Anmälan öppen för barn födda 2018-2019
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Migge blir ny tränare i P16 Akademi tillsammans med Joel Råd
2023-11-30 14:26
Miguel "Migge" Montecinos med över 10 år i Enskede IK

Miguel "Migge" Montecinos, med en bakgrund som både fotbollsutvecklare och tränarcoach Enskede kommer nu bli huvudtränare för P16 Akademi tillsammans med Joel Råd. Migge som kom till klubben för elva år sedan ser fram emot att vara en del av Enskedes nya akademisatsning. Med fokus på att utveckla talanger både individuellt och kollektivt, är hans mål att leda spelarna mot framtida platser i seniorlaget.

Efter två år som fotbollsutvecklare och tränarcoach för juniorlagen kommer Migge nu ha ett delat huvudansvar för P16 Akademi tillsammans med Joel Råd, . Med sin elva år i klubben (med några äventyr i andra klubbar) besitter Migge en otrolig kunskap som har varit nyttig för Enskedes juniorsektion.

 

Migges förhoppningar på den nya akademisatsningen är högt ställda: "Att det blir en tydlig sportslig satsning och att vi i längden kan få upp flera egenfostrade spelare till seniorlaget". Han betonar vikten av att skapa en miljö som främjar både individuell och kollektiv utveckling för laget.

 

Som tränare beskriver Migge sig själv med två ord som särskilt betydelsefulla: evidensmedveten och relationsskapande. Dessa egenskaper är centrala i hans metodik och angreppssätt i tränarrollen, där han alltid strävar efter att bygga starka band till sina spelare och föra in en vetenskaplig grund i träningsarbetet.

 

Det blir ingen lugn och ro under vintern för P16 Akademi. "Det är full fart med provspel just nu" konstaterar han. Och efter julledigheten kommer fokus att ligga på att sätta igång och jobba med gruppens arbetssätt och principer.

 

Sportchef Mathias Vieira om den nya rollen:

 

"Efter att under förra året figurerat som Fotbollsutvecklare i Enskede IK så anlitas nu ”Migge” tillbaka till en tränarroll. Med Migge så får vi en trygg ledare som man alltid kan räkna med. Hans pedagogiska lugn och sylvassa instruktioner behöver sällan upprepas för att en spelare ska förstå."

 

"Migge har även erfarenhet från andra klubbar så som AIK och Älvsjö men vi vet ju att hjärtat alltid klappat lite extra för de svart-röda. Med sin erfarenhet som tränare men även som tränarutbildare så ser vi fram emot att Migge ska hjälpa gruppen att ta nästa steg i nästa års tuffa utmaningar."

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor