Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

U16:2
Om oss
Vi är ett av tre U16-lag som gemensamt arbetar utifrån Enskedemodellen. Detta gör vi för att skapa en gynnsam spelarutveckling och underlätta rotation mellan de olika träningsgrupperna.

Vi kommer året 2019 att delta i S:t Eriks-Cupen division 1 samt dela division 2 med U16:3. 

Ledning
Huvudtränare och målvaktstränare:
  • Farid Shams
Assisterande tränare:
  • Farhan Sidow
Lagledare:
  • Niclas Linde
Assisterande lagledare:
  • Jeanne Cheng

Sociala medier
Instagram:

Bankkonto

SEB 5215-03 671 14

Förlust mot ett skickligt Sollentuna
2019-05-22 15:42
Enskede IK - Sollentuna FK

Vi möter denna kväll ett mycket spelskickligt Sollentuna som är starka på mittfältet och får till ett enormt spelövertag i första. Sollentuna hotar ständigt med farliga bollar på kanterna där de överbelastar våra ytterbackar som får jobba hårt. Detta ligger också delvis till grund för tre baklängesmål i första. Vi har för egen del svårt att skapa och förlitar oss främst på långa bollar in i mitten, där vi får det svårt.

I andra stärker vi oss. Vi ser till att ha fler killar bakom boll för att minska ytorna för Sollentuna, som får det svårare att rulla boll på innermittfältet. Spelbarheten förbättras även på innermittfältet något som gör att vi kan etablera eget spel. Sollentunas höga presspel i första biter inte på samt sätt i andra och vi får istället känna på lite spelövertag. Vi testar med dryga kvarten ett formationsbyte där tian flyttas upp som anfallare för att skapa ett större djupledshot framåt. Detta ger dock Sollentuna större ytor i mitten där de återigen kan överbelasta oss. Vi får till några enstaka målchanser, men inget som riktigt stör målvakten. Sollentuna lyckas på kontring istället sätta 4-0 och punkterar matchen.

Resultat: 0-4 (0-3)

Vi tackar Sollentuna, domaren och publiken för stödet denna söndagskväll.
Regnigt värre på Hjorthagen
2019-05-13 18:24
Djurgårdens IF - Enskede IK

Vi inleder matchens första tio alldeles utmärkt. En högt stående backlinje, spelbarhet och vilja speglar en matchinledning där vi skapar ett par riktigt bra lägen. Vi släpper strax därefter in ett något olyckligt baklängesmål. Vi tappar greppet och släpper in Djurgården allt mer i matchen. Frustration från Enskede gör att vi tappar fokus och blir allt mer loja. Djurgården får lov att rulla runt boll på vår planhalva nästintill ostört och lyckas sätta både två, tre och fyra mål.

I andra halvlek höjer vi aggressiviteten och sätter högre press på Djurgården. Vi lyckas tack vare ett tuffare spel skapa en del målchanser och gör det betydligt svårare för Djurgården att spela den fotboll de vill. Vårt spel räcker dock inte till denna kväll och Djurgården lyckas istället sätta femman på hörna.

Resultat: 5-0 (4-0)

En match där Djurgården är det bättre laget stora delar av matchen och lyckas punktera matchen med fyra mål redan i första halvlek.

Vi tackar Djurgården, domaren och ditrest publik trots regn och rusk.
Trepoängare mot ett fysiskt Mälarhöjden
2019-05-05 18:01
Enskede IK - Mälarhöjdens IK

Vi inleder återigen matchen passivt och blir direkt tillbakatryckta av ett högt pressande Mälarhöjden. Vi har svårt att rulla boll på egen planhalva och tvingas därför spela på långa bollar. Enskede lyckas dock spräcka nollan efter omställning och snabbt avslut där målvakten släpper retur som Petter slår in. Mälarhöjden fortsätter däremot pressa högt och lyckas få in en reducering. Vi lyckas sätta 2-1 innan pausvilan genom ett distansinlägg på frispark. Axel slår in bollen mot mål och ställer Mälarhöjdens målvakt som inte riktigt får grepp om bollen. Detta friställer istället Victor som kan rulla in en födelsedagsbalja i öppet mål.

I andra kommer vi ut med ny energi och betydligt bättre spelbarhet, något som också ger oss spelövertag första tjugo. En period då vi definitivt skulle kunna gjort ett tredje mål med lite mer skärpa på sista tredjedelen. Vi släpper successivt tillbaka Mälarhöjden in i matchen, i samband med att vi blir allt tröttare. Kampfotboll och irritation speglar matchens sista femton där båda  lagen kämpar hårt. Med knappa sekunder kvar på klockan får Mälarhöjden en hörna där det bjuds på retur. En retur som egen spelare räddar med händerna, något som resulterar i straff och rött kort. Straffen räddas däremot av Ture och Enskede får fira sin första vinst för säsongen. 

