Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914

Tung match på svårspelat underlag där inställningen var avgörande
2019-03-03 22:11
Långt ifrån fantastiska förhållanden - 0-gradigt med 3-4 centimeter blötsnö
Match EIK U16-1 borta mot Vendelsö IK på Torvalla IP

På grund av det ymniga snöandet så var underlaget inte optimalt för fotboll. Värmeslingorna gjorde förvisso att planen var mjuk och man fick bra grepp med skorna, men de 2-3 centimetrarna med blötsnö gjorde det inte lätt att spela vacker fotboll med ett snabbt passningsspel och slå härliga genombrottspassningar, utan det krävdes ett mer fysiskt spel med tuffare närkamper.

Det spelet hade vi svårt att hitta under första halvlek. Vi var mestadels stillastående och avvaktande både i vårt eget spel och i försvarsspelet. Vi stannade ofta upp någon meter ifrån istället för att trycka upp i rygg på motståndarna och vi erbjöd sällan våra medspelare bra passningsalternativ genom löpningar och rörelser. Vårt passningsspel var dåligt med alldeles för lösa passar och stressade beslut.

Det resulterade i att vi låg under med 2-0 efter ca. 20 minuters spel. Vi gör ett par byten för att få ny fart och vi höjer oss i ca. 15 minuter och får in 2-1 och 2-2. Därefter tappar vi återigen tempo och släpper in 3-2 i 40:e minuten.

En paus med fokus i snacket på intensitet och tuffare närkamper. Att vi behöver hjälpas åt i presspelet och att ställa om snabbare i båda riktningar, samt att vi behöver vara snabbare i våra beslut för att få upp tempot i passningsspelet.

Det tog skruv och vi kom ut i andra halvlek som ett annat lag. Vi pressade bättre och vann bollen högre upp i plan. Det gav oss bra självförtroende och vi satte i 70:e minuten 3-3 på straff. Vi blir lite för sturska och kommer fel i vår press, kombinerar det med dåliga positioner och ett par svaga passar och tappar tyvärr in 4-3 fem minuter senare. Vi har dock haft ett så pass stort övertag på Vendelsö i andra halvlek att vi inte tappar tron, utan vi fortsätter kämpa på. Det ger oss 4-4 på en skarv på en hörna i 80:e minuten och i 87:e tar vi ledningen för första gången i matchen när vi till slut kommer runt i en löpning från ytterforward, viker in och lägger den vid sidan och målvakten i steget. 4-5 blir slutresultatet.

Vi tackar Vendelsö IK för bra match!

Nyhetsarkiv
Nya tränare för P17:12021-01-15 08:00
Klara för U17 div 12019-11-06 23:07
Skärtorsdagsträning2019-04-18 20:58
Träningsläger deluxe!2019-02-05 23:41