Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Enskede IK P03 Grön

Enskede IK P03 Grön med målet att bli goda medmänniskor och idrottsintresserade resten av vårt liv.


Ni hittar oss på Twitter @EIKP03Green

Instagram #eikp03grön

Matchrapport IFK Kumla
2017-06-17 17:44

Så var det färdigspelat för den här gången. Vi har i alla fall fint väder. 😉

Matchrapport AIK
2017-06-17 11:30
Idag var det inget snack. AIK var riktigt duktiga. Tyvärr lirade vi på konstgräs också så de kunde verkligen spela ut. De andra två lagen i gruppen tycker jag inte imponerade direkt. Det rinner iväg lite när vi känner att matcherna är körda.Vi får se hur det går i em. Vi möter Kumla 2...förhoppningsvis lite svagare än Kumla 1😉
Matchrapport IFK Kumla
2017-06-16 20:48

Motståndare nr 2 var IFK Kumla. Vi visste på förhand att det är ett riktigt bra lag och det bevisade dom direkt. 20s efter avspark hade de gjort 1-0 och sen malde de bara på. Sista 10-15 min av första halvlek spelade grabbarna upp sig rejält och lirade bitvis rätt bra. Kumla hade 4-0 efter typ 10 min men sista delen spelade vi 1-1. En eloge till laget som faktiskt spelar som vi vill att de ska spela...de försöker rulla boll, hitta spelvändningar och lira genom alla lagdelar när vi anfaller. Lagen vi mött är ett par snäpp vassare än vi är vana vid så det går lite för långsamt och blir stressade beslut många gånger. 

Positivt är att Max 2 min efter slutsignalen är det glada miner och fokus på att ha kul. 

Det är lätt att det blir gnälligt både på och bredvid plan när det går motigt men grabbarna håller verkligen humöret uppe. 

I morgon Klr vi över AIK U...

Matchrapport IFK Huge
2017-06-16 14:07

Så var vi igång...vi lirade mot IFK Huge från Gävle i första matchen. Grabbarna försökte rulla boll men hade problem med det ngt knöliga underlaget. Vi tog trots detta ledningen med både 1-0 och 2-1 men när första halvlek var slut låg v tyvärr under med 3-2. Ganska rättvist om vi ska vara ärliga. 

I andra öppnade sig himlen och regnet öste ner vilket gjorde det ännu svårare att rulla boll. Huge som var mer vana med naturgräs spelade smart och gjorde två snabba mål. Tyvärr tappade killarna inställning så det rann på rätt snabbt...slutresultat 2-9! Bara att ta nya tag. 😉

Matchrapport Tyresö FF
2017-05-27 21:57

Resultat 3-4

Idag var det dags för bortamatch på Tyresövallen. Tyresö bjuder alltid bra motstånd och det visade sig stämma idag också. 

Första 10 min var vi ganska tillbakapressade då killarna verkade ha kåda under fötterna i värmen. Ju längre matchen led så spelade de upp sig och sett till hela matchen tycker jag vi var det bättre laget. Försvarsspelet sitter bättre och bättre...3 av Tyresös 4 mål skulle faktiskt aldrig godkänts. Men som vi sa till grabbarna, domaren har också bättre och sämre dagar. Sett till hela säsongen kommer vi också få felaktiga domslut med oss. Det som tyvärr hände var att killarna återigen fokuserade på fel saker och tappade matchen. Alldeles för många ska lösa knutarna själva och vi glömmer spela som ett lag. 

Bara att ta nya tag...ha en bra träningsvecka och göra ett par bra matcher kommande helg. 

Tycker trots allt att de ska ha godkänt för större delen av matchen. Matchrapport Saltsjöbaden
2017-05-21 18:41
Idag var det hemmafight i strålande solsken på Enskede IP när Saltsjöbaden kom på besök. 
Vi har ju fokuserat på försvarsspelet de senaste två veckorna och det börjar ge resultat. Två insläppta på två matcher är mer än godkänt får vi ändå lov att säga. 
Vi brukar ha det ganska tufft mot Saltis. Minns i fjol hur vi förlorade rätt snöpligt med uddamålet. Idag ställde de upp med ett något svagare lag än tidigare. Det syntes ganska snabbt att vi var lite vassare så jag och Tommie försökte justera i laget rätt omgående för att få en så jämn match som möjligt. Det är ändå det vi strävar efter för killarnas utveckling. Å andra sidan är det ju såklart kul att få ösa på lite framåt när det för en gångs skull ges tillfälle för det. 
I stort var det en bra prestation idag. Vi bjöds både på ett par riktigt snygga mål och ett par skickligt missade målchanser. 😉
I andra halvlek ville vi att de skulle försöka hålla bollen inom laget mer och inte söka avgörande passningar hela tiden. Funkade sådär...svårt att hålla tillbaka när målen väl börjar trilla dit. 

Vi kommer fortsätta att jobba med lagets positioner och försvarsspel även nästa vecka. Vi bygger bakifrån så kommer lägena framåt också. 

OBS!!! Torsdagsträningen är inställd den här veckan. Matchrapport Djurö/Vindö
2017-05-14 17:50
Vilken fantastisk förmiddag vi hade i lördags. Strålande sol, vinden i ryggen och framförallt...match på naturgräs! Mer uppskattat av oss ledare än av killarna tror jag. 

Det har varit lite turbulent i laget på sistone. Den positiva känsla Vi hade på säsongsinledningen, med träningslägret som en klar höjdpunkt har sakta sipprat iväg tyvärr. Det har varit ganska mycket småskador och känningar i truppen nu på våren och med det en del gnäll. Det beror mycket på att många kanske känner att de har begränsats och inte kommit upp i nivå pga detta. Vi har ju faktiskt tom haft svårt att få ihop lag till matcherna ibland. Blir tufft att lira en hel match om man inte känner sig helt hundra. 
Efter förra helgens riktigt usla uppförande på matchen kände vi att vi var tvungna att agera, där av det sms/mail vi skickade ut till er. I måndags hade vi även ett snack med killarna där vi förklarade vad som gäller när man lirar i ett lag. 
Resultat av detta...
Veckans alla träningar var bland de bästa vi haft i år. Vi har jobbat med försvarsspel och hur vi jobbar tillsammans på plan och ALLA har skött sig exemplariskt och verkligen tagit till sig det vi snackat om. 

Det speglade förstås av sig även på matchen mot Djurö. Det var inte helt lättspelat på naturgräset så det blev en kampfylld tillställning. Det defensiva jobbet sköttes med bravur...kanske lite på bekostnad av det offensiva spelet. Nu är vi som sagt inne i en period där vi fokuserar på det så vi tränare kände oss väldigt nöjda efter matchen. Djurö hade faktiskt inte särskilt många vassa chanser utöver målet de gjorde i första halvlek. Sett över hela matchen var vi definitivt värda minst en poäng så det var riktigt skönt när Vigge tryckte dit kvitteringen. Slutresultat 1-1. 
Nästa vecka jobbar vi vidare med defensiven. Vi kommer fokusera mer på det individuella arbetet...lägga till nästa pusselbit. 
Kommer bli bra det här ska ni se...

Veckans ledord...FOKUS!!!

//Tränarna


Matchrapport Lidingö/Älvsjö
2017-05-01 11:20

Det svänger om Grön...

Förra helgen spelade vi match mot Lidingö. Killarna var oerhört väl organiserade och släppte knappt till en målchans. En riktigt bra prestation där det även målmässigt blev islossning och en komfortabel vinst med 8-0.

I lördags mötte vi Älvsjö och åkte på en riktig käftsmäll ( 0-7 ) mot ett lag som spelare för spelare inte alls var bättre än oss.

Man frågar sig vad det kan bero på? En stor anledning var att det till Älvsjömatchen inte dök upp killar som tackat ja till match, vilket gjorde att vi bara hade en avbytare. Grabbarna ska absolut orka det rent konditionsmässigt. Det som blir tokigt är att vi inte kan byta ut spelare och ge dom instruktioner i lugn och ro när det inte fungerar. När vi dessutom får skador på spelare som inte kan ge 100% blir det tufft. Men...den stora skillnaden mot Lidingömatchen är inställningen på plan. Återigen ser vi vad som händer när killarna försöker lösa situationer själva istället för att spela som ett lag. För stora avstånd mellan lagdelar, överlag okoncentrerat vilket resulterar i alldeles för många tekniska misstag. Vi pratade innan match om att backa hem med laget för att kunna försvara/anfalla med ett samlat organiserat lag som vi gjorde mot Lidingö. Istället sätter vi tokpress i deras straffområde och blir förbispelade gång på gång. När vi sen vinner boll är laget pga detta utspritt över i sort sett hela plan. Svårt att rulla boll då...


Vi fortsätter att jobba vidare. Killarna har ju bitvis visat den här säsongen att de är på god väg och att när de jobbar tillsammans kan spela en riktigt fin fotboll. Får vi en lite jämnare nivå på matcher och träningar kommer det så småningom bli riktigt bra.


//Tränarna

Matchrapport Reymers
2017-04-22 20:12
Reymersholme stod för motståndet idag på Hagsätra IP. Ett lag vi lirade match och vann mot tidigare i vintras som nu var sugna på revansch. Tyvärr för vår del lyckades de också och vann med 2-0. 
Detta trots ett bitvis bra spel och ganska markant spelövertag från vår sida. Vi räknade till 6-7 klara målchanser, ungefär lika många halvchanser och någon boll i virket. Men...fotboll är som bekant ett enkelt spel. Det lag som gör flest mål vinner. 
Det finns en massa bra saker vi tar med oss till nästa match som är redan imorgon bitti. Bra inställning av samtliga, matchplanen vi satt att vi skulle vara bollförande och ha tålamod lyckades bitvis också, det defensiva jobbet togs nästan alltid av hela laget. 
Nu laddar vi batterierna och tar nya tag inför matchen imorgon.