Bli medlemi Enskede IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Matheus Willix tar nya steg i Enskede IK
2023-12-21 10:49

Matheus Willix, Enskedes yngsta a-lagsspelare någonsin på herrsidan och en mycket uppskattad ledare, blir P17 Akademis huvudtränare. 

”Jag har tidigare jobbat som tränare och knatteansvarig i Vendelsö IK, samt i dubbla roller här i EIK som fotbollsutvecklare och tränare. Nu ser jag fram emot att jobba med P17 Akademi som huvudtränare”  säger Matheus. Som gammal spelare tycker Matheus att akademisatsningen känns helt rätt men han lyfter också vikten av föreningens bredd. "Det viktiga att betona att akademin och bredden går hand i hand här i Enskede IK, vi vill hitta det allra bästa för individen," säger han.

 

Och Enskede IK är en bekant miljö för Matheus: "Jag har varit i Enskede i drygt 2-3 år som spelare, där jag hann med att debutera i herrlaget som klubbens yngsta spelare genom alla tider, jag var 15 år då. Nu är jag inne på mitt andra år som ledare i klubben”. Som tränare värderar han engagemang och utveckling och han ser tränarrollen som mer än bara en position; det är en möjlighet att påverka. "Att se spelare utvecklas och lyckas, det är det som betyder mest för mig" säger han och tillägger, "min främsta drivkraft nu som tränare är därmed att hjälpa spelare att lyckas”.

 

Under vintern så vill Matheus bygga ett starkt lag. "Just nu ser vi över laget och förbereder oss. Vi behöver se över vilka spelare som eventuellt försvinner, eller redan har försvunnit, samt vilka spelare som ansluter till laget," förklarar han och poängterar_ "Därefter är det mitt ansvar som huvudtränare att förbereda spelarna så bra som möjligt inför säsongen, där vårt sätt att spela ska vara tydligt”.

 

Sportchef Mathias Vieira om värvningen av Matheus

 

"Som spelare i Enskede IKs väldigt framgångsrika pojkar födda 2002 var Matheus en vinnarskalle ut till fingerspetsarna. Det fanns inget som hette 95% vare sig i träning eller match. Ett karakteristiskt drag som han tar med sig in i ledarrollen och får nu 2024 visa framfötterna i en huvudtränarrroll.

 

För Matheus är detta inget tidsfördriv utan något han satsar på helhjärtat - det kommer synas bland annat i hans sekund- och minutprecisisa träningsplaneringar. Individen i fokus och inte bara nog med att han var en duktig spelare själv vilket är användbart för hans sätt att lära och leda".


Nyhetsarkiv
 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor