Skadevi Cup i Skövde
2017-08-08 13:30

Skadevi cup spelades 30 juni - 2 juli i Skövde 2017. En cup för både flickor och pojkar 12-17 år. Enskede P04 lag Svart valde att ta med alla spelare (som ett breddlag) som kunde till denna cup där vi deltog i 13-årsklassen för pojkar för spel på  11-manna plan.

I vår Grupp 1 fanns lag som Vapnö IF, Adolfsbergs IK Övre och IK Oddevold. Helt nya lag för oss.

I första matchen på fredagen mot Vapnö (naturgräs) visade det sig hur mycket man måste förbereda sig på underlaget. Vi är ett lag som tränar och spelar ALLA matcher i Stockholm på konstgräs, det märktes. Vapnö vann med 0-6.

I andra matchen mot Adolfsbergs IK Övre (naturgräs) tog vi tag i frågan kring underlaget och grabbarna tog vara på situationerna och vann med 1-3. Mycket starkt genomförande!

På lördagen avslutades gruppspelet med match mot IK Oddevold (naturgräs). Här visade vi att vi ville och kan spela fin fotboll. Vinst med 0-6 innebar att vi var kvalificerade för A-slutspel.

Söndag match mot ett mycket starkt Jarlabergs IF (konstgräs) som inte fick en chans att komma in i matchen tack vare en start taktik att störa deras bollhållare i ett mycket tidigt skede. Enskede pojkarna fullkomligen flög fram och vann med hela 0-7. En bragd för vårt breddlag! I semi-finalen ställdes vi mot ett fysiskt starkt IK Sturehov (konstgräs). Denna gång var vi ett nummer korta i alla lägen och kom aldrig igång med vårt spel. Förlust med 3-0. IK Sturehov gick till final och där vann dom över Vapnö IF med 3-1.

Summeringen av Skadevi Cup var att vårt breddlag kom på 3:e plats i 11-manna! En fantastisk prestation av ledare, tränare och pojkarna över all förväntan. Stort grattis till laget!