Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede P03 SVART

Hej. Välkommen till P03 SVART hemsida, vi är ett breddlag (ett av fyra träningsgrupper och alla är breddlag) som följer Enskedemodellen (se Enskedemodellens principer på huvudhemsidan).


Vi har för närvarande 26 st killar som tränar fotboll i denna grupp och för tillfället är det fullt. Spelarna i denna TG är välutbildade och genomsnittsnivån för laget är division ~2/3 (enligt normalfördelningskurvan). Ambitionen är mycket god att hela tiden träna för att utveckla sin fotboll och sträva efter tempo, spelförståelse och lagfotboll. Vi tränar lika mycket hela året, nästan i alla fall, och har en seriös inställning till uppgiften UTAN att glömma att ha kul på vår resa.


Ni kan se i kalendern när vi har träning och matcher. Till matcher kommer alltid separata kallelser.


Lagets tre tränare har många år i branchen av ungdomsfotboll, totalt 32 år tillsammans. Alla har genomgått adekvata tränarutbildningar från SvFF som säkrar kvalitet i utbildningen. De har även varit aktiva fotbollsspelare i yngre år.


- Stefan Svärd, 2 st lag och 12 år

- Peter Settergren, 2 st lag och 12 år

- Nisse Sundermeyer, 1 lag och 8 år.


Lagets viktiga tre ledord är:


*Seriöst kul *Bra kompis *Göra sitt bästa.Att tänka på: 

*Träning ger färdighet, finns inga genvägar till framgångar*

*Hard work beats talent*

*Spontanfotbollen gör skillnaden*


//Stefan, Peter och Nisse.


Tillfällig information på välkomstsidan:


2017-12-18 16:43
Inställd träning idag 18/12
INSTÄLLD TRÄNING MÅNDAGEN DEN 18 DEC
2017-12-18 16:43
....pga isbelagd fotbollsplan.
Nästa träning tisdagen den 19 decemeber (fys inomhus).

/Ledarna.


Ekonomiska förehavanden, bokslut 2017.
2017-12-13 15:00

Hej. Året börjar närma sig sitt slut och årsboksslut för ekonomin gör sig tillkänna. Just nu saknas det över 5000 kr i lagkassan i utomstående skulder från ett gäng spelare. Vår kassör (Tobias, pappa till Malte) gör ett digert jobb för att tjata till sig vad man är skyldig vilket inte känns jättekul att hålla på med. För att han inte skall ledsna på sitt uppdrag så ber jag er att se över er eventuella skuld per omgående, svara på kassörens utskick och kvitta er skulder ni som har (övriga som ej har skulder får härmed bröm!!).


För vissa personer kommer vi även att ringa upp direkt och prata om detta, så att ni inte blir förvånade över det samtalet.


Påminner i samma veva att det finns en fond man kan ta del av om det skulle vara tufft med att få fram pengar till lagkassa som träningsläger, dock ligger det på er själva att hantera en sådan sak mot klubben (ring kansliet).


PS: Vi ser det som självklart att man har kvittat sin skuld närmaste tiden men bara för att vara tydliga så gäller en plats på lägret 2018 (gäller alla) att man har satt in pengarna innan vi åker iväg. Mer information senare om när detta måste ske. DS.

Träningsläger 2018, infobrev #1.
2017-12-13 14:45

Samma information som skickades ut på mailen häromdagen. Se under "Dokument" för att hitta den bilaga som fanns med i mailet.


Passar på att tipsa om att ledares kontakter finns under "Kontakt" när ni vill informera oss om något som inte berör hela laget, personliga saker.


**All information gällande lägret kommer alltid att hittas på vår hemsida**


Hej på er! (info daterad 12 december)

Fre 16/3 till sön 18/3 så kommer vi åka på träningsläger till Jönköping. Vi kommer träna och spela match i deras fina inomhusarena med konstgräs. Vi bor i direkt anslutning till hallen. Mer info finns bifogad och ännu mer info kommer senare. Har ni frågor är det bara höra av sig till mig.

Vi skulle redan nu behöva veta hur många som vill åka med. Det kommer komma ut en separat kallelse för det och svara gärna så fort som möjligt. Är det någon vuxen som vill följa med så skriv det i kallelsen.

Det kommer kosta 1600:-/pers och då ingår allt. Det betalar man in som vanligt via Swish 0735446869 eller banköverföring 6156-432 431 721 och glöm inte ange barnets namn!
Om det skulle vara så att om man tycker att man inte har dom ekonomiska möjligheterna att följa med så finns det pengar att ansöka om från föreningen för just sådana här saker.

Med vänlig hälsning
Patrik Björklund 0708-877545
patrik.bjorklund@synsam.com

Höstinfo från ledarna i svart
2017-10-09 11:21

Hej alla föräldrar!r.

Med enbart 2 seriespelsomgångar kvar så lider säsong 2017 mot sitt slut när oktober har passerats (säsong 2018 startar i november). Denna info är inte att förväxla med den officiella avslutningskrönikan, den kommer efter säsongsavslut i form av några ord från respektive tränare, lagledare och kassör med reflektioner/ summeringar och lessons learned för det gångna året J.

Vi tyckte ändå att det kunde vara på sin plats att skicka lite info vad som är på gång och vad som planeras för att avsluta säsong -17 och starta upp säsong -18 (november startar säsong -18) och det är rätt så hög aktivitet hos ledarna även utanför fotbollsplanen..som vanligt.

Just nu diskuteras/planeras följande:

  1. Avslutningsarrangemanget (kommer läggas ut på föräldrar). Planerat datum för klassisk ”avslutning” inkl. föräldramatch och lite fika eller annat nice, förslag måndagen den 23 oktober. Hör av er till lagledaren vad ni har för tankar för att få till nåt trevligt, vi ledare viker datumet till föräldramatchen, alla välkomna.

  2. Träningsläger 2018. Just nu tittar vi på alternativ och as we speak är det fyra alternativ på bordet som skall beslutas om. Enligt vanlig modell är det två övernattningar som gäller och nån gång i mars kommer det bli. Pris, transport och annan information kommer vår lagledare skicka ut när det är klart var vi ska. OBS! Har man ekonomiska trångmål finns det en ”social fond” från klubben att eska pengar ifrån. Detta hanterar man själv som förälder mot klubben utanför laget så att säga.

  3. Vintersäsong 2018 (november – mars):
    I veckan kommer vårt lag skicka in önskemål till klubben om antal träningstillfällen under vintersäsongen, vi återkommer vilka dagar det blir. Som det ser ut nu så satsar vi på 3 st träningar per vecka vardagar samt vissa inkastade helgträningar. Inget finns klart ännu men vi kör utomhus så länge det går, två gånger i veckan samt en fys-träning inomhus, dvs 3 träningar i veckan. När snön kommer så kör vi bara inomhus men ambitionen är ändå att vidmakthålla 3 träningar/vecka.
    OBS!! En träning i veckan, from november, har vi förhoppningar att föräldrakåren ska hålla i. Det kan vara allt från Yoga, Zumba (dans), vanlig fys/styrka, löpning i spåret (intervaller/backe/trappa) etc. Viktigt att poängtera att träningen är vikt till övriga föräldrar att hantera utan inblandning av oss vanliga ledare. Är det så att man inte kan driva en träning är det upp till er att ordna till så att det blir nåt med nån annan. Observera att det enbart är 4 st träningar i månaden så det är inte jättekrävande. Hör av er till vår lagledare för hur ni kommer hantera detta, vår lagledare kan kommunicera ut det ni kommer fram till. Vore fin om ni kunde presentera ett upplägg innan oktober är slut, tack.

Detta får räcka för denna gång, ha det fint.

/Ledarna

Sommarträning P03 Svart
2017-06-19 00:25

Hej allihopa!

Vi tränar normalt 4,5 timme per vecka under säsong och detta förslag till sommarschema har som mål att alla spelare ska bibehålla sin fysiska och tekniska nivå under sommaren. Det är uppdelat på 5 st. 30-minuterspass och kan fördelas på 5 till 3 dagar/vecka under juli. Gör man något annat fysiskt istället (t.ex. bestiger Kebnekajse eller cyklar från Långe Jan till Långe Erik) kan detta naturligtvis ersätta ett av fyspassen.

 

Pass 1. Löpning 5 km. Ta gärna med mamma, pappa, syrran eller brorsan på löprundan.

 

Pass 2. Bolljonglering i 30 min. Målet är att ALLA ska kunna jonglera bollen mellan straffområdeslinjen och mittlinjen efter sommaren.

 

Pass 3. Vinterfys i 30 min. Byt step up-brädan mot en fotboll och kör 7 varv med styrkeövningarna sit-ups, armhävningar, plankan och upphopp. Ring en kompis om ni är hemma och kör tillsammans. Välj själva om ni ska köra med eller utan musik. För den avancerade så kör vi 140 bpm på musiken när vi tränar på vintern 😀.

 

Pass 4. 15 min skott mot mål, garagevägg, lada eller annat med bästa foten. 15 min även med "dåliga" foten. Blanda skott på kraft och skott med precision. Glöm inte värma upp innan!

 

Pass 5. Intervallträning 70 - 20 x 10 repetitioner.

Spring 70 sekunder på 80% av max och vila 20 sek. Upprepa 10 ggr.

Avsluta med 3 x 15 armhävningar, 3 x 20 sit-ups, 3 x 60 sek. plankan och 3 x 10 upphopp.

 

Pass 1, 3 och 5 genomförs på olika dagar varje vecka medan pass 2 och 4 antingen genomförs på en "egen" dag eller samma dag som något fyspass.

 

För den som aldrig kört vår Vinterfys så nås jag på peter.settergren@telia.com.

Maila mig så får ni en mer detaljerad instruktion.

 

Kör så det ryker så ses vi i augusti eller någon tisdag framöver om vi får ihop tillräckligt med killar som anmäler sig!

 

/Peter

 

Sanktanpremiären 2017 genomförd med bravur!
2017-04-09 21:40
Laget går från klarhet till klarhet!!

Vilken prestation idag...vi ledare står där på sidan och småler mot varandra, polletterna faller ned en efter ned därute och vi stormtrivs på linjen. Just nu spelar vi verkligen en skolad fotboll därute som gör skillnad. Vårt nötande har gett resultat och de senaste 3 matcherna försäsong utan förlust (två vinster, en oavgjord på Gotland) så har vi hållit riktigt god nivå mot våra motståndare. Idag i saktanpremiären, då vinner vi igen...och som vi gör!!! 6-1 klar vinst som också speglade matchbilden. I 15 min typ hängde Boo med sen blev det jobbigt för dem då vi sakta men säkert malade ned dem. Förtjänstfullt spel som var mycket gott på både tekniskt på små ytor som fina spelvändningar och spel på ytor, varierat, kreativt. Vi pratar ofta om proaktivitetens fördelar och minska det reaktiva....det blir bättre och bättre på den fronten också och kommer sakta men säkert mer och mer.
 
Lite nytt för den här matchen var att vi hade ett gäng skott från långt håll som gick in galant bakom deras målvakt, riktigt kul inslag som vi skall jobba vidare med!! Vi hade också riktigt grymma spelmål idag och så skönt att vi får utdelning på våra chanser, inte alltid det är så men nu har vi flytet även där.

Med enbart två avbytare på sidan från start även fast vi lånat tre spelare idag (stort gäng borta denna helg) så var vi lite sköra för skador och trötta spelare för en hel match. 2 st har även astma som man kämpar med men det stoppade inte oss idag ändå. I andra halvlek så visade det sig att vi ändå var starkare konditionsmässigt (tack onsdagsträningarna!!!) även fast vi t.o.m. enbart hade en spelare på bänken sista halvlek då Amars vad gick sönder. Flera fick köra typ hela sista halvleken stenhårt utan att byta och det visar också att vi mentalt börjar lära oss att lämna komfortzonen när det tar emot och kämpa på. Detta är faktiskt en stor nyckel av många att ta steget upp till övre nivån, respekt!

