Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Enskede IK
Est 1914

Första dagens gruppspel i ST-cupen med mersmak
2018-12-29 20:14
Sköna aktioner mot Årsta och Arlanda
EIK U16 ställer upp med två lag i ST-cupen. På fredagen var det dags för lag Röd att kliva in i gruppspelet. Motståndare var Årsta, Tullinge och Arlanda. Tullinge visste vi på förhand var oerhört starka inomhus från spel i futsalligan förra året och Årsta hade vi mött i cuper tidigare år och då haft duktigt motstånd. Arlanda hade vi ingen tidigare erfarenhet av.

Vi inledde med ett starkt spel mot Årsta och fick tidig utdelning efter 2 minuters spel. Vi fortsatte med ett starkt försvar och ett kreativt anfallsspel och fick till slut med oss 2-0 vid matchens slut.

I nästa match mot Tullinge var vi peppade av den inledande vinsten och hade god lust att ta revansch på Tullinge från vårt möte i futsalserien förra vintern. Vi spelade ett väldigt disciplinerat försvarsspel som gjorde Tullinge något frustrerade och vi fick 2-3 riktigt vassa omställningar där ett skott strök strax utanför Tullinges ena stolpe. Matchen står och väger men efter 11 minuters spel lyckades till slut Tullinge på en brytning i vårt straffområde, som går tillbaka till en Tullingespelare, få till en pass och skarv i mål. Nu blev vi lite stressade och tappar vårt positionsförsvar och följer istället för mycket boll. Vi försöker forcera framåt för ett mål men tappar då in två till mål bakåt istället vilket ger 0-3.

Sista matchen mot Arlanda är en måstematch för att gå vidare till slutspel. Vi bestämmer oss för att försöka äga och styra matchen, men de första tre minuterna är vi en aning övertända och det är lite skakigt. Därefter tar vi tag i matchen och efter fem minuter sätter vi första målet efter en snygg framspelning. Därefter styr vi matchen och tio minuter in sätter vi 2-0 efter en skön väggsekvens med 4 passar från egen planhalva. Vi stänger därefter matchen med 3-0 i fjortonde minuten. 

Ett väl genomfört gruppspel med 40 välspelade minuter och 5 lite tyngre minuter som vi kan ta med oss lärdomar från.

På söndag är det dags för lag Svart att gå in i gruppspelet.

Nyhetsarkiv
Nya tränare för P17:12021-01-15 08:00
Klara för U17 div 12019-11-06 23:07
Skärtorsdagsträning2019-04-18 20:58
Träningsläger deluxe!2019-02-05 23:41