Enskede P 05 Grå
Enskede P 05 Grå mars 2016
Välkommen till EIK P05-Grå

Vi är just nu 18 duktiga spelare som tränar 3-4 ggr/vecka året runt. Under säsongen 2017 ställer vi upp i 3 serier i S:t Erikscupen samt deltar i flera utmanande turneringar både i Stockholm och övriga delar i landet.
Vårt mål är att alla skall ha så roligt som möjligt tillsammans och samtidigt nå sin fulla potential som fotbollsspelare.
Vi ger våra spelare en modern och gedigen fotbollsutbildning där utveckling och prestation alltid går före resultat. Vi tränar i en trygg miljö och nästan uteslutande i spelform där fokus ligger på speluppfattning, problemlösning samt funktionell teknik gentemot press.
Vi har också som målsättning att utveckla moderna spelare som ges de verktyg som krävs för att slutligen klara av att spela på så hög nivå som möjligt.
Vår ledarstab är erfaren och välutbildad både taktiskt och tekniskt som innefattar bl a: Teknisk utbildning inom Coerver Coaching. 
Utbildning i Funino (Horst Weins pedagogik för speluppfattning hos unga).
Uefa B Licens. Samt övriga utbildningar 

Vi söker just nu även en till målvakt som vill utvecklas tillsammans med oss.
Summering av ST Cupen
2018-01-09 23:36
Vi valde i år att ställa upp med ett lag i lätt respektive svår serie trots att vi knappt tränat någon inomhusfotboll denna säsong , men det märktes inte av då båda lagen presterade en väldigt fin fotboll med starka prestationer.
Det lag som spelade lätt spelade i lätt fick en jämn grupp som visade sig bli väldigt tight, trots mycket bra spel och jämna matcher där vi stundtals dominerade spelmässigt så hamnade vi till slut på en tredje plats och därmed tyvärr missade slutspel.
Veckan efter var det dags för det andra laget att spela och den fina formen som visades veckan före skulle visa sig sitta i, efter genomgående bra spel och starka prestationer så slutar vi slutligen på en hedrande tredjeplats i ST cupen svår.

Mycket bra jobbat grabbar!
EIK-Hanviken 9-manna svår 29/4
2017-05-05 12:17
En Solig lördag förmiddag på Enskede IP och dags för andra matchen i serien, denna gång mot Hanviken som vi mött ett par gånger tidigare.
Vi pratar för matchen om föregående veckas match och vilka saker vi behöver förändra för att inte gå ner i bolltempo , avmarkerande rörelser behöver vara fler och  komma tidigare, vi behöver vända spelet snabbare mm.
Matchen börjar och man kan se direkt att våra spelare verkligen tagit till sig vad vi pratat om , vi spelar en mycket bra fotboll från första minuten och framåt, vi spelar en mogen fotboll med få tillslag och tålamod, spelvändningar mm.
Framför allt så är vi väldigt duktiga på att hitta våra centrala mittfältare rättvända vilket gör att vi ganska lätt kan kontrollera spelet därifrån.
Även vårat Press samt försvarsspel fungerar väldigt bra denna match, vi kommunicerar och hjälper varandra väldigt bra i press och understöd, väldigt roligt att se!
Matchen slutar med vinst 4-1 vilket känns rättvist sett till matchbilden.

mycket bra prestation idag killar:-)

Vi tackar domaren motståndarna och publiken för en bra match.


EIK vs Spårvägen 9-manna svår 23/4
2017-05-05 12:07
Första 9-manna matchen i årets seriespel och denna dag stod välbekanta Spårvägen för motståndet.
Enligt min mening en ganska dålig fotbollsmatch där egentligen inget av lagen spelar särskilt bra och där vi står för en av våra svagare prestationer på länge.
Vi spelar för sakta ,med dålig fantasi och brist på rörelse utan boll, vilket resulterar i rättvis förlust och vi hoppas att denna match skall fungera som en väckarklocka inför kommande matcher, då vi både vill och kan mycket mer än vad vi visade denna dag.
det är sådant som händer och man kan inte vara på topp jämt , bara nöta på under nästa veckas träningar komma igen.
reultat:2-3 förlust.

Vi tackar Domaren motståndarna samt publiken för en god match.
Träningsmatch 7-manna medel vs älvsjö AIK röd
2017-03-20 22:18
Söndag 19/3 
Vi har denna dag bjudit ner Älvsj till ett soligt Enskede IP för träningsmatch.
Vi börjar matchen på ett väldigt bra sätt med ett stort bollinnehav och mycket bra tålamod i spelet där vi hela tiden involverar alla lagdelar, dock så går det lite väl sakta ibland och det känns som att vi försöker finspela och passa oss hela vägen in i mål.
Älvsjö känns denna dag som att de denna dag fokuserar på försvar och omställningsspel och kontrar varje de får bollen och de har ett par väldigt individuellt duktiga spelare som ställer till problem för oss, halvtidsresultat 1-2.
Vi pratar inför andra halvlek om att skruva upp tempot något,snabbare kombinationsspel 
lite hårdare jobb och framför allt att mycket tidigare ta avslut mot mål.
Andra halvlek känns långa stunder som spel mot ett mål mot ett tappert kämpande Älvsjö,
Vi spelar mycket fin fotboll där vi många gånger lyckas slå passningar som skär igenom två linjer där vi kommer löpande i djupled för inspel på ett tillslag, mycket bra killar! 
Älvsjö är väldigt duktiga på att ställa om snabbt och är effektiva i straffområdet så vi får se upp med var vi tappar boll då det lätt straffar sig att gör detta i fel skede.
mot slutet av matchen tar vi över helt och hållet och pressar på för kvittering och till slut lyckas vi. 
Slutresultat 3-3 och känslan är att vi gör en mycket bra match som vi borde vunnit stort.

Vi tackar domaren publiken samt trevliga Älvsjö för en rolig match.