Enskede IK U17
Enskede IK U17 består av 22 ambitiösa och drivna killar födda -00 och -01. Vi kommer säsongen 2017 att spela i U17 div1 Svealand och tränas av Miguel Montecinos och Jakob Claesson. 
Truppförändringar i U17
2017-09-18 21:22
Vi har släppt vidare Filip Nieminen Ericson till EIK U19 och vi vill samtidigt passa på att välkomna tillbaka från Älvsjö, Ludvig Lawergren och Rafael Fernandez. Dessutom från EIK P18 Mouhamed Miri och från HTFF 18 Fakhri Useng. 
Varmt välkomna till EIK U17 killar!
Sammanfattning försäsongen 2017
2017-04-13 17:26

Det har varit en bra och intensiv försäsong. En helt ny konstellation av spelare födda -00 och -01 har tillsammans blivit ett lag, Enskede IK U17. Det tillsammans med en helt ny konstellation av tränare, mig själv Jakob och Miguel - samt flera andra runt om kring i Enskedes U16-U19 satsning. Försäsongen som tog riktig fart i mitten av januari har inneburit resor över och utanför hela Stockholm ända ut till Kungsängen. Janne Thonérfelth och Micke Holm ska ha en stor eloge för deras engagemang gällande planbokningar, träningsmatcher, material och mycket mer. En guldstjärna ska också utdelas till de föräldrar som är med och stöttar och stödjer våra spelare med allt från småsaker hemma, skjuts till träningar och match till konkret arbete de gånger vi varit ute och samlat in pengar till lagkassan.

Rent fotbollsmässigt har vi redan nu under försäsongen sett stora förbättringar i många olika delar av spelet hos varenda spelare och det menar jag. Tillsammans har vi satt en god intensitet på träningarna och tagit våra möjligheter till att lyssna, ta in information och spela. Man kan mer eller mindre säga att grunden sattes under kyliga fredagskvällar på Skytteholms IP. Vi har också som grupp tagit fram våra värderingar som fotbollslag under ett spelarmöte vilket konkretiserades i våra 3 viktigaste ledstjärnor: Respekt, uppoffring och sammanhållning. Något vi ska bära med oss hela säsongen. 

Träningslägret nere i Nyköping var också en framgång med flera bra pass och sammarbetestävling på Boda Borg. Gruppen har kommit nära varandra och visar god sammanhållning. Flera av spelarna har dessutom fått känna på träningar med U19, ett samarbete som går bra och kommer fortsätta under säsongen. Dessutom har det kommit upp spelare underifrån, från U16 och tränat och lirat match med oss. Enskedemodellen fungerar. 

Det har också spelats en del träningsmatcher (7st) varpå vi går in i seriespelet obesegrade 2017. Prestationerna har generellt sett varit goda och spelarna har visat prov på riktigt fina fotbollssekvenser. Vi har sett en progressiv utveckling från match till match men det finns fortfarande väldigt mycket att jobba med och förbättra. 

Vi har också startat upp ett instagramkonto som vi kommer kontinuerligt uppdatera. Är öppet att följa för att få en ytterligare inblick av allt som sker, @enskedeiku17. Vi är nu efter en lyckad försäsong redo för att spela fotboll och tävla i U17 division 1 Svealand. 

Premiären har vi söndagen den 16/4 kl 13 på Norrvikens IP i Sollentuna och första hemmamatchen spelar vi mot Boo FF söndagen den 23/4 kl 16 på Enskede IP. 

/ Jakob Claesson

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Enskede IK, 17/10 16:31 
Enskede IK, 09/10 15:53 
Enskede IK, 07/09 20:55