Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Förändringar i laget efter sommaren
2018-09-06 16:10

Efter sommaren har en del förändringar skett i laget, både på spelar- och ledarsidan.  På spelarsidan har Noel Strokirk lämnat laget och istället gått till Hammarby IF och Vincent Payne har slutat. 

På ledarsidan har Johan Strokirk lämnat uppdraget som lagledare och kassör och in som nya ledare är Birkan Atilmis som ny tränare och Eva Unger som ny kassör.  Rollen som lagledare är tillsvidare vakant men kommer förhoppningsvis att besättas under hösten.

Egen minicup på 1 maj
2018-05-02 13:19
Några bilder från dagen

På tisdagen den 1 maj valde vi att anordna en träningsmatchcup på både Gubbängens IP och Gubbängens BP.  Till denna cup hade vi bjudit in lag som vi brukar spela träningsmatcher mot och denna dag var det Hammarby IF, Järla IF, Gnesta FF, IFK Vaxholm, Segeltorp IF, Värmdö IF och Gröndals IK som deltog. 

Vädret på morgonen var både kallt och lite regnigt men under dagen klarnade det upp och diverse underställ och jackor kunde packas ner.

 

Parallellt med planeringen för cupen hade lagets alla föräldrar sett till att ordna med en försäljning av mat och på menyn fanns grillade hamburgare samt pasta med köttfärssås och annat gott vilket var mycket uppskattat från både spelare, ledare och publik.


Resultatet för våra två lag blev sammantaget två vinster, två förluster och fyra oavgjorda matcher.


Text och bilder: Johan Strokirk

Träningsmatch mot Lohärad IF
2018-03-12 22:02
Bild från Norrtälje sportcentrum
På söndag morgon den 11 mars började avfärden från Enskede IP mot Norrtälje för en träningsmatch mot Lohärad IF.  

Matchen mot Lohärad var betydligt bättre genomförd än dagen innan mot Jarlaberg IF och kanske kunde vi ha fått med oss en vinst.  Resultatet blev samma som dagen innan men spelet var så mycket bättre vilket var något att glädjas åt.

Text: Johan Strokirk
Bild: Eva Unger

Resultat: 0-0

Träningsmatch mot Jarlaberg IF
2018-03-12 21:42
Bilder från Farsta IP

Snö och kyla har gjort att ett antal av våra träningsmatcher fått ställas in detta år, men lördagen den 10 mars var det tillräckligt varmt och soligt så vi gladde oss åt att i princip få ta med hela laget till Farsta IP för en träningsmatch mot Jarlaberg IF.

Matchen spelades 20 min. x 3 och med många avbytare behövdes det. Redan i inledningen av matchen stod det klart att kylan gjorde att bollen gled väldigt fort vid passningar vilket gjorde att bollmottagningen kunde bli lidande. Killarna fick inte heller ordning på sina olika roller vilket gjorde att anfallsspelet blev lidande. 

Detta till trots fick lagen göra varsitt mål vilket kan anses vara ett ganska rättvist resultat.

Text och bilder: Johan Strokirk

Resultat: 1-1
Teorikväll 3
2018-03-10 20:35
Bilder från kvällens föreläsning i Årsta folkets hus


Efter att ha hållit två teoripass för killarna som uteslutande handlade om själva spelet så var det dags för det tredje och avslutande passet.  Det tredje passet skulle handla om skadeförebyggande, kost och hur man ska försöka tänka och ta hand om sig själv.  Till detta pass hade hela åldersgruppen inbjudits samt alla spelares föräldrar och eftersom det handlade om en större skara, hölls detta pass i Årsta folkets hus.


Föreläsarna denna kväll, den 8/3, var Fredrik Devoto (Fystränare AIK Dam), Masih Khedri (Lagläkare AIK Dam) samt Anthoula Vasiliou (Dietist) och de kom via företaget Active Vacation.  Passet började med att Masih talade om skador och hur de ska behandlas medan Fredrik talade om hur man ska tänka gällande träning och att det är skillnad mellan vuxna och barn.  Efter pausen tog Anthoula vid och berättade om kost och vad som behövs för att få rätt näring vid träning.


Kvällen avslutades med en frågestund där många frågor kom att handla om just vad som är lämpligt att äta samt hur mycket man kan träna som 12 åring och mycket annat.


