Välkommen till Enskede U16 Lag 1
Enskede U16 Lag 1 kommer under 2017 att tränas av:
Huvudtränare Mikael Tångring.
Assisterande tränare: William Viklund.
Lagledare: Peo Gaasvik.
Fystränare: Simon Norling
Målvaktstränare: Kristoffer "Poppen" Björklund
Oavgjort i premiären
2017-04-10 13:40
Tyst minut innan seriepremiären
Så var då årets premiär i P16 kval avklarad. Matchen inleddes med en tyst minut - som på de flesta andra planer i Stockholms-området.

Vi gör dock inte någon speciellt bra match - med för många bolltouch och dålig fart i passningsspelet. Vi möter ett Skogås/Trångsund som spelar ett extremt rakt spel med långa bollar bakom vår backlinje som konsekvent leder till duellspel forwards/backlinje. Vi utnyttjar inte alls vårt passningspel - snarare tvärtom tar kantbyten för lång tid och vi överarbetar många situationer - och blir relativt lättlästa. 1-0 till S/T kommer i den första halvleken där ett alldeles för långt uppspel från S/Ts backlinje får en otäck studs över vår målvakt. Innan målet kändes det som vi hade ett visst grepp om matchen spelmässigt - men vi tappar det och blir stressade av målet. Resten av halvleken blir inte mycket bättre än ett par halvchanser. I andra halvlek får vi in lite mer tyngd och kraft, men drar också på oss ett par farliga frisparkar - där vår målvakt tippar ena över ribban - och den andra sitter i ribban. Vi forcerar på slutet - går ner på trebackslinje och kan i matchens sista sekvens tvinga in kvitteringen genom en bra lyftning in mot straffpunkten - där bollen kan skarvas in i mål.

Sammantaget inte samma kreativitet och tryck framåt som vi har sett under vårsäsongen - och lite problem bakåt som måste korrigeras.
Nästa match fredag den 21/4 kl 18.15 på Enskede IP mot Spånga IS.
Träningsmatch mot Håbo FF
2017-02-13 13:21
På ett hårt och isigt Gröna dalens IP Spelades årets tredje träningsmatch. 

In på Planen klev 14 spelsugna Enskedegrabbar. Men spelsuget sjönk något när man kände hårdheten och halkan på planen. Trots den dåliga kvalitén på planen så försöker grabbarna lira boll. 

Det finns inte mycket att skriva om matchen, mer än att första 15-20 min tar vi med oss. Det är så länge som vi orkar hålla fokus uppe och spela fotboll med mycket bollinnehav och tålamod i anfallsspelet.

Efter ca 20 min så orkar vi inte riktigt hålla fokus då planen gör det svårt, när man gång efter annan halkar och ramlar vid försök till riktningsförändringar. 

Ny tag nästa helg då FC Järfälla står för motståndet på ett uppvärmt Järfällavallen.
2017-02-06 11:54
Andra träningsmatchen för året avverkad. Vi möter Kungsängens IF ute på fina Kungsängens IP, och kommer med alla spelare som är hela och friska. Fortfarande har vi svårt med samspelet, och det är inte långa stunder vi får till spelet som vi vill. Det blir mer kamp och fysiskt spel och för många 50/50 - dueller som vi kan undvika med ett snabbare passningsspel och mer beslutsamhet i vilka lösningar vi väljer. Vinst 6-1 dock, målskyttar Andreas (x2), Filippe, Filip, Matteus och Alle.

Fotografen får dock skärpa sig...
Kickoff flyttad!
2017-01-10 23:45
Onsdagens (11/1) kickoff är flyttad till Gubbängshallen, samling 18.15. Vi håller på fram till 20.00 ca!

//Peo