Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

EIK F06 Söderort
Välkomna till oss, Enskede IK F06 Söderort.
Vi är en stor grupp spelare och ledare som drivs av utveckling och framåtanda.
Hos oss utvecklar vi både individen och lagspelet maximalt.
Vi tränar och spelar på en hög nivå och spelar många cuper varje år både i Sverige och utomlands.

Våra tjejer startade sina karriärer som 5-6 åringar hos Enskede IK och efter 1 år i Djurgården Söderort är vi nu tillbaka i Enskede. På vägen har flera spelare valt att fortsätta sin utveckling hos oss och det är väldigt roligt och inspirerande.

Forza F06 Söderort!
  
Säsongen 2019
2019-10-23 14:10
Efter helgens sista matcher så är vår säsongen 2019 över. Ett år som innehållit enormt mycket fotboll, glädje och sorg, skratt och tårar.
Under året så har vi spelat med 3 lag i St Erikscupen, 1 lag i div 2, ett lag i div 1 och 1 lag i pojkserie. 
Vi har spelat totalt 50 matcher i Sanktan och gjort 177 mål. Vi spelade med 2 lag i Örebrocupen och SFC samt 1 lag i Gothia Cup, HJK Invitational, Ersans Pokal och Miniängel Cup. 18 träningsmatcher och ännu mer Futsal.

Under säsongen har vi fått in flera nya spelare i vårt lag. Under hösten 2018 och vintern 2019 kom Nora, Gabriella, Julia, Tyra Grundås, Ella, Hanna Kahn, Alva, Tyra Wesley, Filippa och Lovisa till vårt lag. Spelarna har nu gjort sin första säsong i Enskede och de har gjort det bra. Under hösten 2019 har även Emilia valt att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss.  

Under hösten beslutade Ida och Bella att lämna oss och spela vidare i ett annat lag. Vi har haft Ida sedan hon var 6 år och Bella kom till oss något år senare.
Det har varit fantastiskt att få haft dessa rivjärn med oss och vi önskar dem nu ett stort lycka till i framtiden.

Vi har nu spel och träningsledigt i två veckor innan vi startar upp vår futsalsäsong och förberedelserna inför vårens träningsmatcher och träningsläger i Barcelona.

Det är många som gjort denna säsong möjlig, rolig och härlig - Stort tack till er alla.

Stort tack till hela F06 & en del 05 lag runtom i Sverige.

/Forza Söderorts pärlor Enskede IK F06.
Miniängel Cup 2019
2019-10-10 13:15
Nu till helgen spelas Miniängel Cup inne på Serneke Arena i Göteborg.
16 lag fördelat på 4 grupper kommer att spela under lördagen och söndagen.
Enskede IK F06 kommer att resa ned under fredagen och vi tar med följande spelare ned till Göteborg.
MV - Ella Skärvstrand
Backar - Julia Mattson, Kajsa Bodare, Fatim Bangus
Mf - Belize Lansky, Alice Wehinger, Gabriella Kinell, Tyra Grundås, Hanna Kahn, Ebba Lilja, Timla Lidholm. 
Forwards - Isabella Axelsson, Ellen Michelsson.
På coachbänken ser vi 
- Stefan, Sofia, Charlie, Jonas, Johan.

Vi hamnade i Grupp C tillsammans med BP 2 som under Ralfs utveckling tagit stora steg i år. Fortuna FF från Råå utanför Helsingborg som ser starka ut i sina båda serier i Skåne samt IK Väster som kommer från Göteborg och även de har en bra säsong bakom sig.

Övriga 12 lag är en samling mycket bra och starka lag.
I Grupp A hittar vi välbekanta HJK 1, Boo 4, Täby Fk och Nacka FC 07.

Vidare till Grupp B där vi har BP Akademi, Adofsberg från Örebro, Sollentuna Syd och spännande Islingby från Borlänge som gjort en stark säsong.

Avslutningsvis har vi Grupp D med arrangerande IFK Göteborg, starka på hemmaplan och de har HJK 2, Barkarö från Västerås och Egnahems BK.

En stark uppställning med lag som vill utvecklas och ser långsiktigt på sin fotboll.
Cupen kan ni följa via denna länk https://www.procup.se/cup/33379.htm

Vi kommer att uppdatera via vårt instagram konto efter varje dag.

Forza Söderort F06.


