Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Enskede IK F05
Vi är ett lag som välkomnar alla och jobbar efter Enskede IK’s ledord - ”så många som möjligt så länge som möjligt”.

Har du spelat fotboll länge och vill utvecklas mer eller har du aldrig spelat förut men fått lust att testa på?
I laget har vi sju tränare varav två icke-föräldratränare, och en fystränare som tillsammans håller träningarna på en utmanande nivå för alla, oavsett hur långt man har kommit i sin fotbollsutbildning. Syftet med vår verksamhet är att lägga grunden till ett livslångt intresse för fotboll. Vi vet att med en stor bredd kommer även en bred topp.

Vi spelar i div 3, 2 och 1 i Sanktan.
Träning har vi 3 ggr i veckan på Enskede IP.

Vi som ansvarar för laget:

Mikael Dorch (lagledare) - mikael@dorch.se 0703883282
Sofia Kindström (tränare) - sofia.kindstrom@gmail.com 0731553311
Arne Linusson (tränare) - linusson.arne@gmail.com 0766310618
Helena Roos (tränare) - helena-roos@telia.com 0706779703
Henrik Larsson (tränare) - honkpost@gmail.com 072468761
Elias Larsson (tränare) - hejelias@gmail.com 0733798299
Jakob Jonsson (tränare) - jakob@silabs.se 0706199370
Pernilla Dorch (fystränare) - pernilla.Dorch@hrgworldwide.com 0708631219


Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om vår verksamhet och/eller vill komma och provträna med oss!
Hör av dig till Micke (lagledaren)


Följ oss på Instagram - @enskedeikf05
Nya spelare till F05
2018-11-14 20:09
Engla Warginger, Ebba Nygren och Nora Sandahl.
Vi presenterar stolt tre nya spelare i Enskede IK F05s imponerande trupp!

Engla Warginger kommer närmast från Tyresö FF och hon har visat riktigt tufft närkampsspel och killerinstinkt framför mål! Ebba Nygren kommer från Skogås-Trångsunds FF där hon spelat med deras 04- och 03-lag. Ebba har en fantastik blick för spelet och tajming när hon flyttar bollen! Nora Sandahl kommer från Hammarby IFs Akademi och hennes otroligt snabba bolltouch och iskyla som sista spelare kommer bli en grym tillgång för oss framöver!

Vi hälsar alla tre spelare med familjer varmt välkomna och hoppas ni ska trivas som en del av Enskedefamiljen!
Söker du nya utmaningar?
2018-10-10 07:33
Silver i Aroscupen 2018!

Vi välkomnar alltid dig som är ambitiös och vill lära dig spela fotboll oavsett på vilken nivå du ligger. Har du precis kommit på tanken att börja eller spelar du redan på en hög nivå men känner att du vill komma vidare i din fotbollsutveckling? Det enda krav vi ställer på dig är att du vill lära dig mer fotboll och tar dig an träningarna med lust, glädje och energi!


Laget har många spelare som alla spelar fotboll av olika anledningar och med olika ambitionsnivå varför vi har spelat i division 1, 2 och 3 i Sanktan 2018 och kommer göra detsamma 2019. Utöver det har vi massor av roliga saker för oss. I vinter kommer vi spela en hel del futsal genom Futsalligan, träningsmatcher på varierande nivå samt inomhuscuper. Vi kommer även ha träningar för Madelene Göras, antagligen en av världens bästa tekniktränare som gjorde succé förra vintern och lärde oss massor! Till våren blir det träningsläger på Bosön och till sommaren åker vi till Dalecarlia cup och Gothia! Häng med du också!


Vi jobbar efter Enskedes motto ”så många som möjligt så länge som möjligt” och vi värnar såväl om bredded som toppen i laget. I Enskede IK F05 har du möjlighet att under ledning av lagets välutbildade och mycket engagerade tränare utvecklas både som en i laget och som individuell spelare enligt en röd tråd som kan ta dig hela vägen till Enskedes damlag! Damerna spelar i Division 1 vilket utgör en bra nivå för unga spelare med stora drömmar att etablera sig i.


Vill du komma och provträna? Vi tränar tisdagar 18.10-20.00, onsdagar 16.00-17.30 och torsdagar 18.10-20.00 på Enskede IP 3 fram till och med v.43. Hör av dig till Micke Dorch på telefonnummer 0703 88 32 82 eller mail mikael@dorch.se och meddela att du kommer så ser vi fram emot att få träffa dig!


Vår resa har bara börjat!


