Välkommen till Enskede U16 Lag 1
Enskede U16 Lag 1 kommer under 2017 att tränas av:
Huvudtränare Mikael Tångring.
Assisterande tränare: William Viklund.
Lagledare: Peo Gaasvik.
Fystränare: Simon Norling
Målvaktstränare: Kristoffer "Poppen" Björklund
Vinst mot Vallentuna
2017-05-24 14:19
Äntligen värme på en match. Att det skulle dröja till den 21 maj var lite oväntat. Så länge behövde vi inte vänta på matchens första mål - Vallentuna släppte inte bollen ifrån sig efter avspark - och en lång crossboll från högerback till vänsterytter överrumplade oss helt - och vi kunde notera 0-1 redan i matchminut 1. Lite omtumlade så spelar vi ändå rätt bra inledningsvis - och vi kan visa att vi är starka på fasta lägen när vår första hörna resulterar och det är utjämnat efter 6 minuter. Nu börjar vi rulla på rätt OK, även om vi har något för lågt tempo för att på allvar rubba Vallentunas organisation. Nötandet ger dock resultat, och vi kan vinna bollen vid en hög press av Nibbe och Alle, och inspelet till Sebbe sitter perfekt och vi får gå till halvtidsvila med 2-1 ledning. I andra halvlek är det mest spel mot ett mål - vi vaskar fram ett antal heta lägen men kan inte få in bollen innan Alle blir fälld i straffområdet och Olle sätter 3-1 hur säkert som helst. Vallentuna börjar chansa mer och mer, men det känns stabilt bakåt innan en förlupen boll landar vid fötterna på en Vallentunaspelare strax utanför straffområdet, och han nyper till och 3-2 är ett faktum. Sista 10 minuterna faller vi in i chansspelet och duellfotbollen, och Vallentuna har ett par lägen som skulle kunnat ramla in, så slutsignalen känns rätt skön. Vi måste påminna oss själva om att spela vårt spel och hålla ihop laget, även när motståndarna chansar och öser in vad de har mot vårt mål. Med normal utdelning på våra chanser skulle den här matchen varit stängd i början av andra halvlek. 
Bortaseger mot Boo
2017-05-15 11:19
Söndag eftermiddag på trevliga men trånga Boovallen. Med så många lag i seriespel, och endast två elvamannaplaner, blir det trångt om plats på helgerna. Boo har både fått in och tappat en del spelare sedan förra säsongen så att det är en del nya ansikten - (och "gamla" från andra lag) - så vi har inte så bra koll på dem som lag. Vi kan dock säga att vi får ett bra grepp om matchen tidigt och på en omställning får Kevin på ett stenhårt skott som målvakten tippar till hörna. Vi har en bra period i första halvan av halvleken, men det blir stressat i sista tredjedelen - och de riktiga alternativen dyker inte upp. Bakåt är vi stabila och släpper inte till många chanser. I halvlekens sista minut snappar Olle upp en lös hemåtpassning vid en stökig situation i straffområdet, serverar Filippe som lägger bollen mot borte stolpen där Sebbe dyker upp och sätter 0-1 i öppet mål. Andra halvlek blir dominansen större, och vi får ett flertal lägen att utöka ledningen, men vi tar inte alltid rätt beslut runt straffområdet. Bakåt är det ännu stabilare än i första och vi kontrollerar matchen till slutsignal utan större fara för slutresultatet. 
Bra spel mot BKBK
2017-05-08 12:23
Seriens fjärde match, mot BKBK - som vi känner till rätt väl vid det här laget. BKBK har försvagats mot tidigare, men har definitivt förmågan att störa de flesta lagen i serien. 

Vi börjar med ett tryggt bollinnehav och förväntar oss ett lågt BKBK - så därför är det till viss del förvånande att vi får med oss 1-0 efter en omställning, där Fiippe kan raka in en målvaktsretur på Kamils skott från vänster del av straffområdet. Vi fortsätter att vara noggranna i passningsspelet även om kantbyten tar lite för lång tid för att få den bästa förflyttningen av motståndarna. Vi samlar på oss lite hörnor, och får straff då hörna nummer 3 tas med armen av en utespelare. Olle förvaltar straffen säkert och vi går upp i en 2-0 ledning. Vi har några fler chanser att utöka, innan vi i ännu en omställning - där BKBK inte har många spelare med hem - relativt enkelt kan raka in 3-0 genom Alle. Alle får minuten senare en stickare ner mot kortsidan av Kevin, rundar mittbacken och slår den snett inåt bakåt till Sebbe som har öppet mål och 4-0. Vi går till pausvila med en rätt säker 4-0 ledning, men vill få upp passningstempot ytterligare, då vi är klart snabbare och säkrare att hantera farten. Andra halvlek blir en kavalkad i missade lägen och onödiga bjudningar, och slutresultatet stannar vid 6-1.
Tungt i Tyresö
2017-05-08 12:04
Match mot Tyresö, som vi för det mesta har utkämpat jämna och täta matcher mot genom åren. Förra året blev det 3-3 och 3-1 till Enskede i P15 div 1 samt 0-6 och 1-3 i P15 div 3. Tyresö verkar ha ett relativt intakt lag sedan förra säsongen, med undantag för någon spelare som lämnat för andra klubbar. Vi har å vår sida flyttat 6 spelare till U17 från vårt div 1 - lag, så upplagt för en oviss historia.

Matchen börjar som det brukar, lite ställningskrig och ingen struktur/mönster inledningsvis, men efter 10 minuter så får Tyresös mittback ett läge på en hörna - och kan trycka in en volley i krysset - otagbart för Simon. Vi försöker hitta in i matchen igen, men gör lite för enkla misstag i det egna spelet - och möter en stabil backlinje i Tyresö idag, som inte sätts på några direkta prov då vi är alldeles för slarviga i vårt egna spel. Tyresö har ett par chanser att utöka, men vi lyckas hålla emot. Sista 10-15 av halvleken börjar vi hitta in igen och kanske borde haft straff då Noah kapas rätt brutalt i straffområdet - men ingen signal från domaren. I slutet av halvleken går Nibbe in med kropp i en 50/50 - duell i offensivt straffområde och blir utvisad direkt. Från sidan kändes den tuff att ta - och ett gult kan nog ha räckt. Med en man mindre inser vi i pausen att det blir tufft att få med sig någonting i andra, då Tyresö kan utnyttja vårt numerära underläge. Det hjälper inte heller att vi ger bort mål genom bjudningar, och Tyresö får sätta fyra mål i andra halvlek. Slutresultat 0-5.
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/6 14:00
2 - 2  
Sön 11/6 17:45
4 - 4  
Sön 4/6 16:00
2 - 7  
Sön 28/5 14:00
0 - 2  
Sön 21/5 10:30
3 - 2  
Sön 14/5 17:15
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen