Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede P 05 Grå
Enskede P 05 Grå mars 2016
Välkommen till EIK P05-Grå

Vi är just nu 18 duktiga spelare som tränar 3-4 ggr/vecka året runt. Under säsongen 2017 ställer vi upp i 3 serier i S:t Erikscupen samt deltar i flera utmanande turneringar både i Stockholm och övriga delar i landet.
Vårt mål är att alla skall ha så roligt som möjligt tillsammans och samtidigt nå sin fulla potential som fotbollsspelare.
Vi ger våra spelare en modern och gedigen fotbollsutbildning där utveckling och prestation alltid går före resultat. Vi tränar i en trygg miljö och nästan uteslutande i spelform där fokus ligger på speluppfattning, problemlösning samt funktionell teknik gentemot press.
Vi har också som målsättning att utveckla moderna spelare som ges de verktyg som krävs för att slutligen klara av att spela på så hög nivå som möjligt.
Vår ledarstab är erfaren och välutbildad både taktiskt och tekniskt som innefattar bl a: Teknisk utbildning inom Coerver Coaching. 
Utbildning i Funino (Horst Weins pedagogik för speluppfattning hos unga).
Uefa B Licens. Samt övriga utbildningar 

Vi söker just nu även en till målvakt som vill utvecklas tillsammans med oss.
Summering av ST Cupen
2018-01-09 23:36
Vi valde i år att ställa upp med ett lag i lätt respektive svår serie trots att vi knappt tränat någon inomhusfotboll denna säsong , men det märktes inte av då båda lagen presterade en väldigt fin fotboll med starka prestationer.
Det lag som spelade lätt spelade i lätt fick en jämn grupp som visade sig bli väldigt tight, trots mycket bra spel och jämna matcher där vi stundtals dominerade spelmässigt så hamnade vi till slut på en tredje plats och därmed tyvärr missade slutspel.
Veckan efter var det dags för det andra laget att spela och den fina formen som visades veckan före skulle visa sig sitta i, efter genomgående bra spel och starka prestationer så slutar vi slutligen på en hedrande tredjeplats i ST cupen svår.

Mycket bra jobbat grabbar!
EIK-Hanviken 9-manna svår 29/4
2017-05-05 12:17
En Solig lördag förmiddag på Enskede IP och dags för andra matchen i serien, denna gång mot Hanviken som vi mött ett par gånger tidigare.
Vi pratar för matchen om föregående veckas match och vilka saker vi behöver förändra för att inte gå ner i bolltempo , avmarkerande rörelser behöver vara fler och  komma tidigare, vi behöver vända spelet snabbare mm.
Matchen börjar och man kan se direkt att våra spelare verkligen tagit till sig vad vi pratat om , vi spelar en mycket bra fotboll från första minuten och framåt, vi spelar en mogen fotboll med få tillslag och tålamod, spelvändningar mm.
Framför allt så är vi väldigt duktiga på att hitta våra centrala mittfältare rättvända vilket gör att vi ganska lätt kan kontrollera spelet därifrån.
Även vårat Press samt försvarsspel fungerar väldigt bra denna match, vi kommunicerar och hjälper varandra väldigt bra i press och understöd, väldigt roligt att se!
Matchen slutar med vinst 4-1 vilket känns rättvist sett till matchbilden.

mycket bra prestation idag killar:-)

Vi tackar domaren motståndarna och publiken för en bra match.


EIK vs Spårvägen 9-manna svår 23/4
2017-05-05 12:07
Första 9-manna matchen i årets seriespel och denna dag stod välbekanta Spårvägen för motståndet.
Enligt min mening en ganska dålig fotbollsmatch där egentligen inget av lagen spelar särskilt bra och där vi står för en av våra svagare prestationer på länge.
Vi spelar för sakta ,med dålig fantasi och brist på rörelse utan boll, vilket resulterar i rättvis förlust och vi hoppas att denna match skall fungera som en väckarklocka inför kommande matcher, då vi både vill och kan mycket mer än vad vi visade denna dag.
det är sådant som händer och man kan inte vara på topp jämt , bara nöta på under nästa veckas träningar komma igen.
reultat:2-3 förlust.

Vi tackar Domaren motståndarna samt publiken för en god match.
Träningsmatch 7-manna medel vs älvsjö AIK röd
2017-03-20 22:18
Söndag 19/3 
Vi har denna dag bjudit ner Älvsj till ett soligt Enskede IP för träningsmatch.
Vi börjar matchen på ett väldigt bra sätt med ett stort bollinnehav och mycket bra tålamod i spelet där vi hela tiden involverar alla lagdelar, dock så går det lite väl sakta ibland och det känns som att vi försöker finspela och passa oss hela vägen in i mål.
Älvsjö känns denna dag som att de denna dag fokuserar på försvar och omställningsspel och kontrar varje de får bollen och de har ett par väldigt individuellt duktiga spelare som ställer till problem för oss, halvtidsresultat 1-2.
Vi pratar inför andra halvlek om att skruva upp tempot något,snabbare kombinationsspel 
lite hårdare jobb och framför allt att mycket tidigare ta avslut mot mål.
Andra halvlek känns långa stunder som spel mot ett mål mot ett tappert kämpande Älvsjö,
Vi spelar mycket fin fotboll där vi många gånger lyckas slå passningar som skär igenom två linjer där vi kommer löpande i djupled för inspel på ett tillslag, mycket bra killar! 
Älvsjö är väldigt duktiga på att ställa om snabbt och är effektiva i straffområdet så vi får se upp med var vi tappar boll då det lätt straffar sig att gör detta i fel skede.
mot slutet av matchen tar vi över helt och hållet och pressar på för kvittering och till slut lyckas vi. 
Slutresultat 3-3 och känslan är att vi gör en mycket bra match som vi borde vunnit stort.

Vi tackar domaren publiken samt trevliga Älvsjö för en rolig match.
Katrineholms konstgräscup 9-manna
2017-03-20 21:41
 Lördag 18/3
Vi åker denna dag med det lag som skall åka ner till Göteborg och spela Future cup med fokus på att prova lite olika konstellationer i de olika lagdelarna för att se lite grann hur vi skall formera laget där nere.
Vi spelar 4 matcher varav den första mot hammarby som blir dagens plattmatch för våran del och ingen av lagen gör i min mening någon speciellt bra match , den är ganska chansfattig och tempot är inte heller vad jag vet att både hammarby och vi vill och kan, vi bjuder på två mål denna match och det slutar med förlust 0-2. 
Vi talar en del efter matchen om just bolltempot och även viljan att deltaga i varje moment såväl offensivt som defensivt , att ta löpningarna som krävs , vara mycket snabbare i att erbjuda  understöd samt vinklar för att snabbt kunna vända spel och såga sig igenom motståndarnas linjer.
Matcherna som följer är Sollentuna ggr 2 samt Lidingö.
Spelet blir bättre och bättre för varje match och vi får stundtals se en mycket bra fotboll denna dag där våra motståndare knappt får låna bollen, många vackra uppspel mot hög press, lugna och trygga med boll ,många spelvändningar på både defensiv och offensiv planhalva.
Även om de tre sista matcherna slutar med kryss så är vi mycket nöjda den attityd och det vackra spel killarna visat denna dag. 

Bra jobbat boys!

Vi tackar arrangörerna ,motståndarna domarna samt publiken för en trevlig dag.

Träningsmatch 7-manna med vs FOC Farsta
2017-03-12 23:09
Söndag 12/3 
Även denna dag står trevliga Farsta för motståndet och denna gång på ett soligt Farsta IP.
Matchen börjar och  det känns väldigt bra , vi börjar matchen precis som föregående dags match med ett stort bollinnehav och bra tålamod i speluppbyggnaden ,Farsta pressar högt 
och spelar med en 3-3 uppställning vilket ger oss ett väldigt bra tillfälle att träna uppspel 
samt avmarkerade rörelser kring bollhållare, vi löser denna uppgift ofta på ett mycket bra sätt.
i Perioder böljar matchen fram och tillbaka och Farsta skapar en hel del lägen ,dock pga av våra egna misstag, felpass mm och att vi inte riktigt är snabba nog med att erbjuda bollhållaren alternativ.
Men trots detta är vi mycket nöjda med matchen då vi under långa perioder spelar en mycket bra fotboll och skapar mängder av målchanser,under långa perioder lämnar ej bollen Farstas planhalva, vi skapar anfall efter anfall både vi snabba kombinationer och längre spel i djupled, slutresultat förlust 1-2 men vi är mycket nöjda med dagens prestation och tackar för en utvecklande match. 

Vi tackar domaren Publiken samt Trevliga FOC Farsta för en bra match.
Träningsmatch EIK vs Farsta 9-manna svår
2017-03-12 22:48
Lördag Förmiddag 11/3 Träningsmatch mot FOC Farsta .
Vi fortsätter att jobba långsiktigt med spelarutveckling och fokuserar fortsatt på att få med alla lagdelar i anfallen samt att hitta rätt i vårat presspel, första halvleken börjar och det märks snabbt att vi kommer att föra denna match spelmässigt, vi spelar oss bra ur motståndarnas press gång på gång och hittar ofta in till rättvända centrala fältare som kan erövra nästa spelyta , vi gör detta mycket bra och vänder spel lugnt och fint.
Trots att vi gör detta bra  så kommer vi inte riktigt upp i den nivå vi kan och vill i första halvlek,vi skapar inte de riktigt farliga målchanserna, vi är inte tillräckligt snabba med att fylla på i korridorerna vilket gör att vi hamnar något "mitt emellan" när vi tappar boll i fel lägen, Farsta har också några individuellt duktiga spelare som straffar oss när vi alldeles för lätt tappar bollen i uppbyggnaden, halvtidsresultat 0-1.
Vi talar i paus om att vi måste vara något mer skärpta och rejäla i spelet utan boll, komma snabbare in i press, fler avmarkerade rörelser runt bollhållare mm.
Vi börjar något slarvigt och spelet böljar fram och tillbaka första 10 min, vi börjar sakta men säkert att ta över mer och mer och Sista 15-20 min är i stort sett allt spel på Farstas planhalva bortsettt från enstaka kontringar.
Sista 15-20 min spelar vi riktigt bra fotboll där vi varierar kort samt längre spel, väggspel överlapp mm och radar upp målchanser och vi lyckas i matchens slutskede vända, starkt jobbat killar!

