Anmälan öppen för barn födda 2018-2019
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Ferdinand Dovin blir assisterande i P15 Akademi
2023-12-07 14:05

Ferdinand Dovin, med erfarenhet både som spelare, tränare och projektledare i föreningens verksamheter går nu över till en assisterande tränarroll i Enskede IK:s nybildade P15 Akademi.

Dovin, som tillhört Enskede sedan 5 års ålder, kommer senaste från en assisterade tränarroll i P19 som vi skrev om i somras här. Men nu blir det en tränarroll i Enskedes stora akademisatsning. ”Jag har som mål är att skapa en professionell miljö som fostrar spelare för de högre nivåerna av seniorfotboll”, säger Dovin.

 

Med en tränarfilosofi som värdesätter spelarutveckling på både det personliga och det tekniska planet, strävar Dovin efter att bygga en kultur av ömsesidigt stöd och utmaningar inom laget. ”Det viktigaste för mig är att skapa en trygg och trivsam miljö," förklarar Dovin och betonar vikten av lagarbete och kommunikation för att utveckla både individuella och kollektiva fotbollsförståelser.

 

Det blir ingen lugn start för P15 Akademi, som ännu inte har en huvudtränare klar. Dovin planerar att fortsätta träningarna i december. "Det är för att skapa ett vi och en lagkänsla”, säger han. Med många nya ansikten är det viktigt för honom att spelarna bygger band både på och utanför planen och vänjer sig vid de högre kraven som kommer med att vara del av en akademiverksamhet.

 

Sportchef Mathias Vieira om Ferdinands nya roll

 

”Fjolårets succé fortsätter till allas glädje, i Enskede IK! Ferdinand, är med sin hunger, fotbollsförälskelse och viljan att alltid lära sig perfekt för den här rollen. Med ett leende på läpparna kommer han bidra med trygghet, skratt och fotbollsutveckling för spelarna i det nya P15 Akademi. Det ska bli väldigt intressant att följa!”

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor