Välkomna till vår hemsida!
Team Enskede Vit har bestämt att vi ska nyttja den plattform för kommunikation som föreningen har, vi vill underlätta för alla inblandade så därför kommer vi styra informationsflödet mer mot denna hemsida än andra lösningar som tidigare.

Det blir säkert en viss förvirring nu i övergången men vi löser det vart efter.
 
Vi hoppas detta blir bra och tar gärna emot förslag på förbättringar som förenklar ytterligare.

Välkomna
Angående domare i St Erikscupen
2016-04-17 16:14

Hej alla fotbollsföräldrar och ledare!

Det är dags för ny fotbollssäsong, hoppas alla är laddade för energifyllda och spännande fotbollsmatcher på Enskede IP. 

I varje match som spelas på Enskede IP på 5-manna står vi i Enskede IK för att tillsätta domare, dessa domare är egna ungdomsspelare som utbildats under en heldag i mars. För de allra flesta av dem är detta deras första jobb – att vara fotbollsdomare. En av domarens uppgift är att se till att det är kul, rättvist och säkert, för de yngsta spelarna handlar det oftast om att vara matchledare och hjälpa spelarna att lära sig, en viktig del i spelarnas grund inom fotboll dvs. att kunna reglerna.

 

Det är som nämnt tidigare nyutbildade domare, de ska under säsongen läras upp och skolas in domarrollen. 
Min vädjan till er är att ha överseende under matcherna, ibland kan det bli fel, vi måste låta ungdomarna lära sig, vi ska tillsammans försöka hjälpa dem och inte stjälpa.

Domarna är i år 13-15 år gamla som dömer 5-manna, under matcherna ska de ges full respekt och tillförlitlighet. 
Om ni råkar göra fel på jobbet, alternativt tolkar en situation på ett annat sätt tror jag inte att era kollegor står och skriker på er för det.

 

Vi måste tillsammans hjälpas åt och representera Enskede IK på bästa sätt samt agera på ett bra sätt innan/under/efter matcherna. 

Jag finns här, en del av mitt uppdrag är att utbilda domarna under årets gång och vara deras kontaktperson. Jag finns alltid tillgänglig, händer det något under matcherna, låt mig veta, ser ni några föräldrar som missköter sig, säg till dem. Hjälp varandra så ska vi tillsammans se till att 2016 blir ett fantastiskt fotbollsår!

Tillsammans ska Spelarna, Tränarna, Domarna, Åskådarna se till att alla upplever det som kul, rättvist och säkert. 

Vi ses på Enskede IP under säsongen. 

Mvh 

Marcus Holmberg

Domaransvarig Enskede IK, Tränare P02:7 & Åldersgruppsansvarig P02