Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Provträna med Enskede IK DamU

Enskede IK DAMU är truppen i Enskede IK i direkt anslutning till A-laget. Vi öppnar nu dörrarna för er intresserade av provträning inför 2020.

 

Truppen består 2019 av runt 30 spelare födda 2000-2004. Vi är en träningsgrupp med huvudtränare, assisterande tränare, fystränare och klubbgemensam målvaktstränare. Vi tränar 3 gånger i veckan med individuell anpassad fysdel på Enskede IP. All verksamhet strävar efter att utveckla morgondagens a-lagsspelare. Det mycket nära samarbetet med damlaget erbjuder rotationsmöjligheter med div 1-spelarna i A-laget.

 

Under 2019 har vi vunnit ST-cupen, vunnit SM-kvalet till futsal-SM och spelade final i JDM. Vi spelade i Gothia, hade spelare med i cuper och seriespel med a-laget. Vi deltog i J19- och F16-19/1-serierna samt planerar spel i flertal av futsalcuper under vinterhalvåret bland annat ST-cupen, Göransson Cup och Snöbollen. Till nästa år planeras även en längre resa för ett cup/träningsmatchäventyr.

 

Söker du utmanande och en utvecklande miljö för din fotbollskarriär, hör av dig.

 

Henrik Rådberg

0725-443336

henrik.radberg@gmail.com


Stefan Michelsson

070-9128219


Vinst i JDM mot Älta IF
2020-03-26 18:00
Första matchen i Juniordistriktmästerskapet slutade med vinst 5-2 (3-2) mot Älta IF på hemmagräset. Båda föreningarna formerade lag med flera spelare ur respektive damtrupp. Enskede gick upp till en bekväm 3-0 ledning hyfsat snabbt i första halvleken. Men på två hörnor kunde Älta sätta två bollar, knappa in och ge spänning åt matchen. Den spänningen togs snabbt bort via två tidiga Enskedemål i andra halvlek. Chansmässigt var matchen rik på möjligheter åt båda hållen. Många fina prestationer kunde ses av både rutinerade och nya spelare som fick chansen för första gången i dessa sammanhang. 

Vi tackar Älta IF, domare och publik för god match och blickar framåt mot nästa match i JDM.
Träningsmatch mot FC Djursholm
2020-03-15 11:14
Bra fotbollsväder med klarblå himmel och sol med någon minusgrad.

Första 20 min till Djursholm som skapar en hel del chanser och avslut på mål. Vi är inte alls med på noterna, slarvar massor i vårt passningsspel vilket Djursholm utnyttjar till slut och tar rättvist ledningen med 1-0. Andra halvan av första halvlek vaknar vi till och kommer med fina uppspel på kanterna till flertalet avslut. På den kanske minst förväntade chansen där Agnes kommer runt på kanten men i dålig vinkel lyckas hon med vänstern få in bollen i bortre krysset. Direkt efter reduceringen upplevs spelet under en tid till vår favör med momentumet av målet, men då svarar Djursholm med att sätta 2-1. Vi hinner dock få till en reducering via Eddas tunga pressade skott i målvaktens vänstra hörn innan halvtidsvilan.

I halvtid snackar vi om att hålla i bollen inom laget längre. Inte vara så heta på att kontra utan skapa ett spel på motståndarens planhalva. Vi lyckas delvis med det, men målchanser har vi en drös av och Lydia sätter 3-2 till oss snyggt med skott utifrån. Agnes kommer återigen igenom i en av sina rusher på kanten och sätter 4-2 snyggt i bortre hörnet. Slutet av matchen blir onödigt spännande då Djursholm gör 3-4 och vi tar lite otaktiska beslut i detta läge av matchen. Vi rider ut stormen och tar med oss en vinst hem till Enskede IP.

Anfallsmässigt har vi många alternativ och även om vi önskar längre anfall skapar vi mängder av farligheter och mål. Lite mer tålamod är det vi ska jobba med i fortsättningen. I utgångsytan har vi fortfarande en del att förbättra i noggrannheten i vårt passningsspel. Defensivt blir vi långa som lag ju längre matchen led troligtvis pga trötthet, men mittfältet jobbar riktigt bra i sitt presspel och vinner mycket boll.

Tack till Djursholm, domare och åskådare
Att spela i Enskede, referenser inifrån
2019-10-22 22:55
Två av Enskede damlags mycket unga och duktiga spelare Vilma och Linnea har intervjuats och gett svar på hur och vad de tycker och tänker kring spel i Enskede IK.

Vilmas intervju

Linneas intervju

Följ oss även på Enskede DAMUs instagramkonto
På onsdag gäller det! JDM-final!
2019-10-03 20:20
JDM-final mellan Enskede IK och IF Brommapojkarna
JDM-finalen mellan Enskede IK och IF Brommapojkarna går av stapeln onsdagen den 9/10 kl 19:00 på Enskede IP 1. En av säsongens sista matcher på Enskede IPs gräs avgör vilken klubb som tar hem Juniordistriktmästerskapen anno 2019.
Sista matchen inför sommaruppehållet spelad i SM F17 mot serieledande Hammarby!
2019-06-18 13:59

Phuh! 😅Vilken kämpainsats av tjejerna idag. Verkligen en laginsats att vara stolt över!

 

Förutsättningarna med 12 spelare, värme och ett serieledande Bajen på andra sidan gör att dagens matchplan handlar om att falla till egen planhalva, krypa in Centralt med ytterbackarna och jobba med snabba omställningar. Intensiv inledning av Bajen var att vänta. 

Enskedes juniorer klara för final i JDM
2019-06-07 19:04

Enskedes juniorer är klara för final i JDM efter att ha besegrat IFK Lidingö i semifinalen. Matchen blev dramatisk, men till slut stod Enskede som segrare med 2-1. 


Enskede började matchen klart bäst, och under första halvlek skapade vi också flest målchanser. I 20:e minuten fick Enskede straff, efter att Emma fällts när hon försökte vända bort en Lidingöförsvarare. Vilma stegade fram och satte straffen säkert i målvaktens vänstra kryss. Lidingö skapade inte så mycket framåt, men lyckades ändå kvittera bara några minuter efter Enskedes ledningsmål, efter ett snyggt solonummer. Enskede tog på nytt ledningen i 36:e minuten. Ella serverade Elin en smörpassning, och fri med målvakten gjorde hon

inget misstag. Enskede borde nog gjort ytterligare något mål före paus, men  ledningen 2-1 stod sig till halvtid. 


Enskedes dominans fortsatte inledningsvis i andra halvlek, men allt eftersom halvleken gick tog Lidingö över spelet. Det var fruktansvärt varmt och det såg ut som Enskedes spelare led mest. Sista kvarten blev en pärs för Enskede, och Lidingö hade flera mycket bra målchanser. Men tack vare några paradräddningar av Moa, och ribban, kunde Enskede till slut rida ut stormen. 


Vi tackar IFK Lidingö för en spännande match och önskar dem lycka till framöver. Fantastiskt roligt att Enskedes duktiga juniorer nu är klara för final i JDM!


Matchtruppen: Moa, Gabriela, Wilma, Siri, Mathilda, Hanna, Isa, Vilma, Elin, Emma, Tilda K, Lydia,

Ella.

Kvartsfinal J DM 2019 mot Tyresö
2019-05-22 15:46
Matchreferat från tisdagskvällens kvartsfinal i J DM på Tyresövallen där vi möter Tyresö FF
Seriestarten väntar runt hörnet, vi mjukstartar med lite träningsmatcher
2019-03-24 21:40
Efter en solig men blåsig dag blev det en lite kylig kväll och vi hade bjudit in Boo FF för träningsmatch
Nyström och Kimell uttagna till Gestrikecupen
2019-03-15 08:31
Ella Nyström, Emma Kimell
DamU:s Ella Nyström och Emma Kimell är uttagna av Stockholms fotbollsförbund distriktslag för F03 att spela Gestrikecupen 30-31 mars i Gävle

Se hela truppen HÄR!
Spelprogram HÄR!

Grattis tjejer och lycka till!