Linköpingscupen 2017
2017-10-22 22:19
Bilder från dagarna i Linköping

Så var det då dags för höstens resa och på fredagen den 13/10 samlades laget på Enskede IP för att åka vidare till Linköping.

Första stoppet blev Sille krog för middag och en bensträckare och efter att alla fått mat, och hunnit med ett besök på närmsta affär, gick färden vidare till Linköping och vårt hotell.

 

På lördagsmorgonen samlades alla i entrén efter att ha ätit en god frukost och hunnit byta om.  Vi hade fått besked om att vi skulle spela samtliga matcher i en inomhus arena så ingen behövde ta på sig underställ.  Första matchen var mot Tenhults IF och här var killarna med ifrån början och kunde sedan bärga dagens första vinst (1-0) nästa match var mot FOC Farsta och här blev det en betydligt rörigare match då planen var av det mindre slaget. Farsta var mer intensiva och lyckades med vilja få in matchens enda mål och därmed var turneringens första förlust ett faktum (0-1). 


Efter att ha ätit lunch på Mc Donalds, en av turneringens sponsorer, var det dags för dagens tredje och sista match och för motståndet stod IFK Lidingö.  Här var killarna med och försökte sätta press på Lidingö och efter två framspelningar och en straff stod vi som vinnare igen för andra gången denna dag (3-0). 

Dagen avslutades sedan med bad på Linköpingsbadet samt middag och diverse häng med andra lag och det egna laget på hotellet.


På söndagen var det dags för utcheckning och sedan avfärd till arenan för tre nya matcher.  Dagens första motståndare var Latorps IF.  Matchen bjöd på några chanser men inga mål och slutade oavgjort (0-0).  Eftersom det var ett par timmar kvar till nästa match åkte hela laget och åt lunch för att sedan ladda om för Brottby SK.  Tyvärr var killarna inte berädda på Brottbys tunga press och när matchen var över hade cupens andra förlust kommit (0-3).


Killarna repade dock mod och mot Vasalund, som var den sista motståndaren, fick vi avsluta med en vinst. Kanske borde killarna ha vunnit med lite mer men alla var nöjda över att ha kunnat avsluta på bästa sätt och efter matchen återstod bara resan hem.Text: Johan Strokirk

Bilder: Lina och Johan Strokirk, Stina PeterssonHöstnian 2017 1 1 1=4
2017-10-09 13:40
Bilder från en regnplågad cup


Efter att ha avslutat Sankt Eriks cupen förra helgen börjar nu vår cup månad.  Först ut var Höstnian som spelades på Bolindervallen ute i Järfälla.

På lördagen den 7/10 började laget sin första match i regnet mot IFK Viksjö.  Matchen började bra och killarna och försökte sig på en del kombinationer och skapade några bra målchanser och när första halvlek var över så gick vi till paus med en 1-0 ledning.  I andra halvlek slappnade dock killarna av lite vilket var precis vad Viksjö behövde och med två snabba omställningar, och mål, hade de vänt på matchen och det blev också slutresultatet (2-1).


Efter lunch var det så dags för match nummer två och motståndarna där var Sollentuna IF Silverdal. Nytt var att matchen skulle spelas på naturgräs.  Här passade vi på med att byta speluppställning och det blev ett positivt utfall då det blev ett mer offensivt spel.  När matchen var slut hade vi vunnit med 3-0.


Sista match och motståndare för dagen var BKBK, ett lag vi känner väl till.  Nu började en lång dag ta ut sin rätt och hela matchen försökte killarna hitta ett mål samtidigt som regnet öste ner, men det gick inte. Matchen slutade 0-0 men de flesta var glada ändå och som en extra bonus fick alla en minnesmedalj med sig hem.


Text: Johan Strokirk

Bild: Lina och Johan Strokirk 

Säsongsavslutning för Sanktan
2017-09-30 13:31
Laget mot Pappas pojkar och laget mot FOC Farsta samt bilder från dagen
På lördagsmorgonen den 30/9 samlades i princip hela laget för att spela de två sista matcherna i sanktan för denna säsong. 

Första matchen var en 9-manna match mot FOC Farsta och där blev killarna för passiva i första halvlek vilket gjorde att Farsta gick till halvtidsvilan med 3-0. I andra halvlek blev vårt spel mycket bättre och vi fick in ett mål men Farsta höll emot och vann med 3-1. 

I den andra, och avslutande matchen, skulle vi spela 7-manna mot Pappas pojkar. Här kopplade vi greppet ifrån början och ganska snart hade killarna fått in tre mål och skapat ytterligare ett antal fina chanser. Matchen slutade med vinst för oss (5-2) och det kunde ha blivit mer men motståndarnas målvakt höll siffrorna nere.

Nu tar vi och laddar om inför höstens cuper.

Stort tack till alla spelare, motståndarlag, domare och föräldrar för denna säsong.

Text och bild: Johan Strokirk 


Matchbesök på Tele2
2017-09-29 12:51
Stora delar av laget inför matchen
Tisdagen den 26/9 var P 05 Röd på Tele 2 för att se Hammarbys U 17 lag spela mot Ajax i Uefa youth league. Denna aktivitet gjordes istället för den sedvanliga tisdagsträningen och syftet var, förutom trivsel, att få se lite bra fotboll och förhoppningsvis inspireras lite av de större spelarna.

Text: Johan Strokirk 
Bild: Stina Pettersson
Kvällsmatch mot Stuvsta IF
2017-09-10 21:45
Bilder från Stuvsta IP
Söndagen den 10/9 åkte delar av laget till Huddinge och Stuvsta IP för att spela en kvällsmatch i Sanktan.  Kvällen till ära hade flera föräldrar anslutit så laget hade med sig en hejarklack.

Matchen började bra för oss i de första 10 minuterna då vi försökte komma fram på kanterna och några avslut var kanske värda ett bättre öde.  Stuvsta repade dock mod och med tre snabba kontringar lyckades de göra lika många mål och matchen igenom försökte vi om och om igen men fick inte till anfallsspelet. 

Matchen slutade med en förlust (3-0) men killarna var ändå glada efter att ha spelat.  Nu får vi samla kraft inför nästa helg.

Text: Johan Strokirk
Bild Johan och Lina Strokirk