//Ledare och spelare i F05

När fotboll är som bäst!
2018-08-19 19:40
Vilken härlig resa vi är på! Först silver i Aroscupen och sen en härlig resa till Danmark där vi lärde oss att ta hand om varandra i med och motgång och framförallt att uppskatta svensk mat. Sommarcuper brukar bygga lag och denna sommarens två cuper var inget undantag. Vi har nu ett lag där ingen spelares jag är större än laget och alla bjuder verkligen på en ambitiös och uppoffrande fotboll. När då dessutom träningarna genomförs med iver, engagemang och fokus så är det _bara_ en ynnest att få vara tränare för detta underbara gäng! 

Vi har kickat igång höstsäsongen med enorm energi och "vårt spel" börjar verkligen synas nu! Förra helgen hade vi två matcher mot Älvsjö som kanske inte helt rättvist kom undan med 4 pinnar. Denna helg fick vi med oss en komfortabel seger mot Hammarby, en oförtjänt men än dock lärorik förlust mot Tungelsta och en förlust mot regerande världsmästare Nacka FC med bara 1-0. En förlust som ju faktiskt känns som en seger. Framtiden är bländande!

Forza EIK F05! 
Over and out,
Sofia K
Silver i Aroscupen!!!!
2018-07-03 09:13

När vi hade spelat klart gruppspelet stod vi som vinnare i gruppen.
Bara detta är en mycket bra prestation!
Med vinst i gruppen gick vi direkt till kvartsfinal på lördag.


Vi ledare hade tidigt i turnering pratat med spelarna om: 
laget, fokus, peppa varandra, målsättningar med cupen men framför allt att ha roligt när vi är på cup.  
Ett av målen var att gå långt i cupen med sikte på final!!


Kvartsfinalen spelades klockan 16:00 på Rocklunda och redan på lunchen vid skolan var det ett annat prat och ljudnivå bland spelarna. Förväntningarna var många, vad händer om vi går vidare…


När vi kom fram gick vi förbi ett lag där det var straffar. Flera av spelarna tittade på varandra och frågan kom snabbt kan det bli straffar i vår match?
Vi sa att vi fokuserar på att spela vårt spel så löser vi det om det blir aktuellt.


16:00 avspark mot Sundbyberg och nerverna har tagit ut sin rätt, vi spelar inte bra och är väldigt passiva och motståndarna gör första målet. Vi jobbar oss in i matchen och kvitterar till 1-1. Vi går till paus med det resultatet.
I halvlek pratar vi om att vi har allt att vinna och alla i laget var överens, vi kan om vi vill och fokuserar.
Vi får mer och mer kontroll över matchen och i slutet av matchen lyckas vi slå in 2–1 och jublet är enormt. Vi gör några mycket bra räddningar i mål och när slutsignalen blåses har vi vunnit med 2–1. Spelarna rusar in på plan och kramar om varandra. Det är en härlig syn!


Lördag kväll är det spänning i luften i skolan. Glädjen är påtaglig och vi ledare njuter med spelarna för nu väntar semifinal på söndag. Efter att ha tittat på laget som vi ska möta i semifinal känner vi att det finns chans men att vi behöver prestera bättre än i kvartsfinalen.


Söndag morgon, uppstigning och uppladdning med bra frukost för att orka. Bussen som vanligt till Rocklunda för att spela matchen klockan 09.
Vid frågan till spelarna hur det känns så svarar dom att det känns bättre än i kvartsfinalen. Vi pratade om fokus och att kunna prestera till 100% på plan. Målet är att ta en plats i finalen.


Till matchen får vi 3 domare som ska döma och det är extra kul. Kill-gänget som spelade matchen innan och satt vid sidan av plan frågade snabbt deras tränare varför vi fick 3 domare och dom bara en. Svaret var enkelt, -tjejerna har kommit längre i slutspelet än vad vi har!


Motståndet denna gång är Vidingsjö. Vi pratade innan om att inte stanna av vid skott på mål ifall det blir en retur. Det är precis det som händer, deras målvakt lämnar en retur på skott och vi är snabbt där och gör det viktiga 1–0 målet. Vi spelar väldigt bra i denna match och utökar ledningen till 2–0. När domaren blåser av vinner vi matchen med 3–0. Än en gång blir det inrusning på plan och en ring av kramar.

Vi är i FINAL!!!


Vi tar oss till Hamre för att ladda upp inför finalen som spelas klockan 12:30 på Hamre plan 1.
Om ni inte redan har förstått det så är vi i FINAL :)
Vi äter lite lunch och försöker slappna av. Klockan 11:30 samlas vi för att börja ladda och fokusera.  
Än en gång 100% och bara en match kvar att spela.
Skiljebo SK är våra finalmotståndare, ett lag som har Hamre IP som hemmaplan i vanliga fall.
Vårt fokus ligger på att vinna matchen och spela vårt spel.

