Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Enskede IK P05 Grön!
Kamratskap och laganda - det vill vi satsa på i vårat lag!
 
Aros sista dagen - semifinal !!!
2018-07-01 20:53
Från morgongröten till avslutningsmakaronen - och en kvarts- och en semifinal i Aroscupen däremellan
Ja, vad ska man säga? En gruppseger, en kvartsfinal, och en semifinal i Sveriges näst största cup. Av 47 lag - tredje plats! 

Hoppas alla spelare nu med lite distans är nöjda, även om det är trist att avsluta med en förlust. 
Sista cupdagen inleddes med tidig kvartsfinal, lite speciellt att komma ut till arenan som var nästan tom, men att ha själva höjdpunkten kvar. Efter morgonens vinst stannade vi kvar på Rocklunda för att ladda. Massage och lite ledarfloss var några av ingredienserna i den... Så kul att Enskede fick dit så många av sina supportrar också! Semifinalen gick inte riktigt dit vi ville, men vi som tittar på VM vet att det kan hända den bästa...

Stort tack alla gröna spelare för att ni kämpat och bjudit oss på er bästa fotboll och visat sådan kämpaanda för laget. 

Sedan är jag som lagledare, fotbollsmamma och iakttagare så sjukt glad över vår tränarkvartett som jag haft tillfälle att studera på nära håll. Det ligger så mycket engagemang och kunnande bakom planering och genomförande av cupdagarna, och sådan omtanke om och förståelse för varje individ i laget. Tack till er!

Kram till alla från cupsekreteraren Ulrika
Aros dag 3
2018-06-30 17:40

Fler bilder (+4) >>
Lång dag där gruppspel blev till slutspel.
Match kl 9, mot Öna från Mora, och med den segern slutade vi som gruppetta. Tack vare bland annat fantastiskt försvar, bara tre insläppta mål. 
I väntan på att klockan skulle bli 19 hade vi det lite lugnt,  med kebab i grytform till lunch och sen valde några bad igen och ett gäng körde lite bangolf. 
Sen var det dags för laddning till slutspelet, härlig liniment och massage ingick däri - men innan dess firade vi vårt gruppspel med medalj och liten souvenir samt resultat i våra interna nomineringar till ärofulla utnämningar - tex Asmånga Assist, Messiga Mål, Granigt  Pepp och Räddningarnas Räddning.
Till Rocklunda igen i den härliga sommarkvällen, med pirr i magen hos oss alla, tror jag, spelare, ledare och alla tillresta supporters. Men det är ju det här vi hoppas på att få vara med om - slutspel och spänning! Det blev en fin seger och inga insläppta mål nu heller. Så imorgon kl 8 spelar Enskede P05 grön kvartsfinal i Aroscupen!

Aros dag 2
2018-06-29 21:15

Fler bilder (+3) >>
Från fotbollsmorgon till discokväll.
Inga problem att få upp gänget kl 06, vi hade tidig match idag. Och härligt att få inleda dagen med en vinst, mot Kallhäll. Morgonpigg publik på plats!. Tidig frulle medför tidig lunch, kl 11 var det kö till fisken när vi mellanlandade hemma i Skälby.
Nästa match blev intensiv med en väldigt bra första halvlek som vi vann med 1-0, och sen vart det kamp i andra men bibehållen ledning. Bl a så testades ny uppställning på planen, som killarna verkade gilla. Skönt också att ha gott om tid för samlingar och taktikprat, dessutom har killarna själva fått uppgifter inför matcherna, bl a att utse lagkapten.
Färdigspelade och nöjda med dagens matcher blev det avkoppling och bad på Lögarängen som traditionen bjuder. Sedan inhandlades både lite spelargott och lite ledargott för det var vi värda!  Tacomiddag och disco i Bombardier Arena, och så är vi nog mogna snart för en natt till i vårt klassrum. I morgon får vi sova ända till kl 7!

