Örebrocupen 2017
2017-06-20 15:41
Glada killar efter tre dagars fotboll

Äntligen var det dags för årets övernattningscup i Örebro och på torsdagen den 15 juni började ett antal spelare, ledare och föräldrar sin resa i olika bilar.    Vi skulle ha vår första match tidigt på fredag morgon så vi hade valt att åka ner tidigare för att hinna förbereda oss.


Fredagens matcher spelades på Lillåvallen och vår första motståndare var BK Forward. Matchen mot BK Forward blev mycket fysisk men vi lyckades ändå vinna (2-1). Nästa motståndare var BK Sport, från Eskilstuna, som bjöd på en betydligt lugnare match men killarna lyckades ändå inte få in bollen (förutom en gång som dock dömdes bort) och när matchen var till ända fick vi nöja oss med oavgjort (0-0). Fredagen fortsatte med middag, bad på Gustavsviks äventyrsbad och cupdisco.


På lördagen var det dags för laget att spela mot internationellt motstånd då våra motståndare kom från Finland och Norge och matcherna skulle spelas på Rosta Gärde som är själva huvudområdet för cupen.  Dagens första match var mot EIF (Ekenäs IF) från Finland och de bjöd på bra fotboll men vårt lag spelade också bra och tog ledningen två gånger i matchen men fick tillslut ge sig och matchen slutade oavgjort (2-2). Nästa motståndare för dagen var Skedsmo FK från Norge och även de var ett bra lag, men även här spelade vi bra och när matchen var över hade vi vunnit (3-2). På lördagskvällen åkte hela laget till Gustavsviks camping för att grilla, bada och ha allmänt trevligt.


Så var då söndagen här och därmed sista dagen på cupen.  Våra sista matcher skulle spelas på Lyckåsen och dagen till ära så fortsatte det fina vädret med mycket sol och värme.  För att klara värmen tog vi därför med oss massor av vatten då det inte fanns någon möjlighet att få vatten på plats.  Dagens första match var mot Bollstanäs SK och kanske var det trötthet eller värmen men det fina spelet från dagen innan infann sig inte och när matchen var slut hade vi inkasserat vår första förlust (1-3).   Inför den avslutande matchen var känslan lite att man ville ha revansch och inför den avslutande matchen mot Värmdö IF orange var spelet betydligt bättre och vi kunde avsluta med en seger (4-1).

Efter att ha fått medaljer av tränarna begav sig alla till vår skola för lunch, packning och hemfärd.Text och bild: Johan Strokirk

Seger i Södercupen
2017-06-13 22:24
På nationaldagen hade laget anmält sig till Södercupen som bl.a. spelades på Aspuddens IP. 

Laget inledde med att spela oavgjort mot Boo FF (2-2) och fortsatte sedan med att vinna sina två följande gruppspelsmatcher mot IFK Aspudden/Tellus och Älvsjö AIK (2-1 båda matcherna). I sista matchen mötte vi Stocksunds IF och vid vinst skulle vi vinna serien. Efter en något nervös match hade vi gjort det nödvändiga vinstmålet och kunde avsluta som seriesegrare.

Text och bild Johan Strokirk 
Långväga besök från Gnesta
2017-05-27 21:16
Bilder ifrån dagen på Enskede IP
Efter en länge tids planerande var det äntligen dags för en match mot Gnesta FF som rest hela vägen till Enskede IP för denna match. Flera datum hade diskuterats och äntligen hade vi hittat en dag som alla kunde.

På lördagseftermiddagen den 27/5 samlades 13 spelare samt Gnesta FF på ett rekordvarmt Enskede IP. 

Matchen spelades i tre halvlekar och började i ett lagom tempo där vi hade mycket boll medan Gnesta stack emellan med en del kontringar. Efter ett spelavbrott, med målvaktsbyte som följd, kunde vi efter en stund göra matchens första mål.

I andra halvlek kom repliken från Gnesta då de kontrade in ett kvitteringsmål och i tredje halvlek fick publiken se två till mål från oss samt ytterligare ett antal fina chanser.

Matchen slutade med en vinst (3-1) för oss. Vi vill speciellt tacka Gnesta FF samt spelare, ledare, domaren och puliken.

Text och bild: Johan Strokirk 

Träningsmatch mot Värmdö
2017-05-25 15:38
Bilder från dagen
På eftermiddagen den 25/5 var det dags för en ny match mot Värmdös P 05 lag, ett lag vi mött ett par gånger i år.

Under första halvlek var spelet bra men laget blev i bland lite långt i själva försvarsspelet vilket diskuterades under halvtidsvilan. Under andra halvlek fungerade även försvaret bättre och när matchen var slut hade vi vunnit (2-1).

Vi tackar Värmdö. Spelare, ledare, domaren och publiken.

Text och bild: Johan Strokirk 
Matcher mot Hägersten SK och Nynäshamns IF FK
2017-05-24 14:45

Helgen den 20-21 maj spelade laget två bortamatcher och mötte då Hägerstens SK och Nynäshamn IF FK.

Matchen mot Hägersten spelades på Hägerstensåsens BP och laget stod för en beundransvärd insats då man vände ett underläge (3-0) som de hamnat i efter 7 minuters spel till att vinna med 5-4.

Matchen på söndagen mot Nynäshamn spelades på Kvarnängens IP och även här blev det en bra match där fokus var på passningsspel samt att lugna ner spelet.  Matchen slutade med en vinst till oss (4-0).Text: Johan Strokirk