stod mot Sollentuna.

Sollentuna spelar ett utpräglat 4-3-3 och försöker spela sig upp lagdel för lagdel. Vi lyckas dock med vår höga press vinna boll tidigt och förlägga stora delar av spelet på Sollentunas planhalva. Yaren sätter 1-0 redan efter 11 minuter. Vi är etta på alla bollar och ser hungriga ut men får dålig utdelning på alla våra chanser. Det dröjer länge innan nästa boll ligger i nätmaskorna. Sollentuna har några möjligheter att skapa lägen och vårt spel är lite för enkelspårigt, vi tappar balans på mittfältet och de längre anfallen kunde varit fler. Tova ger oss 2-0 med ett fint avslut med tio kvar av första och spelet förbättras något. Malin driver upp centralt från sin ytterbacksposition och kommer in i skottsektorn. Skott avlossas och 3-0 på tavlan. Kort därefter utökar Tova på ett fint centralt genombrott. Bekväm 4-0 ledning i halvtid men en hel del att förbättra i vårt spel med tålamod, balans och komposition.

I andra har vi om möjligt ännu större bollinnehav och etablerat anfallsspel på Sollentunas planhalva. Byten görs och vi lyckas sätta två mål i slutet av matchen genom Yaren och Tova när vi gått över till en mer offensiv taktik. Utöver målen hade Yaren en väldigt fin nick i kryssribban på en hörna och Ella ett mål bortdömt för offside, bland de mängder av chanser som skapades. Stort cred till Sollentunas målvakt som gör en väldigt fin match.

I stort en väl genomförd match, men där detaljer kan finslipas för att framförallt hitta balansen i anfallssektorn. Det och noggrannheten i avsluten.

Tack till Sollentuna och domare.
4-2 mot Vasalunds IF
2020-08-24 07:20
Foto: Evelina Svan
Helgens enda match spelades i 2004/2001 1B-serien mot Vasalund på Skytteholms IP.
Även om siffrorna i första halvlek blir 3-1 är spelet rätt hafsigt och mycket onödigt bolltapp. När vi får till det med färre tillslag och rörelse blir det också mål. Sosso stänker in första målet vid bortre stolpen efter ett fint uppspel på andra kanten. Vasalund kommer tillbaks på en hörna som vi är oorganiserade på. Agnes är dock snart rådigt framme på en retur efter en ribbträff och sätter 2-1. Nellie K utnyttjar slarv i Vasalunds uppbyggnadsfas och straffar dem direkt med sitt 3-1 mål. Vi har en hel del lägen att förvalta, men väljer lite egendomliga lösningar istället för att gå rakt på mål och komma till avslut.

Halvtid och snack om att höja tempot. Istället är Det Vasalund som gör nästa mål på en snabb kontring på vår vänsterkant. Nerv i matchen och framförallt som vi planerat att öva på forcering sista kvarten. Kvarten kvar och justeringen görs. Solen och värmen gör dock att vi inte får till den typ av uppspel vi tänkt oss. Agnes och Sosso har en del chanser, Ida tar något skott från distans men Vasalunds målvakt håller dem kvar i matchen. Till slut sätter Nellie K 4-2 på en hörna.

För många den första matchen på höstsäsongen och ringrostigheten är tydlig. Bara att fortsätta träna och spela så kommer även spelet att förbättras under hösten.

Tack till Vasalund och domare.
Höstsäsongens två första segrar..
2020-08-17 11:18
kom i de två första matcherna.

Första matchen spelades mot FC Djursholm i J19 serien. Bra inledande spel ledde till två fina mål. 1-0 kom på ett fint klappklappspel kliniskt avslutat av Nellie K framför mål. Andra målet kom kort efter på en fin löpning och avslutning av vår för dagen på yb-position Ida med ett skott via bortre stolpen och in. Efter målen går vi ner i tempo och framförallt i andra halvlek kommer Djursholm oftare och hotar oss. Ett mål lyckas de göra, men vi klarar av att hålla nerverna och siffrorna matchen ut.

Andra matchen i F2001/2004-1B spelades mot ett Brommapojkarna vi hade revansch att utkräva efter vårens snöpliga förlust. Tanya öppnar målskyttet med en vackert skruvad frispark från 25-30m. Lydia ökar på till 2-0 med ett skott från straffområdets hörn in i bortre burgavel. Värmen och solen påverkar spelet som blir lite långsammare. Brommapojkarna rycker upp sig i andra och hittar till slut en tröstreducering på en straff i sista minuten.

