Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede F10
Enskede F10 EIK F10
Vi vill att så många som möjligt skall spela fotboll så länge som möjligt samtidigt som att vi alltid skall ha minst ett lag i den högsta divisionen 

Enskede F10 har ett tydligt fokus på att utveckla den individuella skickligheten hos våra spelare, oavsett nivå. Vi gör det genom fokuserade träningar, individuell coaching och många matcher och cuper.

Är era barn intresserade av att spela spela fotboll med oss under dessa förutsättningar är ni välkomna att höra av er. Vi tar löpande in nya spelare under året.

Kontakt: Mikael Persson, mikael@mannheimer.nu, 0707334434
F10 SBIF Nationaldagscup
2018-06-06 21:08
SBIF Nationaldagscup
Vi såg en strålande insats av Enskede F10 i SBIFs Nationaldagscup. Vi spelade i klassen F09 eftersom det var få anmälda lag i vår ålderskull. Det innebar att vi redan från start förberedde oss på ett snäppet tuffare spel än vi kanske var vana vid.

Första matchen spelades mot Lidingö. I vanlig ordning hos Enskede lag gjorde vi en lite försiktig entré i cupen vilket gjorde att var tillbakapressade under stora delar av matchen. Trots detta hade vi mycket stabila backar samt Lee i målet vilket resulterade i att vi avvärjde många skott från Lidingö. Vi förlorade matchen med 0-1 men vi vann i form av övning av defensivt spel.

I nästa match var det miniderby mot Årsta. Vid det laget hade Enskede F10 fått upp tempot i spelet och attityden var mer än på topp. Vi fortsatte att spela tight bakåt med bra backar och målisar, samtidigt som vi var mer aggressiva i anfallen. Matchen slutade 3-1 till Enskedes favör.

Sedan var det dags att möta Värmdö. I den matchen kom vi mer igång med passningsspelet som i kombination med en sjukt bra inställning från HELA laget gjorde att vi tydligt vann matchen.

Avslutningsvis spelade vi mot Järla. Matchen bjöd på många tuffa dueller, men vår tjejer stod upp på en föredömligt sätt. Även denna match slutade med vinst och påföljande medaljutdelning.

Ser vi till resultaten så är vi ett starkt lag offensivt som gärna gör många mål samtidigt som var har ett mycket starkt försvar. Ser vi till målisarna så är de värde en särskild applåd för ett mycket stark jobb!

Ett stort tack till Saltsjö-Boo IF som anordnade en mycket bra cup!Tjejer, ni är bäst
Stolta ledare
Referat: Älvsjö AIK FF Blå - Enskede IK Lila
Stark laginsats mot Älvsjö borta
2018-05-26 16:52
Frispelning framför motståndarnas bur
Lördagens match mot Älvsjö bjöd på hetta, såväl i luften som i ett taggat och spelskickligt F10 Grön. 

Älvsjö öppnade starkt och tog ledningen med 1-0, men det var revanschsugna spelare som ställde upp till avspark och kvitterade strax därefter. Efter det vägde matchen över till Enskedes fördel och tjejerna förde spelet på ett fint sätt, även om Älvsjö bjöd på många och farliga kontringar.

Med vår interna match i matchen (poäng för assist) i bakhuvudet så upptäckte tjejerna varandra på ett bättre sätt och vi såg flera fina framspelningar som resulterade i mål. I stort en mycket välspelad match, med fina avslut från håll, bättre passningsspel än vad vi brukar se, och härlig kämpaanda. 

Keep up the good work, tjejer! 
F10 fortfarande obesegrade i Sanktan
2018-05-05 18:11
Enskede F10 Sanktan
Tack för en stark fotbollshelg tjejer!

Vi har spelat två matcher i helgen. I vår första match mötte vi Ingarö. Efter en lite försiktig start kom Enskede F10 gradvis in i matchen. Vi såg bra löpningar, ett par sköna väggspel samt tänkande tjejer på planen. Många spelare sökte sig till de tomma ytorna i syfte att vara spelbara. I andra halvlek var det spel mot ett mål vilket resulterade i en trygg vinst.

I den andra matchen var det Tallkrogen som stod på motståndarsidan. Redan från start satte Enskede F10 fart framåt. Tallis stod initialt emot bra tack vare en mycket bra målis som räddade de flesta skott. När motståndarna anföll hade vi ett mycket bra och tight försvar i vår diamantformation. När skotten väl kom var det inga problem för våra trygga målvakter. Det är värt en särskild applåd till målisarna Lee och Stella samt inte minst Betty, som tung back, som tillsammans höll nollan hela matchen. Ett dylikt försvar ger enorm trygghet när vi anfaller! Matchen slutade till EIK F10s favör.

Förbättringspotential, samt saker att ta med på nästkommande träningar är att arbeta med bredden i anfallen. Djupet fungerar bra men vi måste gå ifrån bollföraren på ett bättre sätt. Vi såg också viss konkurrens i vem som skall ta avsluten när det är flera spelare i anfallet. Även här handlar det om att låta bollföraren också fatta beslut om att ta avslut alt passa, dvs ytterligare spelare skall gå ifrån bollföraren i syfte att vara spelbara.

Igen, tack för en fantastisk helg. Var stolta över er insats i helgen och bär med er att vi faktiskt fortfarande är obesegrade i Sanktan efter sju matcher!

Hälsar
Stolta tränare
Äntligen Sanktanpremiär
2018-04-21 20:47
Stilstudie i ett välunderbyggt anfall - 4 mot 1 trots att motståndarna spelar med 6 utespelare
En härlig fotbollsdag i solen när F10 Grön tog sig an dels Värmdö IF med ett lag dels Stuvsta IF med ett annat. 

Första matchen mot Värmdö bjöd på ett rasande tempo initialt, där EIK, trots individuellt skickliga motståndare, snabbt tog ledning i matchen. Vi såg ett väldigt taggat lag som höll positioner skickligt, tog löpningar in i tomma ytor och som verkligen kommunicerade på plan. En riktig kämpaseger, inte minst då vi spelade 4 mot 6 i mer än halva matchen! 

Andra matchen mot Stuvsta IF bjöd på tufft motstånd i värmen. Ett snabbt mål i baken blev dock en väckarklocka, och tjejerna växlade upp och utjämnade. Genom en stark målvaktsinsats när matchen stod och vägde och rejäl kämpaglöd från utespelarna så kunde tjejerna dra ifrån och hålla ledningen matchen ut! Välspelat och med mycket hjärta! 

Fantastiskt kul att se alla kloka beslut tjejerna fattar på plan och att positionsspelet börjar sitta tycker alla vi stolta ledare! 

Forza F10 Grön! 
Enskede F10 dominans i Santis Cup 2018
2018-04-15 13:56
Enskede F10 EIK F10 Santis Cup 2018
Det är lite svårt att lyfta fram bra delar i cupen när det finns så mycket att välja på;) I dagens cup spelade vi tre matcher där Enskede F10 dominerade spelet från start i samtliga matcher. Vi såg ett offensivt Enskede F10 där alla spelare ville ha bollen. Attityden på planen både som lag men också individuellt var enorm vilket var grunden till att våra motståndare inte riktigt kom in i matcherna.

Förutom attityden i närkamperna ser vi också tydligt att tjejerna själva tänker fotboll på planen. I matcherna visades det upp både prov på individuell spelskicklighet i form av dragningar, sulstopp och tight backspel, men också ett bra lagspel i form av många spelbara tjejer, smarta passar och vissa överlappningar i anfallsspelet. Det innebär att coaching från sidlinjen var helt överflödig eftersom spelarna själva löste taktiken.

Igen, tack för en mycket bra cup!


Hälsar
Stolta tränare

PS Vi kan väl också passa på att säga att vi bara släppte in ett mål på hela cupen - tack bästa backarna och målisarna!
F10 i Future Stars Cup 2018
2018-04-09 12:18
Enskede F10 Future Stars Cup 2018
Tack för en stark insats i helgen tjejer. Bra jobbat som lag trots tufft motstånd.

Nu kör vi igång uteträningarna och laddar för Santis Cup nästa helg. Därefter är det inte långt kvar till Sanktan premiären!


Hälsningar
Ledarna
Enskede F10 i Bauhaus Cup Viksjö
2018-03-24 15:26
Enskede F10 Bauhaus Cup 2018
Idag var det cup igen i ett kyligt Viksjö. Vi mötte Hässelby, Bele Barkarby samt Viksjö som alla fick se sig besegrade av våra energiska Enskede F10. Matcherna präglades att ett högt tempo, bra individuell teknik men också en utvecklad spelförståelse.

Det var ganska svårcoachat mellan matcherna eftersom vi upplever att tjejerna själva försöker täppa till de delar som inte fungerar, vilket i sig är mycket kul att se. Vi kan naturligtvis fila mer på passningsspel samtidigt som vi utvecklar den individuella skickligheten som är grundstenen. Nu laddar vi om för Futurestars Cup samt Santis Cup innan S:t Erikscupen drar igång!

När våra tjejer är på det här humöret är de onekligen svårstoppade;)


Viva Enskede F10 hälsar
Stolta tränare 
Enskede F10 i Vårfemman Cup
2018-03-19 11:47
Enskede F10 Vårfemman
Tack för en bra laginsats i helgens cup. Vi har sagt det tidigare, men det är härligt att se vilken bredd vi har i laget. Vi ser också att sammanhållningen och viljan att ge allt för laget har ökat under de senaste cuperna.

Trots många avbytare höll tjejerna ett bra fokus på matcherna. Motståndet var stundvis tufft men tjejerna visade en otrolig kämparglöd matcherna igenom.

Nästa helg är det dags för Bauhaus Vårcup så det är bara att ladda om så ses vi nästa helg.


Tack för en riktigt bra inställning
Hälsar stolta tränare
F10 , obesegrade i Bjurfors Vinter Cup
2018-02-24 18:34
Enskede F10 EIK Tjejer 2010
Idag spelade vi Bjurfors Vinter Cup 2018 med Enskede F10 (grön). Vi bidrog med en stor trupp trots annalkande sportlov, kul. Vi hade ett taggat gäng på planen idag som visade stort fokus både under och mellan matcherna. 

Vi spelade två matcher mot Ingarö sam mot Älta och Segeltorp. Även om vi fick slita lite i vår sista match så släppte vi bara in ett mål! i cupen och gick därifrån obesegrade. Vi ser att tjejerna utvecklas löpande och att alla lagdelar och spelare verkligen bidrar med just sina styrkor. 

Tjejerna var också klart delaktiga i coaching mellan matcherna vilket gjorde att vi ökade på tempot ju längre cupen fortgick. Det bådar onekligen gott inför S:t Erikscupen som startar i mitten av april. Inför den skall vi arbeta lite mer med de olika lagdelarna och positioner på planen samtidigt som vi skall hälla kvar initiativförmågan hos tjejerna.

Riktigt bra jobbat idag tjejer och ett stort tack till Ingarö för en bra anordnad cup!Hälsar
Stolta tränare