Bli medlemi Enskede IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GENOM HELA LIVET
Ny spännande tränarduo för F15 Akademi
2024-04-29 14:27
Linda Lekander och Per Börjegren

På flicksidan i Enskedes stora akademisatsning har en intressant tränarduo kommit att ta form. Linda Lekander, som senast tränat flickor födda 2010, är ansvarig för F15 Akademi tillsammans med Per Börjegren som har anslutit från Sollentuna FK. Lär känna duon närmre, vad som är på gång och hur deras förväntningar ser ut på säsongen.

Linda, som har en gedigen bakgrund som spelare från både Damallsvenskan och landslaget, har bidragit med sitt stora fotbollskunnande i Enskede under flera år. Linda beskriver att hennes ambition som tränare är att inspirera till viljan att utvecklas: ”Fotbollslag är fyllda av individer, varför dennes utveckling är central”. Utöver det är Lindas önskan att alltid uppfattas som en omtänksam tränare som ser alla i gruppen.

 

I Sollentuna FK jobbade Per Börjegren som utbildningsansvarig och har fortfarande rollen som distriktsförbundskapten för flickor födda 2008. I Enskede kommer han nu att ha ansvar för F15-verksamheten i allmänhet och akademilaget i synnerhet, tillsammans med Linda. Per hoppas att den nya akademisatsningen resulterar i mer resurser som ger tränare bättre förutsättningar i verksamheten. I förlängningen tror han att det resulterar i fler Enskede-tjejer som får en bra fotbollsutbildning och kan komma att utmana på elitnivå i framtiden. Han beskriver sig själv som en noggrann och nyfiken tränare, vars organisatoriska förmåga och relationella inställning är centrala för att skapa en positiv och utvecklande miljö för spelarna.

 

Försäsongens träningsmatcher har varit varierande, med blandade både prestationer och resultat. Ett särskilt minnesvärt ögonblick var en match mot BP som slutade 5-5, där spelare födda 2009/2010 visade prov på stort hjärta och talang, något Per ser som ett tecken på att återväxten inom flicksidan är stark.

 

I april har seriestarten tagit vid och laget har redan spelat tre matcher. Den senaste matchen var lagets bästa prestation hittills, något tränarduon hoppas kunna bygga vidare på under våren. Med minst en match per vecka fram till midsommarhelgen är tempot högt och fokus ligger på kontinuerlig förbättring och förberedelse.

 

Laget spelar på högsta möjliga distriktsnivå för flickor 2009 och möter Sollentunas FK:s F15 på onsdag, 14.00 på Enskede IP plan 2.

 
Huvudsponsor
Partners
Officiella sponsorer
Sponsorer
Lagsponsor