Vill du börja spela fotboll och född 2012/2013? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Enskede IK P05 Grön!
Kamratskap och laganda - det vill vi satsa på i vårat lag!
 
Kvällens träningspass
2018-05-21 22:58
Några av kvällens löpare, somliga mer färgglada än andra
Vi gjorde slag i saken och sprang lite ikväll efter föreläsningen. Korta intervaller i två omgångar + uppvärmning och stretch. Hoppas det blir fler gånger, och att vi kan utöka skaran med både stora och mindre framöver (ikväll var vi 6 st tappra).
Stuvsta Outdoor cup 1 maj 2018
2018-05-01 21:16
Några bilder från dagen
Dags att delta i Stuvsta Outdoor cup igen, det är några år sen senast. Ute på Källbrinks IP samlades en rejäl skara spelare och föräldrar för en lite småkylig, men trots allt solig eftermiddag. 4 matcher, den första lite lugnare men sedan ökade tempo och tuffhet. Idag vek ingen ner sig, och vi bjöds på spännande fighter, och summerar med två vinster, en förlust och en oavgjord. Tack allihop!
Ett vårtecken
2018-05-01 21:14
Årets städning skedde i Hemskogen. Hoppas det är lika välstädat även efter valborgsfirandet!
Den 21 april genomförde vi årets städuppdrag, i Hemskogen, och konstaterade att det var ganska lättstädat, jämförelsevis. Och vackert väder, som alltid vid dessa tillfällen. Tack alla som var med!
Sanktan är igång! Grönt, blått - och vitt!
2018-04-15 20:29
Bilder från omgång 1 och 2
Förra helgen hade vi sanktanpremiär, hemma på IP. Grönblå laget mötte Stuvsta, helgröna Farsta i premiären, och i andra omgången åkte grönblå till Västberga och mötte Aspudden och helgröna till Huddinge (där vi invigde vara bortaställ: ) ).

St Erikscupen har en hemsida med matchresultat, filmer etc.
Och givetvis finns det även en app - Sportswik: "Med Sportswik-appen följer du alla matcher live och får mål, bilder, videoklipp och kommentarer. Här finns också spelschema, tabeller med mera. På Sportswik följer du dina favoritlag och får en personlig feed med rapportering från lag du följer. Ladda upp foton, videoklipp, intervjuer, hejarop, kommentarer och skapa en härlig stämning kring matchen".

Roligt att vara igång!
Grön-blå träningshelg i Norrköping
2018-03-24 19:45

Fler bilder (+12) >>
Lite bilder från helgen
Dags för träningshelg tillsammans med det blå laget, som vi ju ska ha ett lag ihop med i sanktan i år. På lördagen blev det träningspass med övningar, på fin plan, City Gross Arena. Sedan lunch och incheckning på Scandic, och fördelning i 4-bäddsrum. Teoripassen om värdegrund och spelförståelse slog vi ihop, till förmån för att killarna skulle få en ledig kväll efter middagen. Ett pass till på arenan med övningar och matcher innan det egna hänget kunde ta vid. Hotellets faciliteter som pool, bastu och gym utnyttjades, lika så tekokningsmöjligheterna på rummet (22 koppar dracks det på rekordrummet). Vet dock inte om strykjärnen nyttjades alls. Så småningom var det nog några som sov lite också.
På söndagen kunde vi bocka av våffeldagen redan till frukost och sen blev det matcher borta på planen. Inte bara mål prioriterades, utan också samarbete i laget och andra bra saker som djupledspassningar och tryggt backspel. Och solen kom fram till slut. Efter lunch var det dags för hemfärd. Trötta och nöjda tror vi, och lite härligt med sus och dus på hotellet. Och att spelarna lärt känna varandra lite bättre mellan lagen, både på och vid sidan om planen, det tror vi gör säsongen roligare. Nu ser vi fram mot sanktanpremiären 8 april. Tack alla som var med!
Sportlovet tjuvstartat med sport
2018-02-22 21:47
Lagledarledd träning
Ikväll var våra tränare på vift och ett par vikarier fick hoppa in. Tack till Thierry och Emma som kom och fick killarna att svettas lite. Vi ses efter lovet, ha det så skönt allihopa. 
KFF-cupen 2018
2018-02-11 22:02
Fnissigt och ovant - det här gänget behöver medietränas!
Eftersom förra cupen hade ett lite tråkigt avslut åkte vi med i stort sett samma gäng tillbaka till Kungsängen, för att delta i KFFcupen. Det blev spännande matcher och en uppåtgående trend med förlust, oavgjort, seger - i gruppspelet, sen seger i åttondelsfinal och en otroligt spännande kvartsfinal som gav oss alla som tittade hjärtsnörp. Och till slut avgörande på straffar - med fantastiska målvaktsräddningar och en förlust som sved. Men vi summerar en bra cup med mycket vilja och spelglädje och bra stämning i laget, där alla peppade varandra - och kämpade hela vägen, som ett lag. Malin införde ett fjärde T - som i Tillsammans (de tre andra: Tillit Tålamod Tempo). Roliga och tighta matcher att titta på, och det går verkligen undan i 5-manna inomhus. När besvikelsen lagt sig lite så är vi nog rätt nöjda med dagen ändå.

