Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Enskede IK F05
Vi är ett lag som välkomnar alla och jobbar efter Enskede IK’s ledord - ”så många som möjligt så länge som möjligt”.

Har du blågula drömmar eller spelar du fotboll för att det är en kul aktivitet med kompisarna? Vi är ett stort lag med plats för alla! Tack vare vår mångsidiga trupp där alla har olika ambitioner med sin fotboll kan vi tillgodose allas behov med fotbollen.

2019 spelar vi med fyra lag i Sanktan. Division 3, division 2 gånger två och Division 1. Vi kommer dessutom att spela tre roliga sommarturneringar (Dalecarlia, Gothia och Stockholm Football Cup).

Laget drivs av kunniga och engagerade tränare varav två är icke-föräldratränare.

Syftet med vår verksamhet är att lägga grunden till ett livslångt intresse för fotboll. Vi vet att med en stor bredd kommer även en bred topp.

Vill du provträna med oss? Dörren står alltid öppen för dig som älskar fotboll och vill träna och utvecklas i en positiv och stöttande miljö. Hör av dig till vår lagledare Micke Dorch på tel: 0703883282 eller mail mikael@dorch.se för att få mer information!

Följ oss gärna på Instagram -> @enskedeikf05

Referat: Enskede Idrottsklubb - IFK Lidingö
Matchen ur en spelares perspektiv
2019-03-17 20:03
Fokus för dagen var förflyttningar i försvaret och att fylla på med flera spelare i anfallen. 

Matchen var inledningsvis lite rörig med brist på kommunikation i försvaret. Vi hade dåligt spelavstånd vilket ledde till att det var en klump av spelare mitt på plan. I slutet av första perioden gör också Lidingö mål på hörna.

I andra halvlek hade vi bättre spelavstånd och kommunikationen i försvarspelet klart bättre. Vi började också spela bollen mer och hittade några fina kombinationer på mittplan. Men fortfarande var det lite klumpigt i mitten. I mitten av perioden fick vi en frispark ganska nära mål som Siss missade. Målvakten lyckades inte hålla kvar bollen så Alice passade bak den till Siss och hon sköt ett lågt välplacerat skott i målvaktens högra hörn. I paus var resultatet 1-1.

Tredje perioden var mer händelserik! Nu var vi bättre på att hitta passningsytor och alla deltog mer i spelet. I början av halvleken sköt Siss en snygg hörna som gick över deras målvakt och sedan studsade in via en lidingöspelare. Nu började vi få bättre självförtroende och mer fart och efter några minuter så kom även 3-1 målet. Assist från Molly. Alice sköt en hög boll som var omöjlig för målvakten att ta. Sen fick vi en liten dipp och släppte in två mål på cirka fem minuter. 

Slutresultat alltså 3-3.

//#22
Referat: Enskede Idrottsklubb - Ingarö IF
Tredje raka
2019-03-16 16:55
Försäsongen fortsätter berikas av segrar. På ett kyligt och lite blåsigt Enskede IP tar vi emot Ingarö IF för tredje träningsmatchen 2019. Många morgontunga ögonlock hos spelarna men ändå förväntan. Vi har tagit stora kliv i vinter och det märks inte minst på känslan inför match!

Fokus för dagen är det kollektiva försvarsspelet samt att fler ska delta i anfallsspelet. Matchen är jämn rakt igenom spelmässigt. Ingarö vill spela bollen bakifrån och fram och bitvis är vi tillbakapressade och i lika stora delar är det vi som för spelet och Ingarö som får kliva hem. Överflyttningarna med hela laget sitter inte riktigt som vi vill och där måste vi skärpa ihop oss om vi inte ska bli ordentligt straffade i tuffare matcher. Upp- och nedflytt fungerar däremot riktigt bra och vi har full kontroll på de djupledsbollar som Ingarö får till. Vi täcker även skott utifrån i denna match betydligt bättre i förra veckan och får på så sätt inga farliga höjdare emot oss.

I mitten av första perioden är vi rätt hårt tillbakapressade men lyckas kontra oss till en hörna. Ingarö har lite svårt att få bort bollen och Engla får tag i den en bit utanför straffområdet och trycker till på chans. Bollen är hal och studsar märkligt och Ingarös målvakt får inte kontroll på den. Alla mål räknas, 1-0 till Enskede!

I andra perioden har vi vaknat lite och sätter lite högre tempo. Om Ingarö var marginellt bättre i första var vi marginellt bättre i andra. Vi sliter lite hårdare i försvaret och orkar flytta över snabbare. Vi får även med fler spelare i anfallet och jobbar bättre över hela planen, inte bara där bollen är. I mitten på andra perioden får vi upp bra fart med bollen längs högerkanten och väggpassar och trixar oss fram. Samtidigt smyger Lwanga på vänsterkanten och tajmar perfekt sin löpning in så hon står på straffpunkten och helt obevakad kan placera bollen från inspel i nät. Ett riktigt drömmål där deltagandet över hela planen verkligen klickar!

I slutet av andra perioden trasslar vi till det lite på en egentligen ofarlig situation vilket resulterar i att vår målvakt befinner sig långt ut när Ingarö kniper bollen och trycker till. Lite trist mål kan man tycka men rättvist sett till matchbilden! Och hur var det? Alla mål räknas! Och miss i kommunikationen händer lätt när man inte spelat mer än ett par matcher ihop.

Vi stressar inte upp oss över baklängesmålet utan fortsätter att tugga på och får även i tredje perioden till mer allt bättre spel och farliga kombinationer. Ganska tidigt i sista perioden får vi till ett anfall i hög fart på högerkanten där vi återigen trixar oss fram med fina kombinationer. Näst sist på bollen är Vendela med en makalöst vacker passning som skär igenom Ingarös backlinje med lagom fart och precision där Elvis kommer med hög fart. Ingarös backar hänger inte med och Elvis får driva ostört mot mål och sätter sedan ett stenhårt avslut rakt upp i nättaket. Otagbart!

En stund senare håller sig Elvis framme igen och snor bollen av Ingarös sista back, petar fram och skjuter i bortre burgaveln. Den ettriga soloprestationen noterar slutresultatet 4-1!

Så skönt att vi får inleda det här året med ett stabilt målskytte. Nu jobbar vi vidare med detaljerna så vi är redo för Sanktan om en månad!

//Tränarna


Fotbollsåret 2019 - nu kör vi!
2019-03-11 18:48
Strålande sol på Torvalla IP.
Nu har vi äntligen lagt futsalskorna på hyllan för denna vinter! Futsalsäsongen är alltid kul november-januari men den börjar bli ordentligt seg i februari och längtan till gräset är stark!

Vi inleder försäsongens matchspel med två matcher. På lördagen var det ett 2cm tjock snötäcke på hela planen men några envisa tjejer i F05 vägrade ställa in matchen. I tre timmar skottades det och stods i tills planen var grön och spelbar. Helt otrolig inställning. Vi tränare bara gapade och pallrade oss ner till IP för att coacha matchen som nu plötsligt skulle spelas!

Vi möter Järla IF. Ett lag som vill spela bollen genom hela laget och har en tydlig tanke med sitt spel. Alltid roligt att möta lag som inte bara kastar iväg "lycka till"-passningar till en snabb forward. Det är mycket som är nytt, några nya spelare, nya positioner, nytt spelsystem, ny spelidé kring försvarsspelet och inte minst helt nya spelformer! Det är inte lätt att få alla bitarna på plats och vi blir straffade ett par gånger på eget duttande med boll och på en väldigt fin frispark. Men vi var vassa framåt och hade mycket att bjuda på. Ju längre in i matchen vi kom desto bättre lyckades vi i positionsspelet och fick mer och mer igenom hur vi tänker oss att säsongens spel ska se ut. Första målet kommer till på en ruskigt fin "offensiv offsidefälla" där Elvis löper framför Sandahl och skapar djup för henne att driva boll i. Med perfekt tajming stannar Elvis upp och så även backlinjen och Sandahl får den lilla millisekund hon behöver för att bryta igenom och sätta bollen i nät. 

Lilly bjöd på ett par fantastiskt fina hörnor med precis lagom höjd och lagom skruv som dök ner behändigt där vi löpte in. På en utav hörnorna slår vi in returen och den andra hörnan släggar vi till på volley. Vi noterar att fasta situationer kommer bli livsfarliga i år, både bakåt och framåt!

Elvis bjöd på ett riktigt vackert mål när hon kommer helt fri en bit utanför straffområdet och Järlas målvakt kommer ut. En enkel lobb och bollen seglar fint in i mål!

Siss bjöd på soloshow och sicksackade mellan tre spelare och stänkte in ett resolut avslut på en denna gång avvaktande Järlamålis. Vi noterar 5-2 i slutprotokollet!

Tidigt på söndagsmorgonen möter vi Vendelsö IK på Torvalla IP med hela sjutton spelare! Soligt och uppvärmd plan ger bättre förutsättningar att rulla boll. Vendelsös spelare är snabba och starka och till en början ser man att vi är helt fast i futsalsäsongen fortfarande. Vi spelar smått, en och en och vill bara framåt. Vi gör första målet efter en grymt fin framspelning från Sifora till Siss som med en bestämd vänsterfot satte den i bortre burgaveln. Sen går vi ner i tempo ordentligt och hittar inte rytmen i vårt eget spel alls samt lämnar varandra åt sitt öde i försvaret. Vendelsö straffar oss med två mål i baken och det är lite molokna spelare som kommer till bänken fler första perioden.

I andra perioden ville vi se ett kollektivt försvarsspel och mer vändspel. Vilket vi också fick! Perioden börjar rätt tungt när Vendelsö kommer igenom och sätter sin tredje höjdboll utifrån. Men tjejerna peppar varandra på planen och får försvarsspelet att fungera riktigt bra. Vi äter oss in i matchen och gör tre snabba mål. Första kommer efter att Simona blivit frispelad i straffområdet och enkelt kan placera in den i nät. Grattis till första målet i Enskede-tröjan Simona:D Andra står Sandahl för när hon tittar upp och ser en lucka under ribban. Tredje luktar misstänkt hands på Siss men domaren dömer och vi leder plötsligt matchen 3-4! Grym vändning. Trots ett betydligt bättre kollektivt försvarsspel och ett tryggare bollrull släpper vi in en till nedrig höjdboll och får gå till andra pausvilan med 4-4.

Sista perioden inleds i högt tempo och nu ser man också tydligt från bänken att försvarsspelet börjar se ordentligt bra ut både i överflytt/centrering och uppflytt/nedflytt. Det ger en trygg känsla bakåt och vi vågar ännu mer framåt. Ebba kommer på eget genombrott vid halvplan och sätter ett härligt distansskott som dyker under ribban. Inte långt senare är det Simona som håller sig framme igen och skjuter hårt och välplacerat i första krysset, otagbart! Vi håller i det intakta försvarsspelet och fortsätter att rulla boll och dödar tillslut matchen när Jenny stänker in en retur.

Så kul med 12 mål framåt i helgen! Stora mål bjuder in till många skott och då blir det många mål. Vi gläds åt segrarna och tar med oss att press-spelet högre upp i plan måste utvecklas ordentligt fram till Sanktan. 

//Tränarna(:
Futsalsäsongen har kickat igång!
2018-12-17 17:05
Film från lag vits match mot IFK Mariefred i Fut5aLucia Cup

Futsalsäsongen är i full gång och vi har öppnat med blandade resultat och prestationer! Många gånger märks det att vi fortfarande inte är helt samspelta allihopa och ännu fler gånger märks det att detta icke att förglömma, bara är vår andra säsong inomhus någonsin. Vi gör några ibland väldigt billiga misstag för att sedan kompensera med spektakulära mål. Viktigast av allt, vi går framåt för varje match och varje träning!

Vi har hunnit med två cuper. Den första i Nykvarn och Fut5aLucia Cup dit vi åkte med två lag och slutade på 6e och 10e plats totalt av 20 lag. En enorm prestation sett till allt vad heter att vara samspelta och slutspelsnerver. Vi fick dessutom ett par riktigt tvivelaktiga domslut mot oss i kvartsfinalen som var direkt matchavgörande tyvärr. Inget att göra något åt dock, bara att bita ihop - domaren dömer! På det hela taget en fint arrangerad cup som vi rekommenderar!

I helgen som just passerade hade vi självklart ett lag i den årliga Snöbollen Cup. En vanligtvis tuff turnering och i år inget undantag. Vi öppnar med en grym match mot Älvsjö som bär i 13 minuter. Då hälsar nerverna på igen och vi börjar kolla allt oftare på klockan och tappar således i markeringarna samt noggrannheten i avgörande passningsögonblick och avslut. Älvsjö kommer undan med 3-1 vilket inte kändes helt rättvist. Därefter möter vi med hatkärlek våra grannar i Stureby. Ett väldigt trevlig lag som länge hållit nivå av förstklassig fotboll. Alltid kul att möta trevliga lag. Aldrig kul att åka på tokstryk med tvåsiffrigt i baken. Denna gång var det däremot annorlunda. Vi har börjat se våra egna styrkor och att allt det hårda jobb vi lägger ner tillsammans faktiskt börjar bära frukt. För första gången kliver riktigt taggade tjejer utan rädsla ut mot Stureby och vi lyckats leverera en mer än godkänd insats. Stureby fortfarande strået vassare och en vacker lagprestation och tre individuella skickligheter senare står det 4-0 till Stureby och domaren blåser av. Vi deppar lite över missat slutspel men sträcker på oss efter god prestation mot riktigt bra lag. Sista matchen i gruppen spelar vi mot Tullinge där något avslagna Enskedebrudar ändå lyckas leverera 8 fina mål. Snyggast var nog det i eget mål hehe..

Vi avslutade helgen med att möta Älvsjö igen i en rolig vänskapsmatch på söndagskvällen. Vi får till en hel del riktigt fint spel och vi visar att vi med behärskat tålamod och iskyla kan spela oss ur imponerande press-spel. Vår målvakt Siss levererar fotbollsgodis i långa banor med spektakulära promenader över hallgolvet! När vi fått ordning på försvarsspelet slutar vi släppa in mål också och trots en jämn match spelmässigt har vi lite mer flyt i målskyttet och får med oss 8-4 att njuta av. Riktigt bra uppladdning inför den annalkande ST-cupen!


Välkommen Jenny!
2018-11-28 19:32
Jenny Nordlander
Vi presenterar stolt Jenny Nordlander som valt att fortsätta sin karriär hos oss! Hon kommer närmast från Årsta FF där hon spelat med deras 04-lag. Jenny har en grym attityd, bra passningsspel och spelförståelse! Hon konkurrerar även om målvaktspositionen och som att det inte var nog med det passade hon på att näta i sin första match i EIK-tröjan!

Varmt välkommen Jenny med familj!
Fler nya spelare till F05!
2018-11-18 21:47
Fler ambitiösa spelare till EIK F05! Kerstin von Essen och Klara Mikaelsson har som 13-åringar valt att börja spela fotboll! Mäktigt och modigt!😎⚽️🙌🏻 Båda tränar flitigt med en grym inställning och gör stora framsteg! Vi är så glada att de valt att börja sin karriär hos oss och vi hälsar båda två med familjer välkomna till världens härligaste gäng!
Nya spelare till F05
2018-11-14 20:09
Engla Warginger, Ebba Nygren och Nora Sandahl.
Vi presenterar stolt tre nya spelare i Enskede IK F05s imponerande trupp!

Engla Warginger kommer närmast från Tyresö FF och hon har visat riktigt tufft närkampsspel och killerinstinkt framför mål! Ebba Nygren kommer från Skogås-Trångsunds FF där hon spelat med deras 04- och 03-lag. Ebba har en fantastik blick för spelet och tajming när hon flyttar bollen! Nora Sandahl kommer från Hammarby IFs Akademi och hennes otroligt snabba bolltouch och iskyla som sista spelare kommer bli en grym tillgång för oss framöver!

Vi hälsar alla tre spelare med familjer varmt välkomna och hoppas ni ska trivas som en del av Enskedefamiljen!
Söker du nya utmaningar?
2018-10-10 07:33
Silver i Aroscupen 2018!

Vi välkomnar alltid dig som är ambitiös och vill lära dig spela fotboll oavsett på vilken nivå du ligger. Har du precis kommit på tanken att börja eller spelar du redan på en hög nivå men känner att du vill komma vidare i din fotbollsutveckling? Det enda krav vi ställer på dig är att du vill lära dig mer fotboll och tar dig an träningarna med lust, glädje och energi!


Laget har många spelare som alla spelar fotboll av olika anledningar och med olika ambitionsnivå varför vi har spelat i division 1, 2 och 3 i Sanktan 2018 och kommer göra detsamma 2019. Utöver det har vi massor av roliga saker för oss. I vinter kommer vi spela en hel del futsal genom Futsalligan, träningsmatcher på varierande nivå samt inomhuscuper. Vi kommer även ha träningar för Madelene Göras, antagligen en av världens bästa tekniktränare som gjorde succé förra vintern och lärde oss massor! Till våren blir det träningsläger på Bosön och till sommaren åker vi till Dalecarlia cup och Gothia! Häng med du också!


Vi jobbar efter Enskedes motto ”så många som möjligt så länge som möjligt” och vi värnar såväl om bredded som toppen i laget. I Enskede IK F05 har du möjlighet att under ledning av lagets välutbildade och mycket engagerade tränare utvecklas både som en i laget och som individuell spelare enligt en röd tråd som kan ta dig hela vägen till Enskedes damlag! Damerna spelar i Division 1 vilket utgör en bra nivå för unga spelare med stora drömmar att etablera sig i.


Vill du komma och provträna? Vi tränar tisdagar 18.10-20.00, onsdagar 16.00-17.30 och torsdagar 18.10-20.00 på Enskede IP 3 fram till och med v.43. Hör av dig till Micke Dorch på telefonnummer 0703 88 32 82 eller mail mikael@dorch.se och meddela att du kommer så ser vi fram emot att få träffa dig!


Vår resa har bara börjat!


//Ledare och spelare i F05

När fotboll är som bäst!
2018-08-19 19:40
Vilken härlig resa vi är på! Först silver i Aroscupen och sen en härlig resa till Danmark där vi lärde oss att ta hand om varandra i med och motgång och framförallt att uppskatta svensk mat. Sommarcuper brukar bygga lag och denna sommarens två cuper var inget undantag. Vi har nu ett lag där ingen spelares jag är större än laget och alla bjuder verkligen på en ambitiös och uppoffrande fotboll. När då dessutom träningarna genomförs med iver, engagemang och fokus så är det _bara_ en ynnest att få vara tränare för detta underbara gäng! 

Vi har kickat igång höstsäsongen med enorm energi och "vårt spel" börjar verkligen synas nu! Förra helgen hade vi två matcher mot Älvsjö som kanske inte helt rättvist kom undan med 4 pinnar. Denna helg fick vi med oss en komfortabel seger mot Hammarby, en oförtjänt men än dock lärorik förlust mot Tungelsta och en förlust mot regerande världsmästare Nacka FC med bara 1-0. En förlust som ju faktiskt känns som en seger. Framtiden är bländande!

Forza EIK F05! 
Over and out,
Sofia K