Slutresultat vinst 2-1

Vi tackar Domaren publiken samt motståndarna för en bra match.
Träningsmatch mot Värmdö P 05 Svart
2017-02-20 10:23

Vi var denna dag bjudna att spela en träningsmatch mot trevliga Värmdö svart där vi kommit överens om att matcha ett "starkt" medellag.


Detta är vårat tredje tillfälle där vi spelar 9-manna och vi pratar före matchen om att vårat  fokus för dagen ligger i att kontrollera bollinnehavet samt positions/presspel och ej på resultatet, detta för att bli trygga i vårat uppbyggnadsspel samt de olika rollerna i det spelsystem vi valt att använda.

 
Stora delar av matchen gör vi just det, kontrollerar bollinnehavet och spelar oss lätt ur motståndarnas press gång på gång ,vänder ofta spelet i lugn och ro och spelar riktigt bra.


I egen tredjedel är vi lugna och hittar ofta in till rättvänd central mittfältare som i lugn och ro har tid att lyfta ner bollar i ytan bakom mittback och ytterback som vi pratat om, däremot tar vi ofta fel beslut på offensiv planhalva och väljer att spela bollen framåt lite väl fort, då vi ej hunnit fylla på med folk, detta gör att vi ger bort bollen för lätt och då våra spelare är på väg framåt vilket resulterar i en del kontringar.


Även Värmdö har ,delar av matchen, en del bollinnehav och har många tekniskt duktiga spelare som stället till en del problem för oss.


Matchen slutar 1-1 och målchansmässigt känns det rättvist, visst har vi en del kvar att önska framåt men då fokus låg mer på uppbyggnad och bollinnehav i dagens match så är vi mycket nöjda med dagens match då vi idag såg många positiva tendenser.

Bra jobbat killar!

Vi tackar trevliga Värmdö domaren och publiken för en bra match.


Text: Odd Sanguesa Lundström

Semifinal och gruppspel i ST-cupen samt vinst i Kamratcupen
2017-01-14 22:06
Laget tackar publiken efter semifinalen den 29 december 2016

Under jullovet spelade de som var hemma ST-cupen i Tyresö och Kamratcupen ute i Haninge.  Till ST-cupen hade vi anmält två lag och det ena laget spelade mellan den 28-29/12 och det andra den 4/1. Laget som spelade före nyår började gruppspelet med tre vinster mot Rågsveds IF (2-1), Hanvikens SK 3 (3-1) och Tyresö FF Centrum (4-0).  Vinsten gjorde att laget gick vidare till slutspel i gruppform och dagen efter träffades alla vid lunch för att spela.  Första matchen slutade med vinst mot Hanvikens SK 5 (7-2) och nästa match var mot Tyresö FF Krusboda. Matchen slutade oavgjort men tack vare att vi hade en mycket bättre målskillnad så gick vi vidare till kvartsfinal där Årsta FF väntade.


Matchen mot Årsta FF blev mållös och fick avgöras på straffar där vi gick vidare (3-2) och i semifinalen ställdes sedan laget mot Ingarö IF 1 men där blev det tyvärr förlust (3-2) och vi fick därför tacka för oss.


Efter nyår kom vårt andra lag till ST-cupen och i gruppspelet började med en vinst mot Tyresö Krusboda (1-0) följt av två förluster mot FC Järfälla (2-1) och Nacka FC (2-0). Resultatet gjorde att vi kom trea i gruppen och tyvärr inte fick spela vidare.


Den 7 januari var det så dags för Kamratcupen och vi hade goda minnen från denna cup då vi vann den förra året.  Gruppspelet inleddes med tre segrar mot IFK Haninge 05:3 (6-1), Älta IF Vit (3-1) och Sörskogens IF 2 (3-1).  Då det är nya regler som gäller för cuper innebar det att slutspelet, under den andra dagen, spelades i nya grupper där alla gruppvinnare mötte varandra och för vår del innebar det att när alla tre matcher var spelade så hade vi även vunnit denna grupp då vi lyckats spela ihop 5 poäng.


Text: Johan Strokirk

Bild: Johan Strokirk

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen