Teorikväll 2
2018-02-23 10:21
Teorigenomgång i Tornet

Efter två veckors uppehåll, för att smälta kunskaperna från det första tillfället den 8 februari, var det så dags igen för teorikväll 2.  Den här kvällen den 22/2, fick passet hållas uppe i Tornet då kafeterian var bokad för annat.


Kvällens pass handlade om ”diamanter” och ”trianglar” gällande passningsvägar samt hur olika roller på planen ska agera vid anfall och försvar.  Killarna fick se flera olika filmer som visade på hur det kan se ut och efter en lång kväll med film och taktiktavlor (samt en fruktpaus) avslutades allt med en reflektion över de båda tillfällena.


Nu närmar sig sportlovet med stormsteg.Text och bild: Johan Strokirk

Teorikväll
2018-02-08 20:57
Laget samlat i kafeterian
Fotboll är mer än bara fysisk träning och just teorin kan inte alltid förmedlas på plan. Lagledningen bestämde därför att det ska hållas ett par teoripass.

Kvällens pass, den 8/2, handlade om hur brittisk fotboll började från 4-4-2 och sedan hur den utvecklats. Kvällen fortsatte sedan med olika filmer kring hur man utnyttjar ytor och skapar sig utrymme för att avslutas med olika kreativa drag från olika matcher.

Text och bild: Johan Strokirk 
Årets första cup 2018
2018-02-04 22:03
Några bilder från dagen i Kungsängshallen
När det är snö och kallt och de flesta träningarna är inomhus, kan det vara kul att göra något annat.

Den 3 februari åkte i princip hela laget till Kungsängen för att delta med två lag i Februari cupen, som är en inomhus cup.

De båda lagen var uppdelade så att de skulle vara så jämna som möjligt och för lag 1 blev gruppspelet tufft då det slutade med tre förluster mot SPFF 2 (0-4), Edessa (3-5) och VIF Solna (1-3). Detta gjorde att de spelade vidare i B-slutspelet där de föll efter en mycket jämn match mot Hammarby IF FF 8: Vit (2-3).  

Lag 2 inledde gruppspelet med en seger mot Älvsjö AIK FF (2-0) och sedan en oavgjord mot Hammarby IF FF 8: Vit (2-2) för att sedan avsluta med en förlust mot Vasalund Rinkeby (2-0).  Den andraplats som detta gav gjorde att laget ställdes mot Hammarby IF FF 8:Grön i A-slutspelet där allt handlade om en semifinalplats. Tyvärr var Hammarby strået vassare och matchen slutade med en förlust (1-4).  Trots en lång dag var de flesta glada över att få komma ut och spela igen.Text och bild: Johan Strokirk

Fystest och kakförsäljning
2017-12-17 20:08
Beep test i Gubbängshallen
Utöver att spela fotboll finns det en hel del annat som ingår i ett lag och i december har laget ägnat sig åt att sälja kakor för att fylla på lagkassan. Försäljningen gick bra och nu är det därför bråda dagar med att leverera ut alla kakor till de som köpt.

En annan aktivitet är att göra ett fystest (Beep test) för att försöka motivera spelarna till att träna sin kondition under den period när det inte är så mycket träningar eller matcher. Den 16 och 17/12 fick killarna göra ett fystest och stämningen, och kämparandan, var hög.  

Nu tar vi snart jullov.

Text och bild: Johan Strokirk 
Premiär för 11-manna
2017-11-25 13:00
Bilder från dagen på Brunnsängs IP

Lördagen den 25/11 begavs sig delar av laget ut till Södertälje för att prova på att spela 11-manna. Motståndare och värdar för dagen match var Södertälje FK.Trots att det är nära nog vinter så hade vi tur med både vädret samt planen som var snöfri och mjuk.

Innan matchen gick vi igenom att det var viktigt att hålla ihop laget och att tänka på possesion spelet.  När väl matchen var igång blev det flera nya erfarenheter för killarna såsom att bollen är större, planen längre och bredare samt att man måste vara noggrannare med passningarna samt markering på motståndare. Trots förlusten kunde vi se bra saker som vi ska jobba vidare med och alla var dessutom en erfarenhet rikare.Text och bild: Johan Strokirk