Som med allt krävs också "hjärta" om det skall kunna bli riktigt bra.....det hade vi också idag, satan va mycket vi hade idag...som på Gotland.....härligt att få se.

Nu kör vi på, synd med uppehåll för påsk när vi är på betet men kom gärna på påskens träningar för att hålla ångan uppe.

/Ledarna.


Agenda läger Gotland 2017 (resv. för ändring)
2017-03-27 07:17
 TidAktivitet
 Kommentar
 Fredag 31 mars
  
 Kl 09:00
 Samling Coop
 Vi delar upp oss i bilarna
 Kl 15:30
 Anländer 
 Hittar vår sovplatser.
 Kl 16:30
 Middag
 
 Kl 18:00 - 20:00
 #1: Träning
 
 Kl 20:30
 Kvällsmacka
 Lagledaren har ordet
 Fritid, softa
 - Info om helgen och upplägget.
 - Spelarankät
 - Kort om vad händer fram
   till sommaruppehåll m.m.
 Kl 22:00
 God natt
 
 Lördagen 1 april

 
 Kl 08:30
 Klockan ringer
 
 Kl 09:00
 Frukost
 
 Kl 10.30 - 12:30
 Match
 Match mot gotlänskt lag.
 Kl 13:00
 Lunch
 Segerlunch...
 Kl 16:30 - 18:30
#2 Träning
 
 Kl 19:00
 Middag
 
 Kl 20:00
 Fria aktiviteter
 Vi utnyttjar angläggningen
 Kl 22:00
God Natt
 Vi klämmer in en kvällsmacka
 Söndagen 2 april

 
 Kl 08:30
 Klockan ringer
 
 Kl 09:00
 Frukost
 
 Kl 10:00 - 12:00
 #3: Träning
 
 Kl 13:00
 Lunch
 
 Kl 14:00
 Packa grejer
 Teoripass
 Kl 16:00
 Avfärd
 Hej då Gotland!
 Kl 20:00
 Ankomst
 På plats Coop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sanktan våren 2017, matchschema klart!
2017-03-21 23:56
Hej alla.
Nu är äntligen matchschemat klart för våren och hösten 2017 så nu kan ni planera in kalas, bärplockning, frisören etc på andra tider än dessa tider. Tack för ert samarbete för vi fotbollsföräldrarledare prioriterar för alla våra barns skull. Typ alla matcher är på söndagar (!) kanon (en på en fredag, se allt i kalendern) vilket ytterligare underlättar enormt att kunna närvara. Såklart förväntar sig spelarna åskådare på plats som hejar på, ju fler desto bättre :-)). Som ni vet har vi enbart ett eget lag vi spelar med i år, div 3, men vi kommer har möjlighet att delta med spelare i lägre som högre divisioner för vissa men utifrån ett ad hoc förfarandet (inga fasta platser).

Fortfarande gäller en träning veckan innan för att kvalificera sig till spel, detta är inte tänkt som straff utan en USP till att träna kontinuerligt.

Träningstider efter 1 april lyser fortfarande med sin frånvaro men vi hoppas på måndagar, onsdagar och torsdagar. Onsdagar är klart, det är den gemensamma träningen med hela P03 gruppen.

Återigen tackar vi ideella ledare för att ni föräldrar som spelare gör livet lättare för oss som lägger privattid på laget genom att svara asap på kallelser (man behöver inte vänta till sista dagen eller ännu värre vänta på en reminder) och annat som går ut där respons förväntas.

PS. Glöm inte testa på att sälja några paket strumpor osv på er profil New Body, extremt enkelt. Just Do It och hjälp laget DS.