Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

EIK F06 Söderort
Välkomna till oss, Enskede IK F06 Söderort.
Vi är en stor grupp spelare och ledare som drivs av utveckling och framåtanda.
Hos oss utvecklar vi både individen och lagspelet maximalt.
Vi tränar och spelar på en hög nivå och spelar många cuper varje år både i Sverige och utomlands.

Våra tjejer startade sina karriärer som 5-6 åringar hos Enskede IK och efter 1 år i Djurgården Söderort är vi nu tillbaka i Enskede. På vägen har flera spelare valt att fortsätta sin utveckling hos oss och det är väldigt roligt och inspirerande.

Forza F06 Söderort!
  
F06 klara för final i ST Cupen
2019-12-30 23:55
Efter dagens 2 matcher är våra tjejer klara för en andra raka final i St Cupen F14 Lätt.
I vårt slutspel mötte vi först ett av 2 Tyresölag och vi ställde upp med en defensiv tight försvarsuppställning för att sättas under press och bli bättre på det. Tyresö rullade runt bollen men hade svårt att låsa upp vår box ikväll.
Bollinnehavet var nog närmare 75% för Tyresö men vi låg rätt och höll tätt hela matchen. Efter ett par snabba omställningar gjorde vi 2 mål och vann första slutspelsmatchen kontrollerat.
Gruppens andra match spelade SuFf (Ursvik) mot Tyresö och här var Tyresö piskade att vinna för att ha en chans att nå finalen men Suff spelade offensivt och vann rättvist med 4-2 vilket ändrade våra förutsättningar markant.
Nu var vi piskade att vinna så vi la defensiven åt sidan och spelade vår futsal och vinner med 2-0 och stort bollinnehav och många fina kombinationer.

Nu väntar en välförtjänt final för våra tjejer mot Älvsjö AIK som slog ut den andra Tyresölaget i sin avgörande match.
Vi når finalen efter 8-1 i målskillnad och 4 segrar samt 1 oavgjord, starkt.
Finalen spelas den 6 januari och vi återkommer med detaljer om den matchen senare.

Forza Enskede Söderort !!!
Stark första dag i ST Cupen
2019-12-30 12:35
Årets sista cup ute i Tyresö började bra, vi mötte Älvsjö i första matchen som vi vinner efter många chanser med matchens enda mål på frispark av Emilia stenhårt i krysset. Efter denna väntade Hanviken där vi träffar virket en hel del gånger och till slut rullar 2 bollar vår väg. Stabil seger med 2-0. I avslutande matchen tog Rågsved ledningen men vi kommer tillbaka och kvitterar till 1-1 som blir slutresultat.
7 poäng ger oss gruppseger och A-slutspel där vi under måndagen kommer att möta ett av Tyresös lag och SuFF. Endast gruppvinnaren når en finalplats.

Första matchen spelas i Tyresöhallen med start 19.00.

Forza Enskede Söderort F06 !
En intensiv futsalhelg är över - GULD till F06
2019-12-15 20:52
Guld och 4e plats i Snöbollen Cup 2019.
Vi började i fredags med ett lag i Fut5alucia i Nykvarn där vi öppnade mot Rynninge med en förlust 2-3 trots spelövertag och massa missade chanser så ville inte fler bollar smita in. Efter det vann vi 4 raka matcher och tar hem en fin bronsmedalj efter 20-5 i målskillnad.

Dagen efter åkte vi till Tumba med 2 breddlag för att spela Snöbollen Cup.
Ena laget öppnade med 1-1 mot Hammarby Akademi och sedan segrar över Älvsjö och BKBK. Andra laget spelar 2-2 mot Alsike och segrar mot Älvsjö och BKBK.
Kvartsfinalerna slutade med 2 segrar mot Älvsjö respektive SuFF och vi gick till semifinal.
För Enskede IK 2 väntade Huddinge som efter en jämn match med chanser åt båda hållen slutade med förlust 0-2. Det andra Enskedelaget slog sedan ut Hammarby Akademi med 2-1 och var klara för finalen.
I finalen var F06 Söderort helt överlägsna och vinner enkelt med 2-0, bajen tog bronsmedaljen efter seger med 2-0 över Enskede 2.
Totalt 12 matcher, 27-10 i målskillnad.

Under söndagen avslutade vi vår långa futsalhelg med match i futsalserien och vi mötte Älvsjö AIK för 4e gången på 24h och bärgade vår andra seger i serien efter fina 6-1 och klättar upp till en 4e plats.

Så totalt 18 matcher fördelat på hela vår tillgängliga trupp.

Forza F06 Söderort !!!

Skön kämpaseger mot SuFF
2019-12-10 09:06
I vår andra match i futsalserien ställdes vi mot dittills obesegrade serieledarna SuFF som i år utgörs av Ursviks IK´s spelare.
Vi öppnar stark och kontrollerar matchen och tvingar SuFF till flera misstag. Det första renderar en frispark som vårt nyförvärv Milea sätter stenhårt lågt i mål. Bara minuter senare får vi en ny frispark och även den sätter Milea stenhårt och lågt.
Efter en första paus är spelet betydligt jämnare men vi gör 3-0 efter ett fint anfall och bra avslut av Wesley.
Tyvärr så börjar vi nu slarva i våra uppspel och detta utnyttjar SuFF direkt och reducerar till både 1-3 & 2-3  innan vi får en ny lite längre paus. 
I tredje ökar vi ledningen till 4-2 genom en hård vänsterslägga signerat Livia innan Suff ännu en gång reducerar till 4-3.
Den sista perioden blir målläs och vi tar vår första seger i årets serie och ger SuFF sin första förlust. 
Serieledningen tog Vallentuna nu över efter seger mot Stureby med 3-2.

Vår nästa match i futsalserien spelas mot Älvsjö den 15 december.

I en hall nära dig, Forza Söderort !
Futsalen tar över
2019-12-05 10:01
Efter en härlig säsong är vi nu inne i futsalen, serien har startat där vi spelat en match mot Rågsved som slutade 2-2. På lördag väntar andra matchen i serien dvi möter Sthlm United som inlett serien mycket starkt med 3 raka segrar och har 10-3 i målskillnad. Matchen spelas på lördag med start kl. 18:00 i Liljeholmshallen. Vi har tagit ut följande trupp till denna match-
Irma - Elina - Hanna J - Frida - Milea - Livia - Lovisa -Tyra W - Kajsa
Coachteam -Jonas - Johan -Stefan
Kom och stötta oss, varmt välkomna.

Redan helgen efter drar de första cuperna igång med start på fredagen i Nykvarn då vi spelar Fut5aLucia med 1 lag, där väntar Rynninge Ik från Örebro, IFK Stocksund, Rimbo If och Saltsjöbaden.

Dagen efter har vi med 2 lag i Snöbollen Cup, motståndare för lag svart är Hammarby A, Älvsjö 2 & BKBK. Vårt andra lag möter Alsicke IF, BKBK & Älvsjö AIK.

Sedan möter vi återigen Älvsjö AIK dagen efter i futsalserien.

Forza Söderort !
Säsongen 2019
2019-10-23 14:10
Efter helgens sista matcher så är vår säsongen 2019 över. Ett år som innehållit enormt mycket fotboll, glädje och sorg, skratt och tårar.
Under året så har vi spelat med 3 lag i St Erikscupen, 1 lag i div 2, ett lag i div 1 och 1 lag i pojkserie. 
Vi har spelat totalt 50 matcher i Sanktan och gjort 177 mål. Vi spelade med 2 lag i Örebrocupen och SFC samt 1 lag i Gothia Cup, HJK Invitational, Ersans Pokal och Miniängel Cup. 18 träningsmatcher och ännu mer Futsal.

Under säsongen har vi fått in flera nya spelare i vårt lag. Under hösten 2018 och vintern 2019 kom Nora, Gabriella, Julia, Tyra Grundås, Ella, Hanna Kahn, Alva, Tyra Wesley, Filippa och Lovisa till vårt lag. Spelarna har nu gjort sin första säsong i Enskede och de har gjort det bra. Under hösten 2019 har även Emilia valt att fortsätta sin fotbollsutbildning hos oss.  

Under hösten beslutade Ida och Bella att lämna oss och spela vidare i ett annat lag. Vi har haft Ida sedan hon var 6 år och Bella kom till oss något år senare.
Det har varit fantastiskt att få haft dessa rivjärn med oss och vi önskar dem nu ett stort lycka till i framtiden.

Vi har nu spel och träningsledigt i två veckor innan vi startar upp vår futsalsäsong och förberedelserna inför vårens träningsmatcher och träningsläger i Barcelona.

Det är många som gjort denna säsong möjlig, rolig och härlig - Stort tack till er alla.

Stort tack till hela F06 & en del 05 lag runtom i Sverige.

/Forza Söderorts pärlor Enskede IK F06.
Miniängel Cup 2019
2019-10-10 13:15
Nu till helgen spelas Miniängel Cup inne på Serneke Arena i Göteborg.
16 lag fördelat på 4 grupper kommer att spela under lördagen och söndagen.
Enskede IK F06 kommer att resa ned under fredagen och vi tar med följande spelare ned till Göteborg.
MV - Ella Skärvstrand
Backar - Julia Mattson, Kajsa Bodare, Fatim Bangus
Mf - Belize Lansky, Alice Wehinger, Gabriella Kinell, Tyra Grundås, Hanna Kahn, Ebba Lilja, Timla Lidholm. 
Forwards - Isabella Axelsson, Ellen Michelsson.
På coachbänken ser vi 
- Stefan, Sofia, Charlie, Jonas, Johan.

Vi hamnade i Grupp C tillsammans med BP 2 som under Ralfs utveckling tagit stora steg i år. Fortuna FF från Råå utanför Helsingborg som ser starka ut i sina båda serier i Skåne samt IK Väster som kommer från Göteborg och även de har en bra säsong bakom sig.

Övriga 12 lag är en samling mycket bra och starka lag.
I Grupp A hittar vi välbekanta HJK 1, Boo 4, Täby Fk och Nacka FC 07.

Vidare till Grupp B där vi har BP Akademi, Adofsberg från Örebro, Sollentuna Syd och spännande Islingby från Borlänge som gjort en stark säsong.

Avslutningsvis har vi Grupp D med arrangerande IFK Göteborg, starka på hemmaplan och de har HJK 2, Barkarö från Västerås och Egnahems BK.

En stark uppställning med lag som vill utvecklas och ser långsiktigt på sin fotboll.
Cupen kan ni följa via denna länk https://www.procup.se/cup/33379.htm

Vi kommer att uppdatera via vårt instagram konto efter varje dag.

Forza Söderort F06.


Näst sista omgången av sanktan.
2019-10-07 13:54
Nu är det mörkare och lite mer kyligt, hösten är på intågande och med den närmar sig slutet av 2019 års St Eriks Cup. Vi har spelat klart i pojkserien men både div 1 och div 2 lever vidare.
 I fredags åkte vi till Tyresö för att spela en uppskjuten hemmamatch i div 1 på bortaplan. Ett oerhört laddat Tyresö stod redo och hade avsparken, en hög press direkt från oss och så gjorde vi 1-0 efter 22 sekunder.
Vi fortsätter att nöta in vårt rörelsemönster, positioner och våra roller. Tyresö kvitter lika överraskande med halvlekens sista spark till 1-1.
Vi fortsätter att spela vårt spel i andra halvleken och gör 2-1 efter ett fint anfall där vi sätter andra returen distinkt lågt på målvaktens vänstra sida. Bara minuter senare ökar vi till 3-1 efter mycket fint anfall där vi spelar på djupet till en fri forward som säkert placerar 3-1.
Sista halvleken ökar vi bollinnehavet och orken tryter hos gästerna och vi gör matchens sista mål och vinner med 4-1.

Dagens efter väntar Lidingö på bortaplan även den matchen i div 1 där vi fortsätter att spela, försöka och nöta på. En match där vi har 1 halvlek, Lidingö 1 och en var relativt jämn. Vi trycker in matchens enda mål i andra halvlek och tar revansch från vårens förlust på hemmaplan.

På söndag morgon väntar Tullinge på bortaplan i div 2, vi är slitna och helgens tidigare matcher där många spelare fått dubbla tar ut sin rätt. Hemmalaget är piggare, hungrigare och vill mer. De går till vila med 2-1 i första pausen och trots att vi tar tag i spelt så blir det inga fler mål för något av lagen.

Nu till veckan har vi 3 härlig träningar innan vi åker ned till Göteborg för att spela lite mot delvis nytt motstånd. Helgen efter det spelas våra 2 sista matcher i sanktan då vi i div 1 möter Jarlaberg och i div 2 tar vi emot Järla på hemmaplan.

Forza Söderorts bästa gäng !


Helgens matcher och sista matchen i pojkserien
2019-09-30 07:55
Nu börjar det närma sig slutet på våra sanktanmatcher. I fredags skulle vi möta Boo 4 i en uppskjuten match men tyvärr fick Boo ställa in med kort varsel pga spelarbrist. Oerhört tråkigt och vi har tyvärr ingen möjlighet att klämma in den matchen under hösten.
Lördagen bjöd på regnigt väder men spelet värmde som oftast då vi mötte BKBK som verkligen fått i ordning på sitt spel. Efter stort bollinnehav och många spelvändningar vinner vi med 3-1.

Under söndagen spelade vi vår sista match i pojkserien mot 05/06-or borta mot Tullinge. Matchen är en typisk höstmatch med mycket vilja, en delskönspel men samtidigt ser vi tendenser till lite matchtrötthet.
Pojkarna vill mer och vänder vår ledning med 2-1 inför sista delen och vinner med 4-3.
Om vi summerar pojkserien så har vi lärt oss oerhört mycket, det är skillnad att spela mot killar. Då förbundet dessutom slog ihop 06 med 05 så blev det en hel del stora och långa killar vi kämpat mot.
Efter 10 matcher har vi 7 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster. Målskillnad 59-22 dvs +37 vilket ger oss en andra plats.
Vi vill tacka samtliga motståndare för bra matcher, hårt men schysst motstånd och bra ledare. En stor erfarenhet rikare säger vi hejdå till pojkserien.

/Ledarna Söderorts bästa tjejer.