Resultat: 2-1 (2-1)

Vi tackar Mälarhöjden, domaren och all publik som tog sig till Enskede IP denna vårförmiddag.
Förlust på Stora Mossen
2019-04-30 17:08

IF Brommapojkarna P03:4 U - Enskede IK U16:2


Stora Mossen bjöd på en härlig vårsol när vi gästade BP i bortapremiären. Ett BP som tog taktpinnen direkt i första halvlek och satte hög press, något som gjorde det mycket svårt för oss att etablera spel. Det mycket spelskickliga BP skapade ett flertal chanser i första, däremot endast ett mål tack vare hög aggressivitet och disciplinerat försvarsspel från vår sida.


I andra halvlek står vi alldeles för högt med vår backlinje och tappar aggressiviteten på innermittfältet, något BP använder till sin fördel när de gör fyra mål i andra. I matchens slutskede lyckas vi däremot få in ett reduceringsmål efter fint passningsspel och en välplacerad genomskärare av Adam, som friställer Petter som enkelt kan placera in bollen bakom målvakten.


Resultat: 5-1 (1-0)


En match där ett välorganiserat BP helt enkelt spelar ut oss och gör det svårt oss att spela den fotboll vi vill.


Vi tackar BP, domaren och ditresta supportrar för en givande andra match för säsongen.

Knapp förlust i seriepremiären
2019-04-23 22:50
Enskede IK U16:2 - Bro IK

Den härliga vårsolen ramade in säsongspremiären. Efter en mycket avvaktande inledning jobbade vi oss successivt in i vad som skulle bli en mycket jämn tillställning. Vi får med tjugo minuter på klockan en frispark i bra läge strax utanför straffområdet. En frispark som Victor förvaltar väl genom att borra in matchens första mål i bortre. Vi blir därefter återigen avvaktande och släpper in ett baklängesmål efter en snabb omställning från Bro där alla lagdelar inte hänger med och 1-1 är ett faktum. Vi lyckas därefter lyfta oss igen och får in 2-1. Victor hittar in med ett instick till Petter som lyckas peta in lagets andra mål för dagen. Vi släpper därefter in motståndarna allt mer i matchen, något som resulterar i 2-2 strax innan pausvilan.

Bro kommer ut i andra som ett helt nytt lag med en massa ny energi och sätter hög press. En press som vi lyckas leta oss ur för att balansera matchen. Vi är i andra halvlek betydligt mer resoluta i våra aktioner och gör det svårt för Bro att skapa målchanser. Inget av lagen lyckas riktigt ta taktpinnen utan det blir en tuff kamp på mittfältet där målchanserna för de båda lagen framför allt kommer genom långa bollar. Vi lyckas vid ett flertal hitta fram djupledsbollar till våra yttermittfältare som på egen hand får försöka hota motståndarna. Bro lyckas däremot få lite tryck i matchens slutskede och får in 2-3, som med knappa tio kvar avgör matchen. En djupledsboll som hittar in bakom backlinjen och når deras, något misstänkt offsidestående, anfallare som enkelt kan placera in bollen bakom Erik. Vi fortsätter kämpa och försöker få till en slutforcering med flera långa bollar framåt som dessvärre aldrig riktigt hotar motståndarna.

Resultat: 2-3 (2-2)

Vi tackar trevliga Bro IK, domaren och publiken som tog sig ner till ett soligt Enskede IP.
Förlust efter sen kollaps
2019-03-31 21:35
Enskede IK U16:2 - Hammarby IF FF P03-7

Vi inleder matchens första tio minuter mycket starkt. Bra rull i backlinjen, med bra kommunikation och fint kombinationsspel framåt. Vi lyckas däremot inte få in bollen, trots ett flertal bra lägen. Vi drabbas istället av ett något oförtjänt baklängesmål där Hammarby får göra 0-1 efter ett tidigt inlägg som kyligt nickas över Alex i målet. Vi fortsätter att rulla boll och skapar en hel del chanser genom vårt djupledshot framåt. Det är däremot inte förrän vi vinner en hörna i den första halvlekens slutminuter som vi får möjlighet att kapitalisera på vårt spelövertag. Henrik får till en bra knorr som når Samuels huvud på bortre och 1-1 är ett faktum.

I andra halvlek går vi ut fast beslutna att fortsätta rulla boll dominant och inte underskatta vårt motstånd, något som också speglar sig i siffrorna efter inledande starka 20 minuter på andra. 2-1 görs efter att Faniel hittar Alex i boxen genom ett lågt inlägg, som han omarkerad i boxen kan borra in bakom målvakten. 3-1 gör vi efter en hörna från höger som går rakt igenom straffområdet och fångas upp av Adam på vänsterflanken. Han lyckas, efter att ha vänt bort fyra killar i Hammarbys straffområde, sätta lagets tredje. Magisk soloprestation som vi sent kommer glömma. Vi lugnar därefter ner spelet och får med tjugo minuter kvar på klockan en hörna som förändrar hela matchen. Hammarby vinner luftduellen på borte och får in 3-2. Målet ger Hammarby helt ny energi, energi som vi inte lyckas hantera. Motståndarna tar över taktpinnen helt och skapar ett flertal farliga kontringar där vårt mittfält inte hänger med, vilket sätter försvaret i en svår sits. Hammarby lyckas också kvittera efter en snabb kontring på vår högersida där bollen spelas snett inåt bakåt och läggs i mål. 3-4 kommer också efter en olycklig felträff vid utspark som blir en perfekt pass till en rättvänd Hammarbyspelare. Lagets anfallare frispelas på högerkanten och lyckas vända bort en sista back för att sedan skjuta bollen i målvaktens vänstra kryss.

Slutresultat: 3-4 (1-1)

En match där Hammarbys målvakt storspelar rakt igenom och deras kontringar knäcker oss när vi trots spelövertag inte är tillräckligt effektiva framför mål.

Vi tackar trevliga Hammarby, domaren och hurrande hemmasupportrar för en härlig fotbollsförmiddag där vårt spel tyvärr inte räcker hela vägen.
Disciplin och effektivitet bakom seger
2019-03-24 17:53
Märsta IK P16 - Enskede IK U16:2

Vinden spelade denna dag en stor faktor i spelet och begränsade vår möjlighet att spela den fotboll vi ville. I första halvlek hade vi stora problem med motvinden som försvårade uppspelsfasen mot ett högpressande Märsta. Vi lyckades trots detta emellanåt hitta luckor framåt, varav en kom på kontring efter bollvinst på egen planhalva. En spelvändning från höger till vänsterflanken där Victor spelades fri och kyligt väntade ut målvakten för att enkelt kunna lägga in bollen i bortre. Vi fick efter 1-0 momentum och mer boll tack vare högre aggressivitet och bättre kommunikation. Spelövertaget ledde så småningom också till 2-0 efter en rensning från egen backlinje som tvingade Märsta att spela bollen till målvakten som något olyckligt missuppfattade situationen och tappade in den i eget mål. Strax innan pausvilan fick Märsta en hörna som på grund av dålig zonmarkering i straffområdet resulterade i 2-1 inför halvlekspausen.

Märsta lyckades i början på den andra halvleken få in ett snabbt kvitteringsmål. Vi lät däremot inte detta tynga oss. Vi hittade snabbt form igen och lyckades få igång det enkla kortpassningsspel som vi saknade under den första halvleken. Vi lyckades få in 3-2 efter ett välplacerad distansskott från Enzo som smet in strax innanför målvaktens vänstra stolpe. Efter 3-2 lugnade vi ner vårt spel, men med fortsatt bra aggressivitet i närkamper och löpvilja hemåt. Trots flera försök från Märsta att hitta in bakom vår baklinje så höll vi tätt bakåt. I matchens slutskede lyckades Victor knipa sitt andra för matchen genom ett distansskott, ca 40 meter från mål, som via ribban studsade in i mål.

Slutresultat: 2-4

Vi tackar Märsta IK, domaren och ditresta supportrar för en trevlig fotbollseftermiddag i vårsolen.
Vinst i snökaoset
2019-03-09 11:33

Huddinge IF P16 - Enskede IK U16:2


Vi inledde matchens första 20 minuter med bra tempo och aggressivitet och lyckades spräcka nollan efter en fin djupledspass från Samuel på innermittfältet som Hugo lyckades få in i bortre trots en något snäv vinkel. Efter 1-0 målet tappade vi kommunikationen och fick ett sämre bolltempo vilket släppte in motståndarna i matchen och gav dem ett kvitteringsmål. I andra halvlek kom vi ut som ett helt nytt lag med en massa ny energi. Aggressivitet på innermittfältet, kommunikation och fint kombinationsspel ledde till både 2-1 genom Petter assisterad av Victor och 3-1 genom Victor efter bollvinst på mittfältet som skapade en fin omställningsmöjlighet som Victor distinkt placerade in i högra hörnet. 4-1 kom strax därefter genom ett nytt bra kombinationsspel där Victor återigen assisterade Petter som kyligt satte sitt andra mål för matchen. Vi kontrollerade sedan matchen, men tog i matchens slutskede på oss en något onödig frispark som på grund av en olycklig studs på det hala snötäcket ledde till ett reduceringsmål för motståndarna.


Vi tackar Huddinge, domaren och publiken för en välspelad match med bra stöd från ditresta supportrar trots snökaoset.


Slutresultat: 2-4

Första matchen är nu spelad!
2019-02-23 17:02
Laget har nu spelat sin första träningsmatch för säsongen.

Enskede IK U16:2 - Årsta FF
Resultat: 3-5
Målskyttar: Petter Karlsson, Alexander Nordström och Erik Linder.

Matchen inleddes något knackigt från vår sida, men vi hittade rätt så snabbt form och kunde då börja spela vår fotboll. Vi tar framför allt med oss kombinationsspelet i anfallet och bygger vidare inför kommande matcher.

Vi tackar Årsta FF och domaren för en välspelad match samt publiken för deras stöd i vårkylan.