Enskede P 05 Grå
Enskede P 05 Grå mars 2016
Välkommen till EIK P05-Grå

Vi är just nu 18 duktiga spelare som tränar 3-4 ggr/vecka året runt. Under säsongen 2017 ställer vi upp i 3 serier i S:t Erikscupen samt deltar i flera utmanande turneringar både i Stockholm och övriga delar i landet.
Vårt mål är att alla skall ha så roligt som möjligt tillsammans och samtidigt nå sin fulla potential som fotbollsspelare.
Vi ger våra spelare en modern och gedigen fotbollsutbildning där utveckling och prestation alltid går före resultat. Vi tränar i en trygg miljö och nästan uteslutande i spelform där fokus ligger på speluppfattning, problemlösning samt funktionell teknik gentemot press.
Vi har också som målsättning att utveckla moderna spelare som ges de verktyg som krävs för att slutligen klara av att spela på så hög nivå som möjligt.
Vår ledarstab är erfaren och välutbildad både taktiskt och tekniskt som innefattar bl a: Teknisk utbildning inom Coerver Coaching. 
Utbildning i Funino (Horst Weins pedagogik för speluppfattning hos unga).
Uefa B Licens. Samt övriga utbildningar 

Vi söker just nu även en till målvakt som vill utvecklas tillsammans med oss.
EIK-Hanviken 9-manna svår 29/4
2017-05-05 12:17
En Solig lördag förmiddag på Enskede IP och dags för andra matchen i serien, denna gång mot Hanviken som vi mött ett par gånger tidigare.
Vi pratar för matchen om föregående veckas match och vilka saker vi behöver förändra för att inte gå ner i bolltempo , avmarkerande rörelser behöver vara fler och  komma tidigare, vi behöver vända spelet snabbare mm.
Matchen börjar och man kan se direkt att våra spelare verkligen tagit till sig vad vi pratat om , vi spelar en mycket bra fotboll från första minuten och framåt, vi spelar en mogen fotboll med få tillslag och tålamod, spelvändningar mm.
Framför allt så är vi väldigt duktiga på att hitta våra centrala mittfältare rättvända vilket gör att vi ganska lätt kan kontrollera spelet därifrån.
Även vårat Press samt försvarsspel fungerar väldigt bra denna match, vi kommunicerar och hjälper varandra väldigt bra i press och understöd, väldigt roligt att se!
Matchen slutar med vinst 4-1 vilket känns rättvist sett till matchbilden.

mycket bra prestation idag killar:-)

Vi tackar domaren motståndarna och publiken för en bra match.


EIK vs Spårvägen 9-manna svår 23/4
2017-05-05 12:07
Första 9-manna matchen i årets seriespel och denna dag stod välbekanta Spårvägen för motståndet.
Enligt min mening en ganska dålig fotbollsmatch där egentligen inget av lagen spelar särskilt bra och där vi står för en av våra svagare prestationer på länge.
Vi spelar för sakta ,med dålig fantasi och brist på rörelse utan boll, vilket resulterar i rättvis förlust och vi hoppas att denna match skall fungera som en väckarklocka inför kommande matcher, då vi både vill och kan mycket mer än vad vi visade denna dag.
det är sådant som händer och man kan inte vara på topp jämt , bara nöta på under nästa veckas träningar komma igen.
reultat:2-3 förlust.

Vi tackar Domaren motståndarna samt publiken för en god match.
Träningsmatch 7-manna medel vs älvsjö AIK röd
2017-03-20 22:18
Söndag 19/3 
Vi har denna dag bjudit ner Älvsj till ett soligt Enskede IP för träningsmatch.
Vi börjar matchen på ett väldigt bra sätt med ett stort bollinnehav och mycket bra tålamod i spelet där vi hela tiden involverar alla lagdelar, dock så går det lite väl sakta ibland och det känns som att vi försöker finspela och passa oss hela vägen in i mål.
Älvsjö känns denna dag som att de denna dag fokuserar på försvar och omställningsspel och kontrar varje de får bollen och de har ett par väldigt individuellt duktiga spelare som ställer till problem för oss, halvtidsresultat 1-2.
Vi pratar inför andra halvlek om att skruva upp tempot något,snabbare kombinationsspel 
lite hårdare jobb och framför allt att mycket tidigare ta avslut mot mål.
Andra halvlek känns långa stunder som spel mot ett mål mot ett tappert kämpande Älvsjö,
Vi spelar mycket fin fotboll där vi många gånger lyckas slå passningar som skär igenom två linjer där vi kommer löpande i djupled för inspel på ett tillslag, mycket bra killar! 
Älvsjö är väldigt duktiga på att ställa om snabbt och är effektiva i straffområdet så vi får se upp med var vi tappar boll då det lätt straffar sig att gör detta i fel skede.
mot slutet av matchen tar vi över helt och hållet och pressar på för kvittering och till slut lyckas vi. 
Slutresultat 3-3 och känslan är att vi gör en mycket bra match som vi borde vunnit stort.

Vi tackar domaren publiken samt trevliga Älvsjö för en rolig match.
Katrineholms konstgräscup 9-manna
2017-03-20 21:41
 Lördag 18/3
Vi åker denna dag med det lag som skall åka ner till Göteborg och spela Future cup med fokus på att prova lite olika konstellationer i de olika lagdelarna för att se lite grann hur vi skall formera laget där nere.
Vi spelar 4 matcher varav den första mot hammarby som blir dagens plattmatch för våran del och ingen av lagen gör i min mening någon speciellt bra match , den är ganska chansfattig och tempot är inte heller vad jag vet att både hammarby och vi vill och kan, vi bjuder på två mål denna match och det slutar med förlust 0-2. 
Vi talar en del efter matchen om just bolltempot och även viljan att deltaga i varje moment såväl offensivt som defensivt , att ta löpningarna som krävs , vara mycket snabbare i att erbjuda  understöd samt vinklar för att snabbt kunna vända spel och såga sig igenom motståndarnas linjer.
Matcherna som följer är Sollentuna ggr 2 samt Lidingö.
Spelet blir bättre och bättre för varje match och vi får stundtals se en mycket bra fotboll denna dag där våra motståndare knappt får låna bollen, många vackra uppspel mot hög press, lugna och trygga med boll ,många spelvändningar på både defensiv och offensiv planhalva.
Även om de tre sista matcherna slutar med kryss så är vi mycket nöjda den attityd och det vackra spel killarna visat denna dag. 

Bra jobbat boys!

Vi tackar arrangörerna ,motståndarna domarna samt publiken för en trevlig dag.