Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK U17
Saknas gör: Fredrik af Linder Ugglas och Sylver Kacou
ENSKEDE IK U17 DIVISION 1 SVEALAND
Platsen kom sent men nu är den här. U17-platsen innebär att den röda tråden genom föreningen i U16-U19 blir ännu tydligare med möjlighet för rotation och uppflyttning.

Idag har Enskede IK:s herrlag i division 2 två stycken 01:or under kontrakt, uppflyttade förra året från U17 och U19, och allt som allt en väldigt låg medelålder och tro på unga spelare, det innebär en unik möjlighet för alla som sätter på sig Enskedetröjan.

I U17 kommer vi tillsammans med hela U16-U19 arbeta med psykisk, fysisk och taktiskt periodisering. Det innebär att hela den duktiga tränarstaben i U16-U19 blir delaktiga i varje individs utveckling och vid rotation mellan trupper så är det samma principer som tränas i de olika grupperna samtidigt. Allt för att utveckla varje enskild spelare så mycket som möjligt och skapa en helhet över träningsåret. Verksamheten övervakas och leds av förre allsvenska tränaren Lennart Wass. Lennart håller under året regelbundna utbildningar som är baserade på de träningar och matcher han ser.

Våra träningar kännetecknas av hög intensitet i spelbaserade övningar för att efterlikna situationer i match så mycket som möjligt. Alla spelare får chansen att i varje övning utveckla sitt beslutsfattande, det som i slutändan har störst påverkan för hur långt man går inom fotbollen.

Låter det här som något intressant för dig? Hör av dig tll u17@enskedemodellen.se med följande för provspel:
Namn
Födelsedatum
Tidigare klubb och serie
Position

Vänligen
Jakob Claesson
Huvudtränare Enskede IK U17
Norrtälje – Enskede (0-0) Norrtälje Sportcentrum
2018-09-18 09:49

Den sista långa resan till en bortamatch för säsongen, avslutas med Norrtälje. Vi har med oss tre stycken spelare födda 03, Pelle och Olle, som vi känner igen sedan tidigare, men även Emil som har tränat med oss sedan några veckor tillbaka. Vår huvudtränare är även sjuk, vilket innebär att vår nya assisterande, Oskar, tar fulla ansvaret själv inför dagens match. 


Norrtälje börjar matchen med en väldigt låg press vilket gör att vi enkelt kan hitta spel förbi deras anfallare. Därifrån gör vi det bra med många fina passningar diagonalt och även många i djupled som skapar problem hos motståndarna. Vi lyckas tyvärr inte göra något mål när vi spelar som bäst. Norrtälje arbetar sig in i matchen och har ett övertag de sista tio minuterna. De lyckas däremot inte komma till några farligheter, och vi har 0-0 i paus. 

 

I andra halvlek ligger de betydligt högre med sin press vilket gör att vi måste anpassa vårt spel. Vi kommer inte längre till samma målchanser, men Norrtälje har inte mycket mer än oss. I slutskedet av matchen vinner Norrtälje en straff men lyckas inte förvalta den, Adam gör en fin räddning och i samband med detta sker ett skifte i matchens slutminuter. Vi skapar många farligheter och även flera som skulle kunna vara mål, men tyvärr lyckas vi inte få in bollen och matchen slutar 0-0. 


Tråkigt att vi inte kunde göra mål efter att vi har lyckats göra sju stycken de två senaste matcherna. Däremot lyckades vi hålla nollan, vilket är lagets första för i år, vilket vi inte kan bortse ifrån. Vi gör en stark insats och jobbar bra defensivt hela matchen och vi orkar trycka på i offensiven mot slutet. Tack vare prestationen och en stark insats från Oskar kunde vi ta hem en poäng. Hoppas att vi håller kvar det här spelet inför de sista omgångarna. 

 

 

 

 

 

Enskede - Hammarby (3-5) Enskede IP
2018-09-12 11:07

Den femte matchen innebär ett möte med Hammarby, ett lag vi spelade lika mot under våren vilket ger oss goda chanser till en bra match. Vi har med oss ytterligare en debutant från Jarlaberg, Emil, även kallad Sedigh, som har mycket flärd och en fin fot. 

 

Hammarby sätter en hög press och arbetar man-man försvar, vilket vi inte är vana vid men löser bra. Vi hittar fina kombinationer längs kanterna och Sedigh skjuter oss i ledning efter bara fyra minuter. Vi fortsätter med det fina spelet i 20-25 minuter men med en ännu högre press lyckas Hammarby göra mål med 27 minuter spelat. Halvleken avslutas med tre snabba mål, 33 Hammarby, 34 Enskede, 37 Hammarby och vi går in i paus med 2-3 underläge. 

 

Andra halvlek startar mycket lugnare än den första med några få chanser, men inget som ställer till problem för någon av målvakterna. Vi har extrem otur när Hammarby lyckas få ett mål från en halvchans som dessutom styrs in av en av våra spelare. Därefter spelar Hammarby en säker fotboll för att se ut matchen, och vi har svårt att komma till riktigt farliga chanser. Det sker även två snabba mål i slutet när Hammarby gör 2-5 och vi reducerar till 3-5. 

 

I det stora hela är det en stark prestation. Vi spelade som vi hade tränat och vi tar med oss de första 25 minuterna vidare till nästa match. Efter tillskottet av spelare från Jarlaberg har vi lyckats göra fler mål, nu gäller det att vi håller tätt bakåt för att ta poängen vi behöver. Nästa helg är den sista långa resan när vi ställs mot Norrtälje. 

Tyresö - Enskede (4-4) Tyresövallen
2018-09-04 08:11

Inför den fjärde omgången av höstsäsongen ställs vi mot Tyresö, som ligger före oss i tabellen med endast en poäng. Vi har sedan tidigare tagit tre poäng mot Tyresö, vilket höjer vårt självförtroende inför matchen. Det är även fyra spelare som gör debut, alla kommer från Jarlaberg och var väldigt duktiga när vi mötte dem under vårsäsongen. Det är Jonatan, Anis, Yasin och William som är kallad och som även får starta. Leo från U16-1 gör även ett besök, en spelare som har varit med tidigare i Svealand och som alltid ställer upp och tar det hårda jobbet. 


I första halvlek börjar vi starkt med en effektiv press som resulterar i ett tidigt mål för oss. Efter 30 minuter fördubblar vi vår ledning efter ett fint kombinationsspel på offensiv planhalva. Debutanten Yasin har stått för båda målen. Kort därefter reducerar Tyresö genom en retur och vi går in i paus med en 1-2 ledning. 


I andra halvlek är det Tyresö som tar kommando och sätter en väldigt hög press i vår uppspelsfas. Vi har svårt att behålla bollen under en längre period och Tyresö skapar många chanser utan att göra mål. Efter en timmes spel är det däremot vi som lyckas göra mål efter ett fint spel på högerkanten som resulterar i att William är fri med målvakten och placerar in 1-3. Från 1-3 tappar vi det mesta och en brist av bollinnehav och defensivt arbete från hela laget resulterat i att Tyresö gör två snabba mål och har kvitterat till 3-3. Vi är fortsatt tillbakapressade och efter en av våra kontringar lyckas Tyresö göra mål igen och vi hamnar i underläge med tre minuter kvar av ordinarie tid. Tyresö backar hem och vi trycker på och vi lyckas vinna en hörna i slutskedet av matchen. Bollen studsar fram och tillbaka i straffområdet innan David sätter dit sin fot och räddar en poäng på övertid. 


I det stora hela är en poäng godkänt. Vi ställer upp med fyra helt nya spelare och ett mittbackspar, bestående av Jonte och David, som inte vanligtvis befinner sig på den positionen. Dessutom arbetade vi från underläge de sista minuterna för att åka hem med en poäng, vilket är  godkänt enligt mig. Nästa helg är det Hammarby som står på tur, och vi hoppas på poäng även den matchen. 

Västerås - Enskede (9-0) Solid Park Arena
2018-08-21 09:02

För första gången på höstsäsongen är vi på resande fot och vi beger oss till Solid Park Arena. Förra matchen slutade i vinst för Västerås (2-3), så vi har stora förhoppningar om att ta poäng. 


Västerås börjar med en hård press i första halvlek och är duktiga på att vinna tillbaka bollen. De tar sig förbi på kanterna många gånger och lyckas tillslut nicka in 1-0. Detta sker efter en oturlig situation i straffområdet för vår del där studsen går deras väg. Efter målet skapar vi två riktigt farliga chanser där David skjuter i stolpen och Paul i ribban. 


Kort därefter tilldelas Västerås en straff och vi får ett tidigt rött kort och skottet är välplacerat i målvaktens vänstra hörn. Med lite över 60 minuter kvar måste vi jobba hårt med tio spelare på planen. Västerås lyckas med att göra 3-0 innan paus, och de skapar inte så många farliga chanser. 


I andra halvlek rinner det iväg och en blandning av dålig inställning och uppgivenhet leder till att Västerås gör sex mål under de sista 45 minuterna. Vi tar en paus från division 1 Svealand nästa vecka och laddar om batterierna för att göra en bättre insats nästa tillfälle. 

Enskede - Brage (1-1) Enskede IP
2018-08-15 11:42

Andra hemmamatchen i rad efter uppehållet och äntligen har vi fått en chans att träna lite mer och se till att alla har hittat en bra form. Vi är även tillbaka på Enskede Ip vilket känns bra och vi har även tre spelare födda 03 samt en debutant med i laget. Noel gör sin första match för oss och är känd för att gå in stenhårt i varje duell. Olle har varit med på några träningar och spelade en stor roll när vi mötte Stadslaget 03. Pelle var med mot Gute och har även tränat med oss och visar på finess och flärd. Debutanten är Markus som senast kommer från BKBK, men har tidigare spelat i Enskede så vi är medvetna om hans färdigheter. 

 

Ett formationsbyte från tidigare 4-5-1 till 4-4-2 är viktigt idag menar huvudtränaren. Med två anfallare ska vi låta Brage slå långa bollar från inspark men även öppet spel. Vi utför precis detta men blir även mötta av ett högt pressande Brage som har en spelare på varje back vilket gör det svårt att hitta ett spel. Den höga pressen ledde till ett tidigt mål från Brage och efter bara fem minuters spel kändes det som att det kunde ramla in många bollar. Adam är för det mesta tvungen att slå långbollar vilket sällan ledde någon vart i och med att deras mittbackar var ett eller två huvuden längre än våra anfallare, men det stoppade oss inte från att komma till anfall. Vi utnyttjade kanterna väldigt bra och Brage skapar nästan ingenting efter deras mål. Med cirka tio minuter kvar av första halvleken vinner vi en frispark i ett farligt läge. Filip slår ett perfekt inlägg som Frans är etta på och kan nicka in i ett öppet mål efter att målvakten hamnade i ingenmansland. 

 

I den andra halvleken är spelet mycket fram och tillbaka men först oroligheter sker på vår egna planhalva. Vi tappar bollen efter dribblingar och slår bort flera passningar, vi är helt enkelt inte redo efter halvtidspausen. Som tur är jobbar försvaret hårt och lyckas se till att 1-1 står sig. Brage fortsätter att anfalla och lyckas göra två mål inom några minuter, men målen döms bort för offside och inspark. Brages bänk är helt rasande och nummer 8 är ännu argare eftersom att han gjorde båda målen. Spelet fortsätter att vara mycket fram och tillbaka men vi fortsätter att utnyttja kanterna. Inläggen kommer från både vänster och höger, men det gör inte spelarna, vilket gör det lätt för motståndarna att ta hand om bollarna. I slutskedet av matchen skapar Brage en till offsidechans som är tveksam, men Adam räddar den för säkerhets skull. Det sista som händer är att Brage gör tredje målet för halvleken, men även det döms för offside och matchen slutar 1-1. 

