Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Dam U

Historiskt slutspel i Futsal-SM F17 för Enskede IK
2019-03-03 20:53
Det blev tyvärr respass ur Futsal-SM:s slutspel i Helsingborg för Enskede Dam U. Detta efter två förluster och en oavgjord match. Vi tog ett snack om helgens insats med DamU:s huvudtränare Henrik Rådberg. Hur var prestationen i de tre enskilda matcherna?
- Allmänt är det ju så att slutspel innebär per definition bra motstånd. Generellt sett var det också så, men det är vi som spelmässigt inte riktigt kommer upp i samma kvalitet som vi haft tidigare kval. Trots det skapar vi mängder av chanser men har svårt att få dit bollen. Intressant är att vi i samtliga matcher tar ledningen. 

- I den första matchen mot Zenith tar vi ledningen efter 12 sekunder. Vi hittar inte riktigt till vårt spel utan slappnar av och bjuder tillbaka matchen till motståndarna. Zenith ökar på till 2-1. Vi försöker hitta nya former och spelar med flygande målvakt i 4 minuter för att få till en kvittering men utan resultat. Efter matchen var vi överens med spelarna om att vi kunde förbättra rörelsen och minska antalet tillslag till nästa match. 

- I den andra matchen möter vi Gideonsberg som har sett ruggigt bra ut i sin premiärmatch. Vi kommer ut väldigt starkt och jag upplever att vi dominerar hela första halvlek. Många avslut mot mål, men vi får bara inte in bollen. Tyvärr endast 0-0 i halvlek men beröm till spelarna. I andra tar vi ledningen men åter igen ger vi tillbaka matchen till motståndaren som kvitterar snabbt och går förbi med ytterligare en kasse. I våra chansningar att komma tillbaks straffas vi och förlusten blir kanske något stor i jämförelse med hur såg ut. 

Den avslutande matchen mot Notviken gällde ingenting så vi vilar spelare med skavanker och roterar lite i positioner. Vi gör två snygga mål på vackra anfall, men släpper in två på kontringar. Lite klassiskt för futsal. Ingen match som går till i historieböckerna men efter förutsättningarna var det kul att se spelarna spela mer avslappnat. 

Vad hade behövt fungera bättre i spelet för att ni hade haft chans att nå final?
- Hade vi satt fler av våra chanser hade det såklart gjort en skillnad i resultat omgående, men i spelet hade vi gärna sett mer rörelse utan boll och bättre bolltempo.

Vilket motstånd imponerade mest på dig?
- Gideonsberg var det bästa laget som vi mötte i detta gruppspel. De hade en organisation och anpassade sitt spel väl mot oss. Sedan var de även duktiga individuellt.

Hur tycker du att ni har klarat utmaningen i att spelarna i futsalgänget som spelade SM kommer från tre olika träningsgrupper?
- Detta är en riktigt stor bedrift av spelarna. Trots egentligen obefintligt med gemensamma träningspass har tjejerna tagit till sig spelsätt och gjort det fenomenalt sett till förutsättningarna. Antal gemensamma träningar är något som kan förbättras och för oss ledare att ta till oss inför nästa futsal-säsong.

Flera av spelarna som har varit med i grupp- och regionspelet i SM, deltog inte i helgens slutspel. Varför?
- Damlaget hade Victoria cup-match i helgen (som de vann) och kunde inte avvara samma mängd spelare som i kvalen. Det gjorde att vi fick göra förändringar i uppställning och trupp. Det vill säga det var än fler spelare som kanske inte ens spelat ihop under match. 


Ni hade hela åtta spelare födda 2003 med till slutspelet, futsal-framtiden ser ljus ut i Enskede inför nästa års SM?
- Vi har många ambitiösa spelare med god teknisk fotbollskunskap i DamU. Det kan man nyttja mycket i futsal, så det känns bra. Men det vi ska jobba på är strukturen i vårt spel för att ta nästa steg i vår utveckling inför nästa år.

Nu är inomhussäsongen officillet stängd och så snart snön är bortröjd på IP intar DamU konstgräset igen. Hur ser planeringen de närmaste veckorna ut?
- Vi måste avsluta inomhussäsongen med att tacka spelarna för den prestation de stått för. Mig veterligen är det första gången Enskede IK är representerade i futsal-SM i slutspelet. Riktigt bra gjort av spelarna och en kul upplevelse!

- Framöver är det en sedan tidigare lagd planering som skall uppdateras och sättas igång efter diverse konstiga ledigheter  typ sportlov ;) Vi har, liksom alla lag i Stockholm, hamnat lite efter i utbildningsplanen på grund av vädret. Det är bara att hoppas på plusgrader och köra på! 

Vi tackar Henke för intervjun och gratulerar laget till bedriften att vara topp 8 i Sverige i futsal!Nyhetsarkiv
4-2 mot Vasalunds IF2020-08-24 07:20
4-1 vinst mot Vasalund2020-06-07 23:14
Seger mot AIK i helgen2020-06-02 14:56
Vinst mot Älta IF2020-05-18 09:53
4-1 vinst mot DIF 2020-05-10 22:10
Förlust mot Tyresö FF2020-05-04 22:13
Full pott mot Sätra SK2020-04-28 09:55
Premiärvinster i helgen2020-04-20 10:55
Vinst i JDM mot Älta IF2020-03-26 18:00
Dags för Futsal-SM F172019-02-27 09:10
Hej Madicken Nors!2018-08-31 12:44
Hallå där, Elin Malm!2018-08-13 13:01