Vill du börja spela fotboll och född 2012/2013? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK U18
EIK U18 tränas av Joel Råd och Marcus Ekroth.  
Vi kommer under 2018 att spela i serien P18 kval till U19. 

Sundbyberg borta.
2018-08-11 21:03

Match mot Sundbyberg i sommarhetta på trevliga Sundbybergs IP. S hade revansch att fordra från vårt möte sent i höstas där vi vann ganska komfortabelt. De har imponerat så här långt i serien och har plockat mycket poäng, spännande. Båda lagen öppnar i högt tempo och första 7-8 min är jämna när vi känner lite på varandra. Sedan tar vi över, får in två fina mål och har full koll på händelserna. De få lägen som S får till i första halvleken bjuder vi på genom lite övermodigt defensivt spel. Istället för en stabil ledning med ett par tre mål i paus reducerar S till 1-2 och det kändes ganska onödigt. Killarna startar andra halvleken bra med en tidig stolpträff men sedan är det slut på det roliga. S trycker ner oss när vi tröttnar och de skapar läge på läge. Till sist får de in kvitteringen och med lite flyt kunde de plockat hem alla tre poängen idag. Sett över 90 min var väl båda lagen ändå ganska nöjda med varsin poäng och 2-2 till slut. Nya tag med B-lags match i veckan och Vendelsö till helgen. 

Match mot Rönninge/ Salem
2018-08-08 22:02

Hemmamatch på naturgräset och start på höstsäsongen. Vi tar omgående tag i bollen och skapar tryck mot Rönninges mål. Vi har ett enormt stort bollinnehav och skapar lägen nog för att få med oss ett antal mål till pausvilan men 0-0 håller sig första 45. Vi har för lågt bolltempo och saknar lite i aggressiviteten för att få till pricken över i:et. Lite bättre tempo och drag i andra halvleken men ineffektiviteten i boxen kvarstår. Efter tiotalet chanser spricker deras nolla äntligen med kvarten kvar och vi lyckas till sist även få in även 2-0 som blir slutresultatet. Rönninge/ Salem ska ha cred för sin insats i kväll, de kämpar hårt för varandra hela matchen. Själva är vi väl i princip bara nöjda med de tre inspelade poängen och antalet skapade målchanser. Roligt var i och för sig också att någon fick sina första 45min på riktigt länge och någon fick säsongens första 90min. Det finns dock en del att gnugga på med gruppen innan helgens drabbning borta mot Sundbyberg. 

Uppstart
2018-07-28 11:38
Idag drog vi igång träningen igen nere på Enskede IP. Några killar är fortfarande på semester men 16 pigga och spelsugna blev vi till slut. Härligt att vara igång igen. 
Konyaspor borta
2018-06-22 23:43

Dagen före midsommar, någon avstängd och någon tidig semesterfirare saknas på laguppställningen men vi lånar in ersättare från våra duktiga U17 och U16 trupper. 

Matchrapportören berättar att vi hade ett väldigt snabbt, rörligt och bra anfallsspel idag. Konya bjöd på en hel del fina ytor bakom sin backlinje som vi lockades att spela in bollar i, vilket vi gjorde ofta och bra. Det som kanske saknades lite var vårt vanliga possessionspel, kontroll, ordning och reda. Men, men man lär så länge man spelar boll och matchen slutade med en fin 6-2 vinst till slut. Nu tar vi välbehövlig semester och återsamlas igen i slutet på juli. 

Vårsäsongens FairPlay pris lämnar vi med varm hand över till Konyaspor som hade ett riktigt trevligt bemötande och uppträdde väldigt schysst på planen. 

BeleBarkarby hemma
2018-06-17 17:19

Match mot Bele vilket av tradition brukar vara jämna och tuffa tillställningar. Vi sätter tonen direkt med högt bolltempo och Bele får jaga oss. Vi skapar, som vanligt, många chanser och i den 20:e spräcker vi äntligen nollan efter att ha bränt en handfull heta lägen. Lite klent agerande gör att Bele får kvittera vid ett sällsynt besök på vår planhalva när de forcerar in sviterna efter en frispark. Vi ökar då trycket vilket tillslut tvingar deras ena ytterback att ta sitt andra gula kort i den 35:e minuten. Med lite medflyt hade vi gjort 4-5 mål till före paus men vi får nöja oss med 1-1. I vilan pratades det om bibehålla engagemanget och att få till flera snabba spelvändningar. 

Vi fortsätter andra där vi slutade den första med högt bolltempo och frejdiga löpningar. Äntligen rullar även bollarna in i Bele målet och vi drar snabbt ifrån till 4-1, vilket i och för sig borde varit det dubbla. Bele kvitterar via en billig straff på slutet men närmare än så kommer de inte. 

