Säsongspremiär
2017-04-23 14:06
På söndagmorgonen spelades premiären mot skogås Trångsund
Säsongens premiär i sanktan för P 05 Röd spelades på Nytorps mosse mot Skogås Trångsund. I ett soligt  (men något kyligt) väder fick killarna utdelning för sitt hårda slit och vann tillslut matchen med 2-1. Tidigt i början av matchen lyckas vi göra mål på en hörna vid en tilltrasslad situation och  en stund senare gör vi även 2-0 genom att pressa motståndarnas målvakt som därmed råkade passa en av våra spelare. Motståndarna kom dock igen och lyckades reducera till 2-1.

Ett stort tack till alla spelare, domaren och inte minst publiken.

Text: Johan Strokirk 
Bild: Lina och Johan Strokirk 


Träningsmatch mot Hammarby IF FF P05:3
2017-04-02 21:27
Träningsmatchen den 2 april mot Hammarby

Som en avslutning på träningslägret hade vi bjudit in Hammarby IF FF P05:3 för att spela en träningsmatch i tre halvlekar, eller tre matcher.


I den första matchen var det Hammarby som började med en högre press och vi hade svårt med att få fram bollen. Kanske var det trötthet från tre dagars träning som satt i (en vanlig torsdagsträning hade också hållits) benen. Första halvlek slutade med förlust (3-0).


Efter att ha gått igenom matchen startade så halvlek två (eller match två) och nu fick vi upp laget i några anfall men trots några chanser så slutade match två också med en förlust (2-0).  Tredje halvleken var ett litet fall framåt rent resultatmässigt då den slutade oavgjort (0-0).  Som avslutning på matchen ordnades en straffläggning som Hammarby vann.  


Efter tre dagars tränande ser vi nu fram emot den kommande säsongen.


Text och bild: Johan Strokirk

Uppstartsläger för P05 Röd 31/3-2/4
2017-04-02 20:49
Helgen innehöll både teori och övningar samt grillade hamburgare till lunch och träningsmatch mot Hammarby P 05:3

Under helgen den 31 mars till den 2 april genomförde P05 Röd ett träningsläger/uppstartsläger på Enskede IP.  Lägret började med en middag, lasange, som ett par föräldrar lagat till innan barnen kom till IP. Efter att alla var mätta vidtog ett teoripass och efter att alla fått en genomgång i olika speluppställningar, offside m.m. gick spelarna ut för att träna medan städning företog för frivilliga föräldrar i kafeterian. 


På lördag morgon samlades alla igen i Tornet för att fortsätta med teorigenomgången och allt började med en tillbakablick från gårdagens övningar.  Till teoripasset serverades det frukt så att ingen skulle bli hungrig under passet.  Dagen fortsatte sedan med övningar utomhus medan några föräldrar startade upp grillen för att förbereda lunchen och när övningarna var klara så serverades nygrillade hamburgare till alla spelare.  Efter lunch fortsatte laget med både teori och praktik och många trötta men glada spelare lämnade IP lagom till middagen medan några föräldrar städade iordning i Tornet.


På söndagsmorgonen var det dags för en träningsmatch mot Hammarby för att försöka sammanfatta det vi övat på.


Text och bild: Johan Strokirk

Träningsmatcher från fredag till söndag
2017-03-28 22:33
Fredagsmatch mot Stureby SK på Farsta IP.

Ny vecka och nya träningsmatcher. Helgen den 24-26/3 hade vi fyra matcher och två av dem hade tillkommit genom vårt deltagande i Ersan cup.   Fredagens match mot Stureby SK var ursprungligen menad som en gruppspelsmatch men ändrades till att bli en träningsmatch.  Ganska tidigt i matchen gjorde Stureby två snabba mål och varefter som tiden gick så sjönk modet och fler mål kom till.  Matchen slutade med förlust. 


På lördagen den 25 mars var det dags för ett returmöte med Jarlaberg och denna gång hemma hos dem på Saltsjöbadens IP.  Matchen slutade som förra veckan d.v.s. vinst för oss. 


På söndagen den 26 mars var det dags för ett dubbelmöte med Hudinge IF och match 1 handlade om 1/8 final i Ersan cup och match två en träningsmatch.  Vi vann 1/8 dels finalen och när det sedan var dags för nästa match hade Huddinge kommit igång och vi förlorade med 2-3.


Efter en lång fotbollshelg pustar vi nu ut och förbereder oss för uppstartslägret.


Text: Johan Strokirk

Bild: Lina Strokirk


Träningsmatcher mot Essinge och BKBK
2017-03-28 22:23
Träningsmatch mot BKBK på Kärrtorps IP. Pågrund av solen bytte laget till vita västar i andra halvlek.

Efter de fina matcherna på lördagen den 18:e, begav vi oss på söndagen den 19:e till Enskede IP för att möta Essinge och till Kärrtorps IP för att möta BKBK i varsin 9-mannamatch.  Matchen mot Essinge slutade med förlust (2-1) trots mycket fint spel från oss.


På Kärrtorps IP var det länge 0-0 men i slutet av första halvlek fick BKBK in ett mål på en hörna och i andra halvlek ökade de på med ytterligare tre mål och matchen slutade med förlust (4-0).  Trots nederlagen så fick båda lagen fint väder även denna fotbollssöndag.


Text och bild: Johan Strokirk