Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914

Rapport från sommarens cuper
2019-08-12 15:54
Uppvärmning vid sjön

Gothia Cup

Nu har det gått några veckor sedan Gothia cup tog slut och vi ledare vill tacka er spelare som alla bidrog till en lyckad turnering med en bra stämning i laget under hela veckan. Det var verkligen kul att se hur killarna i match efter match överträffade våra och sina egna förväntningar. 


Att gå till 1/16-delsfinal efter fyra raka segrar var mer än vad vi vågade hoppas på innan. Vi är övertygade om att var och en av killarna känner att de bidragit till framgången och varit en del av laget. För det var verkligen laget som gjorde en väldigt stark laginsats där olika individer klev fram och visade vägen i de olika matcherna. 


Vi måste givetvis tacka Mathias Vieira för att han ryckte in och ställde upp som ledare. Mathias som till vardags är huvudtränare för EIK U19 har fått killarna att förstå vad som krävs i form av inställning och fokus, före och under match samt mellan matcherna. Det var intressant att se hur stor betydelse detta hade för resultatet. 


Vi hann under veckan med att spela fem bra matcher, hänga med varandra i sovsalen, på skolgården, inne i stan, gått på Liseberg, gått på gymmet(!) och insupit stämningen från världens största ungdomsturnering på Heden där framför allt Right To Dream från Ghana underhöll med fantastisk och fartrik fotboll i U17-klassen. 


Killarna lämnade Gothia med en bra känsla att de kan slå vilket lag som helst med den rätta inställningen. Vi tittade även på finalen i Boys 16 mellan SKF Latvia och spanska Ed Moratalaz och även om de lagen var ganska duktiga så såg de absolut inte omöjliga ut. 


SFC 

Knappt hann vi ta en paus från Gothia innan det var dags för cup igen och denna gång första upplagan av Enskedes egna turnering Stockholm Football Cup (SFC). Ett långt gruppspel med fem matcher och sedan slutspel på det, så många matcher blev det. 


Vi inledde med en jämn tät match mot Kulladal från Malmö där vi åkte på ett omställningsmål tidigt och sedan fick vi jaga resten av matchen dock utan att få utdelning så matchen slutade 0-1. 


Detta gjorde att vi hade pressen på oss vinna övriga fyra matcher i gruppen om det skulle bli A-slutspel. Inte så lätt att vinna på beställning men vi gjorde verkligen jobbet och lyckades med uppgiften tack vare en bra inställning i match efter match. 


Semifinal mot norska Lyn och vi kommer ut väldigt taggade, kanske lite övertaggade för domaren var väldigt petig och vi fick många domslut emot oss. Tyvärr får de 1-0 på straff och sedan 2-0 på kontring vilket innebar en lång uppförsbacke för oss. Vi gör dock en otroligt bra forcering och kvitterar till 2-2 innan full tid. Tyvärr förlorar vi sen slumpartat på straffläggning vilket var väldigt irriterande då vi kände att vi var det klart bättre laget. 


En liten tröst att vi sedan vinner matchen om 3:e plats ganska enkelt mot Arlanda. Finalen vinns samtidigt av Kulladal mot en gnälligt Lyn. Vi får ta revansch nästa år. Sammantaget gör vi en bra cup där vi haft en väldigt bra inställning både före och under matcherna. 


Hösten 

Kommande vecka drar höstsäsongen igång och än är det inte kört i kvalserien. Killarna har fått en ny huvudtränare i Malkolm som kommer leda laget under hösten. Någon eller några spelare kommer troligen att flyttas upp till U17 och vi kan komma att få förstärkning från U16:2. 


Vi lärde oss en hel del under Gothia och SFC som vi tar med oss framöver. Vi måste helt enkelt fokusera på inställningen, göra jobbet, glömma det som varit och fokusera på nästa aktion hela tiden i matcherna. Och mellan matcherna fokusera på nästa träning för att komma så väl förberedda som möjligt inför nästa match. 


Sommarens turneringar gav verkligen mersmak. Nu satsar vi allt för att göra en bra höstsäsong. Vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker. En sak vi lärt oss är att om vi själva gör en bra prestation så kommer vi ha en bra chans oavsett motstånd. 


LedarnaNyhetsarkiv
Nya tränare för P17:12021-01-15 08:00
Klara för U17 div 12019-11-06 23:07
Skärtorsdagsträning2019-04-18 20:58
Träningsläger deluxe!2019-02-05 23:41