 

Det är definitivt Brage som åker hem med huvudena nere och tårar i ögonen. Tränarstaben och spelarna är nöjda med 1-1 mot ett av seriens bästa lag och vi gjorde en stor förbättring från förra matchen (3-0) som spelades i Borlänge. Även om 1-1 bara innebär en poäng fick vi med oss resultatet samtidigt som vi spelade bra, vilket känns väldigt positivt i efterhand. Vi fortsätter att jaga efter fler poäng nästa vecka. 

Enskede - Gute (1-4) Kärrtorps IP
2018-08-15 10:57

Efter ett långt sommaruppehåll var vi tillbaka till seriespel och Gute stod på schemat. Med endast en veckas träning och en blandning av spelare från fyra olika lag var förutsättningarna tuffa. 


Under första halvlek har vi svårt att få igång något riktigt anfallsspel och vi försvarar i stort sett under hela halvleken. Till slut spricker nollan och Gute kommer fint på kanten och spelar snett inåt bakåt och hittar en spelare som har skakat av sig sin markering. Kort därefter kommer 0-2 när vi har stora problem med att rensa bollen. Det sker motlägg efter motlägg precis utanför eget straffområde men tillslut lyckas en spelare från Gute ta sig igenom tre av oss och passar sedan vidare och de placerar in 0-2. Båda målen är ett tecken på att de är mer hungriga än vad vi är. 


I andra halvlek har vi som mål att inte hamna i försvarsställning, utan vi ska börja etablera våra anfall. Trots ett delvis förbättrat spel får vi en mardrömsstart i och med att Gute gör 0-3 efter att deras spelare fick stå och sikta efter en mindre bra rensad hörna. Trots underläget fortsatte vi att trycka på och skapade många farliga lägen, bland annat ett skott av Frans som går stenhårt i stolpen. Efter en timmes spel lyckas vi göra mål efter att Frans tar en fin löpning förbi sin motståndare, passar in till Lukas som skjuter via målvakten in i mål. Målet ger oss en antändning och under cirka tio minuter har vi bra press och det känns som att vi ska komma tillbaka in i matchen. Tyvärr lyckas Gute döda matchen när de gör 1-4 med 20 minuter kvar av matchen och uppgivenheten växer och växer. 


Matchen är definitivt en förbättring från förra gången vi mötte Gute (6-3) även om målskillnaden är densamma. De hade även svårare med sitt kontringsspel på Kärrtorp än vad de hade i Hemse vilket visar att tränarstaben har gjort sin hemläxa. Det är en ny match nästa vecka och vi hoppas på ett bättre resultat då. 

Premiär U17 div 1 Svealand
2018-04-17 22:05
Nu är premiären avklarad. Match mot FC Järfälla på Järfällavallen som vann med 1-0.  Stundtals bra spel från oss men vi fick inte in bollen. Oavgjort hade varit ett mer rättvist resultat. Nu blir det resa till Visby för nästa match.
Kost och återhämtning
2018-03-26 17:27
Söndag 18/3 höll Tony Fagerdahl ytterligare en föreläsning för spelare U16-U19  kost, vila, sömn, vardags motion och träning.  Vikten av dessa ämnen har större betydelse än många tidigare trott. Frågor kom från spelarna tex, vilken är den bästa kosten, hur mycket och ofta ska man äta och mobiltelefonins påverkan på sömn. Tony kunde ge alla svar och det var en bra kväll. 
Tony Fagerdahl har en lång erfarenhet av eget elitidrottande och hjälpt både enskilda idrottare och klubbar att utvecklas mer. Ni kan läsa mer här

http://www.sanaevolution.com/