Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
St:Erikscupen färdigspelad
2018-10-02 19:46
Då var debutåret i St:Erikscupen slut och vi avslutade på topp.

I höstsolen på Enskede IP så vände vi ett underläge och fortsatte vår fina höstform. Vi håller energin uppe i matchen igenom. Fina uppspel och fina offensiva räder gav resultat tillsammans med ett aggressivt försvarsspel.

När vi försvarade oss låg killarna nära och gjorde det svårt för våra motståndare. Våra båda målvakter gjorde flera bra räddningar på de avslut som slank igenom. 

En väldigt bra avslutning på säsongen!

Nu fortsätter vi träningarna och ser fram emot Höst5an där vi får möta andra Enskede IK-lag. 

Som vi berättade för de som var på plats så kommer vi träna ute så länge det går.

Stort tack till alla killar för en väl genomförd säsong och tack till alla som varit och hejat på våra matcher!

//Per, Miro och Henrik
Sanktan åter igång
2018-09-03 07:04
Längtan är över! Sanktan är tillbaka.

Värmen hittade tillbaka och vi fick njuta av sol och värme. Men det som värmde mest var spelet vi fick se på Enskede IP plan 5. Båda lagen bjöd upp till dans och spelade bra och juste fotboll.

Gästerna inledde piggast men det var vi som petade in den första bollen och sen böljade spelet på ganska bra. Där perioder av spelövertag varvades för båda lagen, men där Aspudden hade större medgång framför mål.

Våra svartklädda spelare gav dock aldrig upp och kämpade in i slutet och till sist var det bara två stolpträffar som skiljde lagen åt. 

Återigen en bra insats med bra spel! Vi fortsätter med detta så kommer vi få en fantastisk höst.

Tack till spelarna och alla som kom och hejade! Väldigt kul att höra alla positiva hejarop från vår hejarklack.

//Per, Miro och Henrik
Hässelbycupen spelad
2018-08-26 20:50

Fler bilder (+31) >>
Förra helgen så spelades alltså Hässelbycupen för att värma upp inför höstens matcher i St:Erikscupen.

Vi spelade tre matcher mot nytt motstånd på naturgräs. Vi som är nån generation äldre än killarna i laget kommer ihåg att detta var något man blev överlycklig över. Spela på gräs! Det var ju en dröm. 
Barnen var av en helt annan uppfattning. Dålig plan, var betyget. Konstgräs ska det vara.

Första matchen blev en invänjningsmatch för underlaget. Matchen var jämn, men två straffar emot och en kanon från halva plan blev tuff. Grabbarna kämpade och spelet kom allt mer.

I de två efterföljande matcherna växte spelet allt mer och vi fick se strålande försvarsspel och anfallsspel. Kul att se att killarna får upp ögonen för att passningar lönar sig. Men det viktigaste att de fortsätter våga och att de fortsätter att ha kul på planen och tillsammans!

Vi i tränarstaben tycker också att det är kul att se hur mycket killarna utvecklats under sommaren. Nu fortsätter vi hösten i samma positiva anda!

Tack alla spelare och alla föräldrar på plats för en trevlig dag!

Per, Miro och Henrik
Träningar varje tisdag
2018-08-07 12:02
Vi drar igång träningarna igen med start 14 augusti kl. 17.30-18.45 och kör på varje vecka. Välkomna!
En match i hettan
2018-06-04 13:32
Kan 3 juni ha varit årets varmaste dag? En hink med vatten att kyla av spelarna med behövdes i alla fall.

Hammarby startade matchen bra med bra rörelse och passningsspel och kunde tack vare det peta in några bollar. Bit efter bit åt sig killarna sig in i matchen och började hitta varandra bättre och bättre med passningar tillsammans med ett bättre närkampsspel.

I andra halvlek så fortsatte vi som vi slutade den första och jobbade på. Extra kul idag var att se många fina passningar som öppnade upp bra lägen för varandra. Det syns att killarna snappar upp det vi jobbar med på träningarna, kul!

I slutändan har lagen varsin halvlek och vi fick en härlig avslutning på helgen. Stort tack till killarna och publiken!

Per, Miro och Henrik

PS. Tack för glassen!
Svängigt mot Årsta
2018-05-22 20:53

Fler bilder (+8) >>
Det var en härlig söndagseftermiddag. Underhållande fotboll och föräldrar som stektes långsamt i solen.

Matchen som spelades i den gassande solen var en svängig historia målmässigt. I spelet gjorde alla spelare som vanligt sitt yttersta, men det märks att de växer in mer och mer i St:Erikscups-kostymen.

Mycket vatten gick åt de minuter man vilade innan spelarna på nytt kastades in i hetluften igen. En extra stor eloge till spelarna för att de fortsatte jobba matchen igenom trots att matchen pendlade som den gjorde. Till sist var det en storspelande motståndarmålvakt som hindrade att fler mål gjordes på IP denna dag. För spelet satt där det skulle!
Välspelad match mot Kransens United
2018-05-05 19:59

Fler bilder (+6) >>
Åter solsken vilket var skönt för oss som bara står på sidan och tittar på vilt kämpande fotbollsspelare.

I första halvlek fick vi ägna mycket tid åt försvarsspel. Kransen spelade bra och rullade runt bollen. Men tack vare bra målvaktsspel och mycket spring var det ändå jämnt.

I andra halvlek kom vi igång bättre och kunde flytta upp spelet lite mer och kunde även peta in några fler bollar. Men återigen en jämn och tight match, vilket verkar vara seriens modell.

Stort tack till alla spelare och föräldrar som var med idag!

Årets lagfoto har kommit till oss. Ni kan njuta av det om ni klickar på "Truppen" i menyn.

Henrik, Per och Miro
Jämnt derby i andra matchen
2018-04-29 21:47

Fler bilder (+3) >>
I ett mindre trevligt väder än sist spelade vi idag ett derby mot EIK Lag Grå.

Efter en rivstart från vår sida så jämnade spelet ut sig under matchens gång. Spelarna kämpade och slet men bolluslingen ville inte inte in. Alla visade stor kämpaglöd i alla moment och gav allt både offensivt och defensivt.

Nu laddar vi om till nästa träning och mot nästa match mot Kransen United!

//Stolta tränare


Debuten i St:Erikscupen avklarad
2018-04-22 15:38

Fler bilder (+4) >>
I strålande vårsol var det dags för debut i St:Erikscupen. Lite nervositet kändes i gruppen, men de kändes mest upprymda över att det äntligen var dags.

Debuten var som solen, strålande! Bra spel av alla spelare. Alla kämpade framåt och bakåt. 4 olika målvakter vaktade målet med den äran och räddade massor av skott.

Framåt gjordes mål av alla sorter. På hörna, efter dribblingar och efter bra passningsspel. Det märks att killarna börjar få vana med att spela matcher och möta andra lag. Ingen tvekan i närkamper och med initiativ att spela bra fotboll.

Väldigt kul att vi äntligen är igång!