Dam-U öppnar upp för provträningar

Enskede IK Dam-U öppnar upp för provträningar under perioden Nov 2017– dec 2017 Enskede IK Dam-U är en ambitiös trupp som är EIK´s elitsatsning på unga spelare.
Truppen idag består av spelare från hela södra sidan av stockholm med en uppsjö meriter såsom ett antal sanktansegrar i högsta serien, ett antal semifinalplatser i Gothia, massor med andra cupsegrar, spel i seniorserier och Svenska Spel F19.
Vi söker spelar som vill ta nästa steg i sin fotbollsutveckling, vi söker spelare som ser sig själva som div. 1 spelare eller högre inom några år.
Vi kommer nästa år att spela i J19.
I Enskede kommer du att via klubben få tillgång till; Kostrådgivning, fysträning, skaderehabilitering, teknikträning och målvaktsträning.


Välkommen till Dam-U

Dam U är ett nybildat lag och spelarna i truppen som är födda mellan 1998 - 2002 kommer från hela Stockholm. Vi är en ambitiös spelartrupp som gillar att träna hårt, där laganda och spelarutveckling är viktiga ledord. Vår hemmaplan är Enskede IP, där vi också tränar.


Dam U är en del av Enskedes ungdomssatsning som startar 2017, vilket innebär att alla våra spelare erbjuds kvalificerad:

 • Fysisk träning

 • Kost- och näringslära

 • Teknik- och specialträning

 • Målvaktsträning

 • Fysio- och rehabträning

Kontaktinformation

Kontaktperson: Per Nordström 070-355 50 35

Kontaktperson: Stefan Michelsson 070-912 82 19

    
Hemmaarena: Enskede IP

 

Vill du provträna med oss?

Välkommen att höra av dig till någon av tränarna!

Gothia-Guld i B-slutspel G18…sorg byttes till glädje och stolthet!
2017-07-27 18:20
Vi som gjorde det!

Årets Gothia Cup blev en riktig berg- och dalbana mentalt för både tränare och spelare i Enskede DamU. Känslan som vi tränare fick när vi missade A-slutspelet på tisdagen i Göteborg, den var inte kul. Känslan vi tränare sedan fick på lördagen när vi lyfter segerpokalen och vinner B-finalen på SKF Arena, den goa känslan surfar vi länge på! Hur kunde DamU göra årets Gothia så ”svajigt” som det nu blev? Lite bakgrund:


 1. Vårsäsongen har varit stökig med klubbyte och nya lagkompisar. Vi tränare har tyckt det varit tungt – självfallet tycker även spelarna det!
 2. Spelsystemet har inte fungerat bra förrän nu på slutet av vårsäsongen – vi har massor att jobba på, men tryggheten växer match för match.
 3. Spelarna kände inte ens varandra i december, ”laget” blev helt nytt i och med de uttagningar vi genomförde under okt-dec. Det är först nu spelarna verkligen lärt känna sin omgivning, vi fick trots allt spelare från totalt 8 klubbar i vintras!
 4. Matchningen under våren var för tuff! I vårt lag skall man spela en match i veckan, i undantagsfall kan man överskrida detta någon vecka. Tyvärr har vi inte kunnat hålla detta då vi haft många småskador……..
 5. …….och dessa småskador blev inte bättre av att vi sedan fick ett par mer tidskrävande skador pga att färre spelare nu tvingades spela ännu fler matcher.
 6. Skolan tog även ut sin rätt på truppen. Vi har aldrig varit med om maken på mängden studentskivor, picknickar med klassen, nationella prov och rent råpluggande……..ett par gånger på senvåren var vi typ 10 personer på träningarna.
 7. Vi fick sena avhopp inför Gothia pga sjukdomar vilket gjorde att vi hastigt fick planera om och veckan innan avresan jaga och ringa in ersättare.
 8. Vi spelade dessutom i G18 mot många lag som var både äldre och större. De flesta i vårt lag är födda 2000, några även 2001 och 2002.

Men hur kan då allt detta ändå ge tränarna ståpäls på armarna i B-finalen i Gothia Cup? Anledningen är enkel – vi har tagit fram ett gäng vinnare! Alla spelare/människor misslyckas någon gång – vi visade nu alla i vår omgivning att vinnarskallarna i DamU alltid reser sig upp och tar nya tag efter en motgång! Vi tränare är oerhört stolta över tjejernas förmåga att kunna ladda om från nederlag, att de kan fokusera ilskan/missnöjet över sin egen underprestation på nästa motståndare och sedan upprepa det gång på gång. Vi spelar nio matcher i årets Gothia, vi vinner sju matcher och förlorar två – det är många lag som skulle gråta av lycka för ett sådant resultat. Vi fick umgås, vinna, träna och finslipa vårt spel och vände det hela till att höja segerbucklan – vad kan vara bättre än det?  


Sätter vi årets gruppspel i relation till tidigare års gruppspel så har vi aldrig haft en tuffare grupp, det går nästan inte att få en tuffare grupp och dessutom med fem lag! Qviding och Eskilsminne gick båda väldigt långt i A-slutspelet och vi skulle kanske mött sådana lag framåt en kvartsfinal ett normalt år. Nu hade vi inte flytet med lottningen och slutade trea i gruppen. Bägge våra toppkonkurrenter i gruppen spelade fin fotboll och förtjänade verkligen vinsterna mot oss i årets cup – men vi tar er nästa år i stället 😊! I B-slutspelet släpper vi in ett mål på fem matcher, det är klass! Vi vill också tacka Enskedes F02 för lånet av Linnea och Tilda i finalen, kul att ni ville vara med och skönt att se två så unga tjejer vara så härligt respektlösa i sitt spel mot de äldre motståndarna…….in och finta bara!

 

Till sist vill jag tacka Ronja från RSF och Clara från Boo (Clara har tidigare spelat i detta lag också 😊) för att ni ville hänga med oss på årets lite knaggliga men väldigt roliga Göteborgsresa. Jag talar för alla spelare och ledare i laget när jag hälsar er mer än välkomna vid fler tillfällen i framtiden – ni var/är grymma!

 

Nu tar vi alla ledigt ett tag och det är vi alla värda!

Forza Dam U! // Anders
Guld till Dam U i G18 i SIF-cup
2017-07-14 20:19
EIK Dam U: Värdiga segrare i Södertälje International Football Cup
Vi tackar motståndarna IK Viljan, domarna, publiken och speakern för en tuff och kul finalfight på Södertälje IP. 
Spelade matcher
Tor 19/10 20:00
0 - 3  
Tis 17/10 19:30
1 - 3  
Fre 6/10 18:00
12 - 0  
Sön 1/10 20:00
5 - 0  
Lör 23/9 13:30
5 - 0  
Sön 17/9 17:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Enskede IK, 12/01 15:54 
Enskede IK, 04/01 15:38 
Enskede IK, 28/12 15:42 
Enskede IK, 20/12 18:22