Text och bild: Johan StrokirkTeorikväll 2
2018-02-23 10:21
Teorigenomgång i Tornet

Efter två veckors uppehåll, för att smälta kunskaperna från det första tillfället den 8 februari, var det så dags igen för teorikväll 2.  Den här kvällen den 22/2, fick passet hållas uppe i Tornet då kafeterian var bokad för annat.


Kvällens pass handlade om ”diamanter” och ”trianglar” gällande passningsvägar samt hur olika roller på planen ska agera vid anfall och försvar.  Killarna fick se flera olika filmer som visade på hur det kan se ut och efter en lång kväll med film och taktiktavlor (samt en fruktpaus) avslutades allt med en reflektion över de båda tillfällena.


Nu närmar sig sportlovet med stormsteg.Text och bild: Johan Strokirk

Teorikväll
2018-02-08 20:57
Laget samlat i kafeterian
Fotboll är mer än bara fysisk träning och just teorin kan inte alltid förmedlas på plan. Lagledningen bestämde därför att det ska hållas ett par teoripass.

Kvällens pass, den 8/2, handlade om hur brittisk fotboll började från 4-4-2 och sedan hur den utvecklats. Kvällen fortsatte sedan med olika filmer kring hur man utnyttjar ytor och skapar sig utrymme för att avslutas med olika kreativa drag från olika matcher.

Text och bild: Johan Strokirk 
Årets första cup 2018
2018-02-04 22:03
Några bilder från dagen i Kungsängshallen
När det är snö och kallt och de flesta träningarna är inomhus, kan det vara kul att göra något annat.

Den 3 februari åkte i princip hela laget till Kungsängen för att delta med två lag i Februari cupen, som är en inomhus cup.

De båda lagen var uppdelade så att de skulle vara så jämna som möjligt och för lag 1 blev gruppspelet tufft då det slutade med tre förluster mot SPFF 2 (0-4), Edessa (3-5) och VIF Solna (1-3). Detta gjorde att de spelade vidare i B-slutspelet där de föll efter en mycket jämn match mot Hammarby IF FF 8: Vit (2-3).  

Lag 2 inledde gruppspelet med en seger mot Älvsjö AIK FF (2-0) och sedan en oavgjord mot Hammarby IF FF 8: Vit (2-2) för att sedan avsluta med en förlust mot Vasalund Rinkeby (2-0).  Den andraplats som detta gav gjorde att laget ställdes mot Hammarby IF FF 8:Grön i A-slutspelet där allt handlade om en semifinalplats. Tyvärr var Hammarby strået vassare och matchen slutade med en förlust (1-4).  Trots en lång dag var de flesta glada över att få komma ut och spela igen.Text och bild: Johan Strokirk

Fystest och kakförsäljning
2017-12-17 20:08
Beep test i Gubbängshallen
Utöver att spela fotboll finns det en hel del annat som ingår i ett lag och i december har laget ägnat sig åt att sälja kakor för att fylla på lagkassan. Försäljningen gick bra och nu är det därför bråda dagar med att leverera ut alla kakor till de som köpt.

En annan aktivitet är att göra ett fystest (Beep test) för att försöka motivera spelarna till att träna sin kondition under den period när det inte är så mycket träningar eller matcher. Den 16 och 17/12 fick killarna göra ett fystest och stämningen, och kämparandan, var hög.  

Nu tar vi snart jullov.

Text och bild: Johan Strokirk 
Premiär för 11-manna
2017-11-25 13:00
Bilder från dagen på Brunnsängs IP

Lördagen den 25/11 begavs sig delar av laget ut till Södertälje för att prova på att spela 11-manna. Motståndare och värdar för dagen match var Södertälje FK.Trots att det är nära nog vinter så hade vi tur med både vädret samt planen som var snöfri och mjuk.

Innan matchen gick vi igenom att det var viktigt att hålla ihop laget och att tänka på possesion spelet.  När väl matchen var igång blev det flera nya erfarenheter för killarna såsom att bollen är större, planen längre och bredare samt att man måste vara noggrannare med passningarna samt markering på motståndare. Trots förlusten kunde vi se bra saker som vi ska jobba vidare med och alla var dessutom en erfarenhet rikare.Text och bild: Johan Strokirk 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen