Vill du börja spela fotboll och född 2012/2013? Anmäl dig här!
Enskede IK U18
EIK U18 tränas av Joel Råd och Marcus Ekroth.  
Vi kommer under 2018 att spela i serien P18 kval till U19. 

Match mot Akropolis.
2018-04-15 20:41

Hemmapremiär mot Akropolis, som vann med hela 7-0 mot Enebyberg i första omgången, spännande att se var det skulle landa. 

Rätt otippat blir det en ganska temposvag och tråkig match när Akropolis väljer att ställa upp väldigt defensivt med lågt försvarsspel och en ensam forward. Tyvärr blir vi lite för bekväma i den matchbilden, vi rullar mest runt deras försvarsmur och hotar dom för sällan i djupled. I vårt stora bollinnehav får de till en del omställningar och där är de ganska farliga medan vi är lite omständiga och kladdar för mycket vid våra lägen. De har ledningen med både 0-1, 0-2 och 2-3 innan vi till slut flyttar fram ännu mer folk och forcerar in en 3-3 kvittering i 90:e minuten. Skönt att iallafall få med sig en pinne till slut idag, annars hade det känts rätt surt. 

Men, men... Vi tränar vidare och har nu en ledig helg innan det är dags för lokalderby mot Älvsjö söndagen den 29/4.


Kungsängen borta.
2018-04-11 23:51

Sen onsdagsmatch och seriepremiär mot Kungsängen borta, laddat men lite spänt som sig bör. 

Killarna startar matchen fantastiskt bra med högt tempo både på boll och fötter. Mängder av chanser, ett tidigt ledningsmål och första 15min är rent av bländande. Kanske blev det en lite för bra start på matchen för resten av halvleken blir vi lite bekväma och spelar inte riktigt tillsammans. Kungsängen får låna lite boll, skapar några hörnor och även någon halvchans men vi går till halvtidsvila med ett stort bollinnehav, mängder av målchanser och en trygg ledning med 0-3. Andra halvlek kommer vi inte heller riktigt upp i nivå, men vi får in två mål till och skapar ytterligare en hel del chanser. Dock kladdar vi en del emellanåt och vid ett sådant tillfälle reducerar dom och det kändes lite onödigt. Men, men... Matchen slutar med en ganska bekväm 1-5 seger, vi gnuggar vidare i veckan och siktar in oss på hemmapremiären mot Akropolis på söndag. 

Syrianska U19
2018-03-30 18:30

Match på ett soldränkt och vårlikt Södertälje fotbollsarena, härligt. 

Bra öppning av killarna med stort bollinnehav och vi skapar rätt omgående ett par hyggliga lägen som vi dock inte får utdelning på. Istället är det Syrianska som gör 1-0 på en omställning. Vi rullar på, får in en kvittering och har åtskilliga lägen att ta ledningen men från en klarblå himmel kommer istället 2-1 till våra motståndare. Vi får inte riktigt upp bolltempot idag, vi kontrollerar halvleken men det är generellt alldeles för lågt tempo. 

Andra startar Syrianska riktigt bra, vi får jaga en del och tillbringar alldeles för mycket tid på vår egen planhalva. Vi hamnar djupt ner och har svårt att få till det egna spelet. Båda gängen gör ett par fina mål var i andra halvleken och tillslut får Syrianska sin revansch från förra mötet och vinner rättvist med 5-3. 

Det vi tar med oss från matchen idag är tre fina mål, en hel del fint kombinationsspel plus att organisationen vid fasta situationer fungerade riktigt bra. 

Nu laddar vi för lite sol och värme på nästa veckas träningsläger i Barcelona. 

Match mot Älvsjö.
2018-03-25 00:47

En hel del gamla Enskede kompisar i Älvsjötröjan numera så det var killar i båda lagen som laddat rejält för lokalderby. Högt tempo direkt från avspark med böljande fint spel från båda lagen. Efter en kvart tar vi tag ordentligt i matchen och gör spelmässigt nog en av säsongens bättre halvlekar. Killarna rullar fint, löper mycket och skapar många fina målchanser. Älvsjö har det ganska jobbigt att hänga med. Att det i pausvilan bara står 1-2 i vår favör är knappast en indikation på hur matchen sett ut så långt, 0-4 hade nog varit mer rättvisande. 

I andra halvlek kommer vi kanske inte riktigt upp i samma nivå men vi har ändå total kontroll  på matchen spelmässigt och vi är bättre än Älvsjö på det mesta. Några få gånger strular vi till det och tappar focus och då är Älvsjö effektiva. Med matchens sista spark får de till en sen kvittering som vare sig kändes särskilt logisk eller rättvis. Men vi biter ihop och går vidare, 3-3 slutar drabbningen till sist på Älvsjö IP. 

Målvakter sökes
2018-03-21 14:49
Våra U18 och U17 trupper söker fler duktiga målvakter. 
Vi har en målvaktstränare knuten till träningsgrupperna.
Är du en ambitiös och driven målvakt skicka ett mail till U18s huvudtränare Joel Råd: joel.radh@live.se där du berättar lite om dig själv och var du spelat tidigare.
Värmdö U19
2018-03-11 15:54

Match mot Värmdö U19, ett lag som ska spela U19 div1 i vår. 

Värmdö öppnar riktigt bra med hög press och bra tempo medan det inte känns som om vi har vaknat riktigt... Första delen av matchen blir vi snudd på överkörda, de är bättre än oss på det mesta och det står 0-2 på resultattavlan efter en halvtimme. Som tur är får vi lite bättre ordning på huvud och ben ju längre matchen går. Innan halvtid har vi jämnat ut matchen både sett till spel och resultat, 2-2 står det på tavlan när vi går till pausvila. 

Andra halvlek kör vi på som vi avslutade den första, bra rörelse, fint passningsspel och rätt inställning. Målen rullar in, men inte bara för oss tyvärr. Anfallsmässigt gör vi runt 60 bra minuter idag, sex gjorda mål för andra helgen i rad talar sitt tydliga språk. Men försvarsmässigt är vi inte riktigt där än, fem insläppta mål idag och fyra förra helgen är inte ok. Att några killar är borta med stadslaget och några skadade och sjuka stökar förstås till det lite, men bättre än så här kan vi. Nya tag i träningsveckan som kommer. 

BP J19
2018-03-11 15:44

Match mot BP J19, seriekollegor i P18 kval serien. 

En match i rätt lågt tempo där vi blir lite för bekväma och inte gör jobbet fullt ut i alla situationer, det blir sällan riktigt bra då. Vi skapar å ena sidan många målchanser i matchen och gör sex mål framåt, men det borde rimligen varit minst tio gjorda. Men å andra sidan släpper vi in fyra mål och det känner vi oss inte helt nöjda med. 

Matchen slutar med en 6-4 vinst och vi har lite att gnugga på i veckan inför matchen mot Värmdö U19 på söndag. 

Tumba U19 hemma.
2018-02-26 21:57

Match mot Tumba U19 som ska spela U19 div1 till våren. 

Några killar är på div sportlovsresor plus att någon är på skadelistan och därför är det en lite brandskattad trupp som kommer till spel i snöyran på Stadshagens IP. Som tur är har vi duktiga killar i U16 som ställer upp och stöttar oss när vi behöver hjälp. 

Matchen blir, dels pga vädret, lite av en berg och dalbana med höga toppar men även rätt djupa dalar. Vi kommer inte riktigt upp i vare sig intensitet eller engagemang under matchens 90 min. Vi har en hel del fina kombinationer och ett bitvis vägvinnande spel men vi vet att vi kan ganska mycket bättre än så här. Ska vi plocka fram russinen ur dagens kaka så får det bli sex fina mål och att det är gott gry i våra gästspelande -02: or som visade framfötterna. 

Tyresö U19 borta
2018-02-18 01:32

Match på Tyresövallen mot TFF U19. 

Bra tempo på både boll och killar direkt på avsparken. Tyresö har svårt att hänga med och tappar vi bollen så vinner killarna tillbaka den direkt med ett effektivt och högt presspel. När vi bara väntar på att ettan ska trilla in så passar istället Tyresö på att nicka in en hörna vid ett sällsynt besök på vår planhalva. Vi gnuggar på, bygger spel och skapar chanser men bollen vill inte riktigt in. När den väl gör det så blir målet bortdömt för tufft spel i boxen, jaja... Tyresö behåller sin ledning in i pausvilan. 

Andra halvleken fortsätter i samma anda som den första och det krävs en välplacerad straff för att vår måltorka ska ta slut. Tyresö kostar på sig att skjuta en straff precis utanför stolpen innan innan vi sätter dit tvåan. Ett par riktigt trevliga väggspel och en liten chip över Tyresös duktiga målis. Det blir varsitt mål till innan matchen slutar med en skön 3-2 vinst.  

En fysisk och nyttig match för killarna där vi kan ta med oss både det ena och andra in i framtiden. Framför allt att vi spelar hela vägen in i kaklet, att vi hyfsat följer vår spelplan och att vi står upp fysiskt i en lite halvgrinig andra halvlek.