Tack till båda motståndarna och domarna i matcherna.
Bitterljuv avslutning på vårsäsongen
2020-06-17 11:29
Det bittra bestod i resultatet i sista matchen på vårsäsongen mot BP. 2-3 (1-1) upplever vi inte speglar händelserna på plan, men är det som fäller avgörandet av fördelningen av poängen. Denna gång till BPs fördel.

Det ljuva bestod av vårt spel, hur vi tar oss an matchen, har tålamodet, hittar linjebrytande passningar, spelvändningarna och äger boll väldigt mycket och långa stunder. Edda har en i ribban som studsar någonstans kring mållinjen a la England-Tyskland 1960 och ut. BP gör dock det första på en hörna medan Nellie sätter fint sitt skott högt till vänster om målvakten från mitt i slottet fint serverad av Edda. 1-1 i halvtid kändes som att vi hade slagläge, motståndaren blev allt tröttare och i andra skulle vi fortsätta på precis samma sätt för att nöta ut BP med vårt spel. 

BP nyttjar dock direkt lite tveksamheter i försvaret och sätter sitt andra mål direkt i början på andra halvlek. Tjejerna spelar tålmodigt och försöker hitta lägen. Ytterligare två ribbskott och avslut från nära håll som räddas av målvakt gör att vi inte kommer ikapp spelövertag till trots. Istället gör BP ett tredje mål och vi tvingas till att gå upp på tre backar, fyra forwards och lite rakare spel i vår forcering. Pressen och spelet förläggs totalt på BPs planhalva och tjejerna sliter för att få till en reducering. Kanske att vi kunde fått en straff istället för frispark när vår spelare sparkas ner i straffområdet men till slut lyckas Lydia med sin fria roll efter en räd längs högra kortlinjen chippa in 2-3 elegant. Kontakt men endast 5 min kvar.Vi hinner få till några chanser till utan att lyckas peta in den.

All in all, riktigt bra spelad match, med mängder av fina sekvenser och fantasi i anfallsspelet. 
Kanske vår bästa prestation spelmässigt hittills?

Tack till domare och grattis till BP för vinsten och poängen.
5-0 mot Hammarby IF FF F02
2020-06-15 08:49
Sista vårsäsongsmatchen i J19-serien spelades på ett soldränkt kanalplan mot Hammarby IF FF F02-lag. VI hade information om ett starkt mittfält hos motståndarna. Vår strategi blev att ligga nära mittfältarna. Tjejerna gör det bra och har stort tålamod när vi vinner bollen, innan vi försöker hitta in bakom deras backlinje. Största delen av spelet förläggs på motståndarens planhalva med få undantag och på någon hörna sätts ribban i gungning efter en fin nick av Krusnell. Hon skulle snabbt få sin revansch när Yaren påpassligt bryter ett hammarbyuppspel, driver till kortsidan och hittar Krusnell fri längs mållinjen vid bortre stolpen. Vi har en lite sämre period i slutet på första, men i det stora hela bra spel och fina kombinationer som sårade motståndaren gång på gång.

Till andra görs byten och instruktioner ges om tålamod och tempo. Hammarby börjar se allt tröttare ut men håller upp, om än alltmer på egen planhalva. Enskede trycker på och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. På en fin löpning av Yaren tvingas Hammarbyförsvararen till tackling i straffområdet som orsakar en straffspark. Matilda stiger fram och lyckas slå in den trots att Hammarbys målvakt väljer rätt hörn att slänga sig mot. Minutrar senare kommer Matilda fri med målvakten, rundar denne och sätter säkert 3-0. Ella gör en pigg andra halvlek och lyckas på en fin löpning i djupet få till ett fint inlägg som Krusnell förvaltar och blir tvåmålsskytt rakt framför målvakten. Sosso från damlaget avslutar målkavalkaden med ett fint placerat skott i bortre vid en frispelning.

En stabil seger där vårt jobb med tempo och tålamod ger resultat. Vi tar nu sommarlov från J19 och siktar in oss mot roliga och intressanta matcher till hösten.

Tack till domare och motståndare!
4-1 vinst mot Vasalund
2020-06-07 23:14
Vädret, soligt och varmt, kom att dränera spelarna på energi. Bra då att vi hade gott om folk på bänken att byta in. Då den förväntade pressen från Vasalund uteblev, hittade vi snabbt in i vårt spel. Backlinjen gav stöd åt uppspelen, mittfältet ville ha boll och forwards tog sina löpningar. Vi hittar fina kombinationer lokalt samt spelvändningar över hela plan. Vi får ett tidigt mål signerat Agnes som kommer runt sin spelare och kan placera kyligt in 1-0. Tvåan kommer strax efter av Ida som lobbskjuter utanför straffområdet in 2-0 i bortre. Fler tar skott utifrån och Eda låter ribban gunga till med sitt skott. Flera chanser skapas och vi borde fått utdelning på någon mer men trötthet börjar redan märkas av.