Intervju med gänget: https://solidsport.com/kff-cupen/watch/enskede

Resultat: http://www.cupgeneralen.se/hem/kff-cupen-2018/?op=showschedule&cupid=163&classid=565
Cup med strul Järfälla 27 jan 2018
2018-01-27 21:12
Mycket Enskeze
JÄRFÄLLACUP 2018
11 av våra fotbollskillar, tre ledare och föräldrar tillbringade lördagkvällen i Kungsängen på fotbollscup. Efterlängtat att få spela cup! Vi hade två 5-mannalag med och en kille från grålaget stärkte upp. Inomhusspel bidrar till mycket bolltouch för alla i laget, delaktighet i både anfall och försvar och mycket rörelse. Efter tre matcher var i gruppspel var det dags för kvartsfinaler i B-slutspel. Våra två egna lag hamnade i samma och fick mötas. Efter en stund in i matchen visade sig att ett av våra lag var på fel plats. Men istället för att bryta matchen så lät de oss spela färdigt. Det innebar att ett lag var vidare till semi och ett utslaget. Under tiden spelades dock inte den andra felaktiga matchen mm. När det var dags för semi så var det 5 lag kvar. Då bestämde funktionärerna att stryka vårt Enskede lag pga vi spelat fel match. Deras inställning var att det enbart är ledarens ansvar och inte domaren eller funktionärer. Självklart stor besvikelse och frustration bland både ledare och spelare. Vi får ta med oss spelet från gruppen, cupatmosfären och lagkänslan! Vi kommer spela många cuper i framtiden! Vi ska även kolla upp om vi kan få till en till inomhuscup i år.
Trevlig söndag önskar ledarna (genom Malin)
Årets sista träning och Gott 2018!
2017-12-31 13:15
Gårdagens glada gäng.
Sista träningen 2017 igår.
På frågan om vad som var Årets höjdpunkt svarade alla - Aroscupen. Så anmälan till Aroscupen 2018 28/6 - 1/7 är nu inskickad!

Härnäst: träning på Frysen 5 januari, cup i Järfälla 27 januari, träningshelg 24-25 mars. (350 kr i bokningsavgift till träningslägret mottages tacksamt, swisha Ulrika). Vi ska delbetala denna vecka.

Gott nytt år alla gröna spelare, syskon och föräldrar!
/Ledargänget
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Enskede IK, 02/06 12:50 
Enskede IK, 29/05 14:10 
Enskede IK, 25/05 11:42 
Enskede IK, 15/05 16:40