Nu jobbar vi vidare i veckan mot sista omgången innan semestern, Konyaspor på bortaplan. 

IFK Stocksund borta
2018-06-10 19:58

Lite drygt 30 gradig värme på Danderyd Arena och match mot IFK Stocksund som blandat och gett så här långt i serien. 

Stockan öppnar i ett rasande tempo, vi hamnar lite på hälarna och blir bitvis bolltittande. När vi väl får tag i bollen rör vi oss för dåligt, kladdar med bollen och de ställer om snabbt och farligt på oss. Domaren missar två solklara offsider som Stockan med lite flyt kunnat fått utdelning på. Men efter första 20min så är det istället vi som får in ettan efter ett mönsteranfall och plötligt fungerar nästan allt. Vi kommer i våg på våg, skapar flera riktigt heta lägen och gör ytterligare två fina mål. Även Stockan har något läge men vi går in till pausvilan med en skön 0-3 ledning. Vi öppnar andra som vi avslutade den första halvleken med ett rappt och frejdigt anfallspel, därför kändes det lite onödigt att de får hål på oss i kaoset efter en hörna. Vi fortsätter dock att gnugga och skapa heta lägen. Vi har några perioder under andra halvleken där vi rullar runt bollen i fem minuter utan att Stockan får låna den alls och då är det roligt att spela fotboll. Matchen slutar med en skön 2-4 vinst och vi ser fram emot matchen mot Bele på hemmaplan nästa helg.  

Match mot Aspudden/ Tellus
2018-06-06 19:32

Match mot Aspudden/ Tellus på naturgräset som avslutning på Tillsammans Cup som arrangerats på Enskede IP. Ganska många hängde kvar för att titta på matchen vilket var roligt. 

Aspudden spelar en tight och fysisk fotboll och dom gör det konsekvent och ganska bra idag. Själva kommer vi inte riktigt upp i nivå. Vi har för många touch på bollen och är inte nära aggressiviteten som Aspudden visar upp. Men trots allt är det vi som skapar de få vassa lägena i en rätt seg första halvlek, 0-0 i paus. Andra halvlek blir tyvärr rätt så lik den första, dock med skillnaden att båda lagens nollor spricker. Vi tar ledningen via ett fint anfall i 60:e minuten, Aspudden kvitterar rätt omgående på en frispark direkt i mål. Sedan gör vi tvåan och har ett par lägen att stänga matchen men vi har inte riktigt marginalerna på vår sida. På slutet trycker Aspudden på för att få till en kvittering men närmare än 4-5 hörnor kommer de inte. 

Skönt att få med oss 3 poäng trots att vi inte spelar på topp idag. Nya tag på söndag då Stocksund väntar på bortaplan. 

Karlberg borta
2018-06-02 18:26

30 grader varmt, stekande sol och match på Stadshagens IP och med Karlberg som motståndare. 

KB startar lågt men det är något vi fått vänja oss vid i denna serien och får fortsätta att jobba mot. Vi tar tag i spelet direkt, rör oss bra och hittar fina vinklar att spela i. Vi har ett väldigt stort bollinnehav hela matchen och spelar oss fram till många fina lägen. Ettan kommer efter en målvakts retur 10 min in i matchen och vi fortsätter att trycka på. Från ingenstans, vid KBs första besök på vår planhalva efter drygt 20min, får de en billig straff som de förvaltar väl. Sista 5 har KB lite boll när vi är lite trötta men i övrigt är det envägs trafik mest hela matchen. Stor eloge dock till KB för att de aldrig slutar kämpa trots att de får jaga boll väldigt mycket idag. En väl genomförd match av våra killar som fortsätter att utveckla passningsspelet och spelet utan boll. Matchen slutar med en ganska bekväm bortaseger med 1-3. 

Nya utmaningar redan på onsdag när Aspudden/ Tellus kommer på besök till Enskede IP kl 16.30.  

Segeltorp hemma
2018-05-26 22:44

Högsommarvärme och match hemma på naturgräset mot Segeltorp som haft det lite motigt så här långt i serien. Spännande att se hur killarna skulle ta sig an den utmaningen. 

Ganska lågt tempo under nästan hela matchen med spel nästan uteslutande på Segeltorps planhalva. Vårt bollinnehav måste ha landat på runt 85-15 sett till hela matchen. Vid ett sällsynt besök på vår planhalva i första halvleken får de dock en märklig dömd straff som de förvaltar väl men det är i princip det enda som Segeltorp får ihop i offensiv väg på hela matchen. Själva skapar vi massor av lägen och gör hela 13 mål idag, men det borde nog faktiskt varit det dubbla om skärpan och engagemanget varit där helhjärtat. 

Men men, nu siktar vi in oss på en bra träningsvecka innan nästa tuffa matchperiod med 3 matcher på 9 dagar börjar på lördag borta mot Karlberg.