Näst sista omgången av sanktan.
2019-10-07 13:54
Nu är det mörkare och lite mer kyligt, hösten är på intågande och med den närmar sig slutet av 2019 års St Eriks Cup. Vi har spelat klart i pojkserien men både div 1 och div 2 lever vidare.
 I fredags åkte vi till Tyresö för att spela en uppskjuten hemmamatch i div 1 på bortaplan. Ett oerhört laddat Tyresö stod redo och hade avsparken, en hög press direkt från oss och så gjorde vi 1-0 efter 22 sekunder.
Vi fortsätter att nöta in vårt rörelsemönster, positioner och våra roller. Tyresö kvitter lika överraskande med halvlekens sista spark till 1-1.
Vi fortsätter att spela vårt spel i andra halvleken och gör 2-1 efter ett fint anfall där vi sätter andra returen distinkt lågt på målvaktens vänstra sida. Bara minuter senare ökar vi till 3-1 efter mycket fint anfall där vi spelar på djupet till en fri forward som säkert placerar 3-1.
Sista halvleken ökar vi bollinnehavet och orken tryter hos gästerna och vi gör matchens sista mål och vinner med 4-1.

Dagens efter väntar Lidingö på bortaplan även den matchen i div 1 där vi fortsätter att spela, försöka och nöta på. En match där vi har 1 halvlek, Lidingö 1 och en var relativt jämn. Vi trycker in matchens enda mål i andra halvlek och tar revansch från vårens förlust på hemmaplan.

På söndag morgon väntar Tullinge på bortaplan i div 2, vi är slitna och helgens tidigare matcher där många spelare fått dubbla tar ut sin rätt. Hemmalaget är piggare, hungrigare och vill mer. De går till vila med 2-1 i första pausen och trots att vi tar tag i spelt så blir det inga fler mål för något av lagen.

Nu till veckan har vi 3 härlig träningar innan vi åker ned till Göteborg för att spela lite mot delvis nytt motstånd. Helgen efter det spelas våra 2 sista matcher i sanktan då vi i div 1 möter Jarlaberg och i div 2 tar vi emot Järla på hemmaplan.

Forza Söderorts bästa gäng !


Helgens matcher och sista matchen i pojkserien
2019-09-30 07:55
Nu börjar det närma sig slutet på våra sanktanmatcher. I fredags skulle vi möta Boo 4 i en uppskjuten match men tyvärr fick Boo ställa in med kort varsel pga spelarbrist. Oerhört tråkigt och vi har tyvärr ingen möjlighet att klämma in den matchen under hösten.
Lördagen bjöd på regnigt väder men spelet värmde som oftast då vi mötte BKBK som verkligen fått i ordning på sitt spel. Efter stort bollinnehav och många spelvändningar vinner vi med 3-1.

Under söndagen spelade vi vår sista match i pojkserien mot 05/06-or borta mot Tullinge. Matchen är en typisk höstmatch med mycket vilja, en delskönspel men samtidigt ser vi tendenser till lite matchtrötthet.
Pojkarna vill mer och vänder vår ledning med 2-1 inför sista delen och vinner med 4-3.
Om vi summerar pojkserien så har vi lärt oss oerhört mycket, det är skillnad att spela mot killar. Då förbundet dessutom slog ihop 06 med 05 så blev det en hel del stora och långa killar vi kämpat mot.
Efter 10 matcher har vi 7 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster. Målskillnad 59-22 dvs +37 vilket ger oss en andra plats.
Vi vill tacka samtliga motståndare för bra matcher, hårt men schysst motstånd och bra ledare. En stor erfarenhet rikare säger vi hejdå till pojkserien.

/Ledarna Söderorts bästa tjejer.
Helgens matcher
2019-09-02 10:05
Under helgen har vi haft 2 matcher i vår div 2 serie, uppehåll i pojkserien och i div 1 serien för oss.
Värmdö på bortaplan var första matchen och där öppnade vi målskyttet med en fin 2-0 ledning innan Värmdö reducerar, kvitterar och tar ledningen då vi står för några enkla misstag. Mot ett fysiskt, snabbt och vaket Värmdö så staffas man direkt. Men, vi tar åter tag i taktpinnen, kvitterar och tar åter ledningen innan matchen tar slut och vinner med 4-3. Stark seger och revansch efter vårens förlust med 0-2.

På söndagen väntade Boo 2 på Boovallen och vi styr åter spelet och rullar in mål i jämn takt, seger efter stort bollinnehav, spelare på nya positioner och varmt och fint väder med 5-0.

Nu kör vi ännu en träningsvecka med nya uppgifter innan serierna rullar vidare i helgen.

Forza Söderort !
Helgens matcher
2019-08-25 22:46
Helg, fint väder och 3 härliga matcher.
Först på schemat var returmöte och läge för revansch i pojkserien mot Salem/Rönninge. Vi förlorade första matchen med 1-5 under våren men denna match var vår från början. Tryggt, lugnt och med stort bollinnehav spelade vi runt i första, 2 mål innan första pausen. Killarna kom ut med mer energi i andra och spelade jämnade ut sig men vi tryckte in vårt 3e mål innan pausen.
I sista tog vi över en  aning i takt med att killarna ledsnade och vi gör 2 mål till innan domaren blåser av. Skön seger med 5-0.

Andra matchen i div 2 mot Sickla spelades i Älta. Solen ökade värmen än mer och matchen var intensiv med 2 bra lag som vill framåt. 
Vi tar ledningen i första halvlek med 1-0, i andra gör vi 2 mål till varav ett på straff av Frida, säkert och hårt placerat precis vid stolpen.
Helgens andra seger kändes bra, 3-0 mot ett bra Sickla.

Söndagens möte mot Älvsjö i div 1 på Enskede IP blev som våra tidigare möten med Älvsjö en match med mycket vilja och kämpaglöd från Älvsjö. Vi spelade till en början lite för omständigt och för snabbt fram utan att komma igenom.
Första halvlek bjöd på 2 fina träffar i stolpen från oss men mållöst när signalen ljöd över EIP.
I paus pratade vi om att spela enklare snabbare och med högre bolltempo och det gav resultat direkt, mål efter 3 minuter. Vi fortsätter att ta över mer och mer och ökar på ledningen i slutet av andra halvlek till 2-0.

I tredje kom släppte sedan allt, vi ökar tempot ännu mer och gör 6 mål till och trots en vilt kämpande målvakt hos gästerna så kunde inte Älvsjö stå emot till slut. Helgens 3e seger var ett faktum.
Totalt 16 gjorda mål och noll insläppta.

Nu väntar nya träningar, sedan tar vi emot BP Akademi i en 7-spels match på tisdag som förberedelse inför deras 7-spels cup i Barcelona nästa helg.

Forza Söderort !


2019-08-22 14:28
GRÄVSUGEN AB - Vår nya sponsor. Foto: Mats Wallerstedt
Vi vill rikta ett stort tack till företaget Grävsugen AB för er sponsring av våra tjejers utveckling och äventyr. Vi har ett 3 år långt sponsringserbjudande som vi tackat ja till.

Varmt välkomna till oss !

/Ledarna F06
Äntligen sanktan igen
2019-08-19 21:50
Augusti innebär resten av sanktanmatcherna. Förra helgen tog vi emot AIK A i en jämn match på Enskede IP. Gästerna öppnade lite starkare men vi kom in meroch mer i matchen. I andra och tredje tar vi över lite mer innan AIK avslutar stark sista 4-5 minuterna. Varsin ribbträff och ytterligare en stolpträff från oss var det närmaste ett mål denna match kom. Sett över hela matchen ett rättvist resultat. 
Helgen efter så var även pojkserien igång där vi tog emot Dalarö, vårt fokus under veckan har handlat om att ta emot boll med rätt fot och vrida upp kroppen i riktig dit vi vill. Det såg vi prov på när vi kom igång efter en lite tveksam första halvlek, seger med 11-1 till slut.
Vår match i div 1 är flyttad då Vendelsö hade matchkrockar men vi tog emot Älvsjö på Enskede IP. Stort bollinnehav men svagare sista pass och för många passningar till fel fötter var signum för första halvlek. Älvsjö tog ledningen efter 7 minuter. Vi ökade och blev bättre i andra halvlek men fortfarande inga mål. I tredje halvleken ökade vi tempo, fokus och vilja. Efter 6 ribbträffar och en i stolpen lossande målskyttet. Älvsjö orkar inte stå emot och vi vinner rättvist med 4-1.

Forza Söderorts pärlor.
SFC - Första upplagan och GULD till F06.
2019-08-10 14:26
Historisk första guld i SFC efter 4-0 i finalen. Foto:Johan Bodare
I vår egen cup SFC 2019 som spelades för första gången ställde vi upp med 2 lag. Lag vit förlorade mot Sollentuna med 1-3, sedan seger mot HJK Blå innan det blev en avgörande Finska Malmion Palloseora med 0-2, på detta följde ett B-slutspel där vi först förlorade semifinalen mot Esbo BK med 0-2 för att i bronsmatchen besegra Vendelsö på straffar med 3-0 efter en mållös jämna match.
Enskede Lag Svart vann samtliga sina matcher efter 11-0 mot Sibbo från Finland, därefter 4-1 mot Höllviken och slutligen 7-0 mot HJK vit, i vår semifinal besegrade vi finska Malmin Palloseura med 2-1 och finalen mot Tyresö FF vann vi säkert med 4-0 och tjejerna bärgade en historisk första seger i SFC 2019.

Nu hoppas vi att SFC fortsätter att växa till nästa år och vi vill rikta ett stort tack till arrangörerna och våra motståndare för fina matcher.

Som enda Enskedelag lyfte vi en fin pokal.

/Forza Söderorts pärlor, här fostras framtiden.