Byten sker även i paus. Vi leder och kan nyttja det med att behålla boll inom laget. Dock är det Vasalund som sätter 2-1 på efterdyningarna av en fast situation och ger matchen nerv. Men det är inte den fasta situation som ger mest eko utan Tanyas ruggiga frispark utanför straffområdet via bortre stolpen och in. 3-1 och vi behärskar spelet allt mer över hela plan. Med tålamod och fina taktiska sekvenser lyckas Agnes åter frispelas och gör inget misstag. Placerar fint 4-1 utom målvaktens räckhåll. Summering: en av våra bättre matcher spelmässigt, där vi varierar vårt anfallsspel fint samt att alla tog för sig och gav sitt allt.

Tack till domare och Vasalund!
Seger mot AIK i helgen
2020-06-02 14:56
Solig och varm lördag. Matchen rivstartar för oss med 1-0 av Krusnell i 3:e matchminuten. Därefter är första halvlek något av ett sömnpiller där vi inte kommer upp i tempo alls. Vi skapar chanser men det går alldeles för långsamt och vi bjuder in AIK i matchen igen som gör det bra. Vi försöker via byten få upp energin igen. I halvlek är vi inte nöjda och en uppryckning planeras för andra halvlek.

Fler byten görs, och andra ser bättre ut tempomässigt än första. Sofia O sätter 2-0 och Matilda 3-0 innan AIK snabbt replikerar till 3-1 som blir slutresultatet. Flera chanser skapas utöver målen även denna halvlek utan att vi lyckas pricka in dem. Lärdom från denna match att vi måste öva på att hålla uppe tempot, för att få till vårt spel som vi vill.

Tack till motståndare och domare.

Tydlig vinst mot Älta IF i 2001/2004-1
2020-05-23 22:45
Inför matchen löstes många knutar tack vare hjälp av både Damj och F06. Stort tack!

Första halvlek handlar om att samla laget i försvarsställningar och bygga eget spel vid bollvinst. Första 20-25 minuter genomför vi planen riktigt fint och Älta har extremt svårt att bygga spel på vår sida av planen. Vi kommer till bra lägen om vartannat och via Edda lyckas spräcka nollan till 1-0 via centralt uppspel. Agnes sätter 2-0 säkert från ett uppspel via kanten. En styrka att vi kan uppvisa anfallsmöjligheter både via kanter som centralt.

Andra halvlek är planen att öka tempot i spelet och trötta ut motståndet för att utöka resultatet. Trots rotation i byten och positioner lyckas tjejerna vinna även andra med 2-1. EIK-målen av Lydia och Elvis. Älta hinner emellan med ett 3-1 mål snyggt inprickat vid bortre stolpen.

I sin helhet väldigt fin prestation av enskede-tjejerna som till många delar presterar på sin topp vilket genererar många fina målmöjligheter förutom målen.  Ledarna nöjda med spelarnas prestationer! Bra jobbat EIK. Tack till domare och motståndare.

https://www.instagram.com/p/CAh8Lbzl8Nf/?utm_source=ig_web_copy_link
Vinst mot Älta IF
2020-05-18 09:53
Tjejerna värmer upp inför matchstart
Minst sagt lynnigt väder denna dagen med ömsom värmande sol, ömsom hagelregn.

Första halvlek präglas av ganska tempofattigt spel. En del felpassningar och dålig kommunikation. Trots det förläggs spelet på Ältas planhalva och många gånger lyckas vi komma runt på kanterna för avslut mitt framför mål. Avsluten sitter dock oftast mitt på målvakt tills Krusnell fint placerar sitt skott till 1-0. Med många avbytare på plats sätts bytena igång tidigt i matchen.  Vi hinner få en hel del hörnor som tyvärr inte resulterar. Älta har en frispark i ribban precis innan halvtidsvilan.

Inför andra går snacket om tempo och tålamod. Hedell sätter 2-0 10 min in på andra och här någonstans verkar Älta tröttna rejält. Krusnell fullbordar ett hattrick med två snabba mål, ena på nick på en hörna och Hedell utökar till 5-0 via en fin soloräd rakt igenom Ältaförsvaret. Edda avslutar målskyttet med sitt 6-0 mål. Många fina mål, nollan bakåt och en bättre andra halvlek än den första. 

Tack till Älta IF och domaren för en god match.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen