Välkommen till Enskede IK P05 Grön!
Kamratskap och laganda - det vill vi satsa på i vårat lag!
 
Arosculen 2017 dag 4
2017-07-02 21:46
Varm sista dag
Söndag

Ja, nu är vi ju hemma igen och alla har fått förstahandsinfo, men här kommer i alla fall några bilder och lite summering av sista dagen. Vi sover bara bättre och bättre på våra luftmadrasser, och är rätt snabba med gröten på mornarna. Fast idag sjungs det också i matsalen – för  nybakade 12-åringen Tomas. Första match 8.50 på Hamre även idag. Ingen vind! Bara blå himmel och gassande sol och var är solkrämen? Vi hade ju bara presenningar och tvättlinor med…


Boo FF på Hamre blir dagens första – och stampubliken möter upp (efter lite lyxigare hotellfrukost)? Efter 10 minuter har Boo 1-0, och gröna sliter på, men det blir 2-0 också. Vi tänker mycket försvar och på att fortsätta jobba och inte vara övermodiga. Motståndarna har flera chanser på mål, och gröna uppmanas ha tålamod och göra sitt tillbakajobb. Många individuella bra insatser, Arvid K (snygg nick)! Taktiken är snabb hög press och sen hem om vi inte vinner boll inom tre sekunder. I andra halvlek kommer det två skräpmål till Boo, men även ett till gröna, via Arvid S med benäget bistånd av Adams framjobb. De sista 10 minuterna fick vi se en riktig tempohöjning, och fin frisparkschans. Även hörna – men inte in i mål. Nu är det kamp och hög press! Det är klart att det hade varit bra med hög press längre – men man ska orka i solen också. Det blir en förlust, helt enkelt. Aldrig kul.


Men nu bär det hem till skolan igen för pack och städ och bagagelast i bilar. Och lunch – köttbullarna satt fint. Och hejdå till ”sattesistamåletigår-Calle” som far vidare ut på sommaräventyr. Sen drar vi till Brandthovda för match mot – Enskede! Brandthovda är grönt och mysigt och vi peppar med lite vattenkrig i skuggan. Lite tråkigt att behöva möta klubbkamrater, men vi ska alltså spela mot det vita 05-laget.


Försvar och snabba anfall – Theo/Elis gör första målet, och sen kommer Sam farande och gör nummer två. Spännande match - många chanser, vi håller andan under de vitas frispark. Långskott, hörna i ribba, och 3-0 med Theo. Och grymt jobb av Adam med flera. Andra halvlek och fortsätta kämpa, de vita byter lag. Våra spelare jobbar på, springer, markerar, skjuter, nickar (snyggt, Henry), svettas! Vi bjuds helt enkelt på en fantastiskt fin laginsats och härlig fotboll i denna match. Och efteråt så vinkar vi av Ludde och tackar blå laget för utlån. Och tack för helgens godaste kaffe, Niclas – som tog omvägen via Donken... (Vi ledare hann ju aldrig smita iväg till Irsta pizzeria i år på ett litet glas...)


Orkar vi mer nu? Ja, vi åker till Hamre och parkerar oss vid konstgräset, och minns hur det sjöades här i fjol, svårt att tänka sig nu… Nu ska vi ha kul, säger tränarna – och spela en sista match mot Västerås. Dags för andra laghalvan att peppa upp sig, nu är det färdigvilat. Och föräldrapubliken utökas lite, somliga entusiaster tog sig (nästan hela vägen till Västerås, nåja, Bålsta) på cykel. Vi hinner heja lite igen på Enskedes 07:or också, kul. Riskakor och gifflar och festis – gör oss spelklara. Det har dykt upp lite moln på himlen vilket känns skönt.


Däremot inte så skönt att Västerås gör första målet… Inte dribbla höres ropa – släpp bollen tidigt! Fysiskt spel och väggspel är framgångsreceptet som Niclas kokat ihop. Efter paus ökar tempot, skott från Simon, frispark från Henry, Elias kör fin hörna, Reza kör skott också – ja, vi är på, det händer mycket. Och till slut kommer kvitteringen – glädje! Sen kommer så fina prestationer, alla gör sitt – Tomas, Simon, Elis, Reza, Arvid K, Henry, Jordan, Elliott –  bra jobbat! Och fantastiske Joel i mål, mycket fokuserad när det behövdes, som vanligt. Simon och Tomas samarbetar fram ett ledningsmål, och sen blir slutresultatet 3-1. Vilken fin avslutning för gröna laget. Vi har haft en härlig cuphelg, och på ett sätt var det ju ganska skönt att inte behöva fundera på gruppsegrare och A- eller B-slutspel utan bara ta en match i taget i avspänt läge och bara ha det mysigt med laget.