Innan start blir det inmarsch på planen till ”Star Wars” musik och uppställning i mitten. Spelarnas nummer och namn ropas upp. Detta är stort och mäktigt!


När matchen startar så sätter Skiljebo mycket tryck och vi får i stort sett bara försvara oss.
Tyvärr är det rättvist när dom gör första målet och tar ledningen. Vi har svårt att komma igång med något spel utan det är motståndarna som för matchen.
Dom gör även nästa mål och går ifrån till 0–2. Vi jobbar på att få igång vårt spel och efter pausen ger det resultat och vi lyckas reducera till 2–1. Vår målvakt håller oss kvar i matchen med några snygga räddningar och vi försöker få till en kvittering men kommer inte längre än så. Skiljebo är det bättre laget och när domaren blåser av har vi vunnit ett silver i Aroscupen.

Det är precis det vi gjort, vunnit ett silver!
Några föräldrar hade tagit det fantastiska initiativet att köpa ”champagne” och korkarna small och champagnen (pommacen) flödade. Detta ska firas ordentligt.


Flera av spelarna är ledsna och besvikna över förlusten men blickar vi tillbaka så blev vi näst bästa lag bland 25 lag i vår serie. Stor eloge till alla spelare i laget. Vi visar att vi börjat jobba som ett lag och det ska bli spännande att följa er framöver.


Vi ledare kan inte annat än känna en stolthet över att få ha med er på cupen.


Vi tackar samtliga våra motståndare och gratulerar Skiljebo till guldet.
Tack också till föräldrar som ställde upp och skjutsade och handlade när det behövdes.


Njut av silvret tjejer, det är ni värda.


Ledarna Helena, Sofia T och Micke

Vinst i gruppen och vidare till A slutspel!
2018-06-30 11:58

Då var vi äntligen på Aroscupen.

Ankomst torsdag förmiddag. Incheckning på Rudbeckianska gymnasiet, lunch och sedan till Rocklunda för match klockan 14.


Första matchen möter vi ett finskt lag och vi har stora problem med underlaget då bollen stannar av och passningarna inte kommer fram. 

Instruktionerna är tydliga tryck till ordentligt på bollen.

Matchen svänger lite fram och tillbaka med mål av oss och mål av dom. Men när slutsignalen går har vi vunnit med 2-1

Det är 27 grader varmt och knappt några moln. 

Vi letar skugga och tar igen oss och fyller på med energi. Dricka är ett måste.


Inför nästa match kl 18 mot Selånger så har flera spelare ont i huvudet och är trötta.

Några får stå över. 

Selånger startar matchen med ett otroligt tryck och vi har svårt att komma upp på deras planhalva.

Vår målvakt och backlinje gör ett fantastiskt jobb och räddar flera försök av motståndare.

Efter några snabba kontringar av våra  duktiga anfallare så har vi gjort mål och vinner matchen med 2-0.

Hem och ladda om inför fredag.


Fredagens motståndare är Sollentuna som vi vet är bra.

Ordentlig frukost och sedan iväg till Rocklunda igen. Matchstart 11.

Matchen drar igång med väldigt högt tempo. Flera chanser åt bägge håll men vi gör första målet efter mycket kamp på plan. När det återstår en minut får dom straff. Tveksam dömt men det är ett faktum. Bra slagen straff och det slutar 1-1.


Ingen mer match så det står bad på schemat. Vi går en sväng på stan och sedan till Lögarängsbadet och badar. 

Tyvärr får vi ett tråkigt besked då en av spelarna får feber och behöver åka hem. Krya på dig Elvis. 

Kvällen blir lugn då vi har sista grupp matchen kl 08:00 på lördag.


Klockan ringer 05:45 och här har spelarna en otrolig bra fokus på matchen. Alla går upp, äter frukost och vi kommer till bussen i god tid.

Matchstart 08:00 mot Linghems på Rocklunda.

Vi gör första målet men dom har en bra spelare som gör två mål på oss.

Vi hinner göra ett till innan paus. 2-2.

Taktiken går ut på att punktmarkera en av deras spelare. Detta blir en uppgift som vi lyckas med.

Vi har flera avslut mot deras mål och till slut får vi in bollen och vinner med 3-2. 


Vi vinner gruppen och är klara för A-slutspel.

Vi har gjort en fantastisk prestation.

3 vinster och en oavgjord.


Kvartsfinalen spelas kl 16:00 på Rocklunda.


Nu hoppas vi på en vinst till.
Matcherna v16
2018-04-26 15:55
Vi inleder helgens matcher redan på fredagskvällen i division 2 och Stureby står för motståndet. Vi inleder matchen i extremt högt tempo och stänker in 2 snabba på bara 10 minuter. Underbar inledning, men som många vet så är en ledning med 2-0 den sämsta ledningen. Vi trappar genast ner på tempot utan att samtidigt komma in i vårt spel vilket ger Stureby mer boll. Vi ägnar sista 20 av första halvlek med att jaga boll och när vi väl får tag i den kastar vi iväg den med en gång. Föga förvånande både reducerar och kvitterar Stureby innan halvtid och vi har 2-2 i paus. Vi pratar om vår spelidé och att vi behöver energi när vi spelar match. Inte bara första 10 och sista minuten utan hela matchen! Vi kliver ut och gör en mycket bättre andra halvlek men Stureby drar längsta stråt när de lyckas peta in en boll och avgöra.

Helgens match två och tre var staplade på varandra på ett soligt Enskede IP på söndagseftermiddagen. Först ut mötet mot Sickla i division 3 där tjejerna presterar magiskt bra fotboll! Energi i 60 minuter med snabb fotboll, många fina tekniska nummer och fina passningssekvenser upprepade gånger. Inte bara anfallsspelet var en uppvisning, även försvarsmässigt dominerar Enskedes brudar med bra och tufft närkampsspel och inställningen att det inte är över förrän bollen är i nät. En rakt igenom fantastisk öppning i division 3 helt enkelt!

I helgens sista match möter vi Stureby igen men denna gång i division 1! Vi har en bra taktikgenomgång och tjejerna är väl med på hur vi ska hantera Stureby. Vi vet att Stureby är ett starkt lag med mestadels stora starka tjejer så det krävs mod att kliva ut på plan för våra i genomsnitt mindre och lättare spelare! Första halvlek genomförs prickfritt! Vi har mycket boll och tjejerna visar att de vågar spela boll och vill visa vad vi tränat på under veckan. Första halvlek är mestadels en kamp på mittplan mellan två lag som vill spela boll och som kommer till några vassa chanser var där Stureby totalt har några fler men vi försvarar oss fantastiskt bra och Elvis äger sitt straffområde och vi har med oss 0-0 i halvtid. Vi vet att Stureby i andra halvlek kommer falla tillbaka i att lita på individuell fysik och teknik och lägga långa bollar på Bengt. Något vi pratar om i halvtid men det är en sak att säga det. En helt annan sak att göra det. När Stureby kopplar på brunkarstilen kan vi inte ens med bästa viljan i världen hänga med. Dessutom syns bristerna i samspelet i nya Enskede F05 när försvaret är oorganiserat. Inga konstigheter alltså att Stureby får kontra in 9 bollar. Väldigt stolta tränare på Enskedebänken dock som ser sina spelare fortsätta våga rulla boll och står för det vackra spelet på planen!
Glad påsk önskar vi i F05!
2018-03-30 20:03
Länge sen vi uppdaterade nyhetsflödet nu och mycket har hänt sedan sist!

I Futsalligan började vi till sist få styr på spelet och förstå rollerna på plan och lyckades knipa några ytterst välförtjänta segrar. Vi summerar vår första riktiga inomhussäsong med en grym spelarutveckling både tekniskt, tempomässigt och spelförståelsemässgt.

Det har även under vintern fortsatt att trilla in spelare och truppen bara växer! 40 spelare just nu och det är bara jättekul tycker vi och vi hälsar så klart alla jättevälkomna till laget!

Nu har vi lagt futsalskorna i garderoben och kör helhjärtat utomhus i den icke närvarande vårvärmen. Vi har hunnit spela ett par träningsmatcher där det synts att vi kommer få nytta av all futsal vi spelat och nu kan vi knappt vänta tills Sanktan drar igång!

Påskhälsningar från spelare och ledare i EIK F05!
Referat: Örby IS - Enskede IK
2 x Örby
2018-01-17 12:12
Våra grannar Örby IS sitter i samma sits som vi, många spelare och alldeles för få matcher så här under vintern! Så vi bokade in en extra match mot dem denna dag när vi hade möte i Futsalligan. Det blev två spännande och jämna matcher med många fina prestationer och vi sammanfattar dagen med glada spelare och tränare och varsin vinst i bagaget!
Referat: Stureby SK - Enskede IK
Så går en match från våra liv och kommer aldrig åter..
2018-01-09 12:50
En sista blick i backspegeln på denna skitmatch innan vi blinkar vänster och tar omkörsfilen i överljudsfart mot roligare minnen.