Enskede IK P04 Svart 1-2
Hej!
Vi är ett gäng glad killar som tränar 3 dagar i veckan.
Samt gärna spelar träningsmatcher!
 Ni kan se i kalendern när vi har träning och matcher under året. Till matcher kommer alltid separata kallelser.

Träningar Vår/Sommar 2017

OBS! Dessa tider beror helt & hållet på omständigheter. Om förändringar så skickar vi ut SMS & mejl.Måndagar 18.45-20.00 Enskede IP. 
Torsdagar 19.00-20.30 Gubbängens IP. 
Fredagar 16.00-17.30 Enskede IP.


Obligatorisk! träningsnärvaro för att delta på match.

Kontakta vår tränare Linnea, 0702-415929, eller lagledare Jacob 070-518 1742

Eskilscupen I Helsingborg
2017-08-08 13:40

Eskilscupen i Helsingborg


Eskilscupen spelades 4 – 6 augusti 2017. En mycket stor cup där många av de bästa lagen kommer för att göra upp i många olika klasser. Enskede P04 lag Svart valde denna att för första gången att selektivt ta ut spelare med rätt kvalité och förutsättningar för att kunna ta sig an svårt motstånd. Och det lyckades vi med!

I vår Grupp Pojkar 13 grupp 6 fanns lag som Fortuna FF, Råå IF och Hyllie IK. Alla för oss helt okända lag från Skåne.

I första matchen på fredagen (naturgräs) mot Fortuna FF hade vi svårt att ta vara på alla målchanser, men vi vinner trots allt med 1-0. Starkt jobbat grabbar!

I andra matchen på fredagen (naturgräs) så släppte vi loss och vinner med 0-7. Matchen spelades i absolut sämsta tänkbara väder med slagregn som mer påminde om en biltvätt!

Lördagens match (naturgräs) mot Råå IF började strålande med 0-3 ledning till Enskede efter första halvlek. Sedan vände hela matchen och Råå IF kunde kvittera och matchen slutade 3-3. Vilket innebar att Enskede kvalificerade sig kval-match mot Staffanstorp United.

Första matchen på Söndagen (naturgräs) mot Staffanstorp United blev en hård fysisk match mot ett tufft spelande Staffanstorp. Efter första halvlek leder Staffanstorp med 3-0. En bra bit in på 2:a halvlek så får tillslut Enskede in 3-1 med ca 6 minuter kvar. Nu startar en kraftfull forcering och i absolut sista minuten får pojkarna in 3-3 kvitteringen som blir matchresultat. Nu skall matchen avgöras på straffar. 1:a straffskytten för Staffanstorp skjuter i ribban! Därefter följer båda lagen upp med fantastiska straffar av både skyttar och målvakterna. Tillslut så står Enskede som segrare med resultatet 7-8. Vilket betyder att laget går till kvarts-final mot danska Akademisk Boldklub, ett elitsatsande lag!

Matchen mot Akademisk Boldklub (naturgräs) blir mycket jämn. Enskedes taktik att störa bollhållare i tidigt skede fungerar bra, men Akademsik Boldklub leder med 0-1 i första halvlek. Sedan ökar dom på till 0-2 i mitten av 2:a. Då ökar Enskede trycket och får in en kvittering till 1-2 och kämpar så hårt man kan, men det räckte inte hela väg. Akademisk Boldklub vinner med 1-2.

Ett fantastiskt resultat för Enskede då Akademisk Boldklub gick till finalen visar på att Enskede P04 lag Svart har kapacitet att spela mot svårt motstånd och lyckas med uppgiften.

Summeringen av Eskilscupen var att vårt uttagna lag spelade fantastiskt bra 11-manna fotboll! En fantastisk prestation av ledare, tränare och pojkarna över all förväntan. Stort grattis till laget!

Skadevi Cup i Skövde
2017-08-08 13:30

Skadevi cup spelades 30 juni - 2 juli i Skövde 2017. En cup för både flickor och pojkar 12-17 år. Enskede P04 lag Svart valde att ta med alla spelare (som ett breddlag) som kunde till denna cup där vi deltog i 13-årsklassen för pojkar för spel på  11-manna plan.

I vår Grupp 1 fanns lag som Vapnö IF, Adolfsbergs IK Övre och IK Oddevold. Helt nya lag för oss.

I första matchen på fredagen mot Vapnö (naturgräs) visade det sig hur mycket man måste förbereda sig på underlaget. Vi är ett lag som tränar och spelar ALLA matcher i Stockholm på konstgräs, det märktes. Vapnö vann med 0-6.

I andra matchen mot Adolfsbergs IK Övre (naturgräs) tog vi tag i frågan kring underlaget och grabbarna tog vara på situationerna och vann med 1-3. Mycket starkt genomförande!

På lördagen avslutades gruppspelet med match mot IK Oddevold (naturgräs). Här visade vi att vi ville och kan spela fin fotboll. Vinst med 0-6 innebar att vi var kvalificerade för A-slutspel.

Söndag match mot ett mycket starkt Jarlabergs IF (konstgräs) som inte fick en chans att komma in i matchen tack vare en start taktik att störa deras bollhållare i ett mycket tidigt skede. Enskede pojkarna fullkomligen flög fram och vann med hela 0-7. En bragd för vårt breddlag! I semi-finalen ställdes vi mot ett fysiskt starkt IK Sturehov (konstgräs). Denna gång var vi ett nummer korta i alla lägen och kom aldrig igång med vårt spel. Förlust med 3-0. IK Sturehov gick till final och där vann dom över Vapnö IF med 3-1.

Summeringen av Skadevi Cup var att vårt breddlag kom på 3:e plats i 11-manna! En fantastisk prestation av ledare, tränare och pojkarna över all förväntan. Stort grattis till laget!

Sanna Viklunds minnesfond.
2016-11-04 08:57

Enskede IK P:04 Svart tilldelas 10.000 kr för sitt arbete med laget.

Vi är både stolta och glada för detta glädjande besked. 

Här nedan kan ni läsa motiveringen från minnesfonden.

Bidrag ur Sanna Viklunds minnesfond Sanna Viklund avled den 22 oktober 2011. Sanna var då 40 år, mor till tre pojkar och mitt uppe i sin yrkesverksamhet som jurist och domare. För att hålla hennes minne levande bildades en minnesfond med inriktningen att ge bidrag till angelägna ändamål som främjar barns utbildning och rättigheter. Fonden har bestämt att bidrag ska ges med 10.000 kr till Enskede IK, pojkar födda 2004, lag svart. Laget har ca 20 spelare och många av dessa barn kommer från förhållanden som inte är priviligierade. De har inte råd att köpa utrustning och har inte alltid möjlighet att betala t ex tävlingsavgifter och resor. Ändå är träningsviljan stor och laget är framgångsrikt. Tränare och lagledare är Linnea Bergh som är basutbildad som tränare. Hennes engagemang sträcker sig långt utanför träningen och hon har tagit ett stort socialt ansvar. Bidraget avser stöd till utrustning och avgifter i verksamheten. Vi anser att bidraget till detta 04-lag uppfyller ett mycket angeläget ändamål.