Återstår bara medaljer och att avrunda och säga hejdå. Aroscupen 2017 hade bästa vädret  och en riktigt positiv spelar- och tränartrupp. Vid frukosten pratade tränarna om Aros 2018 och 9-manna på Rocklunda – så snälla föräldrar, boka helgen efter midsommar även nästa sommar!

Aroscupen 2017 dag 3
2017-07-01 22:06
Dagens bilder
Inatt sovs det nog ännu bättre och vi hade ju sovmorgon till 7. I morgonmatchen mot Högbo hade vi tillrest storpublik och fortsatt sol. Vi fick ett tidigt mål mot oss och sen hade båda lagen chanser till nya mål, vi var lite farligt ute ibland vilket inte hindrade somliga (Calle) från lite trickfotboll: ) Känslan vid paus var ändå att ”det ordnar sig”.


Målet kom på Jordans frisparksretur som Theodor fick in. Frisparken som kom efter att Elliott fick ett krokben räddades dock. Sen gladdes vi åt fina passningar. Slutresultatet efter en match med bra energi blev 2-1 till oss. Kul! Efter detta morgonpass åkte vi hem för att stretcha och vila lite, och visa skolan för föräldrarna. Ena gänget kunde stanna och äta spagettilunch med såsig sås, medan andra gänget återvände till Hamre för att möte Gideonsberg (12.10), dit de färdigätna också kom sen, förstås. Det kom 2 rätt tidiga mål från dom, och sen några till. Våra killar var lite missnöjda med storleken på motståndarna, men ingen idé att vara arg över det. Alex peppade bra i pausen och det var ju rätt roligt också att få gå in mot ”giganterna”, eller hur Henry?. Ludde fortsatte göra fantastiska räddningar och vi gav inte upp – inställningen från killarna var helt rätt. Ett mål fick vi i alla fall till! Andra halvlek var riktigt bra.


Sedan följde välförtjänt spagetti i matlådor till spelarna, och så dags för nästa gäng att spela mot Ängby. Föräldragäng och picknickfiltar omgrupperar till ny plan, stämningen är på topp. Sol och värme, och underläge efter en halvlek mot Ängby. Bitvis ändå bra energi men ibland kom markeringarna för långt ifrån. Men motståndarna var snabba och tekniska, det var en svår match, helt enkelt – dock beröm efter andra halvlek till killarna som klev på med mer kropp och inte gav sig.

Klara med Hamre för dagen, spelare, ledare, föräldrar, syskon och vattenflaskor in i bilarna och bort till Brandthovda. Tack snälla Sarah för utsökt husbilsbakad sockerkaka! Och här vattnades kalufserna, det är en varm dag! Att hitta energin igen – hur ska det gå?


Skiljebo SK 16.20 – matchen föregicks av rejäl pepp, vätska och en ny taktik från coacherna. Fokus på försvar och hemjobb i denna match. Anledningen till det var att laget spelat oavgjort mot Sirius, så vi visste på förhand att de var duktiga. Gröna uppvisade ett imponerande försvarsspel, och efter halvlek ledde motståndarna bara med 1-0, och de var märkbart irriterade (eller som Alex uttryckte det – pissed off) över vår taktik. Och lyckan var total när vi kvitterade till 1-1 på stilig frispark och stolpe in (ja, det ska man ha ibland). Taktiken höll – och tack Ludde i målet! Det var så spännande, kamp varje minut. Och ett underbart exempel på hur man kan anpassa sitt spel efter motståndet. Eloge till coacherna som fick killarna att tända till trots trötthet och värme.


Riihimäe, Finland 18.00 – dagens sista match – mot Finland. Vi vann matchen, målen tillkom på hörna och nick och fint väggspel, bl a. Inte börja dribbla nu, sa Niclas, och då gjorde Sam inte det och sköt rakt i mål istället. Undrar förresten hur många bollar det ligger i diket bakom målet? Killarna hittade varandra bra, och ofta, och det blev fler mål, och allra mest bejublat blev straffen som Ludde fick slå. Därmed var Ben och Jerryglassen räddad. Dagens sista snygga mål stod Calle för, med hjälp av Tomas. Vilka matcher, varje match är verkligen unik. Vilket väder, vilken dag!


Under högtidliga former var det sedan dags för lördagkvällens höjdpunkt – tillkännagivandet av cupnomineringarna och vinnare avföljande prestigfyllda utnämningar:

·         Asmånga Assist: Calle

·         Messigt Mål: Theo

·         Välavvägt Väggspel: Arvid S, Elis

·         Pelé-passning: Tomas, Arvid K, Reza, Jordan

·         Hisnande Hemjobb: Sam, Elliott

·         Beckenbauer-Brytning: Henry, Joel

·         Räddningarnas Räddning: Ludde, Elias

·         Puyol-Pepp: Adam, Simon


Detta firades ståndsmässigt med Benochjerry-glass i stora lass, hur mycket berättar vi inte för föräldrarna. Vi tror att detta är en utmärkt uppladdning till imorgon. Och så vill vi uppmärksamma killarnas fantastiska inställning, deras lagande och deras prestationer. Allihops!

Aroscupen 2017 dag 2
2017-06-30 22:02
Bildströssel från dag 2 på Hamre, Brandthovda och Irsta

Arostraditionen (och matchlottningen) bjuder väckning kl 6… Men det gick bra och kl 8 var lag 1 redo för match på Brandthovda. Sirius akademilag bjöd på förväntat tufft motstånd och vann med många mål – men det var en match med fart från start och gröna killarna fick mycket beröm för bra hemjobb, energi, fina inlägg, fantastiska räddningar av målvakt, slit och kämpande. Det hade kunnat bli mål, inte långt bort. Mestadels bra inställning och så kan vi träna på ännu bättre uppspel.


Det andra laget mötte sedan Gideonsberg 10.30 på Hamre, och då hade vi hunnit heja lite på Enskedes 07-or (och småbrorsor) också. Ett snabbt mål från motståndarna – men sen kom en kvittering i slutet på första halvlek från gröna. Nu tränades det på uppspel och att dribbla mindre. Att passa lite tidigare får följa med till nästa match. Slutresultat 4-1 till Enskede. Alla ville i denna match, det var bra kämpaglöd.


Hem till fisklunch och lite vila, för att sen åka tillbaka till Hamre och debutera internationellt. Dags att möta två finländska lag. Vi fick i den första matchen se fint väggspel som räckte fram till mål, och även bra löpning med samma resultat. Sen fick vi ett rött kort – hög fot mot deras målvakt – och fick spela resten av matchen med en man kort, vilket fick spelarna att ytterligare lyfta sig i håret. Taktiken fick bli 2 i tätt par fram och 3 i försvarslinje., och kämpa – och lyckas hålla nollan. Allt i stark vind. Vilket slit!


Finlandsmatch nr 2 blev lite annan karaktär. Om gröna började lite tufft så spelade finnarna ännu mer ruffigt (3 gula kort…). Det var lite tomt där bak hos gröna när de satte ett par mål, men vår Ludde gjorde också formidabla räddningar. Det blev mål också (ett snyggt ett, Joel!), och bra skott. Sista minuterna före paus glimrade gröna till, så nu gällde det att fortsätta så. Enskede hade mest boll och skottförsök. Ludde fortsatte rädda. Slutresultatet blev dock en förlust, som sved lite, för laget var inte bättre än oss egentligen. Tyckte vi.


Jaja. Hem och äta och duscha och köpa godis på macken och lite häng på gården. Killarna lyckades förhandla till sig lite senare läggtid. Imorgon har vi sovmorgon till 7... Vi sover nog gott ikväll. Också.

Aroscupen 2017 dag 1
2017-06-29 21:42
Fin dag trots matchlöst tillstånd
Faktiskt en skön inledning på en cup, med en laddnings- och teambuilding-dag. Lite lunch på vägen, sen åkte vi direkt till Lögarängsbadet, passade på i det fina vädret. Därefter kollade vi in årets skola i Irsta, som ligger jättebra i förhållande till Hamre och Brandthovda. Det blev en kvällsträning också, innan vi åt middag. Kvällen ägnades åt kioskbesök, springomkring och genomgång av morgondagen. Ingen överdrift att säga att laget är taggat!