Aros 2018 - dag 1
2018-06-28 19:03

Fler bilder (+3) >>
Same same but different - ny skola, nytt spelområde, men samma fina gäng!
Varmt denna första Arosdag så efter incheckning och lunch på nya skolan fick det bli ett bad i Mälaren. Allt för att hålla oss i form till premiären kl 17. Nu blev det visserligen en förlust mot hemmalaget Skiljebo, jobbigt så klart men vi kände att andra halvlek tog vi tag i spelet och spelade bra med flera chanser. Nu pustar vi ut efter stroganoffen (menyn hör till det som är same) med lite popcorn och fotboll på datorskärmen, som omväxling. Tidig samling och nya tag imorgon!
Kvällens träningspass
2018-05-21 22:58
Några av kvällens löpare, somliga mer färgglada än andra
Vi gjorde slag i saken och sprang lite ikväll efter föreläsningen. Korta intervaller i två omgångar + uppvärmning och stretch. Hoppas det blir fler gånger, och att vi kan utöka skaran med både stora och mindre framöver (ikväll var vi 6 st tappra).
Stuvsta Outdoor cup 1 maj 2018
2018-05-01 21:16
Några bilder från dagen
Dags att delta i Stuvsta Outdoor cup igen, det är några år sen senast. Ute på Källbrinks IP samlades en rejäl skara spelare och föräldrar för en lite småkylig, men trots allt solig eftermiddag. 4 matcher, den första lite lugnare men sedan ökade tempo och tuffhet. Idag vek ingen ner sig, och vi bjöds på spännande fighter, och summerar med två vinster, en förlust och en oavgjord. Tack allihop!
Ett vårtecken
2018-05-01 21:14
Årets städning skedde i Hemskogen. Hoppas det är lika välstädat även efter valborgsfirandet!
Den 21 april genomförde vi årets städuppdrag, i Hemskogen, och konstaterade att det var ganska lättstädat, jämförelsevis. Och vackert väder, som alltid vid dessa tillfällen. Tack alla som var med!
Sanktan är igång! Grönt, blått - och vitt!
2018-04-15 20:29
Bilder från omgång 1 och 2
Förra helgen hade vi sanktanpremiär, hemma på IP. Grönblå laget mötte Stuvsta, helgröna Farsta i premiären, och i andra omgången åkte grönblå till Västberga och mötte Aspudden och helgröna till Huddinge (där vi invigde vara bortaställ: ) ).

St Erikscupen har en hemsida med matchresultat, filmer etc.
Och givetvis finns det även en app - Sportswik: "Med Sportswik-appen följer du alla matcher live och får mål, bilder, videoklipp och kommentarer. Här finns också spelschema, tabeller med mera. På Sportswik följer du dina favoritlag och får en personlig feed med rapportering från lag du följer. Ladda upp foton, videoklipp, intervjuer, hejarop, kommentarer och skapa en härlig stämning kring matchen".

Roligt att vara igång!
Grön-blå träningshelg i Norrköping
2018-03-24 19:45

Fler bilder (+12) >>
Lite bilder från helgen
Dags för träningshelg tillsammans med det blå laget, som vi ju ska ha ett lag ihop med i sanktan i år. På lördagen blev det träningspass med övningar, på fin plan, City Gross Arena. Sedan lunch och incheckning på Scandic, och fördelning i 4-bäddsrum. Teoripassen om värdegrund och spelförståelse slog vi ihop, till förmån för att killarna skulle få en ledig kväll efter middagen. Ett pass till på arenan med övningar och matcher innan det egna hänget kunde ta vid. Hotellets faciliteter som pool, bastu och gym utnyttjades, lika så tekokningsmöjligheterna på rummet (22 koppar dracks det på rekordrummet). Vet dock inte om strykjärnen nyttjades alls. Så småningom var det nog några som sov lite också.
På söndagen kunde vi bocka av våffeldagen redan till frukost och sen blev det matcher borta på planen. Inte bara mål prioriterades, utan också samarbete i laget och andra bra saker som djupledspassningar och tryggt backspel. Och solen kom fram till slut. Efter lunch var det dags för hemfärd. Trötta och nöjda tror vi, och lite härligt med sus och dus på hotellet. Och att spelarna lärt känna varandra lite bättre mellan lagen, både på och vid sidan om planen, det tror vi gör säsongen roligare. Nu ser vi fram mot sanktanpremiären 8 april. Tack alla som var med!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen